Az udvaron, egy konténer mellett elhullajtott egyetlen mag tritikálé 7 kalászt hoz és a legnagyobb kalászban 96 magot.
Minek földet szántani, magágyat készíteni, trágyázni, permetezni...
Válasz Gepi #1601. hozzászólásáraSzia!
Első visszavetésnél nincs jelentő különbség, továbbiaknál egyre inkább rozsos irányba megy.
A mostani fajtákat 1x szoktam visszavetni, régebben a Kitáró 3x is vissza ment, igaz akkorra már szinte rozs lett.
Üdv.: Csuti
Válasz trikolor5 #1592. hozzászólásáraNapraforgó után?
Kalászos elé sosem szántunk.
Víznélkül nehéz.
Elsőéven van a cégnek 18ha bio 12 komvencionális.
A rozsdát sokkaljobban bírja.
A búzán kb 6hete mejelent
A tritikalen csak a multhéten.
De megfogtuk.
Válasz R Sándor #1591. hozzászólásáraCsapadék ősszel volt dögivel. Utána ezidáig kb semmi. Most betalált 1-2 zivatar. Ez másodfokú fémzárolt vetőmag. Amúgy tavalyi elé szántva volt, idei elé csak tárcsázva.
Válasz trikolor5 #1589. hozzászólásáraNem tudom milyen időjárás volt nálatok ,de egy gombaölőzés és egy lombtrágya lehet nem ártott volna És 300 kg al vetve másképp nézett volna ki biztos. Vagy nem 5 ször vissza vetett vetőmag és azért ilyen?
Válasz trikolor5 #1589. hozzászólásáraNálunk 2-3 héttel vagyunk előrébb mint tavaly. A búzák már kezdenek sárgulni. Az is ami háromszor lett kezelve.
A tritikálé is tud fertőződni sárgarozsdával. Múlt évben későn vettem észre, lefelezte a termést.
Válasz trikolor5 #1579. hozzászólásáraNálam fogott mag mellett volt a csávázott fémzárolt, semmi különbség nem volt köztük, máskor is vetettem már csávázás nélkül és semmi baja nem volt, de nem egyformák a földjeink, meg az időjárás se.
Válasz Full Random #1577. hozzászólásáraNem, gazt elnyomta, gombára kivártam, de nem volt gond, plantafol meg a zsákban maradt, mert olyan száraz volt az április hogy nem láttam értelmét taposni. A vetés utáni henger után a kombájn járt benne először.
Válasz Facsar Bálint #1572. hozzászólásáraEz nem extenzív termelés az tuti. Úgy csinálod mintha búza lenne? Így elsőre nem tűnne rossznak a 67q, de ha így kinyaltad a sheegét tényleg adhatott volna többet.
Kombájn alól fogott magot te kirostáltad? Én is fogtam most, de sok benne a pelyvás, meg a tört szem. Mennyivel vetetted?
Trikolor
A fajtát nem tudom úgy vettem tavaly kombájn alól, napraforgó után ment tárcsa, tavaszal kapott egy hengerezest , 160kg NS műtrágya, lombtrágya 3x fitohorm turbo start, turbo nitrogén, gabona, 2 gombaölő 1 gyom 1 rovar de a tábla 80% a teljesen a földön feküdt, én olyan 80 mázsát vártam, a pontos átlag 67 mázsa lett
Na lejött. 5,3/ha. Fémzárolt mag. Nem kapott semmit. Ha adtak volna érte 5ezret azt mondom jó. De legalább nem minuszos. A kérdés az, hogy a búza mit tudott volna ha ugyanígy nem kap tápanyagot meg gombaölőt sem.
1606 hozzászólás
Az udvaron, egy konténer mellett elhullajtott egyetlen mag tritikálé 7 kalászt hoz és a legnagyobb kalászban 96 magot.

Minek földet szántani, magágyat készíteni, trágyázni, permetezni...
Sziasztok. Még nem volt soha tritikálém. Mit ajánlotok? Fémzárolt, nem fémzárolt? Műtrágya adjak neki, ne adjak ilyenek. Hajdú Bihar jó fekete föld.
Üdv!
Ramdam tritikáléról mik a tapasztalatok? Elvileg bio-ba is ajánlják, szóval akkor a valóságban is működik a rezisztencia a gombás beetgségekre?
