Válasz VMisi #7296. hozzászólásáraAz öblítőt próbáltam,direkt piacon vettem jó illatú oroszt,de szerintem nem nagyon vált be,1-2 napig riaszt de utána belemegy.Én őzek ellen kísérleteztem vele.Most két Doxmand van kint a napraforgóba.Lehet az se ér többet mint az öblítő,majd meglátjuk.
Válasz zsoltrs #7297. hozzászólásáraFóldalatti az a barkó + bundásbogár feletti meg galamb Nekem a 20ha tábla 50% leették a barkók fél nap alatt csak csonkok maradtak csúnya látvány permetezni se tudtam mert csepegett az essö ha szerencséd van némelyik újrahajthat ezek a kilátásaink Gondolhatod milyen elhuzódó lesz a virágzás
Válasz *** HM *** #7290. hozzászólásáraPróba csíráztatás a biztos.
Tárolástól függ, a pioneer nem hiába klimatizálta a tároló egy részét. Egyszer mi is vetettünk előző szezonból kimaradt magokat és nem volt olyan termés mint aki a frisset vetette. Ez csíkos volt.
Válasz jozef19 #7275. hozzászólásáraKözben elvetettük, már sorol.
Geostart olajos lett a végén, 10l/ha magárokba csorgatva.
Kontroll kihagyva, nagyon kíváncsi vagyok.
Válasz GREVEN #7287. hozzászólásáraLehet nem is baj. 89%-os csirákról is beszélnek. Nem vetek többet. A vetőmag árán nem kompenzálnak a gyenge csíra miatt.
Válasz Celtises #7282. hozzászólásáraNekem még nem tiszta, 58-ra volt a Becker állítva de egyszer nem ment a kardán és nem tudom hány sor ment így el, de ott jó sűrű lesz szerintem. A maradékot Alexával pótoltan aminek dupla akkora volt a zsákja és szép egyenletes lett is szerintem.
Válasz Celtises #7274. hozzászólásáraNekünk se lett optimális az idei vetés tőszáma. Olyan 60-62 ezer körül petyegtette el a maxima az LE136-ot, pedig 56 ezerrel szerettük volna.
Kíváncsiak leszünk ,mi lesz. Ha sűrű általában mindig magasra nőnek.
Válasz Celtises #7277. hozzászólására2q pétisót kapott magágykészítéskor valamint genezis olajos lombtrágya 5l/ha. Minden évben 68ezerrel vetem a sumikot mondjuk itt sok a galamb...
Válasz horesz01 #7276. hozzászólásáraNagyon extremnek gondolom de ez van. Nem magamnak vetek. Mennyi és milyen tápanyagot adtál? Sumikora nem ajánlott a sűrítés Sy szerint.
Válasz k-roy90 #7270. hozzászólására60. Bár volt aki egyszer kérte a 70-et, mondjuk az annyiból volt jó h a gyomirtást meg is oldotta mert 2,5 méteres erdő volt az egész, olyan sötét volt az aljában h füszál se nőtt
Válasz ÁdámZoltán #7265. hozzászólásáraPedig hiába vetsz ki többet ha vad miatt, drotfereg miatt vagy száraz magagy miatt alacsony a tőszam azt nem fogja megoldani.
A kérdésedből az derül ki hogy nem a vetés miatt nincs meg a tőszám.
Ha 3000-el többet fogsz vetni azt a kombajnból nem fogod érzékelni hogy több.
A kérdésem a következő lenne: Neoma napraforgónál ki milyen tőszámot alkalmaz? Én az elmúlt 30 évben 63000 20,5 cm de a Monosem vetőgépen a következő a 18-as furaton 18,5 ami 72000 azt meg egy kicsit sokallom. Aratáskor látom évek óta sok minden miatt sosincs meg a tőszám.
Válasz Sk Laci #7256. hozzászólásáraGondolkodom csak a wing használatán, hátha megúsznám a felülkezelést, de elbizonytalanítottál.
Azt írod hogy" Magrólkelők amikkel gond lessz: selyemmályva, parlagfü, szerbtövis".
Ezekkel nehezen, vagy nem boldogul?
Sziasztok. Bocs a hozzászólásért. "Sajnos" méhész vagyok és azt szeretném kérdezni, hogy Kaba-Püspökladány-Kisújszállás vonala területén nem lenne-e véletlenül 100-200 hektáros napraforgó terület ahol letelepíthetném 3-400 család méheimet napraforgó virágzás idején . Köszönettel Kovács Béla.
9906 hozzászólás
Napraforgóba, melyik gombaölő vegyszer a legjobb, amihez nem kell hidas permetező?
Válasz zsoltrs #7302. hozzászólására
Majd megmondják a szakik, hogy került a területre barko...
Válasz Földönfuto #7303. hozzászólásáraA Primagnál láttam a Geo vadriasztó szert,nettó hétezer körül 1liter,1ha-ra.
Válasz VMisi #7296. hozzászólásáraAz öblítőt próbáltam,direkt piacon vettem jó illatú oroszt,de szerintem nem nagyon vált be,1-2 napig riaszt de utána belemegy.Én őzek ellen kísérleteztem vele.Most két Doxmand van kint a napraforgóba.Lehet az se ér többet mint az öblítő,majd meglátjuk.
Válasz vén cigány #7301. hozzászólásáraKukorica ott sose volt. 4 évente van benne napra.
Válasz zsoltrs #7300. hozzászólásáraBe volt tartva az 5 éves vetésforgó?
Válasz ME109G14 #7299. hozzászólásáraDettó 20ha tábla.
Új vetogeppel vetett és most szegyenkezhetek, h rosszul vetett, pedig a mocskok ették meg.
Föld alatt h vedekezel? Jó oda a force is?
Köszi az infókat
Válasz zsoltrs #7297. hozzászólásáraFóldalatti az a barkó + bundásbogár feletti meg galamb Nekem a 20ha tábla 50% leették a barkók fél nap alatt csak csonkok maradtak csúnya látvány permetezni se tudtam mert csepegett az essö ha szerencséd van némelyik újrahajthat ezek a kilátásaink Gondolhatod milyen elhuzódó lesz a virágzás
Válasz zsoltrs #7297. hozzászólásáraBarkó rágás??Nálam is elintézett 1 jókora táblát

