Nekünk a terület egy részén meg Saten U. Paraiso van. Az is hasonló, kissebb, tömzsibb mint a neoma. A szára sokkal vastagabb, levelei sokkal nagyobbak.
a mézgát gyümölcsfák védekezésként választják ki, és való igaz, ha már mézgásodik egy fa, akkor az már nagy baj. gondolom egy 8 leveles napra nem tud mézgásodni.
ellenben ahhoz igen hasonló a levéltetvek váladéka, az is ilyen ragacsos nedv, és ezen fog megtelepedni a korompenész. legalábbis ha van otthon vilmoskörtéd, és esetleg még öntözöd is, és jól meg is volt metszve, vagyis erős a hajtásképződés, és keveset permetezted, nah akkor azon találsz rendesen ragacsos hajtásvéget.
szúró, szívó kártevők.
de foggalmam sincs, naprát nem láttam így. levéltetvet keress, apór, zöld is akár, és ennek a ragacsos cuccnak a közepén.
én ma permeteztem gyümölcsösben, mindenen van, de annyi, mint az állat.
Válasz #1669. hozzászólásra
Így igaz!! Sajna én is cumizok ez miatt!! Ma ekéztem az egyik naprát, és a tetves nyúl az MTZ előtt 4-5 méterre vitte a pofájában a napra levelet amit lerágott, a vadászmester 2 éve azt mondta a nyúl nem szereti a naprát, akkor biztos vitte a borzoknak a vacsorát!!! Mert szerinte azok zabálták meg a sok naprámat 2010-ben!!!
Nekem is azt mondták hogy valami hernyót keressek rajta. De nem találtam semmi ilyesmit. Persze attól még lehet. A mézgára is azt mondták hogy valami gomba de az már lehet gyengültségi tünet is, nem biztos hogy az a baj okozója.
sose termesztettem naprát, nem tudom van-e neki valami rovar kártevője, de nem lehet valami levéltetű?
a mézgacseppek az errefelé vinne. vagy erős gomba fertőzés, dehát gondolom az el is vinné az egész növényt.
Az kizárt. Amikor először mentem rá az agillal kb két hete már akkor is olyan volt, pulsart pedig csak minap kapott. És egymás melletti tövek közül az egyik egészséges a másik pedig ilyen.
9906 hozzászólás
Válasz #1704. hozzászólásra
kááá,nagy "kááár"..."sajnálak"
...mert "az" jobb lenne
Pictor vagy Alert mennyibe fáj felétek???
hektárköltségre számolva!!!
Válasz #1703. hozzászólásra

szeretek biztosra menni
vanmég
Válasz #1702. hozzászólásra
,persze csak ha nekem is veszel aztán búzában "elszámolunk"

Semmit...de tudok fél áron
Válasz #1701. hozzászólásra
qrva életbe megázott a gombaölöm,1,5 órára jött az eső baxhatom vagy ér még valamit
Válasz #1700. hozzászólásra
57
Válasz #1699. hozzászólásra
látom arra nem verte el a homok
hány ezer szem/heki?
esti munka

Válasz #1695. hozzászólásra
Nekem volt tavaly 30 hektárnyi most is kb annyi van. szerintem nem rossz anyag 3 tonna körül adott homokon. neoma is ott körül volt
Válasz #1696. hozzászólásra
Nálam tavaly az Alego megverte a Neomat.
Válasz #1695. hozzászólásra
Tavaly itt volt ,de többet nem lesz.Még az alegó is jobb
Válasz #1683. hozzászólásra
Talán még a paraiso amit érdemes lenne kiprobálni
Válasz #1692. hozzászólásra

mennyi?,tegnap voltam Miháldon
Válasz #1682. hozzászólásra

Több az vazeeeee!!!!
Válasz #1688. hozzászólásra
Adok hozzá gumikat!!!
BridgeStone!
Válasz #1649. hozzászólásra
Nekem a cruiser-es is ugyan ilyen az mitől lehet?
Válasz #1689. hozzászólásra

Válasz #1688. hozzászólásra

Eddig dzsipó nélkül nyomattátok? Micsoda hanyagság!
Válasz #1687. hozzászólásra

veszek dzsippet

65000 tonna / ha
fú hova tesze akkora nyeresiget ?

mekkszámoltad?
Válasz #1684. hozzászólásra
Itt romaniaban van, azt hiszem a tavaly hoztak "forgalomba"...
Hy!
A Saaten-nek is van Manituo-ja? Eddig csak a Gabonakutatónak volt.
T.:MÁrk
Válasz #1672. hozzászólásra
Nekünk a terület egy részén meg Saten U. Paraiso van. Az is hasonló, kissebb, tömzsibb mint a neoma. A szára sokkal vastagabb, levelei sokkal nagyobbak.
Válasz #1681. hozzászólásra
Nem.... 65000 to/ha. Mind kikelt...

