Válasz VMisi #5090. hozzászólásáraa tandem ékgyűrűs más, az arra való ott ugye nem 1 sor hengerre esik a gép súlya hanem 2 sorra. az erősebb jóval, annál én se emelegetném a kereket.
Válasz szanberg #5085. hozzászólásáraÉn nem magam mellé fordulok általában, mert ahhoz kicsi a tárcsa és akkor jóval nagyobb a forgó. Eleinte kerékre emeltem, de utóbbi időkben már a trakival emelem ki és a tandem ékgyűrűsön fordulok. Szebb és jobb így a munka.
Viszont ha programozható lenne a traki, akkor úgy csinálnám mint horvathagro.
Válasz szanberg #5085. hozzászólásáraén az enyémmel kiemelve fordulok, a henger nem annyira tolerálja ha azon forogsz. én úgy szoktam hogy beidőzítem a kiemelést úgy hogy csak egy picit emelje el a földtől a hátulját és a 3 pontot is úgy állítom hogy éppen kiemelje a lapokat elöl, így gyorsan lehet vele forogni.
ja és tábláról ki eleje majd kerék vissza pedig kerék majd eleje a kiemelési sorrend, nekem ez vált be. gyors és jó.
Válasz szanberg #5085. hozzászólásáraIgen, a középső lehet többet kap, de majd látjátok hogy bírja. Lehet nem is kell teljesen kiemelni csak feligmeddig. Mi ahol néztük a rolmakót a csávó azt mondta h többnyire jobbra forog vele mint az ih tárcsával és nem is emel rajta csak húzza De ha balra fordult akkor a traktor farával megemelte. Nyilván egy egy extrém példa. Meg az egyvonalbahengeres volt. A kereket vagy leteszed vagy nem, az hogy kicsit leteszed és a géppel is ráemelsz az nem lesz jó mert akkor forgáspont lesz, feszíti a hengert.
Válasz szanberg #5085. hozzászólásáraNem értek hozzá csak tippelem, hogy egy ilyen szintű trakinál már összelehet programoznia hidraulika köröket és egy gombnyomással emeli a hárompontot és a kereket a beállított fordulós szintre.
Amúgy meg ha traktorista ezt a szakmát választotta akkor becsülettel végezze a szakmáját és ne spóroljon a kiemelésekkel.
Válasz bandigh #5082. hozzászólásáraPróbálgattuk, simán stabilan lehet vele úgy is fordulni, hogy csak a hárompontot emeli fel a traki forgóban, nyilván hosszabb távon a középső henger tag ami ugye az integrált futómű mögött van hátul, szóval ez biztosan jobban kapja az ívet, bár a szélsők is leértek rendesen, megálltunk, néztük.
Majd meglátom, hogy erőltessük e ezt így, vagy futóműre kapjuk és az a biztos.
Többi tárcsa hogy bírja ezt?
Jokerral így fordul a kolléga.
Válasz Hús Futár #5072. hozzászólásárana már sejtem miért, biztos fb-n is számomra értéktelen hülyeségeket dumáltál nagyon magasról, nekem meg ez nem hiányzik. majd ignorállak itt is és minden rendben lesz...
és nem kell előttem hasra esni, senki se kérte vagy mondta, nem is gondolom magamról hogy ott tartanék hogy indokolja bármi...
Válasz mtz1221 #5058. hozzászólásáraFigyelj, én eddig is leírtam ha valami nem smakkolt vagy baj volt vele. Annyi, hogy idáig sikerült olyan vasakat vásárolni amikkel tényleg nagyon kevés nyűg mellett faxán dolgozunk régóta. Most ez egy kicsit lutri, mert még kevésbé bejáratott márka, de viszonylag pofás.
Az biztos, hogy az 560-as lapozás csak 55.5 cm, tegnap lemértem. Csaltak
Válasz mtz1221 #5067. hozzászólásáralátod a videóban a steyrt???? na az az enyém...
nem létezik hogy én mtzbe üljek, miért tagadnám le???
én nem vetítek, őszintén elmondom amit gondolok...
