Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD374.25 FtCHF433.65 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz J.D. Borda #3662. hozzászólásáraNem lenne jobb a kombinátor tavaszal?
Tárcsát tavaszal csak egyszer használtam, amikor májusban mindent elvert a jég. Gyors magágykészitésre megfelelt, de áprilisban nálam a vizesből "betonföldet" csinálna főleg a perctalajon.
Válasz Gazda12 #3659. hozzászólásáraÉn kuki után pl ha naprát vetek is ősszel 1 terrano és vetés előtt 1 rt és tökéletes a monosem után. Nyilván nem 15cm-re engedem le az rt-t... magmélység alá kicsivel és kész...
Ja és ami fontos hogy nem 15-el csapatok a vetőgéppel hanem 10nél soha nem gyorsabban inkább 8-9-el..
Válasz Gazda12 #3657. hozzászólásáraÉn 3 éve csak rt-t használok tavasszal is mindenhol...agyagtól homokig. perc talajon is nyilván ott oda kell figyelni mikor megyek...
Válasz szanberg #3635. hozzászólásáraÉn is elszeretném kezdeni a TMMG-t!(tudom ez a gruberos művelés még nem az de el kell kezdeni fokozatossan átálni) Csernozjom földeken tavasszal is tökéletes az RT nem?
Válasz szanberg #3655. hozzászólásáraTopp Line Supert írtam, nem az Optimát T. Az utóbi az NZ agresív "koppintása".
Rugókapásat láttam a videón, azért írtam hasonlót a Multivától.
Amit én írtam, az talán használhatób ragadós körülményeknél, csak az áruk magasab, mint amit megengedhetek magamnak. /Hirdetések árából indultam ki/
Válasz Sk Laci #3651. hozzászólásáraHát azért az nagyon más!
Az az NZ agressive koppintása vagyis egy nehéz kombinátor, ez meg egy mulcs kultivátor, nézd meg, hogy többször merev kapákkal van a videókon is, főleg az aprító előtaggal és komoly hengerrel hátul.
Teccetős amúgy, csak nem tudom nem e nehéz tavaszra!?!?!?!? ragadós időben...
Válasz Mf-es? #3627. hozzászólásáraAkkor azt mondod ha úgy alakul megvehetem ?? Van egy rohadt nehéz/durva x tárcsám és ha összejön kicserélném.Feleslegesnek tartom 15 centi mélyen húzgálni.Meg nem is szeretem a vontatottat a kis parcellákon.Ezzel egy ékgyűrűs hengerrel el lenék életem végéig.Ha nem lenne csőtörőm(de kell mert ott általában 30%-al többé megy el a kukorica a végén)ami fél méteresre zúz,akkor nekem se kellene tárcsa az udvarba.
Válasz Berente Antal #3650. hozzászólásáraTudom a vasellenességed. Ezért jó a no till gazdának!
Remélem addig valamit visszahoz a sok kidobott LOVE. De ha a mixet nem tördeli le tavasszal, akkor én viszem.
Válasz szöcske76 #3649. hozzászólásáraHasonló szerkezet a Multiva Topline Super, több sorban elhelyezet kapákal. Hengerje nem ilyen komoly, de lehet bekötni utána külön hengert, ami praktikusabá teszi.
Sokat szemeztem vele, de próba nélkül nem mertem megveni.
Válasz szanberg #3625. hozzászólásáraA 470-es lap szépen aprít, viszont nem vág ki maradéktalanul minden tövet. Kultivátor előtt ez nem akkora probléma.
A CrossCutter Knife késes hengernek kukoricában nincs túl nagy szerepe, ha elég száraz a szár, akkor biztos szeleteli, de egyébként átcsúszik alatta. Napraforgóban, repcében, méteres gazban viszont zseniális találmány.
A kipróbált demó gépnél sajnos időnként összehúzta a késes henger tartója a szármaradványt. Oros asztallal volt vágva a kukorica, profibb zúzós gép után ez nem feltétlenül jelentkezett volna. Valamint elképzelhető, hogy a tartóváz korábban kaphatott egy pofont, azért állt kicsit ferdén (csak az egyik tagnál gyűlt össze az anyag). Fontos, hogy a hengert érintőre kell állítani, nem szabad a földben pörgetni. Demó gépnek nincs gazdája...
