mondtam, hogy 10.9-es csavar kell bele!
Nekem az első tesztkor elszakadt az összes 8.8-as gyári de már készültem mert 09-ben húztam ilyet aztán tudtam mire kell számítanom, és megvoltak a keményebb nyírócsavarok szépen polcon
Nekem az első tesztkor elszakadt az összes 8.8-as gyári de már készültem mert 09-ben húztam ilyet aztán tudtam mire kell számítanom, és megvoltak a keményebb nyírócsavarok szépen polcon
Szerintem megroppan a főd és majd közéfolyik víz, megnyomja a fagy! de ha nem megpuhúl az majd a nedvességtől. Legroszabb esetben akkoris a nagyobb rögek között ahol apróbb a főd majd megy lefelé esetleg megkerüli a röget ami nemtudott most szét apróra roppanni.
Nekem ez akkoris jobb minthogy felforgatom és nemtudok vele mit kezdeni. Egyik lazító sem töri jobban össze a röget illetve görcsöt mint a Fralaz, csak ez meg az agrisem meg a hasonlók nem dobják neked a főd tetejére még plusszban fel hanem ottmarad talajnál.
Kérdés kinek mi kell, de ez után olyan a pálya, hogy rapiddal vetni lehetne kiváló magágyat készítene!
Persze elővan tárcsázva mint írtam az adja a magágynak a porhanyót nem a lazító az nem porhanyít az roppant!
Meg a taralyos hengere utána úgy szétnyomja egyengeti lezárja a felszínt mint a mese!
Gondold el mekkora leszorítóerő van ott vontatás közben ahol amikor emeltem ki a fődből a lazítót nem az jött fel hanem a 11tonnás nagygép orra emelkedett meg
Van egy tábla amit elkezdtek szántani az inasok. Napraforgó után levolt tárcsázva még nedves talajállapotnál jól belement. A nagyeke ennek alátudott menni és jól szaggatta fel a rögeket, a kis ekék csak a tárcsázott fődet tudták megforgatni lejjebb nemment. Otthagyattam, pedig ez még nem is egy bitang kötött főd, az mert az de nem az a leg mocsokabb. Mellette meglazítottuk Gergő 1220-al kérdezd meg őt is milyen lett a munkája!
de lefotózom neked remélem kifogja jól adni a képen is.
Van egy táblánk, amibe beletört a Sogema foga, pontosabban néhány nyírócsavar, aztán a késtartó. A Rába mag inkább kapart, mint haladt, és hatalmas rögöket szaggatott fel. A Fralaz is ette a nyírócsavarokat, de nem rögösített. A Farlazos technikával az a kételyem, h a visszaejtett rögök felszínén, mondjuk rövidtárcsával megcsinált magágyban kikelt repce gyökere merre fog haladni.
Válasz #6780. hozzászólásra
az a lazítás nem ér 1 kalap xart se, csak tönkreteszi a földet. Ha nem lesz elég komoly csapadékos tél akkor azok a hantok mind megmaradnak és széttörik benne minden magágykészítő.
1,5 , 2 misiért adnának a rába után olyan 5 késes elmunkálós lazítót amivel normálisan meg lehetne ezt a munkát csinálni.
Válasz #6786. hozzászólásra