Ilyet milyen kartevo csinál?

A területen sok galamb volt, de némelyik a föld alatt is ilyen.
Nyulak ellen a puskán kívűl kinek mi jött be? Van valami új szer ami tényleg hatásos? Az öblítőt próbálta valaki, vagy csak mende-monda?

Kifejleszthetnének már olyan naprát ami újra kihajt akkor is ha leharapják a végét.
Esetleg rókákat örökbe fogadnék!
Hangyákkal mit lehet kezdeni? Már rágják a szikleveles naprát... (Már nincs raktáron klórpirifosz)
Válasz *** HM *** #7290. hozzászólásáraPróba csíráztatás a biztos.
Tárolástól függ, a pioneer nem hiába klimatizálta a tároló egy részét. Egyszer mi is vetettünk előző szezonból kimaradt magokat és nem volt olyan termés mint aki a frisset vetette. Ez csíkos volt.
Válasz jozef19 #7275. hozzászólásáraKözben elvetettük, már sorol.
Geostart olajos lett a végén, 10l/ha magárokba csorgatva.
Kontroll kihagyva, nagyon kíváncsi vagyok.
Válasz Bárány #7291. hozzászólásáraDettó.
Válasz *** HM *** #7290. hozzászólásáraÉn simán elvetném. Egy 5% (max.10%) -kal megnövelném a vetésmennyiséget.
3 vagy 4éves vetőmagot mennyire lenne értelme elvetnie a faszinak?
Válasz GREVEN #7287. hozzászólásáraLehet nem is baj. 89%-os csirákról is beszélnek. Nem vetek többet. A vetőmag árán nem kompenzálnak a gyenge csíra miatt.
Válasz Celtises #7286. hozzászólásáranem
Válasz Celtises #7285. hozzászólásáraEgyszerűen nem tudtam beállítani a vetőgépet ehhez az idei hitvány napraforgó vetőmaghoz.
Már annak is örültem,hogy nem ordított a monitor egész álló nap.
A végén már úgy voltam, inkább több legyen benne, mint kevesebb, az a kisebbik rossz.
Válasz horesz01 #7280. hozzászólásáraKomplexet nem adtál?
Válasz GREVEN #7283. hozzászólásáraAkkor nem vagyok egyedül. Minden évben van valami elbaxás. Hiába készülök rá.
Válasz Celtises #7282. hozzászólásáraNekem még nem tiszta, 58-ra volt a Becker állítva de egyszer nem ment a kardán és nem tudom hány sor ment így el, de ott jó sűrű lesz szerintem. A maradékot Alexával pótoltan aminek dupla akkora volt a zsákja és szép egyenletes lett is szerintem.
Válasz Celtises #7274. hozzászólásáraNekünk se lett optimális az idei vetés tőszáma. Olyan 60-62 ezer körül petyegtette el a maxima az LE136-ot, pedig 56 ezerrel szerettük volna.
Kíváncsiak leszünk ,mi lesz. Ha sűrű általában mindig magasra nőnek.
Válasz Isssti #7281. hozzászólásáraNekem beállítási hiba volt.
Válasz Celtises #7274. hozzászólásáraUgyanígy jártam én is a sumikoval 2zsák eltűnt 3.5ha-ban
Válasz Celtises #7277. hozzászólására2q pétisót kapott magágykészítéskor valamint genezis olajos lombtrágya 5l/ha. Minden évben 68ezerrel vetem a sumikot
mondjuk itt sok a galamb...
Válasz Gumóka #7278. hozzászólásáraAhh, basszus, nem ide ment volna...

