Hali .Nem lehet hogy azt a pulsarozást elkapkodtad? Az a 04.21-én vetett napra 05.04-én még épphogy kikelt, a winges alapkezelés meg azért csak kell hogy fogjon minden gyomot valamennyire, tehát megugrani nem tudnak amik kikeltek sem. Én mindig 05.20 után pulsaroztam az alapkezelt naprát, persze az évelő kétszikűek addigra már kicsit nagyobbak de akkor is megfogja őket az 1,2 liter.
Általában a RACER + Guardien Max-ot szoktam használni. Jövőre a RACER + Duál gold kombináció mehet napraforgóba? (az mivel az acetklort kivonták)
Valamint mehet a Dual Gold a Merlin flex mellé is kukoricában?
Acatos területre nem pulsaros naprát kell vetni ! Oda az expresses való és már abból is van jó hibrid.
0,4-0,5 pulsarral még lehet próbálkozni + kultivátor. Mindenképen meg kell várni, hogy melegedjen az idő, hogy ne stresseljen a napra.
Neomát vetettünk 04.21-én, kapott 2 nappal vetés után 4 l Wing-et, aztán 05.04-én 1,2 l Pulsart. Szépen kipucolta a két szer a táblát és eddig tisztán is tartotta, de most már úgy tűnik valószínűleg eléggé elsiettem a Pulsárt. A rohadék évelő kétszikűek kezdik újra kizöldíteni a táblát (Acat, Fekete üröm).
Van-e valami szer amit még tudnék rajta használni, vagy esetleg egy 0,4 l/ha-os adag Pulsárral foltokban lehetne-e/érdemes-e felülkezelni?
A másik tünet itt is az erősen hiányos kelés volt. A hiányosabb rész el is lett vetve kukoricával.
Az okosok szerint a dimetenamid-p okolható érte, sajnos túl jó a vízoldékonysága és ha sok az eső akkor gáz van...
Válasz #2147. hozzászólásra
Tavaly nekem is így nézett ki a napraforgó Wing alapkezelés után. Idövel kinötte. Kötött talajon volt vetve. Csak azt nem értem miért kellett betiltani a triluralin alapú vegyszereket / Treflan, Triflurex,.../ amelyek a naprát végkép nem bántották és lényegesen olcsóbbak voltak mint a mostani csodavegyszerek amik a kezelt növényt is visszafogják a fejlödésben.
Válasz #2145. hozzászólásra
A wing-el én jártam úgy 2011-be hogy 05 01 vetés 05.02 alapkezelés Wing+egy kis Galigan 05.03 vagy 20mm eső 05.15 vagy 16 még vagy 20-25 mm aztán a full homok részeken egyáltalán nem kelt ki, ahol kikelt barnább részeken ott is nagyon sokára tért észhez.
Válasz #2141. hozzászólásra
Nem csak okozhat hanem okoz is , mert ha van eső kiviiszi a naprát is ha meg nincs akkor semmit nem ér, erre mondják az hogy de legalább jó drága, Én inkább ezt tiltanám be a jó kis acetoklór hejett
Válasz #2133. hozzászólásra
Igen, én már láttam homokon szinte lenullázódott naprát a gardoprim miatt, ráadásul eső nélkül, vagy kevés esővel 0 a hatása.
ha van elég humusz a talajban racer dual gold
ha nincs akkor már macisabb akkor inkább kulti 1* legalább vagy 2* és egy felülkezelés pulsarral vagy expessel
A Pantera milyen gyorsan dolgozik? Egy hete fújtam, a muhar gyökere már le van feketedve. De van aminek a szára van el lilulva az kimegy vagy magához tér? A köles legfelső levele is szárad de a másik 2 levél meg zöld. Vagy ennek is kell 2 hét?
Most leginkább énis erre gondoltam, de nem is tudom, hogy mára mi más egyéb maradt a piacon, acetoklórokat kivonták ugye
Goal sem volt valami nyerő, kicsit ha felverte az eső vagy lenyomta a szél a leveleket talajra ocsmány képet mutatott utána, de még az őt követő búzáknál is tudott bajokat csinálni, én utáltam. Wing-el nincsen ilyen probléma, de tény, hogy most a sok bemosó hatására fogja a naprát meg biztos a szóját is.
persze parlagfűből engedett el szójában és az esők végett még fújni sem tudjuk pedig épen most olyan 20forintos alapkörű felülről nézve a gyomnövény nagysága épen jólenne adni a szájának...
A WingP igenjól megfogta a muhart, egy szál sem jött elő meg egyéb magrólkelő sem még, viszont a napraforgót is...
Ahol oszlopok mellett meg sarkokan kimaradt ott dupla erős táblán belül is a makuka. Kinövi meg minden, de ha kései a vetés nemszabad rá pre-szert nyomni szerintem.
Nálunk volt ilyen 15 hektáron mult évben.A nád oszre két méter volt a napraforgo pedig egy méter magas a kalapok pedig mint egy száz forintos nagyságu volt.Az eredmény pedig 500kg/ha napraforgobol.
Sziasztok! A nád mekkora kárt, termésveszteséget képes okozni a naprában? Egyik táblában eléggé elszaporodott. Gondolkoztam, hogy rámegyek szelektív egyszikűirtóval, de azok max dózissal jó drágák és még pulsarozni is kell... A másik gondolatom, hogy lepulsarozom, meghúzatom és majd a deszikkálás elintézi. Amúgy is vannak egyéb évelők a táblában. Ki mit javasol?
Egy jo hét kell mire látszik a hatása elkezdenek fonnyadni és megáll a növekedés a szotyit is megfogja meg jol lesárgul de szépen kinövi és akár rekord is lehet belöle.Tavaly volt parlagfüves fertözésü,kimondottan erös gaz boritottságu naprám 1.2l/ha pulsar 250l-el szorva optimális növényfejlettségnél alkalmazva szinte teljesen kipucolt mindent és pont hasonlo idöjárás volt mint most kánikula meleg és szárazság vetés után 3-4 hétig porzott a föld vegyszerezéskor jött az esö és egy hétig esegetett meg hüvös idö volt.Elég ijesztö volt a helyzet hogy nem hat a szer de aztán ahogy beállt a meleg szépen mutatta az erejét és elég tiszta gyomentes állomány lett belöle,meglett töltve és jo tremést hozott neoma.
A Pulsar hány nap után üti ki a gyomot? Lehetséges-e, hogy homok talajon később jelentkeznek a tünetek a gyomokon, mint kötöttebb talajon ? Parlagfűnek csak a közepe sárgul. Vegyszer kijuttatás után még képes nőni a gaz, vagy rögtön meggátolja a gyom növekedését ?
Válasz #2111. hozzászólásra
Arra vigyáz hogy a gyomok túl ne nöjenek. Nem fogja bántani a kelö napraforgót, ha Neomád van azt biztosan nem. Én már permeteztem egyenetlenül kikelt napraforgót, az ég világon semmi baja nem volt.
5362 hozzászólás
Válasz #2153. hozzászólásra
Bocs , most olvasom hogy írtad is , hogy "valószínű elsiettem"
Hali .Nem lehet hogy azt a pulsarozást elkapkodtad? Az a 04.21-én vetett napra 05.04-én még épphogy kikelt, a winges alapkezelés meg azért csak kell hogy fogjon minden gyomot valamennyire, tehát megugrani nem tudnak amik kikeltek sem. Én mindig 05.20 után pulsaroztam az alapkezelt naprát, persze az évelő kétszikűek addigra már kicsit nagyobbak de akkor is megfogja őket az 1,2 liter.
Válasz #2158. hozzászólásra
Pontosan !!!
Az a biztos ha vár egy 5-7 napot minimum , de többi gyomnak is jobb ...
Válasz #2155. hozzászólásra
-mehet
-mehet
Válasz #2157. hozzászólásra
És amit kivág a kultivátor és gyökérről újra hajt? Én csak hagynám dolgozni a Pulsart egy hétig minimum.
Válasz #2156. hozzászólásra
semennyit, mert:
- amit kivág a kultivátor, annak úgyis mindegy
- amit nem, ott meg úgyis hat a pulsar
Sziasztok,a naprát lefújtam Pulsarral,és azt szeretném kérdezni,hogy mennyi időt várjak a kultivátorozásig?
Általában a RACER + Guardien Max-ot szoktam használni. Jövőre a RACER + Duál gold kombináció mehet napraforgóba? (az mivel az acetklort kivonták)
Valamint mehet a Dual Gold a Merlin flex mellé is kukoricában?
Acatos területre nem pulsaros naprát kell vetni ! Oda az expresses való és már abból is van jó hibrid.
0,4-0,5 pulsarral még lehet próbálkozni + kultivátor. Mindenképen meg kell várni, hogy melegedjen az idő, hogy ne stresseljen a napra.
Neomát vetettünk 04.21-én, kapott 2 nappal vetés után 4 l Wing-et, aztán 05.04-én 1,2 l Pulsart. Szépen kipucolta a két szer a táblát és eddig tisztán is tartotta, de most már úgy tűnik valószínűleg eléggé elsiettem a Pulsárt. A rohadék évelő kétszikűek kezdik újra kizöldíteni a táblát (Acat, Fekete üröm).

