Kb a talajotokra reagáltam inkább. Tennék fel képet egy itteni talaj v.s carrierről még Svédországban is sírnának. Erre ilyenkor már a carrier téli álmát alussza.
Válasz #1485. hozzászólásra
Itt 0.20-nál mutatja az állítást.
de ez napra tarló, és két sor ezzel és kész, nem értem hogy napra tarlóban berenával hogy csinálsz magágyatt.
A tömörítő henger munkahengeréhez van különböző hézagoló távtartók amit be kell rakni a henger szárához és ez gátolja,hogy mennyire mennyen bele a tárcsa a földbe.
Szecslázót hoztam a kobínóra. Ne kérdezd a nevét az ipsének, nem tudom. volt egy új nyuszi kombájnja, egy Új NH trakija meg egy csomó szétbontott dominátora (105-106) és rengeteg fóliasátra, zöldségezett. Azt mondta valami helyi oligarchának bármunkázik sokat a gépekkel.
165ös nyuszit láttam pár éve Orosházán, 4 méteres carierrhez pakolták fel a dupla kerekeket, mert felemelni felemelte ugyan csak a kerék ült le felniig.
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy egy 155 lovas New Holland után mekkora rövidtárcsát lenne érdemes megvenni? Melyik márkát ajánlanátok? Én a carrier-en és a catros-n gondolgodom. Ezeknél a cégeknél van kipróbálási lehetőség?
Node minek annyi gép a háznál,hogy még a szomszédhoz is pakolni keljen?Meghát a gázolajjal,munka erővel,idővel is spórolni kellene.Én a napra tarlót zúztam,most kap egy sor grúbert,és megy a vetőgép.
Jol mondja a kolléga.Nehéz tárcsa után befejezö gépnek kéne nekem is.Ha minden igaz hoznak hozzánk demozni egy 3m-es Rolmako gépet kiváncsi vagyok rá milyen munkája lessz.Csak már nem lessz hol kiprobálni minden belessz vetve addigHa lessz belöle valami lesznek képek meg video
A rövidtárcsa nem is erre való!
Okés hogy jól meglehet vele csinálni kétsorral a napratarlót is, de a módi azlenne hogy nehéztárcsával átvágatni és arra magágykészítésnek a rövidtárcsa.
Én kétsor 6,2-es IH tárcsa után a műtrágyát röviddel húztam be vetés előtt, hozzáteszem tök szárazak voltak a tarlók amikor alapműveltem nemvolt nedvesség amivel takarékoskodni kellett volna, aztán viszont megázott hálaIStennek!
Kukoricán meg főleg nem kell csodákat várni egy rövidtárcsától. Egyébként jól összeaprítja a szárat de a nehéztárcsa jobban keveri barnább utána a tarló
Hát nemtudom... án 155 lóval húzom a 3 méteres cariert. Igaz bőven elég elé jó talajon, pl idén a napratarlókat 16-18 km/h val húztam de ekkor már eléggé határon volt aa gép nem tudom bírtam e volna feljebb kapcsolni. Így is volt ahol 3,5 heki megvolt óránként. De két menet után príma magágy volt. A szár nagy része eltűnt. Accord vetőgépnek a magtakaró fésűje kicsit sem torkollott be a napraszárban. Szóvel ebből csak azt akarom kihozni, hogy a carierrnek kell a tempó a jómunkához. Kíváncsi lennék rá az mtz menyivel bírja húzni a 3,5méterest?
Az engem sem győzött meg igazán. Néztük, hogy szép szép, napra tarlón főleg, de ott nem eredmény, kukorica tarlón meg ahogy mondod van még kifogás, ráadásul most nem is volt olyan nagy kukorica termés. Jövőre majd ha lesz normális átlag, akkor kell megnézni mit művel. Nem rossz, de Én sem vagyok tőle annyira elájulva.
6395 hozzászólás
Erről az eszközről tud valaki valamit esetleg?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2712447/Vaderstad-Carrier-500.html
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2712447/Vaderstad-Carrier-500.html
Válasz #1484. hozzászólásra
Imi! Milyen különbség van a vader és ennek a munkája között? Ennek miben jobb a munkája?
Válasz #1488. hozzászólásra