Válasz Agrárteenager #3639. hozzászólásáraMost 16 alatt árulják az eredetit. A hülye még drágábban vette 8m-re. Majd tavasszal megnézzük, tud e vetőágyat darálni. A homoki már fekszik nyugszik!
Válasz szanberg #3635. hozzászólásáraLehet tarlót hántani.Egyszer voltam egy güttler bemutatón,ott a 12 méterest mutatták be tarlón.
Jó zúzós kombájn után mehet.
Válasz Mf-es? #3629. hozzászólásáraDe nem ugyan arra való!
Ezzel nem lehet tarlót hántani, kukorica napraforgó meg akármi után! Szárat nem aprít! Ez csak művelt földre alkalmas magágykészítő szerszám!
Míg a rövidtárcsa másra is jó. Nyilván tavasszal a ragadós földben meg ez nem jó. Ezért is nem lehet egy eszközzel mindent megoldani...
Válasz szanberg #3626. hozzászólásáraRubin 9:
- 620 mm átmérőjű, 6 mm vastag tárcsalapok
- járószerkezet a henger mögött
- 6 m-es kb. 5 tonna, 210-300 lóerőigény
Rubin 10:
- voltaképpen Rubin 9, amit néhány helyen megerősítettek, átszabtak (pl. a járószerkezet más lett, de továbbra is a henger mögött)
- szimmetrikus tárcsaelrendezés, hogy ne legyen oldalhúzása (Rubin 9 nem szimmetrikus, nem is tudják automata kormánnyal húzni a szomszédban)
Rubin 12:
- 736 mm átmérőjű, 6 mm vastag tárcsalapok (szimmetrikus tárcsaelrendezés)
- akár 20 cm-es művelési mélység
- járószerkezet a henger előtt
- 6 m-es kb. 6 tonna, 270-480 lóerőigény
Válasz Mf-es? #3627. hozzászólásáraCsak tavasszal valódi ragadós földön a rövidtárcsát el kell felejteni, ne tavaszban gondolkozz az csak 10% részarányban feladata neki, nyáron ősszel van nagyobb létjogosultsága, ott pedig verhetetlen egy jó rövidtárcsa
Válasz mtz1221 #3623. hozzászólásáraKellett a pénz,azért lett eladva.Mindig is egy divat eszköznek tartottam a rövidtárcsát,és ahhoz képest drága.Ezért is dilemmázok,kell,vagy nem.
Rugózik a lap,csak sokan nem hiszik.
Amúgy miért kell rugóznia?V tárcsa mikor rugózik?
Másik topikba megállapítottuk,talajmegújítóba tavasszal 5 cm.-es magágy,és a kapillárisokat lezárni.
Ezt kellene tudni egy eszköznek.Azt meg nem csak a rövidtárcsa tudja.Kérdés,melyik a legjobb,ár érték arányba,hosszú távra.
Válasz Agrárteenager #3608. hozzászólásáraPontosan! A Rubin 12-t például bérmunkánál szeretik, mert ott azzal lehet eladni a munkát, hogy fekete a föld (mulcs, szármaradvány szinte semmi), tehát "jól" megművelték... A környéken legalábbis erre van igény. Olyan, mint a sekély szántás, szépen visszatömörítve.
Kúpos tárcsalap! Még akkor is, ha az Életképek topikban megmondták, hogy "az rt a lemkennél kezdődik és ott is fejeződik be".
Válasz Mf-es? #3620. hozzászólásáraAz ukrán rövidtárcsát miért adtad el ?? Mi volt a gyengéje,az zavaró volt hogy nem rugóztak a lapok ?? Van most az agromerkurnak is,komoly vázzal lapokkal,meg állítható a tárcsa tartók szöge,fokozatmentesen ami nagyon tetszik. RT
Válasz Agrárteenager #3611. hozzászólásáraÉpp ezért kérdeztem, hogy miért a carrier, mert itt többször láttam, hogy szépen csíkozott, ott maradt az álló gabonatarló szépen.
