Fórum
- Milyen silózót vegyek? új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajközpontú művelés új
- Kiskocka bálázók betegségei új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Direktvetés, no-till. új
- Epertermelés új
Cikkajánló

Milliárdos haszon a háború árnyékában – kié lesz Ukrajna földje?
A földek a globális tőkepiacokon cserélnek gazdát.
706 hozzászólás
Válasz Mf-es? #404. hozzászólásáraHirtelen az osztott szártépője tetszett a legjobban.
Válasz Mf-es? #404. hozzászólásáraHát, nem is tudom.... Nem biztos, h. a Magyar jobb, de talán biztosabban lehet hozzá cuccot szerezni, nem

Válasz Szeni #403. hozzászólásáraEz a gyártó.
Válasz Mf-es? #401. hozzászólásáraEz a cég csak forgalmazza? milyen nemzetiségű ez az adapter? Elég jól néz ki.
Zúzós asztalnál mi az tartomány amin belül tud játszani a zuzo? Ha mondjuk 2 méter feletti a szár akkor fél méteres szárral kell szedni hogy a zuzo leérjen?
Válasz Szeni #400. hozzászólásáraEsetleg ez??
Vennem kell egy 6 soros forgó asztalt, de ha már választani lehet, akkor legyen zúzós. Nagyon keveset fog menni, úgyhogy olcsóbb fajtára gondoltam. Véleményeket kérnék, Oros, vagy Nas. Melyiknek mije jó, és mije nem, de főleg a hibák érdekelnek. Esetleg, ha valaki tud körülbelüli árat, az hab a tortán. Lehet, h még az idén meg kell vennem, úgyhogy nem lesz rá túl sok időm, h. összeszegjem a szükséges infót a döntéshez. Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz Mf-es? #398. hozzászólásáranas 8as csukós 7,5 körülzúzós változat + 5 milla
Nas,vagy oros sun?Melyik milyen árú,zúzósban?
Válasz golyó 2 #365. hozzászólásáraEz a döntögetős asztal vajon mennyit szórhat???? Számomra elég érdekes.

Válasz Ares 826 #395. hozzászólásáraKukorica asztal átszerelve naprához. Teljesen fel kell emelni az asztalt mert felszaladt a napra szára, és még mindig 70-80 cm szár is megy bele a kombiba.

Válasz .Feco. #333. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=G6Mnfb2L6P4
Válasz Mf-es? #372. hozzászólásáraNálunk van egy gazdának Dalbo az használja a mindenféle tarló ápolására akár 2szer is és a méteres ZT ezzel dolgozza el ősszel és úgyhagyja tavaszig.
Válasz Mézga #386. hozzászólásáraén az idén simán a carrierrel csináltam, a tárcsákat leállítottam hogy épp érintsék a talajt, és had szóljon 18-20-al, kombánjolás irányában... amikor kész volt a tábla leállítottam noráml mélységba adtam neki szöget és vethető talaj van utána... monduk mi még adtunk egy sot topdown-t is, de ha valaki nem akarja mélyen művelni akkor lehetett volna már vetni bele..
Válasz Claaastra #391. hozzászólásáraés milyen grubered van?
Válasz Mézga #390. hozzászólásáramost volt idő lazítani,pár maszek táblám volt csak grúber azok is jók lettek
Válasz Claaastra #389. hozzászólásáraa gruber nem lenne elég?
Válasz Mézga #388. hozzászólásárahogy vetni tudjunk(fra-laz-om van)
Válasz Claaastra #387. hozzászólásárarazító után miért kell a gruber?
Válasz Mézga #386. hozzászólásáraSzabi ajánlotta,kipróbáltam ,működik,lazitó ,grúber,és vetés
Válasz Claaastra #385. hozzászólásárazölden is. beleküldöm a güttlert és kiprobálom, igaz most már száraz
Válasz Mézga #382. hozzászólásáratörik rendesen,elég e crosskill henger is neki
Válasz B.laca #381. hozzászólásáraEnnyiért már egy igen komoly szárzúzót lehet venni, igaz azzal nem lehet ennyire száguldozni, de másra is lehet használni legalább...
Válasz B.laca #381. hozzászólásárailyen munkaszélességben a dalbó olcsóbb!
Válasz Myrrdin #380. hozzászólásáranem hiszem, hogy a kés akkora nagy történet. nem keményfát kell aprítani, a napraforgószár azért törik rendesen
Válasz Mézga #379. hozzászólásáraMár lemásolták.
http://geppiac.agroinform.com/hasznalt,1309707,Egyeb-Dondi-RT-300-aprito-henger.html
Válasz Kisvuk #378. hozzászólásáraNem olyan nehéz dolog az a kés. Én ha megépíteném akkor késnek rúgóacélt marossal lemaratnám méretre majd leedzeném nem kemény hanem szívós anyag lesz. Először ezzel próbálkoznék meg megjegyzem hogy nálam nem menne 100ha egy évben. De természetesen a szakértő kollégák kijavítanak majd.
Válasz Kisvuk #378. hozzászólásáralehet venni külön dalbo késeket. én is törtem a fejem a gyártáson. csodálkozom, hogy még senki nem másolta le a dalbo-t. vader-nél és a horsch-nál láttam már ilyen aprító kiegészítőt, amit a rövidtárcsa elé lehet fogatni
Válasz Myrrdin #377. hozzászólásáraEz eszembe jutott nekem is,egyedül talán a kések gyártásától tartanék (anyagminőség,élezés éltartósság stb.)
Válasz Mf-es? #372. hozzászólásáraNem azért de nem egy bonyolult szerkezet, le lehet ilyent gyártani otthon is
Válasz Mézga #375. hozzászólásáraFélreértés ne essék nagyon jó a dalbo munkája ha optimálisak a körülmények (csak sajna nem mindig azok) ezen túl meg erősen túl van árazva,a 100 heki naprádat két laza nap lenyomná de ezért a 2 napért 6 millát bennetartani.
Válasz Kisvuk #374. hozzászólásáraannyit még meg is érne. felénk dicsérik a dalbo-t, de annyiért nekem luxus évi 100 heki naprára
Válasz Mézga #373. hozzászólásáraFacebookon osztotta meg valaki a minap ezt a satexet ha jól emlékszem 5-6000 euro az ára.
Véleményem szerint az jobb konstrukció mint a dalbo,volt szerencsém kipróbálni a dalbot de ha már nyersebb a talaj lesz egy szép nagy drága simahengered mert betapad az egész.
Válasz Mf-es? #372. hozzászólásáramennyibe kerül? szemezgetek a dalbo maxiculttal, de a 6 méteres 6 milka, annyit meg nem akarnék kiadni
Ezt lehet másra használni?Ha nem,akkor érdemesebb egy zúzós asztalt venni.
Válasz Drisa #370. hozzászólásáraHelló.
Nem normál méretű a penge.A 75 cm-es sorközben 3 tálca van , így nincs semmi probléma.
Válasz golyó 2 #365. hozzászólásáraIde írok mert asztal téma.
Két kérdésem van. Sima kasza penge van rajta?
Mi van ha érett vagy beteg szarral találkozik a csőr hegye, mert akkor az dől kifelé vagy 75 cm-re vannak sorok rajta?
Oros Sun játék
oros san + chop
oros san + claas mega 350
Válasz golyó 2 #365. hozzászólásáraHalló,