Van-e valami szer amit még tudnék rajta használni, vagy esetleg egy 0,4 l/ha-os adag Pulsárral foltokban lehetne-e/érdemes-e felülkezelni?
Múlt heti kép a tábláról (még tisztán):
Ezek miatt használok és ajánlok másnak is csak metolaklort (Dualt) naprában.
Én az acetoklort sem sírnám vissza naprában mert az is simán sepri a naprát alacsony humusztartalmú talajon.
Ezeket a preemergens szereket hagyományos naprában nyomjátok vagy Clearfieldesben?
Válasz #2143. hozzászólásra
igen tapasztaltam! nem használok semmilyen alapot, mert a tanulópénzt megfizettem már
A másik tünet itt is az erősen hiányos kelés volt. A hiányosabb rész el is lett vetve kukoricával.
Az okosok szerint a dimetenamid-p okolható érte, sajnos túl jó a vízoldékonysága és ha sok az eső akkor gáz van...
Válasz #2147. hozzászólásra
Tavaly nekem is így nézett ki a napraforgó Wing alapkezelés után. Idövel kinötte. Kötött talajon volt vetve. Csak azt nem értem miért kellett betiltani a triluralin alapú vegyszereket / Treflan, Triflurex,.../ amelyek a naprát végkép nem bántották és lényegesen olcsóbbak voltak mint a mostani csodavegyszerek amik a kezelt növényt is visszafogják a fejlödésben.

