Szerintem a kisebb napraforgó kevesebb vegyszert vesz fel mint
a nagyobb mivel kisebba levélfelület.A kisebb állományon szinte
nem is látszik a pulsár hatása.Az meg hogy szikleveles korban ott
a gyom van aki porba tudott vetni és csak hetek múlva kelt ki eső után
és addigra a gyomok már rég megerősödtek.
Válasz #2199. hozzászólásra
Nékem a területi képviselö meg 300 L/ha vizet mondott hogy rendesen elérje a gyomokak a napraforgó levele alatt is. Nálunk ugyan úgy esök után van. A napraforgó magassága 15-35 cm közt változik /árvíz után vetett terület/.
Üdv!
Mi az idén 290 literrel és durva cseppel csináltuk 1,2 dózissal és mindent elvitt, a kakaslábfüvet mint a monsoon úgy vitte.. a túlfejlett parlagfüvet is kiseperte. Tavalyhoz képest minta teljesen más szer lenne idén a Pulsar
Akkor valamit mi nem csinálunk jól.Tavaly mindenkinek
tökéletesen sikerült a gyomírtás,de az azt megelőző években
ha gyökérváltás után permeteztünk mindíg rá kellett menni
újból egyszikű gyomírtóval.
Néhány napja megkérdeztem Pál Bertalant a Basf-től a pulsar + 15 cm-es bokrosodott magról kelő egyszikű problémával kapcsolatban, ha ő nem tudja hogy kell, akkor senki. Azt kérdeztem esetleg lehet-e egyszerre szórni pulsart + egyszikű irtót akár fél dózisban is. Azt mondta, hogy egyáltalán semmilyen anyagot nem lehet hozzátenni, viszont a következőképpen szórjam ki: 1,2 l pulsar + 200- max. (és kihangsúlyozta 2x hogy max.) 230 l víz apró porlasztással. 300-al meg ne próbáljam, mert lefolyhat a növényről és akkor szart sem ér. Ezzel a módszerrel ebben a párás időben (utóbbinak lehet hogy elég nagy a jelentősége) az ilyen méretű egyszikűeket teljesen el fogja pusztítani, de még a térdig érő is levörösödik tőle. Ezt ő mondta, ha mégsem jön össze, akkor őt szidjátok. Ami viszont a saját tapasztalatom az az, hogy a nagyobb egyszikűekkel visszagondolva sosem volt gond, amik túlélték azok a permetezéskor még 1-2 cm-es friss kelésűek, amik megnőttek 10cm-re mire a nagyok elszáradtak. Szóval ha tömeges a kelés és az első generáció még nem veszélyezteti komolyan a naprát akkor még érdemes várni mire az aprók is elérik a 4-5cm-t.
Viszont van egy dolog ami néhány napja merült fel és nem tudom rá a pontos választ csak sejtéseim vannak, ez pedig a következő:
Egy napon vetett 3 tábla napraforgó, mind Neoma, egy napon lett pulsarozva egymás után. Az egyik tábla kötött, kb. 20 Ak/ha, azon a naprának kutya baja, bár a gyomok sem olyan intenzíven döglöttek meg, csak kókadoznak. A másik 2 tábla kb. 35 Ak/ha, azon a gyomok úgy néznek ki mint ha Laudissal lettek volna fújva, viszont a napraforgó az olyan K.O. lett, hogy kb. 15q/ha-t vár tőle a gazdája. Tényleg nagyon durván néz ki. Ez mitől lehet? Én a talajra gondolok, talán a pH-eltéréstől vagy nem tudom melyik tulajdonsága miatt máshogy dolgozzák fel a vegyszert ott a növények. Valami ötlet?
Ilyen csapadékos időben ebből még a Pulsar sokat kivesz .
Ráadásul nem az egyszikűt kell nézni hanem a kétszikűt kell minél hamarabb blokkolni !
Az egyszikűekre legfeljebb emeli a Panthera dózisát akár 3,5 literig és az tuti mindent visz.
A Pulsar-ból viszont 1.2 litertől nagyon nem mehet több , és az se bármeddig. Nincs más cucc a kétszikűekre , úgyhogy ez a főszempont , hogy időben megkapja és elvigye.