Kb a talajotokra reagáltam inkább. Tennék fel képet egy itteni talaj v.s carrierről még Svédországban is sírnának. Erre ilyenkor már a carrier téli álmát alussza.
Válasz #1491. hozzászólásra
szted tetszik?
Válasz #1486. hozzászólásra
Tán tetszik neked hogy kihalóban vannak a Rábások?
Válasz #1486. hozzászólásra

Nem úgy van az.
Csak a partja volt homok.
Itt 0.20-nál mutatja az állítást.
de ez napra tarló, és két sor ezzel és kész, nem értem hogy napra tarlóban berenával hogy csinálsz magágyatt.

A tömörítő henger munkahengeréhez van különböző hézagoló távtartók amit be kell rakni a henger szárához és ez gátolja,hogy mennyire mennyen bele a tárcsa a földbe.
minekazt
csontig!
üvölti milió rábás hehehehe
Válasz #1484. hozzászólásra

Mélységet hogy állítasz ???
Ebben a laza barna homokban még egy laza fogas is csinál ilyen munkát..................
Válasz #1483. hozzászólásra
Wéder Carrier, sokkal drágább, és nincs ilyen jó munkája.
Válasz #1482. hozzászólásra
Más tárcsi esetleg?
Válasz #1480. hozzászólásra
Ez van.
Válasz #1479. hozzászólásra
Nem kérdeztem a gazdát, fehér volt egy kicsit a föld a szóró után.
Válasz #1478. hozzászólásra

hát az elég perverz amire ----
megerőltetjük magunkat
buzavetésre fogunk gondolni
Válasz #1477. hozzászólásra
Mit folyattatok?
Válasz #1476. hozzászólásra
Te mire gondolsz?
Válasz #1475. hozzászólásra

Ment folyékony, és kész. És lásd itt a vetőgép.
Válasz #1474. hozzászólásra

mer csak érted
mi zajlik ez a kérdis
Válasz #1473. hozzászólásra
2x lenyomtad mütrágya is ment aztán vettek?
Válasz #1472. hozzászólásra
Miért?
Válasz #1471. hozzászólásra

Ezen jól látszik hogy hogy dolgozik, jól. Jó gép jó áron, csak ajánlani tudom, és el kell olvasni a leírást a videóról.
Válasz #1471. hozzászólásra

Miféle szélhámoskodás folyik itt?
Válasz #1470. hozzászólásra

Pár tízezer like után, emeljük a tétet majd.
Válasz #1468. hozzászólásra

sapka?
tárcsát sorsoljatok akkor lájkolok
http://www.youtube.com/watch?v=OSK1wou6r3c&feature=youtu.beMultiva DiscMaster 6000 Tiszavasvári Hogy ne csak az öndicseret legyen a Multiváról.

A Multiva facebook oldalát like-olók és a tagok között november végén sorsolást tartunk, lehet nyerni: sapkát, tollat pólót.
http://www.facebook.com/pages/Multiva-Magyarorsz%C3%A1g/343199735756070
Válasz #1466. hozzászólásra
Szecslázót hoztam a kobínóra. Ne kérdezd a nevét az ipsének, nem tudom. volt egy új nyuszi kombájnja, egy Új NH trakija meg egy csomó szétbontott dominátora (105-106) és rengeteg fóliasátra, zöldségezett. Azt mondta valami helyi oligarchának bármunkázik sokat a gépekkel.
Válasz #1465. hozzászólásra
Mit kerestél te ezen a környéken?
Válasz #1464. hozzászólásra

165ös nyuszit láttam pár éve Orosházán, 4 méteres carierrhez pakolták fel a dupla kerekeket, mert felemelni felemelte ugyan csak a kerék ült le felniig.
Válasz #1463. hozzászólásra
Függesztettbe is 4 méteres dukálna hozzá, fel kell annak emelnie.
Válasz #1458. hozzászólásra
függesztettből 3m, vontatott 4m esetleg 4.20 területfüggően

