Egy sor rt majd utána gruber, aztán tavaszra ennyi maradt. Sajnos az őszi állapotról nincs kép, mert hóban lett gruberezve. Szerintem ha nem ősziek alá kell a kukorica tarlót művelni, akkor tavaszig sokat tud javulni a kép, felénk legalábbis ez a helyzet, középkötött-kötött területek esetében. A 3. képen egy sor rt utáni kép tavasszal. Ezt már a fagy miatt nem sikerült megcsinálni. A területen 8 illetve 9.2 t/ha kukorica termett tavaly.
892 mtz viszi,mélységet a rögtörőn lehet állítani.4 méteres,de nem járattam bele,mivel nem bírná.A 160 lovas trakim húzza,csak most javítás alatt van.De egy 120 lovas,már megbírkózna vele,jó körülményekben.
Azt már nem is akartam írni, hogy akár tárcsa nélkül is, de szerencsére írta más. Méteres álló szárat is lefordít egy jól beállított minőségi eke, nem hogy egy zúzott tarlót. Megvenni egy Geringhoff asztalt nem egyenlő egy jól lezúzott tarlóval. Szintén igaz az ekére is. Megvenni egy jó ekét, nem egyenlő a kiváló szántással. A gép nem hülye mondaná az informatikus ismerősöm. A felhasználó általában igen. Erősen szoktam ragaszkodni hozzá, ha valami nem megy, akkor csak én lehetek a hülye, ha nem jövök rá, hogy a nálam okosabb hogyan találta ki. Valamelyik eszközben, vagy a felhasználóban kell keresni a hibát.
Nekem is szárzúzózni kell előtte mert száraz a szár de olyan hogy nyugodtan lehetne kötni rá bütyköt a nélkül hogy eltörne,az eke leforgatná csak sokszor begyűjti a szárat.Lehetne mondjuk magasabb is ez az eke,de hát ez van.
Nem élek előhántós ekével.Egyébként geringoff asztal van.Az elmúlt időszakban felénk neimgen volt kimerítő az eső jelenléte.A szétszáradt kukoriclevelek meg igencsak felfelé szeretnek igyekezni.
Akkor vagy rossz a szárzúzó a kombájnodon, vagy nem jó az ekéd. Egy jól zúzott, szecskázott kukoricát tárcsa nélkül is le kell tudni szántani egy jó előhántós ekével. Még a 12 tonnást is.
Én is jártam már úgy mint szanberg kollega. 10t zúzatlan kukorica tarlóra ráhúztam a 6.2-es ih nehéztárcsát, és nem láttam változást utánna a tarlón Pedig a traktort fogta rendesen le volt téve a cucc
Pont ezt akartam kihozni én is,csodák nincsennek.Egy kaptafára készül mind,csakhát az enyémfajta nem passzol a fendtes palettához,akkor már ócskavas.Szóval,a 8 millás multivával is többet tolatna,mint előre menne,rendes kuki tarlón.
de miért amikor nem is erre való egy rövidtárcsa!?!?!?!?
Elmondanám, hogy a tíztonna feletti kukoricánál ha zúzós asztallal vágom még ráhúzom az RZ-t és nekiállok ezek után a 6,2-es IH tárcsával akkor is egy sor tárcsát alig látni rajta...
Egyébként meg csodák nincsenek, mindegyik valamire való cucc ugyanazt a munkát képes elvégezni, kérdés hogy 5-8-10ezer hektár után mit mutat és mennyit kellett szerelni rákölteni egyáltalán elbírja e érni az ekkora területet érted.
Szerintem ez a multiva más köntösbe bujtatott carier. De a lényege ugyanaz.
Ami különbséget tehet köztük az a méterenkénti súly, a lap kialakítása gömbsüveg vagy kúpos ( gondoom hogy ez csak kúpos lehet),a lapátmérő és a laptávlság.
6395 hozzászólás
Válasz #1442. hozzászólásra

Válasz #1443. hozzászólásra

Hát ebböl nem sokat látni.Amit a nagy nyuszi huzkod kétsorral jol nézkli csak sekély és még a tuskok is sok helyen állnak.
Válasz #1442. hozzászólásra
Egyik fórumtárs húzkodja mtz-vel.
Egy sor rt majd utána gruber, aztán tavaszra ennyi maradt. Sajnos az őszi állapotról nincs kép, mert hóban lett gruberezve. Szerintem ha nem ősziek alá kell a kukorica tarlót művelni, akkor tavaszig sokat tud javulni a kép, felénk legalábbis ez a helyzet, középkötött-kötött területek esetében. A 3. képen egy sor rt utáni kép tavasszal. Ezt már a fagy miatt nem sikerült megcsinálni. A területen 8 illetve 9.2 t/ha kukorica termett tavaly.