Barát a pulsár nem csinál semmit vele,és később már a pantera sem,hasonlóan nézett ki a mienk is,de most már mellig ér a naprám,és nem lógnak a melleim
Válasz #2188. hozzászólásra
Az enyém is ilyen ,tegnap fújta a haver meg látjuk mi lessz a hatás .A pulsart kihagynám ,ha nem muszáj ,mert nem olcsó és csak egyszikű van nekem benne a Wing jól sikerült szépen fogja a többit
Újra kellett vetnem 2 Ha forgót és a parlagfű nagyon feljött benne. De nem CLEARFIELD-es. Most 4 leveles és a Pulsar-ral ha rámennék kiheverné a forgó? Wing P -vel lefújtam kelés előtt, de semmi hatása nem volt.
Nem hinném hogy keverni kellene az egyszikű írtót a pulsarral mert szerintem gyengíteni fogja a pulsart a focus ultra.Legalábbis agil-t meg panterat nem nagyon ajánlották együtt kiszórni sőt jó várni a két szórás között 5-6 napot én úgy tudom
Te még tudsz Pulsarozni majd, én viszont már ellőttem ezt a töltényt (szerintem egy-két héttel elsiettem). Egyszikűre igaz még mi is megyünk a hétvégén Panterával ha meglesz a szer addig és ha az időjárás is engedi.
Válasz #2170. hozzászólásra
Nyugi az enyém is tiszta dudva ,de a sok eső napról napra már kiakaszt nem tudjuk Pulsározni alapba wingel volt ,de most sok az egyszikű meg jön kifelé a parlagfű is
Kösz, megpróbáljuk 0,4 L/ha Pulsarral kifoltozni (szerintem nem sok esély van a sikerre) , kapa sajnos nincs Remélem nem üti ki a naprát. Hétvégén még Panterával is rá kell menni az évelő egyszikűek miatt, nem egyszerű egy év ez az idei Remélem a kukorica gyomirtás jobban fog sikerülni.
Az alga készítmények rontják a gyomirtószerek hatását. Dupla dózisú megafol-lal fordult elő, hogy a gyomok kiheverték a vegyszert. Nem saját tapasztalat, de pont tegnap volt ez a téma a növényvédősömmel, mert apósom stresszel a Pulsartól besárgult napráján, és kitárgyaltuk hogy érdemes lenne e valamivel átbillenteni ezen a stresszen. Szóval ezt tudna én nem szórnám ki csak később. Mondjuk 2 hét múlva.
Az ürmöt nem viszi ki semmi, sem pulsar sem expressz.
Lontrel és Cambio ami szépen elviszi persze itt nem fújhatóak. Ja meg glifozát is biztosan leperkálja hehe :-)
Ha sok van belőle mindenképpen húzasd meg vele. Annyi hogy ez a piszok üröm kijöhet még újra olyan mocsok egy jószág, nemtudom most mekkora a naprád meg mennyit érint a történet, várj még egy kicsit ha nem túl nagy és később húzzátok meg kapával úgy felé borul majd a makuka is aztán nemlesz vele gond. Viszont ha annyira erős az üröm akkor meg hamarabb kapáljatok mert igen megtud erősödni a töve és elbokrosodik utána nemfogtok bírni vele kapával sem.
Igen, úgy tűnik legalább egy héttel (vagy kettővel) később kellett volna fújni. Sajnos egyenetlenül keltek az évelő kétszikűek, volt olyan a permetezéskor ami már szinte túlfejlett volt, ezért mentünk ilyen korán már rá. Ezeket a nagyobbakat szerintem teljesen ki sem vitte (kicsit sárgulnak, de mintha kezdenének életre kelni) a többi pedig azóta bújt ki
5362 hozzászólás
Válasz #2211. hozzászólásra
Szerintem a kisebb napraforgó kevesebb vegyszert vesz fel mint
a nagyobb mivel kisebba levélfelület.A kisebb állományon szinte
nem is látszik a pulsár hatása.Az meg hogy szikleveles korban ott
a gyom van aki porba tudott vetni és csak hetek múlva kelt ki eső után
és addigra a gyomok már rég megerősödtek.