mi ez, és hogy szerepel?
Válasz Kolláth Tamás #363. hozzászólására???
Üdv a hozzáértőknek. Sunspeed asztal hogy viselkedik dombos terpen? Milyen hosszúak a tálcák, illetve a kaszától mennyire van a csúcsuk. Továbbá az érdekelne még hogy mekkora a motolla és hogy a kasza fölött van a forgáspontja vagy egy kicsit előrébb. A tálcák mekkora szöget zárnak be a talajjal kb 60 cm tálca orr távolsággal.Köszönöm a válaszokat előre is.
Szegény átalakított Geri nem túl meggyőző a takarókat fejelgető naprákkal

Geringhoff Corn Heads with Sunflower Attachments videó
de van itt egy kuki asztal levegő befújassál, valószínűleg a bér aratok újabb fegyvere lesz, mert hamarább kap melót a hagyományossal szemben szerintem, hogy szotyira szerelve mennyit tudna megmenti arra kíváncsi lennék.
CRESSONI Air Flow Corn Head videó
Cressoni Corn Series honlap
5 késes roto törőhenger
Ilyen levegő befújásos asztalt már gabonánál is láttam, a kasza újaknál fújt hátra az asztal felé.
Van itt még egy ami a motolla tengelyére szerelt szárakon keresztül fúj befele.
Crary Air Reel
és egy másik ami a motolla elé szerelt verzsőn
AWS Air Reels
Persze vágom hogy ez gabona, de szotyira fabrikálni valami hasonlót, ami az ujjak felől, alulról fújna felfelé az asztalra.
Válasz Ares 826 #358. hozzászólásáraAmugy szerintem nem... Kezdjük azzal, hogy ez 20"-os sortav, 30"-os eseten ez egy 16 soros asztalnak felel meg.
Anno 218-as Mega-k mar dolgoztak 8 soros asztalokkal, azok pedig csak 267 Le-sek voltak. Itt 2x annyi anyag megy at, ellenben a gepet csak egyszer kell hajtani, es egyszer kell a súlyát cipelni.
Amerikában amugy a 10 tonnás kukorica mar inkabb gyengének számít...
Válasz Ares 826 #358. hozzászólásáraA prosi szerint egy FPT Cursor 16 típusú sor 6-os 15,9 Literes 1320kg, a teljesítménye 550LE átlag és 625LE max, de ez egy "butított" motor, van még benne potenciál 775LE és 3320Nm a vége.
Válasz .Feco. #356. hozzászólására2,3km hosszú táblán a csávó elszúrta a csatlakozót.
A végén megértették jobb lesz felezni a táblát !
Válasz _NB_ #353. hozzászólásáraMekkora motor van ebben a vasban 600-700 lovas, vagy nagyon szar a kukorica??? Egy 100q termésben össze kakilná magát szerintem.

Válasz .Feco. #356. hozzászólásáraNa ja akkor vágja szét a méreg. De látszik ahol egy kicsit dombos a föld ott maradt a szár nincs rendesen letakarítva.