Joker+ gumihenger.Ha arra cseréljük a cr-t nem fémhengerezünk.És lényegesen könnyebb húzni.Arra meg amire kitalálták első osztályú.Tarlóhántásra tökéletes.Nagyobb szármaradvánnyal is jobban elboldogul a crel szemben az agresszívabb tárcsák miatt, magágykészítésre optimális állapotok mellett mindegyik jó,nem optimálisnál meg magágykésző kelll ígyis-úgyis.
Hát igen. De 5 és 6 között is jelentős a különbség. Meg mi lehet néha hengerezésre is használnánk meg vetőmag bedolgozásra. Oda jobb lenne a 6-os.
Mondjuk nedves körülmények között el kell felejteni az ilyen gépeket mert igen csak kövesutat csinál a talajbol.
Akkor 5-6 méterbe kell gondolkodni, de én inkább az 5 felé kacsingatnék. A lényege ezeknek a sebesség.
Tavaly nagyon könnyű volt tárcsázni, sokkal könnyebb mint máskor, de nem mindig lesz így.
Az a baj a demoval, hogy most nem nagyon tudna az ember ideális talajállapotot találni, meg sajna mire eljönne az az idő hogy lehetne probálni, akkorra nem lesz demo belőle vagy előre kell rendelni. Elégé sarokba vagyunk szoritva. Tavasszal demozás után nincs idő 4-5 hetet várni mire megjön a megrendelt gép.
Az a baj több helyen megrendelésre van gép, nem készletről beszélünk :S igy nem mondhato ki rá egyértelműen hogy az jo ami éppen elado.
A prospektusoknak sem lehet hinni mindig. Csak igy ezek után miben higgyen az ember?
Hogy az ördögbe létezik az, hogy például egy Jokerből merik ajánlani a 6m-eset 175 lóhoz,meg többen húznak ekkorát, ilyen géppel, ezzel szemben Qualidisc-ből azt mondták hogy a 4m-es kiköti a gépet rendesen, épp hogy elviszi. A gépshown nem volt semmi különbség a két gép munkája között, de akkor miért van ekkora lóerő különbség? Hetek óta gyűjtögetjük az infot, most már ott tartunk hogy az 5m-es Terradisc-ben sem lehetünk 100%-osak mert olyat is mondtak hogy 8000-es JD-nek is feladta a leckét, az is ki volt hegyezve vele.
Kinek van tapasztalata ilyen gépekkel még esetleg?
Arra tökéletes.Húztam 892-es mtz-vel,kicsit kiemelve az elejét,haladós volt.160 LE -nek kicsi a 4 méter tarlóhántánál.Tavaszi magágykészítésnél elég neki.
Erősen huz a szívünk a joker-hez, csak most azon tanakodunk, hogy mivel egy karon 2 lap van, nem szűkíti le az átömlőképességét? Nem rakodik be hamarabb szármaradvánnyal?
Válasz #1586. hozzászólásra
Csak a név. Én vásárlás elött 2009-ben megnéztem mind a kettöt, de számomra a VN nem volt meggyözö. Választáskor
ne csak az árát nézzed, hanem azt hogy mi van beleépítve a gépbe. A Pöttinger féligfüggesztet 5 m-es zártprofilú vágóhengerrel papírok szerint 5340 kg. Ha minöségi munkát akarsz oda súly is kell. Tarlóhántástól az öszi vetésig csak ezt az egy gépet használom, ha csak nem akarom 15 cm-nél mélyebben megmüvelni a talajt. Ha valami érdekel a Pöttinger tárcsával kapcsolatban szivesen válaszolok.
ha a Szász-ra gondolsz ő fejből keni vágja az összes gépüket.Nemigen van hogy belepillant a kis füzetébe.Max ha részletes árakról van szó.Meg az tetszik benne hogy gyakorlati példákról is beszél.Ő még rendes kereskedő, nem egy hablaty szöveget hint el.
Nagy a dilemma. ha egy lenne könnyebb lenne dönteni. heva is jonak tünik,cb lapátokkal sem tul drága.de kaptunk igéretet eszközökre hogy talán ki is probŕlhatjuk. a horsch-nŕl a manus nagyon képben volt a sajŕt eszközüknél. sok helyen a katalogusbol himeltek hámoltak de ő nagyon toppon volt. nekem ez a No. 1.
ivel a nagymennyiségű kukoricaszár aprításához, talajbakeveréséhez agresszív tárcsák szükségesek, így ez az eszköz tökéletesen megfelel erre afeladatra.Valami ilyesmi szentszöveget tudnék elképzelni.Meg még a tömörítő hengerről is lesz 2 mondat kb.
6395 hozzászólás
Válasz #1644. hozzászólásra
Az tény és való hogy nem 2.5 literekből kell elhúzni.
Válasz #1641. hozzászólásra
Hengerezésre nagyon luxus szerintem.
Meg persze pénztára függvénye.
Válasz #1641. hozzászólásra
Joker+ gumihenger.Ha arra cseréljük a cr-t nem fémhengerezünk.És lényegesen könnyebb húzni.Arra meg amire kitalálták első osztályú.Tarlóhántásra tökéletes.Nagyobb szármaradvánnyal is jobban elboldogul a crel szemben az agresszívabb tárcsák miatt, magágykészítésre optimális állapotok mellett mindegyik jó,nem optimálisnál meg magágykésző kelll ígyis-úgyis.
Válasz #1640. hozzászólásra
Hát igen. De 5 és 6 között is jelentős a különbség. Meg mi lehet néha hengerezésre is használnánk meg vetőmag bedolgozásra. Oda jobb lenne a 6-os.
Mondjuk nedves körülmények között el kell felejteni az ilyen gépeket mert igen csak kövesutat csinál a talajbol.
Válasz #1638. hozzászólásra
Akkor 5-6 méterbe kell gondolkodni, de én inkább az 5 felé kacsingatnék. A lényege ezeknek a sebesség.
Tavaly nagyon könnyű volt tárcsázni, sokkal könnyebb mint máskor, de nem mindig lesz így.
Válasz #1636. hozzászólásra
Az a baj a demoval, hogy most nem nagyon tudna az ember ideális talajállapotot találni, meg sajna mire eljönne az az idő hogy lehetne probálni, akkorra nem lesz demo belőle vagy előre kell rendelni. Elégé sarokba vagyunk szoritva. Tavasszal demozás után nincs idő 4-5 hetet várni mire megjön a megrendelt gép.
Válasz #1633. hozzászólásra
5,2-es Kühne KNT 770 9km/h tengelyig járatva kötött talajon(rétben). Sajna nem 650-es lapokkal van csak 560-assal.
Válasz #1635. hozzászólásra
Bár tavasszal csak szélsőséges esetben való, de akkor a 40le/m itt már kevés, vagy lassabban bírja.
Válasz #1632. hozzászólásra
kérj ki próbára egyet, ha a kereskedö el akarja adni odaadja, természetesen meg kell gyöznöd hogy komoj vevö vagy.
Válasz #1633. hozzászólásra
Nem mindegy mire használja.Tavaszi magágykészítésnél 40 LE/méter,tarlóhántás,ott 20-30%-al szélesebbet is elvisz.
Válasz #1632. hozzászólásra
Demógépben amit te húzol.
Válasz #1629. hozzászólásra
Mekkora hagyományos tárcsát húzol és milyen sebességgel? Ebből lehet következtetni, de kb 40 le/m -rel lehet számolni.
Válasz #1630. hozzászólásra
Az a baj több helyen megrendelésre van gép, nem készletről beszélünk :S igy nem mondhato ki rá egyértelműen hogy az jo ami éppen elado.
A prospektusoknak sem lehet hinni mindig. Csak igy ezek után miben higgyen az ember?
Válasz #1626. hozzászólásra
Vettem egy ilyen cuttert,nyáron már többet tudunk róla!
Válasz #1629. hozzászólásra
Tudod,mindíg az passzol a gépedhez,ami a kereskedőnél van.
Hogy az ördögbe létezik az, hogy például egy Jokerből merik ajánlani a 6m-eset 175 lóhoz,meg többen húznak ekkorát, ilyen géppel, ezzel szemben Qualidisc-ből azt mondták hogy a 4m-es kiköti a gépet rendesen, épp hogy elviszi. A gépshown nem volt semmi különbség a két gép munkája között, de akkor miért van ekkora lóerő különbség? Hetek óta gyűjtögetjük az infot, most már ott tartunk hogy az 5m-es Terradisc-ben sem lehetünk 100%-osak mert olyat is mondtak hogy 8000-es JD-nek is feladta a leckét, az is ki volt hegyezve vele.
Kinek van tapasztalata ilyen gépekkel még esetleg?
Válasz #1626. hozzászólásra
Nagymennyiségű és zöldsárasnál biztos hogy hatalmas előny, meg féligmeddig a szárzúzózás megvan spórolva.Ennyi előne van kétségtelenül.
Válasz #1625. hozzászólásra