Válasz #1438. hozzászólásra
Válasz a 1431-es hozzászólásban.
Válasz #1437. hozzászólásra
892 mtz viszi,mélységet a rögtörőn lehet állítani.4 méteres,de nem járattam bele,mivel nem bírná.A 160 lovas trakim húzza,csak most javítás alatt van.De egy 120 lovas,már megbírkózna vele,jó körülményekben.
Válasz #1436. hozzászólásra
Sokan nem tudják,mi a különbség a rövidtárcsa,meg a nagy nehéz V tárcsa között.
Rövidtárcsáról van szó,nem ekéről.
Válasz #1425. hozzászólásra
Szia! ez mekkora tárcsa lenne? és hanyas MTZ viszi? Milyen mélyen járt a tárcsa, és ezen milyen megoldással lehet állítani a mélységet?
Válasz #1434. hozzászólásra
Azt már nem is akartam írni, hogy akár tárcsa nélkül is, de szerencsére írta más. Méteres álló szárat is lefordít egy jól beállított minőségi eke, nem hogy egy zúzott tarlót. Megvenni egy Geringhoff asztalt nem egyenlő egy jól lezúzott tarlóval. Szintén igaz az ekére is. Megvenni egy jó ekét, nem egyenlő a kiváló szántással. A gép nem hülye mondaná az informatikus ismerősöm. A felhasználó általában igen. Erősen szoktam ragaszkodni hozzá, ha valami nem megy, akkor csak én lehetek a hülye, ha nem jövök rá, hogy a nálam okosabb hogyan találta ki. Valamelyik eszközben, vagy a felhasználóban kell keresni a hibát.
Válasz #1434. hozzászólásra
Nekem is szárzúzózni kell előtte mert száraz a szár de olyan hogy nyugodtan lehetne kötni rá bütyköt a nélkül hogy eltörne,az eke leforgatná csak sokszor begyűjti a szárat.Lehetne mondjuk magasabb is ez az eke,de hát ez van.
Válasz #1433. hozzászólásra
Nem élek előhántós ekével.Egyébként geringoff asztal van.Az elmúlt időszakban felénk neimgen volt kimerítő az eső jelenléte.A szétszáradt kukoriclevelek meg igencsak felfelé szeretnek igyekezni.
Válasz #1432. hozzászólásra
Akkor vagy rossz a szárzúzó a kombájnodon, vagy nem jó az ekéd. Egy jól zúzott, szecskázott kukoricát tárcsa nélkül is le kell tudni szántani egy jó előhántós ekével. Még a 12 tonnást is.
Válasz #1431. hozzászólásra
Még 8 tonnásat sem ha olyan a föld.Virágföldbe esetleg.De ott is kétlem.
Válasz #1427. hozzászólásra
12 tonnás kukoricát is le lehet szántani feketére egy sor carrier után.
Válasz #1425. hozzászólásra
892?
Hány km/h val viszi ?
Válasz #1428. hozzászólásra
Pedig a traktort fogta rendesen le volt téve a cucc
Én is jártam már úgy mint szanberg kollega. 10t zúzatlan kukorica tarlóra ráhúztam a 6.2-es ih nehéztárcsát, és nem láttam változást utánna a tarlón
Válasz #1426. hozzászólásra

