Válasz #120. hozzászólásra
inkább nem mondanám el hol volt.....
é nem kötöttem ki, de a laguna fórumon többet megtudhatsz. erről.
Valóban el kell forgatni.
Merre volt ez a baleset?
Kicsit más: A renaultjaitokban az egr szelepet ki szoktad kötni? Ha igen akkor hogyan? Hallottam olyat, hogy 90 fokkal elfordítani, és csak két csavarral befogatni. Ez jó lehet?
csak a gépemen.
Híd sértetlen,csak ott vettem észre a hajlást, hogy nagyon nehezen jött ki a féltengely.
Viszont a többi siralmas.
Ha azt mondom hogy kormánymunkahenger szára hajlott, csak amiatt, mert összefele nyomta az erő....
Biró után:.....méretezd már kihajlásra.....35-40es szár!
Micsoda erő volt ott!
Mellső váznyúlvány törött, konzolcsavar egyik nyírt, másik hajlott, karter törött, blokk eleje törött....dióhéjban.
egy corsa megcsókolt egy traktor bal első kerekét, kb nyocvannal.
A trakor mögött volt kb 250 mázsa.
Ilyet még nem láttam........
Ahogy szedtük szét a gépet, egyre jobban sajnáltam az autóban ülőket.
Iszonyatos erő lehetett.
bezzeg az mtz-t álom szerelni, mert a folymatos szerelések és az olajfolyások miatt nem tud egy csavar se begyógyúlni. meg 8-as csavarra 14-es fejet raknak és nem 10-est
jó hogy mondod.....
A minitou, és a bobcat (ha úgy tetszik sambron) gyár annyira van egymástól, hogy ha egy kis kettő és feles felemel koppig, átlátsz a másik márkához.
Szerinted?
odatehetjük mellé,nekem volt,sokba volt fenntartani,most manitum van,sokszor szidom azt is,mindig folyat magábol valamit,de cserben nem hagyott soha,alkatrész van hozzá azonnal és ez a lényeg,Cat volt a zsánerem mindig,de a kereskedő beszélt le rola,teleszkóposban nem nyerő,főgém csere sok gépen 1-2000 óra után,és ez van a Bob-cat-el is,de leirom én gépész nélkül adom bérbe tehát 1 gép sok gépész,eddig a piros birja a legjobban,persze a 731-s legspártaibb változata
Válasz #92. hozzászólásra
A régiek azok bírták de az új "manyitu" már nem az a régi. Nálunk volt a Tsz-ben még a régi vas sárvédős még a mái napig azt sírják vissza!!!
Rakj be egy marhatelepre az általad ajánlott gépekből,és meglátod mi lesz belőlük 1-2 év után,ócskavas,a Manitout meg nem lehet szétszakitani,igaz mindig folyat magábol valamit,tehenészeti gépet láttam már 14000 órával,az általad emlegetett márkákból 10ezer fölött egy se éri meg
Sziasztok!
Én Belgiumban dolgoztam Manitouval,Itt Polgáron meg ,nem biztos,h jól írom Fahren sehn-el!Meg egyszer kipróbáltam egy Merlot!A manitounak mind a 2 tipusával dolgoztam,bevált,jó gépek!Sokkal hatékonyabbak,mint a másik kettő!Igaz drágább is,de észrevenni a külömbséget köztük!Szerintem ha valakinek úgy van pénze,akkor Manitout vegyen!
Köszönöm ! Pedig már említettem, JD-ok közt nőttem fel !Így kissé ismerem a szekeret és a történetét. De az viszont igaz hogy a trendi külső ne tévesszen meg senkit !
1422 hozzászólás
Válasz #117. hozzászólásra

