Szia Sanyi!
Köszónöm az érdeklődést!Még nincs meg a gép, szerencsére nem is volt sűrgős mert egy ismerős betárcsázta a területeinket baráti áron, a permetezést meg megcsináltuk motoros stihllel,ment vele egész jól.Hétfőn lesz ideje a szomszéd autószerelőnek segiteni,akkor rakjuk össze.Egyedül még nem mertem szétszedni meg majd összerakni,ezért kellett egy kicsit hozzá igazodnom.Sajnos ez az év traktorozás szempontjából inkább csak félszezon,dehát valamikor ebbe is bele kell rázodni,megismerni a gépet,kijavítani a hibáit.Ha kész a gép akkor teszek fel képeket.Nálad minden rendben?Remélem igen!
Azt néztem a gépemnél, hogy a kuplungharang és a motor csatlakozásoknál a csavarmenetekben nem ér végig a csavar. Ezeket kicserélem olyanra, amik átérnek. Csak többet tart úgy.
Sajnos céges gép :) Már csak javítom, kollégám nyerte meg.
A fűtés légfűtés lenne mint itt Roli és Feri csinálta.
http://www.agroinform.com/files/usergal/agroinform_20111112100129_32831_408_PB120061.JPG
Jók a fényképeik, most arról puskázunk :)
Üdv. Pakesz!
Örülök, hogy szépen rendbe jön a T-25!
Jobb érzéssel dolgozik az ember a géppel, ha tudja, hogy minden oké rajta!
Azt a fűtéscsapot ugye tervezed, hogy kiveszed? Az akkor már teljesen felesleges oda. Jobb az, ha szabadon tud áramlani az olaj.
A fűtést a bordáktól szeditek le, vagy építettetek be állófűtést?
Sziasztok!
Ma vettem 10L hidraulika olajat benzinkúton 7500Ft kb.
A fűtés csapnál szórja az olajat ha a pótkocsit visszaengedjük járó motornál.
Az eredeti fűtést ma kiszereltük, nem tesszük vissza.
Havonta kb.: 1-1,5L olajat kell utána önteni.
Az adagolóban is lecseréltük az olajat, szinte csak gázolaj volt.
A légszűrőben is csak a helye volt olajnak. A rögzítő féken is állítottunk, már az is van :)
A fűtést megcsináljuk mert ha télen havat kell tolni kell.
Mivel céges traktor biztos kiküldenek pár mm. hóra is :)
Régebben valakinek volt gondja a kulccsal való indítással, akkor azt javasolták neki hogy a műszerfalban van valami relé ami tönkre szokott menni. A relé ki lett cserélve? Vagy lett valamilyen megoldás a problémára?
Még lenne egy kérdésem hidraulika és hajtóműolajjal(váltóolaj) kapcsolatban. Milyen árban mozognak ezek a termékek literenként vagy 5-10 literenként?Gondolom függ a márkától illetve a kiszereléstől, de mégis nagyjából szeretném tudni.Nem szeretném ha átvernének.Köszönöm a válaszokat
Helló! Ma láttam hogy kértél képeket a kis zúzóról. Amint tudok csinálok neked képeket róla, de most dolgozni fogok 5 napig úgy-hogy ha neked jó akkor jövő héten hétfőn csinálok és elküldöm!
Hát igen!
Változnak az idők!
Illetve egy kis üzlet is lesz ebben most!
A talajmarónak nagy hasznát erre felénk nem veszem, és nem is nagyon lehet vele maszekolni!
Eladásra megy, csak egy kicsit játszom vele!
Most van 2 ekén, aból is az egyik el lesz adva.
A tárcsa meg marad, nagyon jól dolgozik! :-)
Helló!
Köszi szépen a felvilágositást!
Láttam a profilodban h van neked egy kis szárzuzód,mi is most szeretnénk csinálni eggyet!tudnál küldeni egy pár fényképet róla?gaben03@citromail.hu!elöre is köszi
Szia! azt szokták mondani hogy a csipkés lap a gazos kötöttebb földön praktikusabb mint a sima lap, szóval attól függ h mit szeretnél tárcsázni! A törőhenger meg már nem oszt nem szoroz, szerintem annak nem kell olyan nagy vonóerő igény hogy az fogja vissza a gépet!
sziasztok!
Kérdésem lenne h melyik tárcsát ajánjátok amelyiken mind két sor csipkés vagy elég ha csak az elsö?Egy ilyen rögtörőt elbir egy t 25 ös is?mint amilyet itt mutat a gjoni?köszi elöre is a válaszokat!
Feltennék a havonta terítékre kerülő 5000 forintos kérdést: ki milyen hidraulika olajat szokott használni?Hétfőn szerelem vissza a hátuljára az öntvényt, aztán jó volna valamit utána beletölteni....Van még 13 liter új motorolajam, de erről már megoszlanak a vélemények hogy szabad/érdemes-e motorolajat hidraulika olaj helyett használni.