Válasz mtz1221 #5069. hozzászólására1,5-2 tonnáért én nem küzdök vele meg hogy a Zöldítésbe is jó legyen nem vegyszerezhetem semmivel sőt még csak csávázni sem lehet a vetőmagot így inkább kihagyom .
Válasz mtz1221 #5067. hozzászólására mert nincs? Minden elvárásnak sajnos egy nő sem felel meg. Azt a szar Mtzt is minden nyűgjével hibájával szeretni kell. Mint az asszonyt. Különben nix élet.
Válasz Hús Futár #5068. hozzászólásáraNekem se olyan mint a szentamási földekben, de szója utáni kuki az elmúlt 5 évben mindig többet tudott 2-3 tonnával. Meg az az utáni napra is 6-800 kilóval. újabban szójában csak azt nézem hogy ha 0-ás is lesz, következő évben vissza adja. De most 75 euróért veszik nálunk, ha nem adtam volna el az ősszel meg lett volna hol tárolni, egy fél mtz-vel előrébb lennék.
Válasz mtz1221 #5066. hozzászólásáraNem való ide a szója ahhoz nagyon száraz a mi vidékünk próbálkoztak párszor de mindig csak fele vagy harmada termett mint Mohács környékén .
Én már lassan a Zákányszéki földi mogyorón is kezdek agyalni .
Válasz Hús Futár #5064. hozzászólásáranem tudom milyenek a földjeid de szóját kellene még benyomni. Mióta újból elkezdtem majdnem úgy javulnak a földek, mintha ganézva lennének.
Válasz mtz1221 #5049. hozzászólásáraMicsoda hirtelen fordulat. Nagy elvárások nagy szavak. Jába van . Szalad a szekér. pedig még nálunk is jobban utálja az Mtzt.
Átlagban ez úgy néz ki hogy napra után árpa és búza megy utána mindkettő után repce , utána durumbúza majd kétszer kukorica és újra napraforgó .
Bár idén lesz 2,5 ha Csicseriborsóm próba gyanánt . Ha úgy látom hogy jó és van benne lehetőség akkor bejön hetedik növénynek , vagy a repce helyett ha azzal nem bírok majd a rovar ölőzésben .
Válasz horvath.agro #5045. hozzászólásáraAz elmúlt pár évben a jószág árak és a kereslet úgy hullámzik mint a balaton . Ha csak annyi a haszon az állatban hogy van trágyád akkor nagyon kár a saját rabszolgád lenni . Inkább ott hagyok minden szárat szalmát a területen és csinálok 6 növényes vetésforgót és láss csodát nem hogy romlana a minősége a talajaimnak igaz csekélyen de javult .
Válasz Nyomasek Bobo #5051. hozzászólására2012ben én még a diploma után a 2. felsőfokú szakomat végeztem, majd 2013ban egy mezőgazdasági technikumot, majd hazakerültem és 2013 október 11én fogadtam le az első 4570 darab pulyka állományom, azóta én és testvérem visszük ketten a gazdaságot és az állattartást.
Válasz Gandhy #5052. hozzászólásáraszidom mert nem jó, de ez fért bele ár érték arányban, kijavítottam a gyerek hibáit és használom, de nem fogom ducsőíteni azért mert az enyém.
szerintem őszintén elmondom a véleményem róla.
én is horsch vagy más márkás tárcsát szerettem volna, de évi 350 hektárra a 3 szoros ár nekem nem fért bele, ezért lett lengyel...
Válasz mtz1221 #5049. hozzászólásáraén is bírom a következetes tagokat, szidja a lengyel rövidtárcsákat, majd betesz egy képet, ahogy húzza az Agro-Masz-t, azért ilyenkor felsír bennem a kisded, vajon megáll óránként és kiszáll, hogy leköpködje azt a xart, ami mögötte van?
nem akartam személyeskedni, de az ilyen paradox helyzetek kihozzák belőlem az axiómákat
Válasz Nyomasek Bobo #5046. hozzászólásáraennyi erővel akkor ne csináljunk semmit, menjünk el közmunkára és éljünk abból, így nem kell az ég világon semmin se aggódni...