Válasz Celtises #7274. hozzászólásáraA legrosszabbra, akkor jó lesz
2 éve 48 ezerrel sikerült dkc-t vetni, aszályos év is volt, csak nitrogént kapott, lett a végére 6,8t/ha.
Válasz horesz01 #7276. hozzászólásáraNagyon extremnek gondolom de ez van. Nem magamnak vetek. Mennyi és milyen tápanyagot adtál? Sumikora nem ajánlott a sűrítés Sy szerint.
Válasz Celtises #7274. hozzászólásáraIlyen tőszámmal volt 4,5 tonnám
Jó lesz 
Válasz Tobszi #7272. hozzászólásáraKITE starter 18-20 kg...
Sikerült 67-68000-el élvezni. Sumiko, Virgo, Le113. Mire készüljek? Újra nem vetem.
Urak tervezek barkó ellen rovarölő szeres kezelést érdeklődők ki mivel szokta fújni illetve mikorra idozitsem a kezelést? Köszönöm előre is a választ!
Startert ki mit használ?
Radistart gold és Geostart napraforgó közül kellene választani. Az egyik folyékony a másik granulált. Melyik lehet a jobb?
Válasz k-roy90 #7270. hozzászólására60. Bár volt aki egyszer kérte a 70-et, mondjuk az annyiból volt jó h a gyomirtást meg is oldotta mert 2,5 méteres erdő volt az egész, olyan sötét volt az aljában h füszál se nőtt
Mekkora tőszámmal vetik a P64le25-öt?
Válasz kukaccsosz #7268. hozzászólására2017 Bacardi 50e vetett tőszámmal 17 ha átlagában 47q... 2020 ugyanúgy 50e/ha Pio HE 133 144 30q...
Válasz ÁdámZoltán #7265. hozzászólásáraMi 62000-el vetünk. Abból szokott lenni 53-55 ezres termőtő. Ezzel volt már 30 meg 45 mázsás termés is.
Válasz ÁdámZoltán #7265. hozzászólásáraPedig hiába vetsz ki többet ha vad miatt, drotfereg miatt vagy száraz magagy miatt alacsony a tőszam azt nem fogja megoldani.
A kérdésedből az derül ki hogy nem a vetés miatt nincs meg a tőszám.
Ha 3000-el többet fogsz vetni azt a kombajnból nem fogod érzékelni hogy több.
Válasz Bárány #7263. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz kukaccsosz #7264. hozzászólásáraHát ez a válasz jó előre vitt.
Válasz ÁdámZoltán #7262. hozzászólásáraSzerintem akkor nem a kivetett mag számot kellene növelni, hanem azt a “sok mindent” kiküszöbölni!
Válasz ÁdámZoltán #7262. hozzászólására18 furatos tárcsával nekem ezek jönnek ki. (amúgy én 60600-zal vetem, bár nem Neomát):

A kérdésem a következő lenne: Neoma napraforgónál ki milyen tőszámot alkalmaz? Én az elmúlt 30 évben 63000 20,5 cm de a Monosem vetőgépen a következő a 18-as furaton 18,5 ami 72000 azt meg egy kicsit sokallom. Aratáskor látom évek óta sok minden miatt sosincs meg a tőszám.
Válasz Sk Laci #7260. hozzászólásáraAkkor eszerint jobb, biztosabb a felülkezelés,pulsar plussz-al, mert szerbtövis az van bőven.
Válasz Tobszi #7259. hozzászólásáraInkáb úgy mondanám, hogy nem boldogul.
Válasz Sk Laci #7256. hozzászólásáraGondolkodom csak a wing használatán, hátha megúsznám a felülkezelést, de elbizonytalanítottál.
Azt írod hogy" Magrólkelők amikkel gond lessz: selyemmályva, parlagfü, szerbtövis".
Ezekkel nehezen, vagy nem boldogul?
Válasz kova #7257. hozzászólásáraAz a csúnya vegyszeres napra a gondatlan gazdáktól? Ilyenkor jó lenne mi....
Sziasztok. Bocs a hozzászólásért. "Sajnos" méhész vagyok és azt szeretném kérdezni, hogy Kaba-Püspökladány-Kisújszállás vonala területén nem lenne-e véletlenül 100-200 hektáros napraforgó terület ahol letelepíthetném 3-400 család méheimet napraforgó virágzás idején . Köszönettel Kovács Béla.