Véleményem szerint megoldható, hogy a munkahenger alsó állásában maximálisan összetekeri a függesztőorsót, akkor elvileg lehet olyan magas állása a vonószemeknek a vonólapban, hogy megfelelő magasságba kerül a függesztett permetező tartály... végül is üresen felrakható segítséggel, a töltése meg megoldható abban a helyzetben is.
Esetleg egy képet feltehetnél, hogy konkrétan mire is gondolsz, mert előfordulhat, hogy mással is ki lehetne váltani azt a tömítést... Egyébként a keresőbe beírod, hogy HABI és talán segítenek is tömítés ügyben.
Sziasztok.Szerintem Alex úgy írta hogy a munkahengert teljesen le engedi, és a vonó padot az orsókon állít.De csak a vontatott permetezőnél alkalmazható.
Szia Alex!
Ezt a permetező-hidraulikás írásodat én se értem egészen pontosan hogy őszinte legyek.Akár vontatot akár függesztett használni kell a 3pont függesztést(ezzel együtt a hidraulika munkahengert).
Válasz #10759. hozzászólásra
Hali. Alex. Ha nem hidraulikával akkor,hogyan gondolod a permetezőt tartani?Minden gyári gép a hidraulikán tartja a permetezőt,a vontatottat is.Egyébként fel sem tudná akasztani.De a T-trakiknak is a gyári hashúzóját a hidraulika tartja. / vagy nem?/
Válasz #10761. hozzászólásra
Szerintem oda nem fogsz találni tömítést.Miért nem kenitek be vastagon gumitömítő anyaggal /fugaszil,fbs/ szerintem tökélétesnek kell ,hogy legyen ezekkel is.Nagy nyomásokat is kibírnak ezek az anyagok,ott meg nincs nyomás!
Üdvözlet! Továbbra is szeretném a segítségeteket kérni a T25/A traktorral kapcsolatban: fülke-tető közötti gumitömítés érdekelne. Hol vehetnék? Akinek van átvenném Tőle. Környékünkön nem találok ilyet!
Köszönettel: Papp Ferenc 30/215-64-69 Visszahívlak, írjatok!
Ha enged a hidraulika akkor valószínűleg karmantyúzni kell a munkahengert(nem bonyolult). Ellenben hidraulikával tartatni a permetezőt elég érdekes megoldás. Engedd le teljesen a hidraulikát és ahhoz állítsd be a függesztőkarok magasságát a permetező kívánt magasságához.
Igen tudom hogy a rögtörő saját, valamelyik topicba tettél képet amikor készítettétek, nyomon követtem azt is. Nagyon jó megoldás, én is gondolkozok egy ilyenen mert felesleges külön tárcsa meg kombinátor, főleg ha kötöttebb a talaj, és ez így egybe nagyon ütős! Egyébként én Dombrádról írok, szóval nem vagy messze!
Egyenlőre csak pótkocsizunk a Vlagyival, /napi 5-6 kocsi/
A fűtéscsapnál elszórja az összes hidraulika olajat, mikor vissza engedem a kocsit.
Ha jól néztem a csap 2db 6-os csavarral van lefogatva alul.
Iktatta már ki valaki?
Hogy és milyen közbetét kell a helyére?
Válasz #10750. hozzászólásra
A kötöttől a homokig az agyagosig minden. Elég változatos a talaj . A Nyírségben vagyok ,de a beregi részen na ott fel kell kötni a traktornak a gatyát.
25343 hozzászólás
Szia Sanyi!
Köszónöm az érdeklődést!Még nincs meg a gép, szerencsére nem is volt sűrgős mert egy ismerős betárcsázta a területeinket baráti áron, a permetezést meg megcsináltuk motoros stihllel,ment vele egész jól.Hétfőn lesz ideje a szomszéd autószerelőnek segiteni,akkor rakjuk össze.Egyedül még nem mertem szétszedni meg majd összerakni,ezért kellett egy kicsit hozzá igazodnom.Sajnos ez az év traktorozás szempontjából inkább csak félszezon,dehát valamikor ebbe is bele kell rázodni,megismerni a gépet,kijavítani a hibáit.Ha kész a gép akkor teszek fel képeket.Nálad minden rendben?Remélem igen!
Válasz #10795. hozzászólásra
Szia Gáborász
Készen lett a géped?
Szia Kege!
, de azért rendes tőled. Mégegyszer köszönöm!
Köszönöm a segítségedet(és a többiekét is). Győr nekem kicsit messze van innen a Mátrából
Azt néztem a gépemnél, hogy a kuplungharang és a motor csatlakozásoknál a csavarmenetekben nem ér végig a csavar. Ezeket kicserélem olyanra, amik átérnek. Csak többet tart úgy.