Válasz Gepi #1601. hozzászólásáraSzia!
Első visszavetésnél nincs jelentő különbség, továbbiaknál egyre inkább rozsos irányba megy.
A mostani fajtákat 1x szoktam visszavetni, régebben a Kitáró 3x is vissza ment, igaz akkorra már szinte rozs lett.
Üdv.: Csuti
Válasz Gepi #1601. hozzászólásáraAhányszor akarod csak folyamatos lesz a termés csökkenés.
Mennyiszer lehet újra vetni a trikit másik területen fogott maggal?
Gk Temes-ről valakinek vélemény? Azt írja a keménységére, hogy puha. Ez mit is akar jelenteni? Csépelhetőség szempontjából esetleg jobb vagy rosszabb?

Válasz R Sándor #1598. hozzászólásáraÖkoban mind engedélyezett.
Válasz rtamas76 #1596. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz rtamas76 #1596. hozzászólására1000csunya@gmail.com
Válasz R Sándor #1595. hozzászólásáraNem titok de nem a reklám helye!
Privátban.
Válasz rtamas76 #1593. hozzászólásáraElarulod milyen gomba ölöt használsz?
Válasz trikolor5 #1592. hozzászólására
Mai kép.
Nem az enyém, de rendben megkapta a növényvédelmet.
Volt 132 mm csapadék ebben az évben.
Válasz trikolor5 #1592. hozzászólásáraNapraforgó után?
Kalászos elé sosem szántunk.
Víznélkül nehéz.
Elsőéven van a cégnek 18ha bio 12 komvencionális.
A rozsdát sokkaljobban bírja.
A búzán kb 6hete mejelent
A tritikalen csak a multhéten.
De megfogtuk.
Válasz R Sándor #1591. hozzászólásáraCsapadék ősszel volt dögivel. Utána ezidáig kb semmi. Most betalált 1-2 zivatar. Ez másodfokú fémzárolt vetőmag. Amúgy tavalyi elé szántva volt, idei elé csak tárcsázva.
Válasz trikolor5 #1589. hozzászólásáraNem tudom milyen időjárás volt nálatok ,de egy gombaölőzés és egy lombtrágya lehet nem ártott volna És 300 kg al vetve másképp nézett volna ki biztos. Vagy nem 5 ször vissza vetett vetőmag és azért ilyen?
Válasz trikolor5 #1589. hozzászólásáraNálunk 2-3 héttel vagyunk előrébb mint tavaly. A búzák már kezdenek sárgulni. Az is ami háromszor lett kezelve.
A tritikálé is tud fertőződni sárgarozsdával. Múlt évben későn vettem észre, lefelezte a termést.
Válasz R Sándor #1588. hozzászólására220. De miért van már alig levélzete? Igaz gombaölőt nem kapott, de ez tritikálé arra nem jár..
Válasz trikolor5 #1587. hozzászólásáraSzerintem ez nagyon ritka ,is. Hány kilóval volt vetve?
Ez felsült? Vagy gomba miatt ilyen kopasz? Vagy csak ennyivel előrébb van? Tavaly ilyenkor nem így nézett ki.

Most:
Tavaly ilyenkor:
Ilyen most a Maros. Napra után október közepén vetve műtrágya nélkül. Viszont a pocok sajnos már éledezik..
IS Trivago tavasz tritikálé volt már valakinek?
Válasz VW passat #1583. hozzászólásáraLeontino - t vess
Dimenzió tritikálét vetett már valaki?
Szép estét!
Tritikálé vetőmagot keresnék kb 3 mázsát, Heves vagy szomszédos megyékben!
spankaroly97@@gmail.com
Köszönöm!
Válasz Isssti #1580. hozzászólásáraAkkor nem bajlódom. Árpánál se volt még gond sosem. Búzát már nem merném, ott már volt baj.
Válasz trikolor5 #1579. hozzászólásáraNálam fogott mag mellett volt a csávázott fémzárolt, semmi különbség nem volt köztük, máskor is vetettem már csávázás nélkül és semmi baja nem volt, de nem egyformák a földjeink, meg az időjárás se.
Fogott magot ti beszoktátok csávázni, vagy fölösleges vele bajlódni?