6395 hozzászólás
Válasz horvath.agro #5093. hozzászólásáraÚgy szoktam, és úgy már nem vészes
Válasz bandigh #5087. hozzászólásáraTeljesen mindegy kezelés szempontjából,hogy a hárompont, vagy a kiadó szelep kapcsolóját pöccintem meg.
Az lesz szerintem,hogy mikor kemény a pálya hántáskor pl, akkor futóműre emeljük, mikor finish magágy munkát végez akkor meg hengerre.
Válasz VMisi #5092. hozzászólásáraakkor is ha minden 3. vagy 4. fogasra fordulsz??
Válasz horvath.agro #5091. hozzászólásáraAz igaz, de jobban "radíroz", úgy mint a 3 tengelyes kocsik hátsó kerekei.
Válasz VMisi #5090. hozzászólásáraa tandem ékgyűrűs más, az arra való ott ugye nem 1 sor hengerre esik a gép súlya hanem 2 sorra. az erősebb jóval, annál én se emelegetném a kereket.
Válasz szanberg #5085. hozzászólásáraÉn nem magam mellé fordulok általában, mert ahhoz kicsi a tárcsa és akkor jóval nagyobb a forgó. Eleinte kerékre emeltem, de utóbbi időkben már a trakival emelem ki és a tandem ékgyűrűsön fordulok. Szebb és jobb így a munka.
Viszont ha programozható lenne a traki, akkor úgy csinálnám mint horvathagro.
Oldalirányba el lehet tolni a tárcsasorokat?
Válasz szanberg #5080. hozzászólásáraAzért nem Joker.

Válasz szanberg #5085. hozzászólásáraén az enyémmel kiemelve fordulok, a henger nem annyira tolerálja ha azon forogsz. én úgy szoktam hogy beidőzítem a kiemelést úgy hogy csak egy picit emelje el a földtől a hátulját és a 3 pontot is úgy állítom hogy éppen kiemelje a lapokat elöl, így gyorsan lehet vele forogni.
ja és tábláról ki eleje majd kerék vissza pedig kerék majd eleje a kiemelési sorrend, nekem ez vált be. gyors és jó.
Válasz szanberg #5085. hozzászólásáraIgen, a középső lehet többet kap, de majd látjátok hogy bírja. Lehet nem is kell teljesen kiemelni csak feligmeddig. Mi ahol néztük a rolmakót a csávó azt mondta h többnyire jobbra forog vele mint az ih tárcsával és nem is emel rajta csak húzza
De ha balra fordult akkor a traktor farával megemelte. Nyilván egy egy extrém példa. Meg az egyvonalbahengeres volt. A kereket vagy leteszed vagy nem, az hogy kicsit leteszed és a géppel is ráemelsz az nem lesz jó mert akkor forgáspont lesz, feszíti a hengert.
Válasz szanberg #5085. hozzászólásáraNem értek hozzá csak tippelem, hogy egy ilyen szintű trakinál már összelehet programoznia hidraulika köröket és egy gombnyomással emeli a hárompontot és a kereket a beállított fordulós szintre.

Amúgy meg ha traktorista ezt a szakmát választotta akkor becsülettel végezze a szakmáját és ne spóroljon a kiemelésekkel.
Válasz bandigh #5082. hozzászólásáraPróbálgattuk, simán stabilan lehet vele úgy is fordulni, hogy csak a hárompontot emeli fel a traki forgóban, nyilván hosszabb távon a középső henger tag ami ugye az integrált futómű mögött van hátul, szóval ez biztosan jobban kapja az ívet, bár a szélsők is leértek rendesen, megálltunk, néztük.
Majd meglátom, hogy erőltessük e ezt így, vagy futóműre kapjuk és az a biztos.
Többi tárcsa hogy bírja ezt?
Jokerral így fordul a kolléga.
Válasz dnsv #5083. hozzászólásáraMindegyiknél marad alul kis hullámosság, igaz ezt én meg nem néztem megmondom őszintén.
Válasz szanberg #5080. hozzászólásáraDe király! Gratula!