6264 hozzászólás
Válasz J.D. Borda #3658. hozzászólásáraA horsch egészen más mint a régi terradisc.......súly, lap kialakítása,átgondoltad rendesen?
Válasz J.D. Borda #3662. hozzászólásáraNem lenne jobb a kombinátor tavaszal?
Tárcsát tavaszal csak egyszer használtam, amikor májusban mindent elvert a jég. Gyors magágykészitésre megfelelt, de áprilisban nálam a vizesből "betonföldet" csinálna főleg a perctalajon.
Válasz kis Zombi #3661. hozzászólásáraÉn olyan 8-10 közé szoktam... de ha vizes nagyon vagy nagyon agyagos akkor én is sekélyebben megyek...
Válasz Gazda12 #3659. hozzászólására4-5 cm, mélyebbre felesleges ereszteni magágykészítéskor. Én tarlóhántáskor sem eresztem lejjebb.
Válasz Gazda12 #3659. hozzászólásáraÉn kuki után pl ha naprát vetek is ősszel 1 terrano és vetés előtt 1 rt és tökéletes a monosem után. Nyilván nem 15cm-re engedem le az rt-t... magmélység alá kicsivel és kész...
Ja és ami fontos hogy nem 15-el csapatok a vetőgéppel hanem 10nél soha nem gyorsabban inkább 8-9-el..
Válasz J.D. Borda #3658. hozzászólásáraKelés mennyire arányos utána? Mag mélységig érdemes lemenni vagy felesleges ha a vetőgép beleteszi ez nélkül is?
Válasz Gazda12 #3657. hozzászólásáraÉn 3 éve csak rt-t használok tavasszal is mindenhol...agyagtól homokig. perc talajon is nyilván ott oda kell figyelni mikor megyek...
Válasz szanberg #3635. hozzászólásáraÉn is elszeretném kezdeni a TMMG-t!(tudom ez a gruberos művelés még nem az de el kell kezdeni fokozatossan átálni) Csernozjom földeken tavasszal is tökéletes az RT nem?
Válasz szanberg #3655. hozzászólásáraTopp Line Supert írtam, nem az Optimát T. Az utóbi az NZ agresív "koppintása".
Rugókapásat láttam a videón, azért írtam hasonlót a Multivától.
Amit én írtam, az talán használhatób ragadós körülményeknél, csak az áruk magasab, mint amit megengedhetek magamnak. /Hirdetések árából indultam ki/
Válasz Sk Laci #3651. hozzászólásáraHát azért az nagyon más!
Az az NZ agressive koppintása vagyis egy nehéz kombinátor, ez meg egy mulcs kultivátor, nézd meg, hogy többször merev kapákkal van a videókon is, főleg az aprító előtaggal és komoly hengerrel hátul.
Teccetős amúgy, csak nem tudom nem e nehéz tavaszra!?!?!?!? ragadós időben...
Válasz Mf-es? #3627. hozzászólásáraAkkor azt mondod ha úgy alakul megvehetem ?? Van egy rohadt nehéz/durva x tárcsám és ha összejön kicserélném.Feleslegesnek tartom 15 centi mélyen húzgálni.Meg nem is szeretem a vontatottat a kis parcellákon.Ezzel egy ékgyűrűs hengerrel el lenék életem végéig.Ha nem lenne csőtörőm(de kell mert ott általában 30%-al többé megy el a kukorica a végén)ami fél méteresre zúz,akkor nekem se kellene tárcsa az udvarba.
Válasz Berente Antal #3650. hozzászólásáraTudom a vasellenességed. Ezért jó a no till gazdának!
Remélem addig valamit visszahoz a sok kidobott LOVE. De ha a mixet nem tördeli le tavasszal, akkor én viszem.
Válasz Mf-es? #3648. hozzászólásáraIlyen van nem mesze tőlem eladó az egyik tsz-ben.
Válasz szöcske76 #3649. hozzászólásáraHasonló szerkezet a Multiva Topline Super, több sorban elhelyezet kapákal. Hengerje nem ilyen komoly, de lehet bekötni utána külön hengert, ami praktikusabá teszi.
Sokat szemeztem vele, de próba nélkül nem mertem megveni.