Ez gabonavetővel volt vetve??????????????
Válasz #1679. hozzászólásra
könnyebb kb mint az e82, 2 éve volt egy kuncsaftnak,25 heki
Válasz #1677. hozzászólásra
Fajsúly?
Válasz #1677. hozzászólásra

....monjuk az is jo lenne, csak nehogy elverje a jeg.....
Válasz #1676. hozzászólásra
amikor a neoma 3tonnát tudott,ez 2,5-öt
Válasz #1675. hozzászólásra

Az kg-ban mnnyit jelenthet?
Válasz #1674. hozzászólásra
nálunk 15-20%-al tudott kevesebbet Pió-nk márkáktól
Válasz #1673. hozzászólásra

A terjeszto
Kiprobaltam az iden, mert a gabonafelei eleg jol teljesitenek a kornyeken....
Miert, nem jo?

ki tudott rábeszélni
Aprilis 20-an vetett Saaten Union Manitou fajta:
Ez a kep junius 9-en keszult...
Válasz #1668. hozzászólásra
a mézgát gyümölcsfák védekezésként választják ki, és való igaz, ha már mézgásodik egy fa, akkor az már nagy baj. gondolom egy 8 leveles napra nem tud mézgásodni.
ellenben ahhoz igen hasonló a levéltetvek váladéka, az is ilyen ragacsos nedv, és ezen fog megtelepedni a korompenész. legalábbis ha van otthon vilmoskörtéd, és esetleg még öntözöd is, és jól meg is volt metszve, vagyis erős a hajtásképződés, és keveset permetezted, nah akkor azon találsz rendesen ragacsos hajtásvéget.
szúró, szívó kártevők.
de foggalmam sincs, naprát nem láttam így. levéltetvet keress, apór, zöld is akár, és ennek a ragacsos cuccnak a közepén.
én ma permeteztem gyümölcsösben, mindenen van, de annyi, mint az állat.
Válasz #1669. hozzászólásra

Így igaz!! Sajna én is cumizok ez miatt!! Ma ekéztem az egyik naprát, és a tetves nyúl az MTZ előtt 4-5 méterre vitte a pofájában a napra levelet amit lerágott, a vadászmester 2 éve azt mondta a nyúl nem szereti a naprát, akkor biztos vitte a borzoknak a vacsorát!!! Mert szerinte azok zabálták meg a sok naprámat 2010-ben!!!
Válasz #1660. hozzászólásra
Az őz vagy a nyúl sorba 1-2métert,vagy egy foltot rág le.Sajnos ismerős, van olyan 2ha-os területem amibe jó ha megvan 1/3.
Válasz #1662. hozzászólásra

Nekem is azt mondták hogy valami hernyót keressek rajta. De nem találtam semmi ilyesmit. Persze attól még lehet. A mézgára is azt mondták hogy valami gomba de az már lehet gyengültségi tünet is, nem biztos hogy az a baj okozója.
Válasz #1663. hozzászólásra

Nem volt jég. Még esőse nagyon.
Válasz #1661. hozzászólásra

De nem érted hogy már gyomirtózás előtt is ilyen volt!?
Válasz #1664. hozzászólásra

na ezt a vilagro-ba akartam
Válasz #1661. hozzászólásra

Ezek pénzcsalások.Vegyél nitrosolt,meg pakolj bele amit akarsz.Jobb,és olcsóbb.
Válasz #1650. hozzászólásra
Elég lyukasak a levelei.Nem kapott jeget?
Válasz #1657. hozzászólásra
sose termesztettem naprát, nem tudom van-e neki valami rovar kártevője, de nem lehet valami levéltetű?
a mézgacseppek az errefelé vinne. vagy erős gomba fertőzés, dehát gondolom az el is vinné az egész növényt.
Válasz #1660. hozzászólásra
Volt már nekem ilyen,és a gyomírtó volt a bűnös.
Válasz #1658. hozzászólásra

Az kizárt. Amikor először mentem rá az agillal kb két hete már akkor is olyan volt, pulsart pedig csak minap kapott. És egymás melletti tövek közül az egyik egészséges a másik pedig ilyen.
Válasz #1658. hozzászólásra
Én is arra gondolok,mert ha a nyúl, vagy őz leharapja, akkor több ágon kezd hajtani.
Válasz #1655. hozzászólásra
Gyomírtó!
Válasz #1656. hozzászólásra

Így néz ki mikor újból elindul.