Ez is olyan egyenletesen dolgozik, mint az egyenes lapos VogelNoot? Úgy értve, hogy ha elsepred a puha réteget akkor is egyenes az a keményebb rész?
Válasz szanberg #5081. hozzászólásáraJó lesz ez!
14-el húzzuk de 20-nál sem pattog be
Válasz VMisi #5059. hozzászólására
Válasz Hús Futár #5072. hozzászólásárana már sejtem miért, biztos fb-n is számomra értéktelen hülyeségeket dumáltál nagyon magasról, nekem meg ez nem hiányzik. majd ignorállak itt is és minden rendben lesz...
és nem kell előttem hasra esni, senki se kérte vagy mondta, nem is gondolom magamról hogy ott tartanék hogy indokolja bármi...
Válasz szanberg #5076. hozzászólásáraDomboritás alött annyi volt.
Válasz VMisi #5057. hozzászólásáraYessssss

De már múlt idő.
Viszont a Jokert Agro-Tom-ba számolták be
Válasz mtz1221 #5058. hozzászólásáraFigyelj, én eddig is leírtam ha valami nem smakkolt vagy baj volt vele. Annyi, hogy idáig sikerült olyan vasakat vásárolni amikkel tényleg nagyon kevés nyűg mellett faxán dolgozunk régóta. Most ez egy kicsit lutri, mert még kevésbé bejáratott márka, de viszonylag pofás.

Az biztos, hogy az 560-as lapozás csak 55.5 cm, tegnap lemértem. Csaltak
Válasz mtz1221 #5067. hozzászólásáralátod a videóban a steyrt???? na az az enyém...
nem létezik hogy én mtzbe üljek, miért tagadnám le???
én nem vetítek, őszintén elmondom amit gondolok...
Válasz Hús Futár #5072. hozzászólásáraezt keleten a Himalája lankáin így mondják:
porszem vagyok a sarud alatt, mester
Válasz mtz1221 #5069. hozzászólására1,5-2 tonnáért én nem küzdök vele meg hogy a Zöldítésbe is jó legyen nem vegyszerezhetem semmivel sőt még csak csávázni sem lehet a vetőmagot így inkább kihagyom .
Válasz horvath.agro #5070. hozzászólásáraPersze hogy oka van pont ugyan az mint amiért itt is tiltanál ha lehetne . Nem mindenki esik hasra előtted "MESTER" .
Válasz mtz1221 #5067. hozzászólására mert nincs? Minden elvárásnak sajnos egy nő sem felel meg. Azt a szar Mtzt is minden nyűgjével hibájával szeretni kell. Mint az asszonyt. Különben nix élet.
Válasz Hús Futár #5063. hozzászólásárafogalmam sincs ki vagy, de ha tiltottalak annak oka volt...
Válasz Hús Futár #5068. hozzászólásáraNekem se olyan mint a szentamási földekben, de szója utáni kuki az elmúlt 5 évben mindig többet tudott 2-3 tonnával. Meg az az utáni napra is 6-800 kilóval. újabban szójában csak azt nézem hogy ha 0-ás is lesz, következő évben vissza adja. De most 75 euróért veszik nálunk, ha nem adtam volna el az ősszel meg lett volna hol tárolni, egy fél mtz-vel előrébb lennék.
Válasz mtz1221 #5066. hozzászólásáraNem való ide a szója ahhoz nagyon száraz a mi vidékünk próbálkoztak párszor de mindig csak fele vagy harmada termett mint Mohács környékén .
Én már lassan a Zákányszéki földi mogyorón is kezdek agyalni .
Válasz .Richard. #5065. hozzászólásáraGondolod ha lesz asszony és nem lesz szalonképes, azt is letagadja ?

Válasz Hús Futár #5064. hozzászólásáranem tudom milyenek a földjeid de szóját kellene még benyomni. Mióta újból elkezdtem majdnem úgy javulnak a földek, mintha ganézva lennének.
Válasz mtz1221 #5049. hozzászólásáraMicsoda hirtelen fordulat. Nagy elvárások nagy szavak. Jába van . Szalad a szekér.
pedig még nálunk is jobban utálja az Mtzt.