Válasz #2210. hozzászólásra
mehetni mehet de ha nagyobb hamarabb ledolgozza a pulzár hatását,meg egy szikleveles állományba nem hiszem,hogy sok gyom lenne
Válasz #2209. hozzászólásra
Felesleges!Igazuk van a többieknek,mehet már szikleveles állapotbán is.
Válasz #2204. hozzászólásra
szerintem várd meg míg a sziklevélen kívül van még két levele és akkor szórd
Válasz #2207. hozzászólásra

Mert nincs bammeg
a nagy naprára miért nem használtok sorközbe permetező fúvókatartót és fúvókákat?
Nyugodtam csináld.
Itt volt olyan ami épp kibujt, volt 6-8 leveles, nem bántotta.
Amúgy bírja,a szikleveles is.
Ami még nem kelt ki.
Srácok kinek mi a véleménye arról hogy mi az a leg kisebb fejletségü neoma- napraforgó ami gond nélkül bírja a Pulsart???

Nékem a területi képviselö meg 300 L/ha vizet mondott hogy rendesen elérje a gyomokak a napraforgó levele alatt is. Nálunk ugyan úgy esök után van. A napraforgó magassága 15-35 cm közt változik /árvíz után vetett terület/.
Üdv!
Mi az idén 290 literrel és durva cseppel csináltuk 1,2 dózissal és mindent elvitt, a kakaslábfüvet mint a monsoon úgy vitte.. a túlfejlett parlagfüvet is kiseperte. Tavalyhoz képest minta teljesen más szer lenne idén a Pulsar
Akkor valamit mi nem csinálunk jól.Tavaly mindenkinek
tökéletesen sikerült a gyomírtás,de az azt megelőző években
ha gyökérváltás után permeteztünk mindíg rá kellett menni
újból egyszikű gyomírtóval.

Teljesen jókat mondott ez az ember ...
Csak ezt nem szabad reklámozni . Mert akkor parasztok már felbátorodva a 30 centis muhart akarják majd kiirtani !
A stressz-ről:
-időjárás
-hőmérséklet (talaj és levegő)
-vízháztartás
Ezek a változók kb amik lényegesen befolyásolják a gyomirtás utáni stressz mértékét. De nem tudunk vele mit csinálni...
Néhány napja megkérdeztem Pál Bertalant a Basf-től a pulsar + 15 cm-es bokrosodott magról kelő egyszikű problémával kapcsolatban, ha ő nem tudja hogy kell, akkor senki. Azt kérdeztem esetleg lehet-e egyszerre szórni pulsart + egyszikű irtót akár fél dózisban is. Azt mondta, hogy egyáltalán semmilyen anyagot nem lehet hozzátenni, viszont a következőképpen szórjam ki: 1,2 l pulsar + 200- max. (és kihangsúlyozta 2x hogy max.) 230 l víz apró porlasztással. 300-al meg ne próbáljam, mert lefolyhat a növényről és akkor szart sem ér. Ezzel a módszerrel ebben a párás időben (utóbbinak lehet hogy elég nagy a jelentősége) az ilyen méretű egyszikűeket teljesen el fogja pusztítani, de még a térdig érő is levörösödik tőle. Ezt ő mondta, ha mégsem jön össze, akkor őt szidjátok. Ami viszont a saját tapasztalatom az az, hogy a nagyobb egyszikűekkel visszagondolva sosem volt gond, amik túlélték azok a permetezéskor még 1-2 cm-es friss kelésűek, amik megnőttek 10cm-re mire a nagyok elszáradtak. Szóval ha tömeges a kelés és az első generáció még nem veszélyezteti komolyan a naprát akkor még érdemes várni mire az aprók is elérik a 4-5cm-t.