Hol vannak az agyasok ilyenkor?
Válasz #1623. hozzászólásra
Szükség van erre?
http://www.vaderstad.hu/hu/Rolunk/Hirek/Hirek/2012/Vaderstad-Crosscutter----a-catch-crop-killer/
Miért van az hogy a jokernek kisebb a lóerőszükséglete mint a többinek?
Válasz #1600. hozzászólásra
Az új vader XL 620 mm-es lapjai is kúp alakúak, nem gömbsüvegek, ha jól emlékszem
tehát az elv ugyanaz mint az eddigi carrieren
Válasz #1614. hozzászólásra
Mutasson már valaki ilyent...a joker nem tömödik
Válasz #1611. hozzászólásra
http://www.vaderstad.hu/hu/Termekek/Hasznalt-gepek/CR500---1/
Válasz #1620. hozzászólásra
centerline?Jó.
Válasz #1618. hozzászólásra
Hello!
Láttam a videóid között mtz-vel permetezést. Amit a gépbe v szerelve sorvezető hogy szuperál?Mennyire pontos?
Válasz #1617. hozzászólásra
Arra tökéletes.Húztam 892-es mtz-vel,kicsit kiemelve az elejét,haladós volt.160 LE -nek kicsi a 4 méter tarlóhántánál.Tavaszi magágykészítésnél elég neki.
Válasz #1616. hozzászólásra
Válasz #1615. hozzászólásra
mik a tapasztalatok róla?Tarlóhántás?Szántás elmunkálás?
Válasz #1615. hozzászólásra
Válasz #1612. hozzászólásra
Nekem van.Videó is van a yutubon.
Kiváncsi lennék,hogy mi a véleményetek a Vader-Carriere szerelt cross-cutter,forgó késekről?A valóságbam mit bizonyitani!
Valakinek van a forumozok között egy 4-es ha jol tudom, de meg nem mondom kinek. Ebbe a topic-ba keresgélj, volt rola szo már.
Chervona Zirka Pallada 3200-at ismeri valaki?Tapasztalat esetleg?
Erősen huz a szívünk a joker-hez, csak most azon tanakodunk, hogy mivel egy karon 2 lap van, nem szűkíti le az átömlőképességét? Nem rakodik be hamarabb szármaradvánnyal?
Válasz #1586. hozzászólásra
Csak a név. Én vásárlás elött 2009-ben megnéztem mind a kettöt, de számomra a VN nem volt meggyözö. Választáskor
ne csak az árát nézzed, hanem azt hogy mi van beleépítve a gépbe. A Pöttinger féligfüggesztet 5 m-es zártprofilú vágóhengerrel papírok szerint 5340 kg. Ha minöségi munkát akarsz oda súly is kell. Tarlóhántástól az öszi vetésig csak ezt az egy gépet használom, ha csak nem akarom 15 cm-nél mélyebben megmüvelni a talajt. Ha valami érdekel a Pöttinger tárcsával kapcsolatban szivesen válaszolok.
Válasz #1606. hozzászólásra

