Üdv! Zoli
nagyon szívesen segítek, csak azt várom hogy valaki (márkatárs) adjon 1 tippet h hol kezdjem mert még ilyen típusú gépet nem csináltam. szóval akkor ilyen típusú problémáid vannak neked is? mennyi üzemóra van a gépedben? mert nekem kb 2000
Sziasztok! segítség kellene hogy hogyan fogjak hozzá a T30 váltójavításhoz. gondolom hogy megegyezik a T25 traki váltójával. a problémám az hogy kidobálja terhelés alatt a mászó és az 1-2 fokozatot, tehát ami 1 azon oldalon van fokozat.és van még 1 olyan dolog is hogy üres járatban van 1 pici daráló hang, mintha valamelyik sebességbe be akarna ugrani. kinyomott kuplungnál ez a hang megszűnik.előző gazdája már csináltatta a váltót mert állítása szerint tört benne valamelyik fogaskerék, de aztán sem lett jó, sajnos a szerelővel aki csinálta nem tudtam beszélni hogy pontosan mi volt a baja a gépnek, így csak találgatok hogy mi lehet.abban kérném a segítségeteket hogy hol kezdjem a szétszedést, mit kell lebontanom ahoz hogy meglássam h hol a hiba, vagy csak beállítási probléma lehet??? hol lehet és hogyan kell állítani a váltón? a volt tulajdonosa azt mondta hogy a fülkét is le kell szednem ahoz hogy tudjam a váltót szerelni. ez igaz? segítségeteket előre is köszönöm
ja és még valami a traktorom közép magasságban van, a sonkákból így nem lehet leengedni az olajat igaz? ehez vissza kell forgatni? ezt akarom rakni a váltóba és a sonkákba AGIP ROTRA HY 80W-90. jó ez?
Köszi a biztatást, a miénk 30L-vas. nálunk tényleg csak max. 4 hold van, de ebből nem kell mindent a kis trakinak szántani. a fő munkája sorközművelés lesz.
A 900-950-es fordulatnál a tarktor fordulatára godoltál? a szórón a hajtás áttétele milyen?,mert általában ezek csak 1:1-sek szoktak lenni. ebből következetetek, hogy a traktor fordulatáról beszéltél.
Válasz #4099. hozzászólásra
Hali.
Eddig a te trakid hasonlít leginkább a miénkhez,gondolom így teljesítményben is.
Csak halkan mondom mielőtt a többség lehurrogna ;-neked ugye azt tanácsolták a többiek hogy ne szánts vele,mert nehéz neki. Ez baromság,a traki azért van hogy használjuk,vagy nem? A miénkkel 6 holdat szántok ki vele minden évben(de van a faluban aki 20 holdat évente )jó kicsit időigényes 3/5h/hold. De talajkerékkel ez az idő lerövidíthető.
Válasz #4122. hozzászólásra
Üdv.
Én lassú hármasban szoktam szórni úgy 900-950 fordulaton a műt. is meg a vetőmagot is. És szinte tökéletes igaz nekem hiányzik a hátsó ablak így könnyebb a szórót kezelni.
Igen festve van, már így vettem még ősszel. Igényesen csinálták,plusz 2db új hátsó gumi, akku és egy masszív univerzális vonólap, 5év friss műszaki (így volt 650e Ft csak a belsőre is fektethetek volna egy kis figyelmet, de majd talán én, ha lesz időm.
Műtrágyát szórt már valaki itt. milyen sebességben és mennyivel érdemes menni?
Tömörítésre szerintetek elég a sima henger?
Válasz #4098. hozzászólásra
Szeva Jancsi.
Sok a dolog,este + már nincs lelki erőm leülni a gép elé.
Az adagolón a gázrudazat csatlakozásnál elkezdett szivárogni az olaj.
Nem bonyolította tul a Kozák!!!
Azt gondoltam szimmering van a rudazat nyakánál,de csak 1 "O" gyűrű semmi más.
Kicseréltem most nem szivárog a cucc.
Veled mizu?
Macska?
Macskák?
Válasz #4103. hozzászólásra
Szeva Atti.
Nekem is apró a fotó.
De ebben a topikban Jancsika 1483-as hozzászólásánál vannak az eredeti képek.
Jancsi +alkotta.
Szia...Megmondom én neked hogy törött az le...Be volt rohadva,és ki akarták ütni a csapot aztán letörtek a fülek..Amúgy nem kell hozzá ötkilós kalapács...
ez nagyon jó így, köszönöm!
Nos az enyém is ilyen csak a két kis nyúlvány nélkül, hogy törhetett le mindkettő, mit csinálhatott(tak) vele az előző tulaj(ok). Én még nem vettem fel a taposólemezt csak villogok a fülke alá. Lehet ezeket az alkatrészeket kapni valahol, vagy ezek nem gyakori kopó alkatrészek?
Motorba milyen olajat használtok?
Difi:
Szerintem ha tudsz hegeszteni, nem nagy ügy csinálni egy olyan kis fedelet. Vagy talán ahhoz is lehetne hegeszteni két olyan fület, annyi, hogyha újra gyártod a kis fedelet, sztem illik odatenni egy gumigyűrűt ami nem engedi be a koszt és ki az olajat.
Ha gondolod este lefényképezem neked ezt a részt, mert még fel van szedve a gépem alja.
na még valami! Egy ötlet!!! tömörítő hengert szeretnék még készíteni. DE miből??? Én a kocsikban használt LPG gáztartályra gondoltam amiből 3, vagy 5 db-ból ellehet érni a kivánt szélességet, a tartályokat fellehetne tölteni vízzel vagy más egyéb anyaggal. szerintem pár ezresért adják db-ját.
Elgondolkoztam és talán még midig jobban jövök ki ekkora föld területnél ha a tárcsázást egészét és a szántás nagy részét kiadatom másnak ezzel is kímélem a trakit és a pénztárcám, mert évek múlva térülne csak a befektetés amit tárcsába ölnék. Legfőbb ként azért is mert mi fűszerpaprikát termesztünk, ami után nem szokás tárcsázni, (mert inkább lezúzom), csak elvétve van szemes a vetés forgó véget. Tehát maradna nekem az itthon majdnem 1 hold szántani való, de ez lazább talaj is mint a többi. a télen készítünk még egy 5 tagos kormányozható kultivátort(sorközművelőt), a 140 cm-es szárzúzót, már félkész állapotban Rz hajtással késtartóval és késsekkel. Vettünk ősszel még egy holder permetezőt ez egy kicsit nagy lett de majd nem öntjük teli 600L 12 méteres kerettel asszem 3-4 dugattyús, és most készült el egy 5 köbméteres egytengelyes pótkocsi ( 10.000 Ft-ból és új anyagokkal), talán csak egy kombinátort kellene készíteni vagy venni vagy készíteni és jók is volnánk. Bocs hogy ezt leírtam ide, de társalogni volt kedvem és rá is értem.
szisztok. nos , hogy ismét szóba került a diffi, így én is csak hozzá szólok, vagy is kérdezek. már említettem, hogy az én t25-nél hiányzik a diffi-nek a pedálja és a pedálrúd ami a pedál és a a villa vonórúdja között van. Nos létezik olyan t25 amiben nincs diffi! a váltó tetején látom azt a kis kerek fedelet 3, vagy 4 csavar fogja oda illetve a közepében mintha ott lenne a vonórúd és még annyi, hogy mintha hiányozna annak a kerek fedélről az a két kis nyúlvány ami közé csappal rögzíthető a pedálrúd. Elöttem a rajz és nem tudom mi tévő legyek, én is úgy szeretem ha minden rendben van a géppel. Ősszel vettem ezóta már 3 első tulajost vehettem volna fele ennyi üzemórával gyári kínézettel, de ez késő bánat. az a fő, hogy jó működjön, az enyém csak a fülkében meg viseltes amúgy semmi bajom vele. Olvastam előbb, hogy a kétfejes eke nem neki való én vettem hozzá kétfejes lengyel ekét azt mondják könnyű húzású, talán tavasszal ki is próbálhatom 3-4 hold földünk van ezt sokk lehet a trakinak. végülis a diffit akartam kérdezni.
Én sem szántok vele! De olykor jó ha van difizár. Elég kemény sarak szoktak nálunk lenni, egyszer kétszer megakadok, pedig ha mindkét kerék hajtana akkor kimenne.
Meg amúgyis, úgy szeretem ha minden okés a géppel.
Amúgy én csak ha nagyon szükséges akkor használom a difit...Elvileg szántásnál kellene,de az elmúlt években kímélem a vlagyit a szántástól...Nem neki tervezték a kettesekét..Normális szántáshoz nagyobb traki kell..Vlagyival csak szántogatni lehet kis kertecskéket sekélyen..
25342 hozzászólás
Válasz #4143. hozzászólásra