Csináltam egy erősítést a kuplungharang és a motortartó csövek csatlakozásához.:

Válasz #10791. hozzászólásra
Szia Árpy!
Sajnos céges gép :) Már csak javítom, kollégám nyerte meg.
A fűtés légfűtés lenne mint itt Roli és Feri csinálta.
http://www.agroinform.com/files/usergal/agroinform_20111112100129_32831_408_PB120061.JPG
Jók a fényképeik, most arról puskázunk :)
Válasz #10790. hozzászólásra

Üdv. Pakesz!
Örülök, hogy szépen rendbe jön a T-25!
Jobb érzéssel dolgozik az ember a géppel, ha tudja, hogy minden oké rajta!
Azt a fűtéscsapot ugye tervezed, hogy kiveszed? Az akkor már teljesen felesleges oda. Jobb az, ha szabadon tud áramlani az olaj.
A fűtést a bordáktól szeditek le, vagy építettetek be állófűtést?
Sziasztok!
Ma vettem 10L hidraulika olajat benzinkúton 7500Ft kb.
A fűtés csapnál szórja az olajat ha a pótkocsit visszaengedjük járó motornál.
Az eredeti fűtést ma kiszereltük, nem tesszük vissza.
Havonta kb.: 1-1,5L olajat kell utána önteni.
Az adagolóban is lecseréltük az olajat, szinte csak gázolaj volt.
A légszűrőben is csak a helye volt olajnak. A rögzítő féken is állítottunk, már az is van :)
A fűtést megcsináljuk mert ha télen havat kell tolni kell.
Mivel céges traktor biztos kiküldenek pár mm. hóra is :)
Válasz #10785. hozzászólásra
300.ft.-ért tudok hidraulika olajat Győrbe ha érdekel!KANNA KELL!!!
Régebben valakinek volt gondja a kulccsal való indítással, akkor azt javasolták neki hogy a műszerfalban van valami relé ami tönkre szokott menni. A relé ki lett cserélve? Vagy lett valamilyen megoldás a problémára?
Üdv. Gáborász!
Ha regisztrálsz a Habi webáruházába, ott láthatsz minden árat!
Üsd be a keresöben,hogy olaj árak.pl.hidraulika olaj ára.
Sziasztok!
Még lenne egy kérdésem hidraulika és hajtóműolajjal(váltóolaj) kapcsolatban. Milyen árban mozognak ezek a termékek literenként vagy 5-10 literenként?Gondolom függ a márkától illetve a kiszereléstől, de mégis nagyjából szeretném tudni.Nem szeretném ha átvernének.Köszönöm a válaszokat
Válasz #10779. hozzászólásra