Viszont van egy dolog ami néhány napja merült fel és nem tudom rá a pontos választ csak sejtéseim vannak, ez pedig a következő:
Egy napon vetett 3 tábla napraforgó, mind Neoma, egy napon lett pulsarozva egymás után. Az egyik tábla kötött, kb. 20 Ak/ha, azon a naprának kutya baja, bár a gyomok sem olyan intenzíven döglöttek meg, csak kókadoznak. A másik 2 tábla kb. 35 Ak/ha, azon a gyomok úgy néznek ki mint ha Laudissal lettek volna fújva, viszont a napraforgó az olyan K.O. lett, hogy kb. 15q/ha-t vár tőle a gazdája. Tényleg nagyon durván néz ki. Ez mitől lehet? Én a talajra gondolok, talán a pH-eltéréstől vagy nem tudom melyik tulajdonsága miatt máshogy dolgozzák fel a vegyszert ott a növények. Valami ötlet?
Válasz #2181. hozzászólásra
Köszönöm a tanácsot! Megpróbálom a Pledge-t, kultizni még kicsi, betakarja a forgót
Válasz #2195. hozzászólásra
Tavalyról nem tudom ki emléxik még rá , de tettem fel egy képet amin a Pulsar még ettől nagyobb és sűrűbb muhart is elvitt gyönyörűen...
Válasz #2194. hozzászólásra
Ilyen csapadékos időben ebből még a Pulsar sokat kivesz .
Ráadásul nem az egyszikűt kell nézni hanem a kétszikűt kell minél hamarabb blokkolni !
Az egyszikűekre legfeljebb emeli a Panthera dózisát akár 3,5 literig és az tuti mindent visz.
A Pulsar-ból viszont 1.2 litertől nagyon nem mehet több , és az se bármeddig. Nincs más cucc a kétszikűekre , úgyhogy ez a főszempont , hogy időben megkapja és elvigye.
Válasz #2193. hozzászólásra
Ha mindenütt ilyen fejlett az egyszikű a pulsárnak
nincs esélye.
Válasz #2193. hozzászólásra

Barát a pulsár nem csinál semmit vele,és később már a pantera sem,hasonlóan nézett ki a mienk is,de most már mellig ér a naprám,és nem lógnak a melleim
Én a Pulsar-al kezdenék , majd ha nem vitte ki az egyszikűeket , akkor mennék rá 2 liter Pantherával ....
Válasz #2191. hozzászólásra
kösz az infót
Acatra nem nagyon hatásos a pulsar,de a panterát minél hamarabb nyomasd,és rá egy-két napra a pulsart
Válasz #2187. hozzászólásra
Jól mondod elősször Panthera !

Az enyém is ilyen ,tegnap fújta a haver meg látjuk mi lessz a hatás .A pulsart kihagynám ,ha nem muszáj ,mert nem olcsó és csak egyszikű van nekem benne a Wing jól sikerült szépen fogja a többit
ilyen fejlettségnél (többnyire muharfélék)a pulzár még hatásos? mert néhol van benne mezei acat+ebszékfű is
Válasz #2186. hozzászólásra
Előszőr a Panterát mert az egyszikű a domináns
ez az a neoma
Szervusztok.erre a neomára, ha majd egyszer engedi az idő panterát vagy pulzárt fújjak????
Válasz #2182. hozzászólásra
Valóban nem az igazi a Pledge hatása a parlagfűre, de a semminél jobb.
Válasz #2181. hozzászólásra
Én a pledge-ét nem javasolnám,csak fölösleges pénzkidobás,a parlagfüvet nem irtja
Válasz #2180. hozzászólásra
A pulsar viszi a szotyidat is mint a távirat.
2 opció kínálkozik előtted
Kultivátor
Pledge
Újra kellett vetnem 2 Ha forgót és a parlagfű nagyon feljött benne. De nem CLEARFIELD-es. Most 4 leveles és a Pulsar-ral ha rámennék kiheverné a forgó? Wing P -vel lefújtam kelés előtt, de semmi hatása nem volt.