Szeva.
Ha lőtávon belül lesz Jancsika,tőle kérdezd +.
Biztos elregéli neked.
Mikor vetted a T-30-ast,és mennyiért?
Válasz #4142. hozzászólásra
) adjon 1 tippet h hol kezdjem mert még ilyen típusú gépet nem csináltam. szóval akkor ilyen típusú problémáid vannak neked is? mennyi üzemóra van a gépedben? mert nekem kb 2000
Üdv! Zoli
nagyon szívesen segítek, csak azt várom hogy valaki (márkatárs
Válasz #4141. hozzászólásra
Szia!
Nekünk is dobálja a sebességeket terhelés alatt. Ha sikerül megoldanod a hibát légyszi meséld majd el hogyan sikerült.
Sziasztok! segítség kellene hogy hogyan fogjak hozzá a T30 váltójavításhoz. gondolom hogy megegyezik a T25 traki váltójával. a problémám az hogy kidobálja terhelés alatt a mászó és az 1-2 fokozatot, tehát ami 1 azon oldalon van fokozat
.és van még 1 olyan dolog is hogy üres járatban van 1 pici daráló hang, mintha valamelyik sebességbe be akarna ugrani. kinyomott kuplungnál ez a hang megszűnik.előző gazdája már csináltatta a váltót mert állítása szerint tört benne valamelyik fogaskerék, de aztán sem lett jó, sajnos a szerelővel aki csinálta nem tudtam beszélni hogy pontosan mi volt a baja a gépnek, így csak találgatok hogy mi lehet
.abban kérném a segítségeteket hogy hol kezdjem a szétszedést, mit kell lebontanom ahoz hogy meglássam h hol a hiba, vagy csak beállítási probléma lehet??? hol lehet és hogyan kell állítani a váltón? a volt tulajdonosa azt mondta hogy a fülkét is le kell szednem ahoz hogy tudjam a váltót szerelni. ez igaz? segítségeteket előre is köszönöm
ja és még valami a traktorom közép magasságban van, a sonkákból így nem lehet leengedni az olajat igaz? ehez vissza kell forgatni? ezt akarom rakni a váltóba és a sonkákba AGIP ROTRA HY 80W-90. jó ez?
Válasz #4128. hozzászólásra
Köszi a biztatást, a miénk 30L-vas. nálunk tényleg csak max. 4 hold van, de ebből nem kell mindent a kis trakinak szántani. a fő munkája sorközművelés lesz.
A 900-950-es fordulatnál a tarktor fordulatára godoltál? a szórón a hajtás áttétele milyen?,mert általában ezek csak 1:1-sek szoktak lenni. ebből következetetek, hogy a traktor fordulatáról beszéltél.
Válasz #4137. hozzászólásra