Nálunk akkor szoktak mindig így nőni a gyomok, ha sekélyen járatott kultivátor, nem vágja el a gyökeret csak így elhúzza a kapaszárny a felszín alatt, és utána úgy nő tovább.
Kemény talajon a lúdtalp kapa például pont ezért nem jó, mert nem szokott eléggé bele kapni.
Ez árvakelés!
A tarló lelett tárcsázva.
A főnövénynek termesztett repce ennek az atyja úgymond azmeg tárcsába. Sajnos tavaly nemtudtunk nagyon talajt csinálni, lazítani nemlehetett sár volt mindig.
Gondolom a nedves ragadós fődet meggyúrattam jól a tárcsával vagy valami ilyesmi.
Előtte volt szántva amúgy, lazítva meg idén először világ életében. Volt is olyan eketalp mint az állat!
Amúgy az mélyebben volt mint ennek a függőleges része ezért nem értem.
Illetve igen, ez a 6,2-essel lett tárcsázva és nem zártam le mert tavasszal megy bele kukorica úgyis, először szántani terveztem de mikor megláttam milyen eketalp van lazítót kapott csupán.
Szóval szerintem ez a nehéztárcsa hantjai között gyökerezett meg gödörben úgymond ami közelvolt az eketalphoz már. Ha kihúznék másikat hannt tetejéről lehet ott hoszabb lett volna a függőleges szára
Lesz ez még másképp is,nem hiába keresek erre is "szakembert",múltkor jelenkezett is személyesen egy igazi profi(l )"Rómából" valami "grün diózis" (üzleti...) elméje volt annak is
és ennek van értelme?
Semmi jót nem csinálnak itt csak rombolnak amiből nemlesz folyós magágy.
MMi értelme van!?!?!?!? szó szerint felidegesít, hogy ilyen hülye emberek vannak, mindenáron csakhogy feketére legyen művelve a főd
Négy és feles,de ennek az árát pont nem kérdeztem,mert egyszerüen nem szoktam tárcsázni,ezek csak túlszáradt tarlóban és gazosban nélkülözhetetlenek...különben tök fölösleg egy tárcsa is...(rövidtácsa,na az már más)...3,5-ért adta az NZ-ét én meg el....am,peddig én voltam ott elsőnek...(látjátok a ".....bergengóciás"unknak megint akadt egy rajongója,ezek a "mai fiatalok" is szeretik még a "meséket"
Ki vagy vazze?????? Ez nálunk van, bakker a T.Pistánál, pont ma csináltam videót a Kondor lazításról! Le is ütöttem a kocsim alsőó burkolatát! Csak nem B.Imi?
Ha azokra az íves zöldekre gondolsz azok a laprugós biztosítások, azok is állíthatóak, ha jól tudom, hogy mikor oldjanak ki. Most néztem csak végig a videót, ezen a gépen nincsenek fönt a szárnyak !!!!
Szia Szanberg! Miskolci gyerek vagyok. Látom te is nagyon szereted a gépeket, én is csak én nem ebbe dolgozom, de egyszer már úgy elmennék megnézni a gépparkodat.
12468 hozzászólás
Válasz #6815. hozzászólásra
Ez most egy nehéztárcsa szimplán???
Nem is széles. Nem bírt volna nagyobbat?
Válasz #6818. hozzászólásra
Az jó lenne! Melyik simba?
Válasz #6817. hozzászólásra