Válasz #2178. hozzászólásra
a spec. egyszikű irtók általában nem keverendők semmivel
Válasz #2176. hozzászólásra

Nem hinném hogy keverni kellene az egyszikű írtót a pulsarral mert szerintem gyengíteni fogja a pulsart a focus ultra.Legalábbis agil-t meg panterat nem nagyon ajánlották együtt kiszórni sőt jó várni a két szórás között 5-6 napot én úgy tudom
Válasz #2176. hozzászólásra
én nem tenném
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki Fócus ultrát és Pulsart szórt-e már valaki egyben?
Válasz #2174. hozzászólásra
persze. én Pallost raktam ami 99%ban nitrosol a többi meg tapadásfokozó.
pulsar mellé érdemes rakni pár kg ammónium nitrátot?
Válasz #2172. hozzászólásra
írtad nincs kapa akkor bérmunkában húzasd meg mikor még éppen elfér a gép alatt. meghálálja
Válasz #2171. hozzászólásra
Te még tudsz Pulsarozni majd, én viszont már ellőttem ezt a töltényt (szerintem egy-két héttel elsiettem). Egyszikűre igaz még mi is megyünk a hétvégén Panterával ha meglesz a szer addig és ha az időjárás is engedi.
Válasz #2170. hozzászólásra
Nyugi az enyém is tiszta dudva ,de a sok eső napról napra már kiakaszt nem tudjuk Pulsározni alapba wingel volt ,de most sok az egyszikű meg jön kifelé a parlagfű is
Válasz #2165. hozzászólásra
Remélem nem üti ki a naprát. Hétvégén még Panterával is rá kell menni az évelő egyszikűek miatt, nem egyszerű egy év ez az idei
Remélem a kukorica gyomirtás jobban fog sikerülni.
Kösz, megpróbáljuk 0,4 L/ha Pulsarral kifoltozni (szerintem nem sok esély van a sikerre) , kapa sajnos nincs
Válasz #2166. hozzászólásra
Az alga készítmények rontják a gyomirtószerek hatását. Dupla dózisú megafol-lal fordult elő, hogy a gyomok kiheverték a vegyszert. Nem saját tapasztalat, de pont tegnap volt ez a téma a növényvédősömmel, mert apósom stresszel a Pulsartól besárgult napráján, és kitárgyaltuk hogy érdemes lenne e valamivel átbillenteni ezen a stresszen. Szóval ezt tudna én nem szórnám ki csak később. Mondjuk 2 hét múlva.
Válasz #2167. hozzászólásra
Ilyen esetben inkább hívd a Pantera forgalmazóját-gyártói képviseletét.
Válasz #2166. hozzászólásra

Senki semmit????
Sziasztok. Valaki megtudná mondani nekem hogy a Panterához lehet-e keverni alga lombtrágyát?
Este mennék permetezni...
Válasz #2153. hozzászólásra
Az ürmöt nem viszi ki semmi, sem pulsar sem expressz.
Lontrel és Cambio ami szépen elviszi persze itt nem fújhatóak. Ja meg glifozát is biztosan leperkálja hehe :-)
Ha sok van belőle mindenképpen húzasd meg vele. Annyi hogy ez a piszok üröm kijöhet még újra olyan mocsok egy jószág, nemtudom most mekkora a naprád meg mennyit érint a történet, várj még egy kicsit ha nem túl nagy és később húzzátok meg kapával úgy felé borul majd a makuka is aztán nemlesz vele gond. Viszont ha annyira erős az üröm akkor meg hamarabb kapáljatok mert igen megtud erősödni a töve és elbokrosodik utána nemfogtok bírni vele kapával sem.
Válasz #2162. hozzászólásra

Igen, úgy tűnik legalább egy héttel (vagy kettővel) később kellett volna fújni. Sajnos egyenetlenül keltek az évelő kétszikűek, volt olyan a permetezéskor ami már szinte túlfejlett volt, ezért mentünk ilyen korán már rá. Ezeket a nagyobbakat szerintem teljesen ki sem vitte (kicsit sárgulnak, de mintha kezdenének életre kelni) a többi pedig azóta bújt ki
Válasz #2154. hozzászólásra
)
Köszönöm a választ, akkor úgy tűnik más megoldás nincs mint a 0,4-0,5 L/ha-os Pulsar felülkezeléssel próbálkozni (kulti sajna nincs