Válasz Bárány #7494. hozzászólásáraNem kapott Racert . Meg a sorkozmuveles előtt szebb volt most olyan mintha fonnyadna egyszerűen csúnya ????♂️ Le136 a típus mellette van ugyanekkora Le25 az sokkal
Szebb.
Válasz Sk Laci #7367. hozzászólására48 órán belül levonult a víz erről a parcelláról, ma így néz ki
árvíz utáni részekben azért látni a lemaradást
és ahol alig csinált kárt a víz
Üdv ! Szerintetek ennek a rohadék napraforgonak mi lehet a baja ? Olyan mintha megcsípte volna a gyomirto csak az a baj ,hogy nem volt
Gyomirtotva állományba .. ????
Válasz Sk Laci #7478. hozzászólásáraAlakul az árvízsúlytotta foltok, de majd meglátom, mi lessz aratáskor. Csak a nyúl, meg az őz ne pusztítaná a napraforgót.
Válasz strong #7476. hozzászólásáraAkkor vagy kezd sárgulni, vagy már "rémeket" látok. Idén nagyon kijutott már nekem.....
Ma el lett kezdve sorközüvelve, + mütrágya, remélem jobban észbekap a stressz után amit már idén átélt.
Válasz Sk Laci #7473. hozzászólására3 napra permetezés után már sárgulni szokott. 1 hét 10 nap múlva mikor a gyomok is már sülnek ekkor szokott legjobban látszódni a színelváltozás rajta. Tavaj lefújtam a diamantist 3 pár levélbe listegóval azután rájött egy hét hidegfront stresszet kapott és sárga maradt, már derékig érő volt akkor kezdte kiheverni. 3.8 t/ha lett rajta. Nem minden pulsáros fajta egyformán reagál, mintha a neoma könnyebben átvészelné. De lehet hogy ez csak az én véleményem.Ne törődj a színével, hogyha fejlődik rendesen akkor nincs semmi gond.
Pulzáros napraforgó mikorra szikott megsárgulni, Pulzározás után?
Azért kérdezem, mert eddig egyszer se fordult nálam elő, de idén mintha "világosodna" a szine. Mikorra várható az elszineződés "tetőzése"?
Válasz erni #7469. hozzászólásáraLehet benne valami,mert nekem van egy 4ha-os LE 25,jó 4 leveles,és még nincs benne rágás,pedig egyik oldalon közvetlenül erdő van.Őznyomokat látok benne,de még nincs kártétel.Mondjuk van benne két Doxmand vadriasztó is.
Válasz erni #7468. hozzászólásáranekem is megritkult a Sumiko de azért nem ennyire :/
Ezért jobb a kukorica, ott kevesebb a vadkár, legalábbis felénk. Itt nyúlból van sok, vaddisznót, fácánt alig látni.
Válasz erni #7468. hozzászólásáraÉrdekes, hogy szomszédnak le25 van a végébe, szinte egy szál se hiányzik belőle. Valamiért a sygentás naprát jobban kívánják a dögök.
Válasz tamas320d #7466. hozzászólásáraEz is suman. Első vetés április eleje a nagyobbak, rávetés május eleje a kicsik. Eddig egy null a nyúl őz egyéb kártevők javára.
9906 hozzászólás
Válasz zsoltrs #7505. hozzászólásáraHány hektárra?
Sziasztok!
Szeretném megkerdezni, hogy ez mennyire durva mix egybe kijuttatva :
12kg epso top, 2.5kg mikramid, propulse gombaolo, felszivodo rovarölő(1 hatóanyaggal), 3l polybór plusz.
Köszi
Válasz F-A-R-M-E-R \ #7503. hozzászólásáraElöl 11,2 R 32 mm-ben 275/95R32
Hátul 11,2 R 46 mm-ben 275/95R46
Válasz Sk Laci #7502. hozzászólásáraOkè... Kössz...

Válasz F-A-R-M-E-R \ #7500. hozzászólásáraSzolgáltatásban van nálam a traktor a sorközmüvelővel. Ma megnézem a kerékméreteket, és estére megírom.
Válasz Lackó #7499. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #7495. hozzászólásáraÜdv. Milyen széles ápolókereket használsz JD.-n??
Válasz Sk Laci #7495. hozzászólásáraKomolyan Laci, amennyit küzdöttél vele, én kívánom, hogy a végén legyen minimum 4 tonnád hektáronként
Válasz Földönfuto #7486. hozzászólásáraMajd aratásra mit fog hozni, arra nagyon kiváncsi leszek. Megadok neki, amit jónak látok,.....de majd meglátjuk.
Válasz Bárány #7494. hozzászólásáraNem kapott Racert . Meg a sorkozmuveles előtt szebb volt most olyan mintha fonnyadna egyszerűen csúnya ????♂️ Le136 a típus mellette van ugyanekkora Le25 az sokkal
Szebb.
Válasz horesz01 #7488. hozzászólásáraRemélem túléli.
Hiába volt árvíz, mára már porzott

Válasz Cs.M.I #7489. hozzászólásáraPl. a Racer talajon is utána tud nyúlni.
Válasz Sk Laci #7492. hozzászólására7367-es hozzászóllásban van az árvizes kép feltöltve-
Válasz Sk Laci #7367. hozzászólására48 órán belül levonult a víz erről a parcelláról, ma így néz ki

árvíz utáni részekben azért látni a lemaradást
és ahol alig csinált kárt a víz
1 kép sorkozmuveles előtt 2 sorkozmuveles után