Nekem ez fehér folt, de majd ráfókuszálok
Válasz #4136. hozzászólásra
Egy kis falú annak a neve Adorján!
Válasz #4135. hozzászólásra
Nem sok, talán a nevem rokon
Mi van ott?
Válasz #4133. hozzászólásra
Nincs valami közöd Adorjánhoz mint helységhez?
Válasz #4133. hozzászólásra
Nekem eddig nem volt ilyenre példa hogy be hozta volna a mükakit.
Válasz #4132. hozzászólásra
A faternak van 30-as zetorja, az hozta ezeket a tüneteket, meg a saját nyakamon éreztem a pétisó hatását
Válasz #4131. hozzászólásra

Ez így igaz ahogy mondod,1 kis munka és utána fürdés,neki is nekem is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #4129. hozzászólásra

Slaggal kicsapatod, máris csillog-villog
Válasz #4127. hozzászólásra
Por az van,egyebet még eddig nem hozott a kabinba.
Válasz #4127. hozzászólásra

Igen szokott lenni. Főleg szántásnál,tárcsázásnál. Utána mosni kell.
Válasz #4099. hozzászólásra

Hali.
Eddig a te trakid hasonlít leginkább a miénkhez,gondolom így teljesítményben is.
Csak halkan mondom mielőtt a többség lehurrogna ;-neked ugye azt tanácsolták a többiek hogy ne szánts vele,mert nehéz neki. Ez baromság,a traki azért van hogy használjuk,vagy nem? A miénkkel 6 holdat szántok ki vele minden évben(de van a faluban aki 20 holdat évente )jó kicsit időigényes 3/5h/hold. De talajkerékkel ez az idő lerövidíthető.
Válasz #4126. hozzászólásra

Akkor van benn a kabinban por rendesen, ha vlmi trutyit szórogatsz
Üdv.
Én lassú hármasban szoktam szórni úgy 900-950 fordulaton a műt. is meg a vetőmagot is. És szinte tökéletes igaz nekem hiányzik a hátsó ablak így könnyebb a szórót kezelni.
Válasz #4123. hozzászólásra

Ahol fel kell fójni ott nem.......De a máshol sem igazán nyálazom hanem.......