Cimbike!
Ha lex időm teszek fel képeket a symbázott földről , de ott , ahol a szántás nem ment , ott ez qva jó lett.
Azaz , ezzel simán kiváltható!
Válasz #6816. hozzászólásra
Nem, már nincs nálunk a lazító.
Válasz #6815. hozzászólásra
abban a földben amelyikben a rába a kondor ekéslazitót húzta nem próbáltátok ki?
Válasz #6810. hozzászólásra
igen, véletlenül 2x raktam fel.
már jó, valaki szórakozott

Na ugyen most mit ír ki????
mivan?
kiírja a nevem csak úgy magától.
Melyik modi szórakozik?
Válasz #6809. hozzászólásra
nem játssza le!
Azt írja a chalisnál hogy "ez a videó egy korábban már lejátszott másolata"
Válasz #6806. hozzászólásra
lassú a yt.
Válasz #6805. hozzászólásra
nyomjál 2 vadit
mindjárt nyomok 2 vidit.
Válasz #6799. hozzászólásra

Szerintem megroppan a főd és majd közéfolyik víz, megnyomja a fagy! de ha nem megpuhúl az majd a nedvességtől. Legroszabb esetben akkoris a nagyobb rögek között ahol apróbb a főd majd megy lefelé esetleg megkerüli a röget ami nemtudott most szét apróra roppanni.
Nekem ez akkoris jobb minthogy felforgatom és nemtudok vele mit kezdeni. Egyik lazító sem töri jobban össze a röget illetve görcsöt mint a Fralaz, csak ez meg az agrisem meg a hasonlók nem dobják neked a főd tetejére még plusszban fel hanem ottmarad talajnál.
Kérdés kinek mi kell, de ez után olyan a pálya, hogy rapiddal vetni lehetne kiváló magágyat készítene!
Persze elővan tárcsázva mint írtam az adja a magágynak a porhanyót nem a lazító az nem porhanyít az roppant!
Meg a taralyos hengere utána úgy szétnyomja egyengeti lezárja a felszínt mint a mese!
Gondold el mekkora leszorítóerő van ott vontatás közben ahol amikor emeltem ki a fődből a lazítót nem az jött fel hanem a 11tonnás nagygép orra emelkedett meg

Lejjebb a kép róla.......
Válasz #6798. hozzászólásra
Van egy tábla amit elkezdtek szántani az inasok. Napraforgó után levolt tárcsázva még nedves talajállapotnál jól belement. A nagyeke ennek alátudott menni és jól szaggatta fel a rögeket, a kis ekék csak a tárcsázott fődet tudták megforgatni lejjebb nemment. Otthagyattam, pedig ez még nem is egy bitang kötött főd, az mert az de nem az a leg mocsokabb. Mellette meglazítottuk Gergő 1220-al kérdezd meg őt is milyen lett a munkája!
de lefotózom neked remélem kifogja jól adni a képen is.
Válasz #6796. hozzászólásra
Van egy táblánk, amibe beletört a Sogema foga, pontosabban néhány nyírócsavar, aztán a késtartó. A Rába mag inkább kapart, mint haladt, és hatalmas rögöket szaggatott fel. A Fralaz is ette a nyírócsavarokat, de nem rögösített. A Farlazos technikával az a kételyem, h a visszaejtett rögök felszínén, mondjuk rövidtárcsával megcsinált magágyban kikelt repce gyökere merre fog haladni.
Válasz #6795. hozzászólásra
nincs képed vagy valami vidid ennek fralaznak A munkájáról ?
Válasz #6796. hozzászólásra

Akkor kérdezd meg Cimbikét Ő párnapig húzta rábával ugyanilyen helyen ugyanitt.
Nemtudom miért nem írod elfogadni, hogy idén csak ezen rendszerű lazítók tudtak jó munkát végezni
Válasz #6795. hozzászólásra

azon a földön a FRA-fos is felrögelne hidd el
de van olyan lazító ami nemcsinál felül ekkora hócihőt
Válasz #6792. hozzászólásra

szerinted van olyan rögtörő-tömörítő henger ami ezt lerendezi?
soha!
Válasz #6776. hozzászólásra
neeem csak találtam a vidit a másik forumon gondoltam itt is megosztható!!!
Válasz #6780. hozzászólásra
az a lazítás nem ér 1 kalap xart se, csak tönkreteszi a földet. Ha nem lesz elég komoly csapadékos tél akkor azok a hantok mind megmaradnak és széttörik benne minden magágykészítő.
1,5 , 2 misiért adnának a rába után olyan 5 késes elmunkálós lazítót amivel normálisan meg lehetne ezt a munkát csinálni.
Válasz #6790. hozzászólásra
Passz, talán olyan részen volt ahol alapművelésnél sem ment bele a tárcsa, forgóban vagy nem tudom.
Válasz #6789. hozzászólásra
de ez árvakelés, tárcsázás után csírázhatott
Nálunk akkor szoktak mindig így nőni a gyomok, ha sekélyen járatott kultivátor, nem vágja el a gyökeret csak így elhúzza a kapaszárny a felszín alatt, és utána úgy nő tovább.
Kemény talajon a lúdtalp kapa például pont ezért nem jó, mert nem szokott eléggé bele kapni.
Válasz #6787. hozzászólásra
Ez árvakelés!
A tarló lelett tárcsázva.
A főnövénynek termesztett repce ennek az atyja úgymond azmeg tárcsába. Sajnos tavaly nemtudtunk nagyon talajt csinálni, lazítani nemlehetett sár volt mindig.
Gondolom a nedves ragadós fődet meggyúrattam jól a tárcsával vagy valami ilyesmi.
Előtte volt szántva amúgy, lazítva meg idén először világ életében. Volt is olyan eketalp mint az állat!
Amúgy az mélyebben volt mint ennek a függőleges része ezért nem értem.
Illetve igen, ez a 6,2-essel lett tárcsázva és nem zártam le mert tavasszal megy bele kukorica úgyis, először szántani terveztem de mikor megláttam milyen eketalp van lazítót kapott csupán.
Szóval szerintem ez a nehéztárcsa hantjai között gyökerezett meg gödörben úgymond ami közelvolt az eketalphoz már. Ha kihúznék másikat hannt tetejéről lehet ott hoszabb lett volna a függőleges szára
milyen talajmunkát kapott?
Repce árvakelés.