1 5öst
oszt hadd fulldokoljon
Válasz #1459. hozzászólásra
tól ócsó nem lehet vele annyira fölvágni a suttyó falusiak előtt heheee
Az itteni nagygazda szerint a Kverneland Qualidisc a legjobb.
TFeri a rövidtárcsád miért nem vált be?
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy egy 155 lovas New Holland után mekkora rövidtárcsát lenne érdemes megvenni? Melyik márkát ajánlanátok? Én a carrier-en és a catros-n gondolgodom. Ezeknél a cégeknél van kipróbálási lehetőség?
Válasz #1456. hozzászólásra
Amúgy milyen csoroszlyanyomása van egy IH6200 vetőgépnek? Kemény földbe is beleteszi?
Repcét vetettél már vele? Nem teszi túl mélyre a magot?
Válasz #1455. hozzászólásra
IH vetőgép.23-25 mélyen húzom.
Moderálta: Mf-es (3146) 2012-10-13 18:07:16
Válasz #1454. hozzászólásra

Milyen vetőgépetek van?
Grúbert bírtad 25 centinél mélyebben húzni. Nekem most konzollal együtt szakadt le egy kapa...
Válasz #1453. hozzászólásra
Meghát a gázolajjal,munka erővel,idővel is spórolni kellene.Én a napra tarlót zúztam,most kap egy sor grúbert,és megy a vetőgép.
Node minek annyi gép a háznál,hogy még a szomszédhoz is pakolni keljen?
Válasz #1451. hozzászólásra

Ha lessz belöle valami lesznek képek meg video

Jol mondja a kolléga.Nehéz tárcsa után befejezö gépnek kéne nekem is.Ha minden igaz hoznak hozzánk demozni egy 3m-es Rolmako gépet kiváncsi vagyok rá milyen munkája lessz.Csak már nem lessz hol kiprobálni minden belessz vetve addig
Válasz #1451. hozzászólásra
ilyesmik járnak a Nagykörúton is. 
No jáé! Megven az új kombínó?
Gyerekek!
A rövidtárcsa nem is erre való!
Okés hogy jól meglehet vele csinálni kétsorral a napratarlót is, de a módi azlenne hogy nehéztárcsával átvágatni és arra magágykészítésnek a rövidtárcsa.
Én kétsor 6,2-es IH tárcsa után a műtrágyát röviddel húztam be vetés előtt, hozzáteszem tök szárazak voltak a tarlók amikor alapműveltem nemvolt nedvesség amivel takarékoskodni kellett volna, aztán viszont megázott hálaIStennek!
Kukoricán meg főleg nem kell csodákat várni egy rövidtárcsától. Egyébként jól összeaprítja a szárat de a nehéztárcsa jobban keveri barnább utána a tarló
Válasz #1442. hozzászólásra
De két menet után príma magágy volt. A szár nagy része eltűnt. Accord vetőgépnek a magtakaró fésűje kicsit sem torkollott be a napraszárban. Szóvel ebből csak azt akarom kihozni, hogy a carierrnek kell a tempó a jómunkához. Kíváncsi lennék rá az mtz menyivel bírja húzni a 3,5méterest?
Hát nemtudom... án 155 lóval húzom a 3 méteres cariert. Igaz bőven elég elé jó talajon, pl idén a napratarlókat 16-18 km/h val húztam de ekkor már eléggé határon volt aa gép nem tudom bírtam e volna feljebb kapcsolni. Így is volt ahol 3,5 heki megvolt óránként.
Válasz #1448. hozzászólásra
Lentebb erre akartam utalni.Rövidtárcsa magába nemtud magágyat csinálni.Lazító,vagy grúber mindenképp kell mellé.
Válasz #1444. hozzászólásra
Az engem sem győzött meg igazán. Néztük, hogy szép szép, napra tarlón főleg, de ott nem eredmény, kukorica tarlón meg ahogy mondod van még kifogás, ráadásul most nem is volt olyan nagy kukorica termés. Jövőre majd ha lesz normális átlag, akkor kell megnézni mit művel. Nem rossz, de Én sem vagyok tőle annyira elájulva.
Válasz #1446. hozzászólásra
Szóó szerint!
Válasz #1443. hozzászólásra
és ez 350-es ha jól látom nem is 3m-es!