Nekem három mázsás FAZA szóróm van.Gyors kettesbe szoktam szórni.Igaz,hogy megcsináltam levegős nyitásúra,mert nekem nem nyitható a hátsó ablak.
Válasz #4121. hozzászólásra

Nyálazni is szoktad közben a szelepet?
Válasz #4118. hozzászólásra
Igen festve van, már így vettem még ősszel. Igényesen csinálták,plusz 2db új hátsó gumi, akku és egy masszív univerzális vonólap, 5év friss műszaki (így volt 650e Ft csak a belsőre is fektethetek volna egy kis figyelmet, de majd talán én, ha lesz időm.
Műtrágyát szórt már valaki itt. milyen sebességben és mennyivel érdemes menni?
Tömörítésre szerintetek elég a sima henger?
Válasz #4120. hozzászólásra

A rejtettszelepes verzióm van.....
Válasz #4116. hozzászólásra

Vagy a Kínai guminőn a fém bicikliszelep?
Válasz #4117. hozzászólásra
Vagy a sörös doboz...
Válasz #4113. hozzászólásra

Meg kell hagyni, így csillogni t25öst még csak esőbe láttam
Te festetted?
Válasz #4116. hozzászólásra

Vagy egy félbetörött gomb a párnán
Válasz #4112. hozzászólásra
Macskák???Most hogy mondod...???Regge feketem mikó tükörbe néztem egy karmolás volt az arcomon..De hogy mi történt???Semmire nem emléxem...
Válasz #4111. hozzászólásra
Köszi! Akkor ma megkeresem azokat a képeket!
Válasz #4109. hozzászólásra
Én is ki akartam ütni a kis csapot, de nem engedett, én is pont attól féltem h eltörik a fül vagy a talp, inkább beleengedtem az 1 milis korongot.
Válasz #4110. hozzászólásra
hát igen muszáj volt a hó véget kitalálni valamit, egyik reggel arra ébredtem hogy több centi hó van a fülkében.
Válasz #4098. hozzászólásra

Szeva Jancsi.
Sok a dolog,este + már nincs lelki erőm leülni a gép elé.
Az adagolón a gázrudazat csatlakozásnál elkezdett szivárogni az olaj.
Nem bonyolította tul a Kozák!!!
Azt gondoltam szimmering van a rudazat nyakánál,de csak 1 "O" gyűrű semmi más.
Kicseréltem most nem szivárog a cucc.
Veled mizu?
Macska?
Macskák?
Válasz #4103. hozzászólásra
Szeva Atti.
Nekem is apró a fotó.
De ebben a topikban Jancsika 1483-as hozzászólásánál vannak az eredeti képek.
Jancsi +alkotta.
Válasz #4108. hozzászólásra

Csak nem Te vagy a Zsákos Frodó?
Válasz #4108. hozzászólásra
Szia...Megmondom én neked hogy törött az le...Be volt rohadva,és ki akarták ütni a csapot aztán letörtek a fülek..Amúgy nem kell hozzá ötkilós kalapács...
ez nagyon jó így, köszönöm!
Nos az enyém is ilyen csak a két kis nyúlvány nélkül, hogy törhetett le mindkettő, mit csinálhatott(tak) vele az előző tulaj(ok). Én még nem vettem fel a taposólemezt csak villogok a fülke alá. Lehet ezeket az alkatrészeket kapni valahol, vagy ezek nem gyakori kopó alkatrészek?
Motorba milyen olajat használtok?
Helló!

Talán ez is érdekelni fog valakit,szemet gyönyörködtetni jó lesz!
http://www.belarus.com/parts.htm
Itt vannak, ha kell még valami szólj, este tudok még csinálni képet!

