Fórum
Precíziós eszközök használatának felmérése...
Létrehozta: lukacs.zsolt.hu , 2024-06-19 19:51:38
Kedvencekhez
Segítség
- Búza termény felvásárlási árak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Minden ami aprítóhenger. új
- Napraforgó gyomirtás új
- Mezőgazdasági kenőolajok új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kukorica várhatóan........! új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
NAV-figyelmeztetés után jön a bírság
Jön a foglalkoztatási jogviszonyokat tisztázó eljárás. Aki nem rendezi 15 napon..._fill_540x300_0.jpg)
19 hozzászólás
Válasz termelo #18. hozzászólására Az Alföldre teljesen sík táblákra tökéletes az avatar. Persze ilyen belépő szintű.
Én az mondom jelenleg, hogy Gaspardo mindent visz. Valamogy nekem ezek a tárcsás vetőgépek nagyon nem jönnek be. Csinálják a kemény magárkot aztán jól letömöríti stb... Egy kész katasztrófa.
Ugyanez a bajom a szemenkénti vetőgépekkel is. Kellene már valami csoroszlyás szemenkénti direktvető oda is.
Válasz MrPoke #17. hozzászólásáraNem szimpatizálok a gumibakos felfüggesztéssel mert nem követi a talajt csak pár centit...
Egyébként nehogy azt hidd hogy a 6 méteres 750A sokkal olcsóbb kb. áfásan ez is annyi volt.
Ha előbb képbe vagyok a Direttával lehet az lett volna.
Amúgy az Avatar a JD kocsikkal már verhetetlen kombó lenne
Válasz termelo #8. hozzászólásáraAvatarból van 9m es. És az direktvető szerűség. Neked jó lesz. Nem is vészes az ára olyan 60MFt körül lehet.
Válasz termelo #13. hozzászólásáraA collie miatt 76,2cm.
Válasz termelo #12. hozzászólásáraŐk hoznak amerikából is gépeket, alakítanak át maguknak.
Van ott olyan gumihevederes gép is, aminek 3 méter a nyomtáv, arra dolgoznak.
Nyilván rengeteg videó, de lapozgasd, megleled, meg mások is, mi a lényeg.
Én ezekhez még ennyire se értek, csak érdeklődéssel nézem, van ilyen is.
Meg talán nem művelnek nagyon talajt sem, mintha egy videóban láttam volna nála, a learatott búzatarlóba tavasszal belehúzták a napraforgót.
Válasz termelo #13. hozzászólásárabocs, fokozatmentesen!
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #11. hozzászólásáraAz amerikai rendszerben nem 75cm-re vannak a sorok hanem többre a coll miatt, azzal kijön.
Máskülönben mind a 2 általam említett vetőgépnél fokozatosan állítható a sortáv...
Válasz Gumóka #9. hozzászólásáraEz rengeteg videó nekem nincs ennyi időm, kb. miről van szó?
Válasz termelo #7. hozzászólására9 sor is 675. 3x675=2025 ilyen permetezőkeret meg nincs, se gabonavetőgép
Válasz Gumóka #9. hozzászólásárahttps://www.tiktok.com/@lorandszasz0?_t=ZN-8uKLPthaS50&_r=1
Válasz termelo #7. hozzászólásáraNem tudom, mennyire használod a Tik-Tok videóalkalmazást, esetleg számítógépen, de erre pont láttam egy romániai példát, Lóri néven van fent a srác, mutat érdekességeket.
Válasz termelo #7. hozzászólásáraNálam 9 méter az alap egyedül a kalászost nem tudtam megoldani mert a 740A igaz 9 méter de nem direkt-vető ezért lecseréltem 750A-ra. Abból meg sajnos nincs 9 méteres
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #2. hozzászólásáraVoltam a Dánoknál egy farmon ott 7 méterre volt belőve az alap.
7 méter volt:
tárcsa
Solitaire
vágóasztal
21 méter
A műtrágyaszóró és a permetező.
Kukoricát ott nem vetettek mert nem érik be de a Franciáknál meg láttam 7 vagy 9 soros vetőgépet már én sem tudom csak akkor még nem tudtam, hogy miért.
Azóta a Kvernelandnál is és a Vaderstadnál is van 7 soros
https://www.vaderstad.com/hu/szemenkenti-vetes/tempo-szemenkenti-vetgepek/tempo-t/
https://magtarkft.hu/listings/kverneland-accord-optima-v-6-soros-szemenkent-vetogep-260001690/
Szerintem urizálás. Mondja meg valaki, hogy állsz fel a hídmérlegre a széles nyomtávú traktorral? Ja meg a pótkocsi is "külön nyomon" tapos...
Válasz .Fecó. #3. hozzászólásáraNekem 3 sor ment alá de offoltam, a John Deere 6330 ra 15 km/h val enged vele vonulni.
Igaz lehetnek olyan nagyobb pl. 6 hengeres gépek ahol ettől többet enged a gyártó.
Válasz .Fecó. #4. hozzászólásáraIgen, ez is egy megoldás, de hazai példa nemigazán van rá, mármint ami nem önjáró permetező hanem vontatott.
Válasz .Fecó. #3. hozzászólásáraLemaradt a fotó..

Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #2. hozzászólásáraNégy sor kell alá…
Üdv.!
CTF hogyan valósul meg egy olyan gazdaságban, ahol 3 sor van a traktor alatt permetezéskor(75cm sortáv)?
Sőt, ha sorpermetezést is szeretnék vontatott permetezővel, akkor az megoldható páratlan sorkiosztással is, vagy csak párosával? 6 méteres CTF kialakítást tervezgetem. Vetések, sorközművelés, műtrágya szórás még rendben is lenne, de permetezőnél 4-5ezer literes tartályhoz és 30as kerethez a hagyományos nyomtáv nem megfelelő.
Tisztelt kollégák, gazdák, jelenlévők!
Lukács -Veres Zsolt vagyok a Szegedi Tudományegyetem agrár és üzleti digitalizáció levelezős hallgatója.
Munkám során megbízást kaptam arra vonatkozóan, hogy felmérést készítsek a Magyarországon használatos precíziós eszközökről, GIS,GPS,hozamtérképek, drónok,,stb. A munka a tanulmányaimat is segítené, az Egyetem már támogatja a kezdeményezést. Nagyságtól függetlenül keresek gazdálkodókat ( állattenyésztés, növénytermesztés, szőlészet, kertészet...stb) akik kitöltenék a nagy türelmet és nagyjából 50 percet igénybe vevő kérdőívet az egész ország területén.
Jelentkezni lehet :
www.talajszelveny.hu oldalon
Köszönöm szépen, hogy elolvasták, bármilyen kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, kérem hívjanak: 06-20-330-6208