bezsíroztam a csavarokat és némelyik csavart új 13-as fejüre
Válasz #120. hozzászólásra
inkább nem mondanám el hol volt.....
é nem kötöttem ki, de a laguna fórumon többet megtudhatsz. erről.
Valóban el kell forgatni.
Nagyon offolunk, nem baj?
Válasz #119. hozzászólásra
Merre volt ez a baleset?
Kicsit más: A renaultjaitokban az egr szelepet ki szoktad kötni? Ha igen akkor hogyan? Hallottam olyat, hogy 90 fokkal elfordítani, és csak két csavarral befogatni. Ez jó lehet?
Válasz #118. hozzászólásra
csak a gépemen.
Híd sértetlen,csak ott vettem észre a hajlást, hogy nagyon nehezen jött ki a féltengely.
Viszont a többi siralmas.
Ha azt mondom hogy kormánymunkahenger szára hajlott, csak amiatt, mert összefele nyomta az erő....
Biró után:.....méretezd már kihajlásra.....35-40es szár!
Micsoda erő volt ott!
Mellső váznyúlvány törött, konzolcsavar egyik nyírt, másik hajlott, karter törött, blokk eleje törött....dióhéjban.
Válasz #115. hozzászólásra
Van valahol róla fénykép? A híd kiugrotta helyéről?
Válasz #116. hozzászólásra
beragasztottál mindent?
Válasz #114. hozzászólásra

azért szántani jobban szeretek, mint szerelni, de az biztos, hogy aki 10 év múlva hozzányúl, az áldani fogja a nevem
Válasz #111. hozzászólásra
egy corsa megcsókolt egy traktor bal első kerekét, kb nyocvannal.
A trakor mögött volt kb 250 mázsa.
Ilyet még nem láttam........
Ahogy szedtük szét a gépet, egyre jobban sajnáltam az autóban ülőket.
Iszonyatos erő lehetett.
Válasz #112. hozzászólásra

marad a búgócsiga
Válasz #108. hozzászólásra
holnap elmesélem
Válasz #106. hozzászólásra
1 novi csento béta kulcsot vettem hozzá
2 kész van
3 csak olyan gépet veszek, amihez van alkatrész is
Válasz #109. hozzászólásra
mi történt?
bocs.
bekeveredtem, mint majom a húzentrógerbe
balesetes 6480
majdnem sírtam.
Válasz #105. hozzászólásra
A nagyszellem szine meg a Fergákhoz,mit szereltél?
Válasz #105. hozzászólásra
már látom a lelki szemeimmel, ahogy k...ék, meg a t....sok duzzasztják a raktárkészletet a hozzászólásod után:-)))))))
Válasz #104. hozzászólásra
a legfontosabb a szerelésnél:
-használj jó szerszámot( de legalábbis nem szart!)
-használdd az eszed!!!!!!!
Válasz #102. hozzászólásra
de én jcb-re vagyok ráizgulva, mert annak a szine megy a szárítóhoz
Válasz #101. hozzászólásra
bezzeg az mtz-t álom szerelni, mert a folymatos szerelések és az olajfolyások miatt nem tud egy csavar se begyógyúlni. meg 8-as csavarra 14-es fejet raknak és nem 10-est
Válasz #102. hozzászólásra
Teljesen igazad van!
És azért be kell látnunk, hogy ebben a témában kishazánkban a manitou verhetetlen!
Válasz #99. hozzászólásra

Gézának is azt mondtam éppen,hogy mindeggy igazán mit vesz, az alkatrészek szinte ugyanazok
Válasz #98. hozzászólásra
jah...kalapácsot, pajszert elvből nem hordok az autóban magammal.Ragtapasz van, de nem kellett, mert négy éve kesztyűzök.
Válasz #98. hozzászólásra

senki nem csuklott(miattam) csak én. Majdnem össze. Naonn szar már a térdem.
Válasz #97. hozzászólásra
jó hogy mondod.....
A minitou, és a bobcat (ha úgy tetszik sambron) gyár annyira van egymástól, hogy ha egy kis kettő és feles felemel koppig, átlátsz a másik márkához.
Szerinted?
Válasz #96. hozzászólásra

szerintem meg sokan csuklottak ma, meg előkerült az 5 kilós, meg a pájszer és a ragtapasz is
de hepi a vége
Válasz #96. hozzászólásra
Na ez a lényeg igazibol,csak a nézzük meg a manitu gémét alvázát,20-as kazánlemezböl van a cater 10-esből a Bob-cet 8-asbol
Két márkából összerakhatod az összes többit.
Szerintetek???????????????????.....................
Válasz #93. hozzászólásra