Válasz #4104. hozzászólásra
Rendben, még itthon vagyok, így hamarosan megcsinálom a képeket. Egy órán belül meglesz.
Esetleg valmelyik másik része érdekel a gépnek?
köszi. egy fénykép tényleg jó volna, mert a könyvből nem sokat nézek ki. Várom a képet.
Válasz #4097. hozzászólásra
Köszi a fotót. Sajna csak apróban látom. A hiba az én készülékembe van???
Válasz #4101. hozzászólásra
Hello!
Difi:
Szerintem ha tudsz hegeszteni, nem nagy ügy csinálni egy olyan kis fedelet. Vagy talán ahhoz is lehetne hegeszteni két olyan fület, annyi, hogyha újra gyártod a kis fedelet, sztem illik odatenni egy gumigyűrűt ami nem engedi be a koszt és ki az olajat.
Ha gondolod este lefényképezem neked ezt a részt, mert még fel van szedve a gépem alja.
na még valami! Egy ötlet!!! tömörítő hengert szeretnék még készíteni. DE miből??? Én a kocsikban használt LPG gáztartályra gondoltam amiből 3, vagy 5 db-ból ellehet érni a kivánt szélességet, a tartályokat fellehetne tölteni vízzel vagy más egyéb anyaggal. szerintem pár ezresért adják db-ját.
Elgondolkoztam és talán még midig jobban jövök ki ekkora föld területnél ha a tárcsázást egészét és a szántás nagy részét kiadatom másnak ezzel is kímélem a trakit és a pénztárcám, mert évek múlva térülne csak a befektetés amit tárcsába ölnék. Legfőbb ként azért is mert mi fűszerpaprikát termesztünk, ami után nem szokás tárcsázni, (mert inkább lezúzom), csak elvétve van szemes a vetés forgó véget. Tehát maradna nekem az itthon majdnem 1 hold szántani való, de ez lazább talaj is mint a többi. a télen készítünk még egy 5 tagos kormányozható kultivátort(sorközművelőt), a 140 cm-es szárzúzót, már félkész állapotban Rz hajtással késtartóval és késsekkel. Vettünk ősszel még egy holder permetezőt ez egy kicsit nagy lett de majd nem öntjük teli 600L 12 méteres kerettel asszem 3-4 dugattyús, és most készült el egy 5 köbméteres egytengelyes pótkocsi ( 10.000 Ft-ból és új anyagokkal), talán csak egy kombinátort kellene készíteni vagy venni vagy készíteni és jók is volnánk. Bocs hogy ezt leírtam ide, de társalogni volt kedvem és rá is értem.
szisztok. nos , hogy ismét szóba került a diffi, így én is csak hozzá szólok, vagy is kérdezek. már említettem, hogy az én t25-nél hiányzik a diffi-nek a pedálja és a pedálrúd ami a pedál és a a villa vonórúdja között van. Nos létezik olyan t25 amiben nincs diffi! a váltó tetején látom azt a kis kerek fedelet 3, vagy 4 csavar fogja oda illetve a közepében mintha ott lenne a vonórúd és még annyi, hogy mintha hiányozna annak a kerek fedélről az a két kis nyúlvány ami közé csappal rögzíthető a pedálrúd. Elöttem a rajz és nem tudom mi tévő legyek, én is úgy szeretem ha minden rendben van a géppel. Ősszel vettem ezóta már 3 első tulajost vehettem volna fele ennyi üzemórával gyári kínézettel, de ez késő bánat. az a fő, hogy jó működjön, az enyém csak a fülkében meg viseltes amúgy semmi bajom vele. Olvastam előbb, hogy a kétfejes eke nem neki való én vettem hozzá kétfejes lengyel ekét azt mondják könnyű húzású, talán tavasszal ki is próbálhatom 3-4 hold földünk van ezt sokk lehet a trakinak. végülis a diffit akartam kérdezni.
Válasz #4097. hozzászólásra
Mi a pálya???1001éve nem láttalak...
Mondom ha ma sem jelentkező megkérdem mi van...
Hoppá!!!Hoppá!!!Szabadalmaztatnom kellett volna!!!!
Válasz #4091. hozzászólásra

Szevasztok.
Nekem + van az említett fotó.
Válasz #4095. hozzászólásra
Én sem szántok vele! De olykor jó ha van difizár. Elég kemény sarak szoktak nálunk lenni, egyszer kétszer megakadok, pedig ha mindkét kerék hajtana akkor kimenne.
Meg amúgyis, úgy szeretem ha minden okés a géppel.
Válasz #4094. hozzászólásra
Amúgy én csak ha nagyon szükséges akkor használom a difit...Elvileg szántásnál kellene,de az elmúlt években kímélem a vlagyit a szántástól...Nem neki tervezték a kettesekét..Normális szántáshoz nagyobb traki kell..Vlagyival csak szántogatni lehet kis kertecskéket sekélyen..