Valamelyik nap volt nálam Gábor beméretni szotyit, de 35-40 között volt víze Ja volt szerda éjjel nagy felhőszakadás, most iszap van hegyin hátán, de lemerem fogadni ha 1szer véget ér az esős időszak itt fél évig majd nem látunk 1 cseppet sem, ez így szokott lenni, túl nagy a szélsőség Amúgy hajnalra ide azt ígérik hogy megint égzengésre ébredhetünk, dolgozni meg szinte lehetetlen, lazítózni akartam, de hellyette itthon lazítok
Válasz #3305. hozzászólásra
Nálunk nem szoktak leszáritani még a nagyok se csak a barátom a te falu belid mondta hogy ők fogják mert 33mm volt tegnap előtt is nálatok és vannak bajok meg jővő hét végén itt a Nyéki búcsú vége a nyárnak utánna már csak nem lesznek 30fokok és lassan száradnak 8 alá.
Van egy 10 hektárom ami mélyfekvésű terület, ott sok a szár és tányérrothadás, jó lenne de ennyi területért 1 hidas nem jön el. A többi 30-at meg nem szándékozom. Amúgy nem szoktam reglonozni, idáig leszáradt lábon is szépen
Nem néztem,de nem is nagyon akarom nézegetni,ugysem tudunk vele mit csinalni majd a kombi megmondja hogy milyen lesz, mostmár tényleg szünetelhetne az eső és nemhinném hogy nagy gond lene velük.{:sweatdrop:)
Idáig mindig jol adta de most szemre is kicsik a tányérok,technologia is ugyanaz.Visszajön a meleg szeptember elején meg lehet kezdeni a gyengébb táblákat.Falu alatt meg eszik a galambok nagyon.Darálo is mütét alatt.
A legzöldebb vagy a legsárgább bugákat szedd úgy nem érhet csalódás lehet hogy így csináltad de a kép alapján ez aratva bőven 12-13 felettinek néz ki fajtát esetleg megtudhatjuk?
Ez már reglonozva volt?? Vagy miért száradt le ilyen korán Itt még a legkorábbi vetések is zöldek tetőtől-talpig 1-ik nap bemértem 40-es vízet mutatott
Szia. Pockokat szedik a gólyák, ami megmarad gondolom beköltöznek a kukoricásba.Pétisóróról nem informálódtam, nem is kell most, meg gyenge a forint is eltolta a műtrágyaárakat,már a kevertre is többet mondott Matók mint amit 2 hete küldött akciós árat.
sziasztok! tud e valaki neke\m segiteni, szeretnek 4 db napraforgo betet 3jobb es 1 bal keszletet, hol es menyiert lehet beszerezni, elore is koszonom!!!!!
Válasz #3261. hozzászólásra
És a pocokkal mi a helyzet nálad?Ez igen te tényleg jol haladsz nálunk meg gépet sem látsz dolgozni,tegnap aratták le a visszavett területemről a tavaszárpát de jól meggyúrták a területet ,lehet majd kapkodni de az idő nem enged este is volt eső.27% pétiről hallottál már valami akciót?
Válasz #3260. hozzászólásra
Szia. Én már vagy 2 hete megtárcsáztam a tarlókat, most meg elkészültek a vetőszántások is szerdán 1x lekombizva egész jó lett. A haver a tavaszon vett egy Helti kombit isten király a munkája, jól rögtelenít
9906 hozzászólás
Válasz #3303. hozzászólásra
közbe rájöttem hogy ezt a kérdést meg nem is nekem szántad
Elnéztem a házszámot
Válasz #3300. hozzászólásra
Válasz #3306. hozzászólásra
Ja volt szerda éjjel nagy felhőszakadás, most iszap van hegyin hátán,
de lemerem fogadni ha 1szer véget ér az esős időszak itt fél évig majd nem látunk 1 cseppet sem, ez így szokott lenni, túl nagy a szélsőség
Amúgy hajnalra ide azt ígérik hogy megint égzengésre ébredhetünk, dolgozni meg szinte lehetetlen, lazítózni akartam, de hellyette itthon lazítok
Valamelyik nap volt nálam Gábor beméretni szotyit, de 35-40 között volt víze
Válasz #3305. hozzászólásra
Nálunk nem szoktak leszáritani még a nagyok se csak a barátom a te falu belid mondta hogy ők fogják mert 33mm volt tegnap előtt is nálatok és vannak bajok meg jővő hét végén itt a Nyéki búcsú vége a nyárnak utánna már csak nem lesznek 30fokok és lassan száradnak 8 alá.

Van egy 10 hektárom ami mélyfekvésű terület, ott sok a szár és tányérrothadás, jó lenne de ennyi területért 1 hidas nem jön el. A többi 30-at meg nem szándékozom. Amúgy nem szoktam reglonozni, idáig leszáradt lábon is szépen
Nem,de itt max a helyi nagy cég fog érlelőzni.
Válasz #3301. hozzászólásra
Te regronozni fogod a sajátodat mert hallottam hogy nálatok sokan akarják fújni.
Válasz #3301. hozzászólásra
)
Igen. Nem (vetőmag

Reglonoztad?? Művelőutas??
Jövő hét közepén aratás:

Válasz #3298. hozzászólásra
Nem néztem,de nem is nagyon akarom nézegetni,ugysem tudunk vele mit csinalni majd a kombi megmondja hogy milyen lesz, mostmár tényleg szünetelhetne az eső és nemhinném hogy nagy gond lene velük.{:sweatdrop:)
Szia VTR-es neked a neoma tányér betegség van -e mert felénk már van bennük .