Helló! Ma láttam hogy kértél képeket a kis zúzóról. Amint tudok csinálok neked képeket róla, de most dolgozni fogok 5 napig úgy-hogy ha neked jó akkor jövő héten hétfőn csinálok és elküldöm!
Sziasztok!
Az eke ha valakit érdek! Az írjin nyugodtan! Küldök képet, személyesen is meg lehet nézni! :-)
Válasz #10781. hozzászólásra
Hát igen!
Változnak az idők!
Illetve egy kis üzlet is lesz ebben most!
A talajmarónak nagy hasznát erre felénk nem veszem, és nem is nagyon lehet vele maszekolni!
Eladásra megy, csak egy kicsit játszom vele!
Most van 2 ekén, aból is az egyik el lesz adva.
A tárcsa meg marad, nagyon jól dolgozik! :-)
Válasz #10778. hozzászólásra

Bero!
Oké! örülök neki ,hogy segíthettem.
Ahoz képest,hogy nemrég felakartátok számolni a gépparkot,jól bevásároltatok.
Jah az elöző üzenet Ö szabinak szántam!de a többiektöl is elfogadom
Helló!
Köszi szépen a felvilágositást!
Láttam a profilodban h van neked egy kis szárzuzód,mi is most szeretnénk csinálni eggyet!tudnál küldeni egy pár fényképet róla?gaben03@citromail.hu!elöre is köszi
Stefi!
Elhoztam a tárcsát, ekét, talajmarót! Elég jó áron szerintem!
Ma ki is probáltam a gazban!
Nagyon jól müködnek!
Válasz #10776. hozzászólásra
A porlasztó nyomása.170.plusz mínusz 5.
Sziasztok !
Porlasztónak mennyi a nyomása ? Tudna valaki segíteni ? Illetve mennyire kell állítani ?
Előre is köszönöm !
Válasz #10773. hozzászólásra

Szia! azt szokták mondani hogy a csipkés lap a gazos kötöttebb földön praktikusabb mint a sima lap, szóval attól függ h mit szeretnél tárcsázni! A törőhenger meg már nem oszt nem szoroz, szerintem annak nem kell olyan nagy vonóerő igény hogy az fogja vissza a gépet!
Válasz #10770. hozzászólásra
Nyugodtan használhatsz motor olajat.Mindig a leg olcsóbbat.
sziasztok!
Kérdésem lenne h melyik tárcsát ajánjátok amelyiken mind két sor csipkés vagy elég ha csak az elsö?Egy ilyen rögtörőt elbir egy t 25 ös is?mint amilyet itt mutat a gjoni?köszi elöre is a válaszokat!
Válasz #10770. hozzászólásra
Hidro68 vagy Prisat mind a kettő jó.
Sziasztok!
Feltennék a havonta terítékre kerülő 5000 forintos kérdést: ki milyen hidraulika olajat szokott használni?Hétfőn szerelem vissza a hátuljára az öntvényt, aztán jó volna valamit utána beletölteni....Van még 13 liter új motorolajam, de erről már megoszlanak a vélemények hogy szabad/érdemes-e motorolajat hidraulika olaj helyett használni.
Köszönöm a segítséget!
Válasz #10766. hozzászólásra
Igen pont erre gondoltam. De az 500L-es permetezőt se emelgettük soha a hidraulikával.
Válasz #10766. hozzászólásra
Üdv!
Véleményem szerint megoldható, hogy a munkahenger alsó állásában maximálisan összetekeri a függesztőorsót, akkor elvileg lehet olyan magas állása a vonószemeknek a vonólapban, hogy megfelelő magasságba kerül a függesztett permetező tartály... végül is üresen felrakható segítséggel, a töltése meg megoldható abban a helyzetben is.
Esetleg egy képet feltehetnél, hogy konkrétan mire is gondolsz, mert előfordulhat, hogy mással is ki lehetne váltani azt a tömítést... Egyébként a keresőbe beírod, hogy HABI és talán segítenek is tömítés ügyben.
Sziasztok.Szerintem Alex úgy írta hogy a munkahengert teljesen le engedi, és a vonó padot az orsókon állít.De csak a vontatott permetezőnél alkalmazható.
Szia Alex!
Ezt a permetező-hidraulikás írásodat én se értem egészen pontosan hogy őszinte legyek.Akár vontatot akár függesztett használni kell a 3pont függesztést(ezzel együtt a hidraulika munkahengert).
Válasz #10760. hozzászólásra
Szia Alex!
Csak morog a váltó 5-6-ban fél gáz alatt.
Ha van fordulat annyira nem feltűnő.
Válasz #10759. hozzászólásra
Minden gyári gép a hidraulikán tartja a permetezőt,a vontatottat is.
Egyébként fel sem tudná akasztani.De a T-trakiknak is a gyári hashúzóját a hidraulika tartja. / vagy nem?/
Hali. Alex. Ha nem hidraulikával akkor,hogyan gondolod a permetezőt tartani?