Válasz Full Random #1577. hozzászólásáraNem, gazt elnyomta, gombára kivártam, de nem volt gond, plantafol meg a zsákban maradt, mert olyan száraz volt az április hogy nem láttam értelmét taposni. A vetés utáni henger után a kombájn járt benne először.
Válasz Isssti #1575. hozzászólásáraPermetező nem is járt benne?
Válasz Isssti #1575. hozzászólásáraIlyen áron, ennyi inputtal teljesen jó. Felénk a tak.búza 55e.
Válasz trikolor5 #1573. hozzászólásáraNálam a GK Temes fele fémzárolt/fele fogott maggal 48q/ha, amivel teljesen elégedett vagyok (bár többnek nézett ki), sekély tarlóhántás, rövidtárcsa, vetés 220kg/ha, hengerezés és aratás. 54e nettóban eladva.

Válasz trikolor5 #1573. hozzászólására18ak a föld, nem volt rostálva,volt benne sok tört szem, olyan 220kg/ha annyi hogy becsáváztam,
Válasz Facsar Bálint #1572. hozzászólásáraEz nem extenzív termelés az tuti. Úgy csinálod mintha búza lenne? Így elsőre nem tűnne rossznak a 67q, de ha így kinyaltad a sheegét tényleg adhatott volna többet.
Kombájn alól fogott magot te kirostáltad? Én is fogtam most, de sok benne a pelyvás, meg a tört szem. Mennyivel vetetted?
Trikolor
A fajtát nem tudom úgy vettem tavaly kombájn alól, napraforgó után ment tárcsa, tavaszal kapott egy hengerezest , 160kg NS műtrágya, lombtrágya 3x fitohorm turbo start, turbo nitrogén, gabona, 2 gombaölő 1 gyom 1 rovar de a tábla 80% a teljesen a földön feküdt, én olyan 80 mázsát vártam, a pontos átlag 67 mázsa lett
Válasz trikolor5 #1570. hozzászólásáraNincs mit.
Válasz A.I. #1569. hozzászólásáraPoroszló. 500al többet adott. Köszi a telszámot.
Válasz trikolor5 #1564. hozzászólásáraVégül is ki lett a gazdája?
Válasz ASRFeri #1567. hozzászólásáraNem. Azért átlagban 20 fölött van.
Válasz trikolor5 #1564. hozzászólásáraazért gondolom nem 5 ak-s föld.....:)
Válasz trikolor5 #1564. hozzászólásáraez qrva jó.;) felénk 12-20 mázsa per hektár, a mienk még nincs levágva, de sok jóra én sem számítok......
idén qrvára elveri az árpa a tritikálét, felénk :(
soha nem gombaölőztük a tritikálét, idén viszont kellett volna az esők miatt......
Válasz trikolor5 #1564. hozzászólásáraKözelemben femzarolt mag, 80kg nitrogén, gyomirtó, 2 gomba. Minden permetezéskor kapott lombtrágyat
3.5t
Na lejött. 5,3/ha. Fémzárolt mag. Nem kapott semmit. Ha adtak volna érte 5ezret azt mondom jó. De legalább nem minuszos. A kérdés az, hogy a búza mit tudott volna ha ugyanígy nem kap tápanyagot meg gombaölőt sem.
Válasz trikolor5 #1561. hozzászólásáraSzia küldtem.
Válasz trikolor5 #1560. hozzászólásáraBocsi de kimaradt a vessző a tritikálé és a búza között .tehát a tritikálé is annyi mint az árpa.
Válasz A.I. #1558. hozzászólásáraleventemolnar89@gmail.com
Erre jöhet. Köszi!
Válasz Koczka József #1559. hozzászólásáraKöszi. Akkor ez sokkal jobb mint Szentistván.
Válasz trikolor5 #1554. hozzászólásáraSzia mai ár 4200 Ft árpa, tritikálé búza tak 5500 euro5700 malmi 5900. Most voltam árpát számlázni.
Válasz trikolor5 #1557. hozzászólásáraKüldj egyet és arra válaszban elküldöm.
Nyilvánosan más számát nem akarom hirdetni, még ha nem is "titkos".
Válasz A.I. #1556. hozzászólásáraAmi itt van email címem már sajnos nem él.