ha a Szász-ra gondolsz ő fejből keni vágja az összes gépüket.Nemigen van hogy belepillant a kis füzetébe.Max ha részletes árakról van szó.Meg az tetszik benne hogy gyakorlati példákról is beszél.Ő még rendes kereskedő, nem egy hablaty szöveget hint el.
Válasz #1598. hozzászólásra

Ez a gebe meg hogy került a tárcsák közé, netán ezzel vékonyítottad, vagy ezzel csináltad anyitást????????????
Válasz #1606. hozzászólásra
meg h nem tudja, nem ő a gyártó ő csak kereskedő
Nagy a dilemma. ha egy lenne könnyebb lenne dönteni. heva is jonak tünik,cb lapátokkal sem tul drága.de kaptunk igéretet eszközökre hogy talán ki is probŕlhatjuk. a horsch-nŕl a manus
nagyon képben volt a sajŕt eszközüknél. sok helyen a katalogusbol himeltek hámoltak de ő nagyon toppon volt. nekem ez a No. 1.
Válasz #1604. hozzászólásra
ivel a nagymennyiségű kukoricaszár aprításához, talajbakeveréséhez agresszív tárcsák szükségesek, így ez az eszköz tökéletesen megfelel erre afeladatra.Valami ilyesmi szentszöveget tudnék elképzelni.Meg még a tömörítő hengerről is lesz 2 mondat kb.
Válasz #1602. hozzászólásra

mit szólhatna? lesz egy következő előadás amiben az új felesztést dícséri majd
Miért is?

De mit szól ehez MÁRTA néni
A piac megköveteli ennek a tárcsának a jelenlétét.Ez a magyarázat.
A vedernél eddig a siktárcsa volt a minden, de változik a világ náluk is, akinek siktárcsás van az mehet a kukába
Válasz #1594. hozzászólásra
Bár nem rövidtárcsa, nekünk a 7 méteres nza-ra 37500at mondtak.
Válasz #1595. hozzászólásra
Abből nem kérünk. amit kiprobáltunk elég szerényen muzsikált!
Válasz #1594. hozzászólásra
A felejthetö kategoriába tartozik. De más neves gyártonál is hasonlo a helyzet.