Szerintem oda nem fogsz találni tömítést.Miért nem kenitek be vastagon gumitömítő anyaggal /fugaszil,fbs/ szerintem tökélétesnek kell ,hogy legyen ezekkel is.Nagy nyomásokat is kibírnak ezek az anyagok,ott meg nincs nyomás!
Üdvözlet! Továbbra is szeretném a segítségeteket kérni a T25/A traktorral kapcsolatban: fülke-tető közötti gumitömítés érdekelne. Hol vehetnék? Akinek van átvenném Tőle. Környékünkön nem találok ilyet!
Köszönettel: Papp Ferenc 30/215-64-69 Visszahívlak, írjatok!
Válasz #10676. hozzászólásra
Szia!
Morog a váltó vagy inkább egy jellegzetes visítós hangot hallasz menet közben?
Válasz #10673. hozzászólásra
. Engedd le teljesen a hidraulikát és ahhoz állítsd be a függesztőkarok magasságát a permetező kívánt magasságához.
Szia!
Ha enged a hidraulika akkor valószínűleg karmantyúzni kell a munkahengert(nem bonyolult). Ellenben hidraulikával tartatni a permetezőt elég érdekes megoldás
Válasz #10756. hozzászólásra
Dombrádról vettem egy Lajta ekét majd ha teljesen kész a felújítás teszek képet róla!
Válasz #10753. hozzászólásra
Szia stefi69!
Köszönöm szépen!
Sajnos nem saját a gép, céges!
Próbálom rábeszélni őket :)
Képet meg köszönném.
szabocsaba@pr.hu
Válasz #10755. hozzászólásra

Igen tudom hogy a rögtörő saját, valamelyik topicba tettél képet amikor készítettétek, nyomon követtem azt is. Nagyon jó megoldás, én is gondolkozok egy ilyenen mert felesleges külön tárcsa meg kombinátor, főleg ha kötöttebb a talaj, és ez így egybe nagyon ütős! Egyébként én Dombrádról írok, szóval nem vagy messze!
Válasz #10754. hozzászólásra
Nyíregyháza mellett , Kótaj a rögtörő saját gyártmány rajta! Kötöttben is jól dolgozik nem nyomol !
Válasz #10751. hozzászólásra

Én is itt vagyok, Szabolcsban, azért kérdeztem milyen talajt munkál ilyen szépen, tényleg első osztályú munka!
Válasz #10752. hozzászólásra

Ha érdekel küldj e-mail cimet és küldök képet.
Nekem van közbetétem.5e-ft. Azonnal tudom küldeni,zsír új.
Sziasztok!
Egyenlőre csak pótkocsizunk a Vlagyival, /napi 5-6 kocsi/
A fűtéscsapnál elszórja az összes hidraulika olajat, mikor vissza engedem a kocsit.
Ha jól néztem a csap 2db 6-os csavarral van lefogatva alul.
Iktatta már ki valaki?
Hogy és milyen közbetét kell a helyére?
Köszönöm.
Válasz #10750. hozzászólásra
A kötöttől a homokig az agyagosig minden. Elég változatos a talaj . A Nyírségben vagyok ,de a beregi részen na ott fel kell kötni a traktornak a gatyát.
Tényleg jó munkát csinál!!! Milyen talaj van arra felé?
Válasz #10746. hozzászólásra

Azt hiszem elég szépen dolgozik!
Válasz #10745. hozzászólásra
Köszi Stefi!
Késő este megtaláltam már én is! Fel is vettem a kapcsolatót az úriemberrel!