Wing P:
a képek 2010 májusában készültek, preemergensen kapott 4 l/ha-t, és nem az a tipikus homoktalaj volt!
A wing-el én jártam úgy 2011-be hogy 05 01 vetés 05.02 alapkezelés Wing+egy kis Galigan 05.03 vagy 20mm eső 05.15 vagy 16 még vagy 20-25 mm aztán a full homok részeken egyáltalán nem kelt ki, ahol kikelt barnább részeken ott is nagyon sokára tért észhez.
Válasz #2144. hozzászólásra

ki se kelt foltokban,
Én még nem láttam ilyet , de sok esővel lehet gond...
Pláne ha még kicsi.
Válasz #2139. hozzászólásra

A Wing homokon megöli a naprát?
Válasz #2141. hozzászólásra
, Én inkább ezt tiltanám be a jó kis acetoklór hejett
Nem csak okozhat hanem okoz is , mert ha van eső kiviiszi a naprát is ha meg nincs akkor semmit nem ér, erre mondják az hogy de legalább jó drága
Válasz #2140. hozzászólásra
sajnos ahol nincsen humusz, ott gondot okozhat a Gardoprim
Igen, én már láttam homokon szinte lenullázódott naprát a gardoprim miatt, ráadásul eső nélkül, vagy kevés esővel 0 a hatása.
Válasz #2119. hozzászólásra
Szerintem azzal nem lesz gond.
Válasz #2135. hozzászólásra
Pulsarral semmi. Gombaölővel mehet nyugodtan.
Válasz #2134. hozzászólásra
terület és gyom függő
ha van elég humusz a talajban racer dual gold
ha nincs akkor már macisabb akkor inkább kulti 1* legalább vagy 2* és egy felülkezelés pulsarral vagy expessel
A Pantera milyen gyorsan dolgozik? Egy hete fújtam, a muhar gyökere már le van feketedve. De van aminek a szára van el lilulva az kimegy vagy magához tér? A köles legfelső levele is szárad de a másik 2 levél meg zöld. Vagy ennek is kell 2 hét?
Válasz #2128. hozzászólásra
Keserűsó+pulsar mehet 1 menetben?vagy keserűsó+ gombaölő?
Te mit ajánlanál? Én ezen szerrel kezelt naprákat láttam legkevésbé megperzselve.
Válasz #2132. hozzászólásra
szerinted
az S-metolakór még oké is, de a terbutilazin az gyilkos anyag
Válasz #2131. hozzászólásra
Naprába sztem elég szelektív a Gardoprim Plus.
Most leginkább énis erre gondoltam, de nem is tudom, hogy mára mi más egyéb maradt a piacon, acetoklórokat kivonták ugye