Venni ugye még nem veszik sehol?
Válasz #3295. hozzászólásra

Darálo is mütét alatt.
Idáig mindig jol adta de most szemre is kicsik a tányérok,technologia is ugyanaz.Visszajön a meleg szeptember elején meg lehet kezdeni a gyengébb táblákat.Falu alatt meg eszik a galambok nagyon.
Felénk is a Neomák már nagyobb foltokban barnák, Pio még bírja.
Válasz #3292. hozzászólásra

Termésre mennyit saccolsz?Felénk is hasonloan néznek ki a neomák.Elég kicsi tányérok vannak nálunk.Most nem hiszem hogy ad 4t-át meg felette.
Válasz #3292. hozzászólásra
mikor akartok rápróbálni a kombájnnal? Veszik már egyáltalán?
Válasz #3291. hozzászólásra
alego.Ennek nem mértem vizet,de kb. amit írsz.
Válasz #3284. hozzászólásra
lehet hogy így csináltad de a kép alapján ez aratva bőven 12-13 felettinek néz ki
fajtát esetleg megtudhatjuk?

A legzöldebb vagy a legsárgább bugákat szedd úgy nem érhet csalódás
Válasz #3282. hozzászólásra
legalábbis nekem ez az elméletem!!! 

Elsődleges szempont hogy ne legyen hullajtás a másodlagos pedig hogy szép tarlót hagyjunk magunk után
Válasz #3286. hozzászólásra
nekem táblán belül is van ilyen.
Válasz #3287. hozzászólásra

Akkor ez korai fajta korán vetve, nekem Kondi van ami kései és ápr 18-tól vetve
Válasz #3285. hozzászólásra
Sose reglonozunk.Itt lassan az egész határ ilyen.
Ezt kérdeztem én is nemrég,vannak táblák amik már szinte arathatók, és van ami tetötöl talpig zöld.Másutt is ez a helyzet?
Válasz #3284. hozzászólásra
Itt még a legkorábbi vetések is zöldek tetőtől-talpig
1-ik nap bemértem 40-es vízet mutatott
Ez már reglonozva volt?? Vagy miért száradt le ilyen korán
Válasz #3282. hozzászólásra
Aratásnál mondjuk nem,de mire eltünteted 1-2 sor pluszmunka rámegy.
Válasz #3278. hozzászólásra
Aratásnál nem a tarló a lényeg...

Jól látod.

Miért?Napra után milyen legyen a tarló??
Válasz #3275. hozzászólásra
Miért vetetted olyan későn? De most felénk a későbbi vetések a jobbak ez idáig.
Válasz #3277. hozzászólásra

ilyen nekem semmi pénzért nem kell 

Elég mocsok tarlót hagy maga után
Technika..
Válasz #3275. hozzászólásra

Az ország melyik szegletében van ez a jó napra
Válasz #3274. hozzászólásra
neoma, máj 5-én vetve
Válasz #3273. hozzászólásra

Milyen fajta ? Szép!
Válasz #3272. hozzászólásra
hmmm?jó kérdés?elég lenne egy 30q átlag. Szerintetek ez mennyi?
STYKI mijen termesre szamitasz?
ezek azok

sziasztok. Kinek milyen a napraforgója?Vajon mikor kezdődik az aratás. az én tábláim, még üde zöldek.
Válasz #3262. hozzászólásra
.Pétisóróról nem informálódtam, nem is kell most, meg gyenge a forint is eltolta a műtrágyaárakat
,már a kevertre is többet mondott Matók mint amit 2 hete küldött akciós árat.
Szia. Pockokat szedik a gólyák, ami megmarad gondolom beköltöznek a kukoricásba
Moderálta: agroinformhelp (88255) 2014-08-17 21:42:52
76 volt a tegnapi ár.
Válasz #3265. hozzászólásra
Debrecen agro roll kft
Civis mezőgép
ezeknél mindig van jó áron,az utóbbinál olcsóbb,a kelet agro az drágább.
Válasz #3265. hozzászólásra
kelet agro websoph
igen kozelDebrecenhez
Válasz #3263. hozzászólásra
hol laksz?
Debrecenben van egy rakással minden féle.
sziasztok! tud e valaki neke\m segiteni, szeretnek 4 db napraforgo betet 3jobb es 1 bal keszletet, hol es menyiert lehet beszerezni, elore is koszonom!!!!!
Válasz #3261. hozzászólásra
És a pocokkal mi a helyzet nálad?Ez igen te tényleg jol haladsz nálunk meg gépet sem látsz dolgozni,tegnap aratták le a visszavett területemről a tavaszárpát de jól meggyúrták a területet ,lehet majd kapkodni de az idő nem enged este is volt eső.27% pétiről hallottál már valami akciót?
Válasz #3260. hozzászólásra
Szia. Én már vagy 2 hete megtárcsáztam a tarlókat, most meg elkészültek a vetőszántások is szerdán 1x lekombizva egész jó lett. A haver a tavaszon vett egy Helti kombit isten király a munkája, jól rögtelenít