Válasz Nyomasek Bobo #5062. hozzászólásáraÁrpa , Búza , Repce , Durum Búza , Kukorica , Napraforgó .
Átlagban ez úgy néz ki hogy napra után árpa és búza megy utána mindkettő után repce , utána durumbúza majd kétszer kukorica és újra napraforgó .
Bár idén lesz 2,5 ha Csicseriborsóm próba gyanánt . Ha úgy látom hogy jó és van benne lehetőség akkor bejön hetedik növénynek , vagy a repce helyett ha azzal nem bírok majd a rovar ölőzésben .
Válasz mtz1221 #5049. hozzászólásáraNem kell bemutatni facebookon már vagy fél éve biztos ,hogy letiltott igaz Szrenka Szabolcs ?
Válasz Hús Futár #5061. hozzászólásáraMi az a 6?
Válasz horvath.agro #5045. hozzászólásáraAz elmúlt pár évben a jószág árak és a kereslet úgy hullámzik mint a balaton . Ha csak annyi a haszon az állatban hogy van trágyád akkor nagyon kár a saját rabszolgád lenni . Inkább ott hagyok minden szárat szalmát a területen és csinálok 6 növényes vetésforgót és láss csodát nem hogy romlana a minősége a talajaimnak igaz csekélyen de javult .
Válasz VMisi #5059. hozzászólásáraEttől félek én is, csak nem akartam leírni.
Válasz mtz1221 #5058. hozzászólásáraRossz nem lesz

Válasz szanberg #5056. hozzászólásáraEZ IGEN.
Szépet mutatnak összeakasztva. Regényeket kérünk az első évről, jóról rosszról is mindent.
Válasz szanberg #5056. hozzászólására

Ott lapul a háttérben!?
Válasz bandigh #5015. hozzászólására

Válasz horvath.agro #5053. hozzászólásárana jó, így már ok
Válasz Nyomasek Bobo #5051. hozzászólására2012ben én még a diploma után a 2. felsőfokú szakomat végeztem, majd 2013ban egy mezőgazdasági technikumot, majd hazakerültem és 2013 október 11én fogadtam le az első 4570 darab pulyka állományom, azóta én és testvérem visszük ketten a gazdaságot és az állattartást.
Válasz Gandhy #5052. hozzászólásáraszidom mert nem jó, de ez fért bele ár érték arányban, kijavítottam a gyerek hibáit és használom, de nem fogom ducsőíteni azért mert az enyém.
szerintem őszintén elmondom a véleményem róla.
én is horsch vagy más márkás tárcsát szerettem volna, de évi 350 hektárra a 3 szoros ár nekem nem fért bele, ezért lett lengyel...
Válasz mtz1221 #5049. hozzászólásáraén is bírom a következetes tagokat, szidja a lengyel rövidtárcsákat, majd betesz egy képet, ahogy húzza az Agro-Masz-t, azért ilyenkor felsír bennem a kisded, vajon megáll óránként és kiszáll, hogy leköpködje azt a xart, ami mögötte van?
nem akartam személyeskedni, de az ilyen paradox helyzetek kihozzák belőlem az axiómákat
Válasz horvath.agro #5047. hozzászólására2012ben még én is optimista voltam... Te mit meloztál akkoriban?(hol tartottál?)
Válasz mtz1221 #5049. hozzászólásáranem az enyém az mtz, nem kell okosnak lenni...
Válasz Hús Futár #5042. hozzászólásáraHagyd rá szalad a ló vele, nem lát nem hall. Pedig 3 éve még az mtz-je hangjára volt büszke.
https://youtu.be/r1sE1433DSQ
Válasz Zoli 63 #5043. hozzászólására17-35 Ft/kg árban volt tavaly.
Válasz Nyomasek Bobo #5046. hozzászólásáraennyi erővel akkor ne csináljunk semmit, menjünk el közmunkára és éljünk abból, így nem kell az ég világon semmin se aggódni...
Válasz horvath.agro #5045. hozzászólásáraEz fél év alatt is változhat