Pedig mennyit állítgattad azt a tárcsát. Még sem sikerült?
Válasz #1426. hozzászólásra
Szóval,a 8 millás multivával is többet tolatna,mint előre menne,rendes kuki tarlón.
Pont ezt akartam kihozni én is,csodák nincsennek.Egy kaptafára készül mind,csakhát az enyémfajta nem passzol a fendtes palettához,akkor már ócskavas.
Válasz #1423. hozzászólásra
de miért amikor nem is erre való egy rövidtárcsa!?!?!?!?
Elmondanám, hogy a tíztonna feletti kukoricánál ha zúzós asztallal vágom még ráhúzom az RZ-t és nekiállok ezek után a 6,2-es IH tárcsával akkor is egy sor tárcsát alig látni rajta...
Egyébként meg csodák nincsenek, mindegyik valamire való cucc ugyanazt a munkát képes elvégezni, kérdés hogy 5-8-10ezer hektár után mit mutat és mennyit kellett szerelni rákölteni egyáltalán elbírja e érni az ekkora területet érted.
Válasz #1423. hozzászólásra
És eső után,mikor vonult a szár,és kissé ragadós a talaj.
Válasz #1420. hozzászólásra

10-12 tonnás kuki tarlóba szeretném látni,zúzás nélkül.Vagyis,nem zúzós asztallal vágottat.
Szerintem ez a multiva más köntösbe bujtatott carier. De a lényege ugyanaz.

Ami különbséget tehet köztük az a méterenkénti súly, a lap kialakítása gömbsüveg vagy kúpos ( gondoom hogy ez csak kúpos lehet),a lapátmérő és a laptávlság.
Válasz #1419. hozzászólásra

Ránézésre könnyű, mint ha pattogna és lebegnek a szárnyai és ez vagy silózott terület vagy felbálázott..........
Válasz #1416. hozzászólásra
Multiva Discmaster Roadshow
Emőd, Kukorica tarlóhántás
Válasz #1417. hozzászólásra
Multivánál,a szár nagyrésze a talaj felszínén elfektetve.Az enyémmel,kevésbé.
Válasz #1415. hozzászólásra
Mitől szép, avagy nem szép egy rövidtárcsa munkája? Ki mit vár egy ilyen eszköztől?
Válasz #1414. hozzászólásra
Zúzatlan kukoricatarlón szeretném a munkáját látni!
Válasz #1414. hozzászólásra

Az én rövidtárcsám szebb munkát csinált,és nem is szögbe jártunk vele.Ja,és nem 8 millióba került.
Multiva Rövidtárcsa bemutató demóvideók:
Tiszaszőlős Napraforgó tarló
http://www.youtube.com/watch?v=KeQkCQSW85Q&feature=relmfu
Poroszló
http://www.youtube.com/watch?v=xwIJE62u8fk&feature=related
Hajdúnánás
http://www.youtube.com/watch?v=TakUQ02s0ao&feature=related
Multiva Discmaster 2012.09.10. Rakamaz
http://www.youtube.com/watch?v=xJt4BPsUIQk&feature=plcp
Válasz #1412. hozzászólásra

jó
kaparj
Válasz #1411. hozzászólásra
Majd meglátom ásás nélkül is.
Válasz #1410. hozzászólásra
Attól még megkereshetnéd hol a nedv a talajba ....
Válasz #1409. hozzászólásra

Nem,mindjárt megyek tökmagot mosni,szárítani.Éjszakás vagyok!
Válasz #1408. hozzászólásra

Nem érsz rá?
Válasz #1407. hozzászólásra

Dolgozzál te,ne velem ásassál!
Válasz #1406. hozzászólásra

Ássál má 1mes gödröt haddlássuk a profilt
Egymenetbe zúzás nélkül.
Nem most kezdték a szakmát.
Válasz #1400. hozzászólásra
Válasz #1401. hozzászólásra
Nehogy azt hidd,hogy csak a márkás gép a jó.Sajnos sokan ebbe a csabdába esnek.Mind egy kaptafára készül.Hasonlízsd össze a gütler evers tárcsával.
Válasz #1400. hozzászólásra
Igen.
Válasz #1399. hozzászólásra
Ha vas árban adják jó, mert nem bukik rajta a vevő. többet szerintem nem ér...
Válasz #1399. hozzászólásra
Rángatózik a traktor után, ilyen szárazba nem menne bele a földbe.Neked is ilyen van ?
Válasz #1398. hozzászólásra
Válasz #1390. hozzászólásra
Pallada
Válasz #1385. hozzászólásra

Rövidtárcsa 3m 2,5 mill Gruber 3,5m 2,5mill
cross m 3m 2-1 14000 euró a két gépet helyetesitheti ezaz egy ??
Válasz #1394. hozzászólásra
Csak a vaderesek képtelenek a gumimhengerig eljuttni...a