Válasz Becő #3643. hozzászólásáraAz unokák meg majd viszik a méhbe
Válasz szöcske76 #3647. hozzászólásárahttps://youtu.be/hP8g_2ZmxdY
Válasz emcett #3640. hozzászólásáraTavaszra nem marad ennél több szármaradvány.
Válasz Mf-es? #3633. hozzászólásáraAkkor már inkább ez?
Válasz später77 #3630. hozzászólásáraAttól,h elhúz még nyugodtan tudod aut kormánnyal használni.Csak be kell írni az elhúzás mértékét,ennyi.
Válasz szanberg #3625. hozzászólásáraA 470-es lap szépen aprít, viszont nem vág ki maradéktalanul minden tövet. Kultivátor előtt ez nem akkora probléma.
A CrossCutter Knife késes hengernek kukoricában nincs túl nagy szerepe, ha elég száraz a szár, akkor biztos szeleteli, de egyébként átcsúszik alatta. Napraforgóban, repcében, méteres gazban viszont zseniális találmány.
A kipróbált demó gépnél sajnos időnként összehúzta a késes henger tartója a szármaradványt. Oros asztallal volt vágva a kukorica, profibb zúzós gép után ez nem feltétlenül jelentkezett volna. Valamint elképzelhető, hogy a tartóváz korábban kaphatott egy pofont, azért állt kicsit ferdén (csak az egyik tagnál gyűlt össze az anyag). Fontos, hogy a hengert érintőre kell állítani, nem szabad a földben pörgetni. Demó gépnek nincs gazdája...
Válasz Becő #3643. hozzászólásáraJó lesz...
Megvárom még 10 alatt lesz...
Válasz Agrárteenager #3639. hozzászólásáraMost 16 alatt árulják az eredetit. A hülye még drágábban vette 8m-re. Majd tavasszal megnézzük, tud e vetőágyat darálni. A homoki már fekszik nyugszik!
közelről.
Válasz Mf-es? #3638. hozzászólásáraHát akkor hajrá.
de mégis agyalsz...
és az is biztos, hogy a 13tonnás kukoricánál a kombájn után ez nem megy el, nem is erre való.
Válasz Mf-es? #3633. hozzászólásáraKorrekt, szép munkája van. Inkább gabona, repcetarlóra jobb, mint kapásokra, ahol több a szármaradvány. Szerintem.
Válasz Becő #3636. hozzászólásáraLassan majd átlapozok..
Válasz szanberg #3635. hozzászólásáraLehet tarlót hántani.Egyszer voltam egy güttler bemutatón,ott a 12 méterest mutatták be tarlón.
Jó zúzós kombájn után mehet.
Válasz szanberg #3635. hozzászólásáraHa nedves simán notill, ha száraz muszáj zárni...
Válasz Agrárteenager #3608. hozzászólására cross cutter disc munkája. Gyenge ugye?
Válasz Mf-es? #3629. hozzászólásáraDe nem ugyan arra való!
Ezzel nem lehet tarlót hántani, kukorica napraforgó meg akármi után! Szárat nem aprít! Ez csak művelt földre alkalmas magágykészítő szerszám!
Míg a rövidtárcsa másra is jó. Nyilván tavasszal a ragadós földben meg ez nem jó. Ezért is nem lehet egy eszközzel mindent megoldani...
Válasz szanberg #3625. hozzászólásáraBácsbokodon láttam kukoricatarlót, meggyöző volt..
Válasz emcett #3631. hozzászólásáraEz tuti.
Válasz Mf-es? #3629. hozzászólásáraNem tudom, hogy jól linkeltem-e, de Einböck Taifun a neve.