Goal sem volt valami nyerő, kicsit ha felverte az eső vagy lenyomta a szél a leveleket talajra ocsmány képet mutatott utána, de még az őt követő búzáknál is tudott bajokat csinálni, én utáltam. Wing-el nincsen ilyen probléma, de tény, hogy most a sok bemosó hatására fogja a naprát meg biztos a szóját is.
persze parlagfűből engedett el szójában és az esők végett még fújni sem tudjuk pedig épen most olyan 20forintos alapkörű felülről nézve a gyomnövény nagysága épen jólenne adni a szájának...
Válasz #2129. hozzászólásra

Vagy legalább is winget!
A WingP igenjól megfogta a muhart, egy szál sem jött elő meg egyéb magrólkelő sem még, viszont a napraforgót is...
Ahol oszlopok mellett meg sarkokan kimaradt ott dupla erős táblán belül is a makuka. Kinövi meg minden, de ha kései a vetés nemszabad rá pre-szert nyomni szerintem.
Válasz #2127. hozzászólásra
Magnézium és kén mindkettőre szüksége van.És olcsó.
Válasz #2126. hozzászólásra
Mitől jó a keserűsó?
Válasz #2122. hozzászólásra
10 kg/ha
Válasz #2124. hozzászólásra
Nálunk volt ilyen 15 hektáron mult évben.A nád oszre két méter volt a napraforgo pedig egy méter magas a kalapok pedig mint egy száz forintos nagyságu volt.Az eredmény pedig 500kg/ha napraforgobol.
Sziasztok! A nád mekkora kárt, termésveszteséget képes okozni a naprában? Egyik táblában eléggé elszaporodott. Gondolkoztam, hogy rámegyek szelektív egyszikűirtóval, de azok max dózissal jó drágák és még pulsarozni is kell... A másik gondolatom, hogy lepulsarozom, meghúzatom és majd a deszikkálás elintézi. Amúgy is vannak egyéb évelők a táblában. Ki mit javasol?
Válasz #2121. hozzászólásra

Tavaly volt parlagfüves fertözésü,kimondottan erös gaz boritottságu naprám 1.2l/ha pulsar 250l-el szorva optimális növényfejlettségnél alkalmazva szinte teljesen kipucolt mindent és pont hasonlo idöjárás volt mint most kánikula meleg és szárazság vetés után 3-4 hétig porzott a föld vegyszerezéskor jött az esö és egy hétig esegetett meg hüvös idö volt.Elég ijesztö volt a helyzet hogy nem hat a szer de aztán ahogy beállt a meleg szépen mutatta az erejét és elég tiszta gyomentes állomány lett belöle,meglett töltve és jo tremést hozott neoma.
Egy jo hét kell mire látszik a hatása elkezdenek fonnyadni és megáll a növekedés a szotyit is megfogja meg jol lesárgul de szépen kinövi és akár rekord is lehet belöle.
Válasz #2117. hozzászólásra
Keserüsóból mennyit raktál ha -onként ?
A Pulsar hány nap után üti ki a gyomot? Lehetséges-e, hogy homok talajon később jelentkeznek a tünetek a gyomokon, mint kötöttebb talajon ? Parlagfűnek csak a közepe sárgul. Vegyszer kijuttatás után még képes nőni a gaz, vagy rögtön meggátolja a gyom növekedését ?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv. Zombi
Válasz #2118. hozzászólásra
04.24. vetés.Ez kivételesen kapott ősszel 210 kg/ha komplex,kb.130kg/ha nitrosol bedolgozva tavasszal+corn starter mellévetve 100kg.Le lett panterázva keserűsóval,rá pár napra pulsar.
4-5 óra hossza után a fozátot még letudja mosni az eső vagy csökkent a hatásán?
Válasz #2116. hozzászólásra
Ez faxa !
Mikori vetés ?
A Neoma már kaphatja szikleveles korában is a Pulsar-t , mert rezisztens a hatóanyagra és semmi baja nem lehet !
Ha fű kívánja nyomjad bármikor....
Válasz #2113. hozzászólásra
Sőtt,a kissebb,nem sárgul úgy meg.Legalábbis nállam.
Ok köszi!
Arra vigyáz hogy a gyomok túl ne nöjenek. Nem fogja bántani a kelö napraforgót, ha Neomád van azt biztosan nem. Én már permeteztem egyenetlenül kikelt napraforgót, az ég világon semmi baja nem volt.