Ennyire letalpalt volna????
Válasz #6777. hozzászólásra
Köszi!
Szerintem jövő hét végén élek vele, majd kereslek.
Válasz #6775. hozzászólásra
Na, közben rájöttem a "turpisságra". Már tudom h ki csinálta a videót. Én meg pont tegnap kaptam le a szerzeményt, de csak később rakom fel.
Válasz #6782. hozzászólásra

vegyél inkább egy jó fergát és minden gondod tova száll
Válasz #6781. hozzászólásra
)"Rómából"
valami "grün diózis" (üzleti...) elméje volt annak is

Lesz ez még másképp is,nem hiába keresek erre is "szakembert",múltkor jelenkezett is személyesen egy igazi profi(l
Válasz #6779. hozzászólásra

lekéstél róla mert biznisz szakmailag nulla vagy hehehehehehehehehhehehehheeheeee

és ennek van értelme?
Semmi jót nem csinálnak itt csak rombolnak amiből nemlesz folyós magágy.
MMi értelme van!?!?!?!? szó szerint felidegesít, hogy ilyen hülye emberek vannak, mindenáron csakhogy feketére legyen művelve a főd
Nincs ezeknek jövőjük sosem volt
Válasz #6772. hozzászólásra
,ezek csak túlszáradt tarlóban és gazosban nélkülözhetetlenek...különben tök fölösleg egy tárcsa is...(rövidtácsa,na az már más)...3,5-ért adta az NZ-ét
én meg el....am,peddig én voltam ott elsőnek

...(látjátok a ".....bergengóciás"unknak megint akadt egy rajongója,ezek a "mai fiatalok" is szeretik még a "meséket"

Négy és feles,de ennek az árát pont nem kérdeztem,mert egyszerüen nem szoktam tárcsázni

Miért húzzák a hidraulika karokon a rábát??????
Nincs piz jdrevaló jds húzatóra???
azi szakad minden biztos mert most akarnak 60 centin lazitani...........
Válasz #6771. hozzászólásra
Helló!
Nevemre kattintassz ott a számom felhívsz és bármikorra megbeszéljük eljössz megnézed kipróbálod ami teccik!

Ki vagy vazze?????? Ez nálunk van, bakker a T.Pistánál, pont ma csináltam videót a Kondor lazításról! Le is ütöttem a kocsim alsőó burkolatát! Csak nem B.Imi?
Válasz #6773. hozzászólásra
szerintem arra, hogy a videón a középső kést úgy csavarja ki oldalra, mintha kazánlemezből lenne....
Válasz #6770. hozzászólásra

Ha azokra az íves zöldekre gondolsz azok a laprugós biztosítások, azok is állíthatóak, ha jól tudom, hogy mikor oldjanak ki. Most néztem csak végig a videót, ezen a gépen nincsenek fönt a szárnyak !!!!
Válasz #6768. hozzászólásra
Nem találom a kománál. Mekkora volt és mennyibe került?
Válasz #6769. hozzászólásra
Szia Szanberg! Miskolci gyerek vagyok. Látom te is nagyon szereted a gépeket, én is csak én nem ebbe dolgozom, de egyszer már úgy elmennék megnézni a gépparkodat.