Válasz Mf-es? #3629. hozzászólásáraBár egy kicsit Off ebben a topicban, de ez is hasonló lehet...
http://www.vektor-mezogep.hu/einbock/mulch-magagykeszitok.php#mulch
Válasz szanberg #3626. hozzászólásáraRubin 9:
- 620 mm átmérőjű, 6 mm vastag tárcsalapok
- járószerkezet a henger mögött
- 6 m-es kb. 5 tonna, 210-300 lóerőigény
Rubin 10:
- voltaképpen Rubin 9, amit néhány helyen megerősítettek, átszabtak (pl. a járószerkezet más lett, de továbbra is a henger mögött)
- szimmetrikus tárcsaelrendezés, hogy ne legyen oldalhúzása (Rubin 9 nem szimmetrikus, nem is tudják automata kormánnyal húzni a szomszédban)
Rubin 12:
- 736 mm átmérőjű, 6 mm vastag tárcsalapok (szimmetrikus tárcsaelrendezés)
- akár 20 cm-es művelési mélység
- járószerkezet a henger előtt
- 6 m-es kb. 6 tonna, 270-480 lóerőigény
Válasz szanberg #3628. hozzászólásáraEz négy évszakos,és sokkal egyszerűbb,olcsóbb,könyebb húzni.
Válasz Mf-es? #3627. hozzászólásáraCsak tavasszal valódi ragadós földön a rövidtárcsát el kell felejteni, ne tavaszban gondolkozz az csak 10% részarányban feladata neki, nyáron ősszel van nagyobb létjogosultsága, ott pedig verhetetlen egy jó rövidtárcsa
Válasz mtz1221 #3623. hozzászólásáraKellett a pénz,azért lett eladva.Mindig is egy divat eszköznek tartottam a rövidtárcsát,és ahhoz képest drága.Ezért is dilemmázok,kell,vagy nem.
Rugózik a lap,csak sokan nem hiszik.
Amúgy miért kell rugóznia?V tárcsa mikor rugózik?
Másik topikba megállapítottuk,talajmegújítóba tavasszal 5 cm.-es magágy,és a kapillárisokat lezárni.
Ezt kellene tudni egy eszköznek.Azt meg nem csak a rövidtárcsa tudja.Kérdés,melyik a legjobb,ár érték arányba,hosszú távra.
Válasz später77 #3624. hozzászólásáraSosem volt figyelmem ezekre ezért kérdem, hogy igazából a Rubin 9 és 12 között mik a különbségek?
Válasz Agrárteenager #3609. hozzászólásáraA Crosscutter lapok szerinted megaprítanák rendesen a kukorica tarlót?
Vagy az elől késes hengeres megoldás jobb lehet?
Válasz Agrárteenager #3608. hozzászólásáraPontosan! A Rubin 12-t például bérmunkánál szeretik, mert ott azzal lehet eladni a munkát, hogy fekete a föld (mulcs, szármaradvány szinte semmi), tehát "jól" megművelték... A környéken legalábbis erre van igény. Olyan, mint a sekély szántás, szépen visszatömörítve.
Kúpos tárcsalap! Még akkor is, ha az Életképek topikban megmondták, hogy "az rt a lemkennél kezdődik és ott is fejeződik be".
Válasz Mf-es? #3620. hozzászólásáraAz ukrán rövidtárcsát miért adtad el ?? Mi volt a gyengéje,az zavaró volt hogy nem rugóztak a lapok ?? Van most az agromerkurnak is,komoly vázzal lapokkal,meg állítható a tárcsa tartók szöge,fokozatmentesen ami nagyon tetszik.
RT
Válasz VDénes #3616. hozzászólásáraA 3.képen lévő változat igen. De a 2.képen lévő az nem.
Válasz VMisi #3619. hozzászólásáraMélység függő..
Válasz VDénes #3616. hozzászólásáraKatalógusuk,75. oldalán,gumibakos felfogatással van.
Válasz Agrárteenager #3611. hozzászólásáraÉpp ezért kérdeztem, hogy miért a carrier, mert itt többször láttam, hogy szépen csíkozott, ott maradt az álló gabonatarló szépen.
Válasz Mf-es? #3617. hozzászólásáraVontatott és félig függesztett gépnél biztos igaz, hogy ez a leguniverzálisabb henger.
Válasz VDénes #3614. hozzászólásáraEz a henger tetszene hozzá.
Válasz emcett #3615. hozzászólásáraRugós kapaszáron van a tárcsalap. Nem gumibak van.
Válasz Mf-es? #3612. hozzászólásáraMintha nem lenne gumicsillapítás a tárcsalapok felfüggesztésénél...