Válasz zsoltrs #7487. hozzászólásáraAnnak talán mindegy,de. Syngenta másik Expressz gént használ, és azért nem mindegy
Üdv ! Szerintetek ennek a rohadék napraforgonak mi lehet a baja ? Olyan mintha megcsípte volna a gyomirto csak az a baj ,hogy nem volt
Gyomirtotva állományba .. ????
Válasz barazdabetyar. #7482. hozzászólásáraA Syngenta nem ajánlja a saját napra hibridjeire az evorellt!!! Pont ezért!
Válasz Sz_Pisti #7485. hozzászólásáraKomolyan n mindegy, hogy milyen expresszel fujod? Eddig fel se merült bennem...
Pioneerral dolgozok.
Válasz Sk Laci #7480. hozzászólásáraEz a természet csodája,hogy ezt túlélte.
Válasz Sz_Pisti #7483. hozzászólására Kérdezted a Syngentát, hogy mehet-e rá Evorelle Express vagy csak a sima Express-el szórható? nem mindegy ám!
Válasz Sz_Pisti #7483. hozzászólásáraNincs rajta tetű?
Válasz barazdabetyar. #7482. hozzászólására Evorelle
Ennek mi nem tetszik?Sumiko,evorelle expresszt kapott .
Válasz Sk Laci #7480. hozzászólásáraEzért aztán megdolgozol! Elismerésem!
Válasz Sk Laci #7478. hozzászólásáraAlakul az árvízsúlytotta foltok, de majd meglátom, mi lessz aratáskor. Csak a nyúl, meg az őz ne pusztítaná a napraforgót.

élvezik a jó időt

Válasz strong #7476. hozzászólásáraAkkor vagy kezd sárgulni, vagy már "rémeket" látok. Idén nagyon kijutott már nekem.....
Ma el lett kezdve sorközüvelve, + mütrágya, remélem jobban észbekap a stressz után amit már idén átélt.
Válasz Sk Laci #7473. hozzászólásáraAkkor,ha már nagy,akkor a közepe megsárgul..
Válasz Sk Laci #7473. hozzászólására3 napra permetezés után már sárgulni szokott. 1 hét 10 nap múlva mikor a gyomok is már sülnek ekkor szokott legjobban látszódni a színelváltozás rajta. Tavaj lefújtam a diamantist 3 pár levélbe listegóval azután rájött egy hét hidegfront stresszet kapott és sárga maradt, már derékig érő volt akkor kezdte kiheverni. 3.8 t/ha lett rajta. Nem minden pulsáros fajta egyformán reagál, mintha a neoma könnyebben átvészelné. De lehet hogy ez csak az én véleményem.Ne törődj a színével, hogyha fejlődik rendesen akkor nincs semmi gond.
Válasz Bárány #7474. hozzászólásáraDuplán fújt részeken.
(ez lemradt)
Idén a Racer is kicsit "jobban dolgozik".

Pulzáros napraforgó mikorra szikott megsárgulni, Pulzározás után?
Azért kérdezem, mert eddig egyszer se fordult nálam elő, de idén mintha "világosodna" a szine. Mikorra várható az elszineződés "tetőzése"?
Válasz erni #7469. hozzászólásáraLehet benne valami,mert nekem van egy 4ha-os LE 25,jó 4 leveles,és még nincs benne rágás,pedig egyik oldalon közvetlenül erdő van.Őznyomokat látok benne,de még nincs kártétel.Mondjuk van benne két Doxmand vadriasztó is.
Válasz erni #7468. hozzászólásáranekem is megritkult a Sumiko de azért nem ennyire :/
Ezért jobb a kukorica, ott kevesebb a vadkár, legalábbis felénk. Itt nyúlból van sok, vaddisznót, fácánt alig látni.
Azért ilyen is van. Itt csak a szélei vannak megpocsékolva.

Válasz erni #7468. hozzászólásáraÉrdekes, hogy szomszédnak le25 van a végébe, szinte egy szál se hiányzik belőle. Valamiért a sygentás naprát jobban kívánják a dögök.
Válasz tamas320d #7466. hozzászólásáraEz is suman. Első vetés április eleje a nagyobbak, rávetés május eleje a kicsik. Eddig egy null a nyúl őz egyéb kártevők javára.
Válasz tamas320d #7466. hozzászólásáraSzépen néz ki ,érdekelne ez a Suman is zöld száron érő fajta?
Válasz TYLLA46 #7436. hozzászólására04.13 vetés,sy suman,én sem làtom hogy baja lenne
Válasz Gatti #7464. hozzászólásáraKöszi mijenk is hasonló 04 01 vetés teszek fel képet
Válasz papszi06 #7463. hozzászólásáraáprilis 9
Válasz Gatti #7462. hozzászólásáraVetés ideje?
jelenleg ilyen a sumiko

Sasoljatok nagyon mert itt már támadnak a levéltetvek!!
Válasz TYLLA46 #7436. hozzászólásáraGyönyörűek!
Válasz lac* #7457. hozzászólásáraNekem meg vagy 6ha lett tavaly lekezelve, de nem igen vettem észre különbséget.
Válasz Bárány #7439. hozzászólásáraItt azt látom hogy aki akkor nap vetette már túl van a második kultizáson is!!
Mondjuk olyan szép mint a mesében.
Válasz Mézga #7456. hozzászólásáraNálam nem hivatalos mérés volt ugyan de a legszarabb volt az a 1.5 ha, ami le lett vele kezelve.