odatehetjük mellé,nekem volt,sokba volt fenntartani,most manitum van,sokszor szidom azt is,mindig folyat magábol valamit,de cserben nem hagyott soha,alkatrész van hozzá azonnal és ez a lényeg,Cat volt a zsánerem mindig,de a kereskedő beszélt le rola,teleszkóposban nem nyerő,főgém csere sok gépen 1-2000 óra után,és ez van a Bob-cat-el is,de leirom én gépész nélkül adom bérbe tehát 1 gép sok gépész,eddig a piros birja a legjobban,persze a 731-s legspártaibb változata

A régiek azok bírták de az új "manyitu" már nem az a régi. Nálunk volt a Tsz-ben még a régi vas sárvédős még a mái napig azt sírják vissza!!!
Nagy részben gép kezelő függő,de a JCB hagy tegyuk már
Manitou mellé, nem hiszem hogy kidőlne.
Válasz #91. hozzászólásra
Rakj be egy marhatelepre az általad ajánlott gépekből,és meglátod mi lesz belőlük 1-2 év után,ócskavas,a Manitout meg nem lehet szétszakitani,igaz mindig folyat magábol valamit,tehenészeti gépet láttam már 14000 órával,az általad emlegetett márkákból 10ezer fölött egy se éri meg
Válasz #90. hozzászólásra
Mondjuk szerintem a Manitou még bőven a teleszkóposok alja minőségileg...
Nálam most a csúcs a Claas Scopion, majd JCB és CAT....
Sziasztok!

Én Belgiumban dolgoztam Manitouval,Itt Polgáron meg ,nem biztos,h jól írom Fahren sehn-el!Meg egyszer kipróbáltam egy Merlot!A manitounak mind a 2 tipusával dolgoztam,bevált,jó gépek!Sokkal hatékonyabbak,mint a másik kettő!Igaz drágább is,de észrevenni a külömbséget köztük!Szerintem ha valakinek úgy van pénze,akkor Manitout vegyen!
jó kis orosz rakodó
Én is keresek 600as manituot vagy hasonló gépet gabona kanállal...
Válasz #85. hozzászólásra

Válasz #83. hozzászólásra

Ennek először gödröt kéne ásnia a kamionoknak, hogy felérje őket.....
Válasz #83. hozzászólásra
ilyen nem kell
Válasz #80. hozzászólásra
Ez új.4.2 körül hallottam.]EZAZ
Válasz #81. hozzászólásra

ne bammeg!
olyan kéne nekem is!
de jó lenne jcb530-70is
Válasz #80. hozzászólásra

Brutt 4-ért most hoztak be egy 526-os manitut 2003-as, karcmentes !
tud valaki max 5 milláig , gabonakanállal használható rakodót?
Válasz #77. hozzászólásra
Bongessz itt:-)
Volvo bm
Válasz #77. hozzászólásra
Nem tudom sajnos. Most jut eszembe ezeket használták régen a Közútnál is.
Válasz #76. hozzászólásra

Ez 1.8mill teljesen felvan újítva,elgondolkodtam ezen a gépen.Nem tudod mennyi tonnát emel és milyen magasra?
Válasz #75. hozzászólásra
olvó meg rakta őket javítani nem kellett csak néha a karakallát/T-174/.
A T 174-es kirakta a vagont ha nem volt elég autó, V
Válasz #74. hozzászólásra

Ismeri valaki ezt a régebbi volvót,vagy esetleg dolgozott-e már valaki ilyennel,mit lehet róluk tudni .20évvel ezelőtt nagyon sok vólt belőlük.
Válasz #72. hozzászólásra

Köszönöm ! Pedig már említettem, JD-ok közt nőttem fel !Így kissé ismerem a szekeret és a történetét. De az viszont igaz hogy a trendi külső ne tévesszen meg senkit !