Fórum
- Napraforgó ára új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Kukorica terményárak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Új földtörvény új
- Massey Ferguson traktorok új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- AÖP-Agrár Ökológiai Program új
- Napraforgó-termesztés új
Cikkajánló

Magyar cukorrépa: a 24. órában vagyunk?
Stabil piaci feltételek és technológiai fordulat nélkül könnyen padlóra kerülhet..._fill_540x300_0.jpg)
541 hozzászólás
Sziasztok!
Tume nova combi vetőkocsi oldalsó két rugóját hogyan rakjátok a helyére? Szétszedtem és nem tudom a helyére tenni , próbáltam spaniferrel húzatni nem sok sikerrel. Kösz előre is a segítséget.
Alkossunk valamit!! A Tumés utókornak!?

3 m3teres az 24 soros??Nem számolom most még de tény hogyég egyszer sem számoltam meg!
No itt elé tennék 6 kést 32 centi mélyen:
1-3-6-8-11-12- As előtómorítő keréknél!? Mármint a vonalában a traktor hidraulika karjaiba ég soros lazítóval vagy másképpen??
Megsúgom az enyém elött van egy rövidtárcsa sor elmunkáló is a háromponton és arra van téve a vetögép húzója S megemeléskor a tárcsa a rúd alatt előfordulhat jobbra S balra is...
No Dee mi a traktor nyomtáv ha kb azt szeretném hogy kb 120-169lovas traki bevérjen a sávokba amit îgy vetnék mivel a többi sor el lenne zárva S mindig csak a kések vonalában lévö elötömörítő gumiker3k ( mélységtartó) 2 -2 írja vetné " sávban
Válasz A.I. #538. hozzászólásáraÉn is....eddig!:)))
Válasz eperkacs #537. hozzászólásáraAz lehet, én azért regisztráltam, hogy üzenetben tudjak eladókkal "beszélni".
Válasz A.I. #536. hozzászólásáraREGihez elég de próbáltam hirdetni és ott már bibi
Válasz eperkacs #535. hozzászólásáraHát, én vagy 1-2 éve regisztráltam, inkább 2, akkor nem emlékszem, hogy ilyen kellett volna. Mondjuk az sem kizárt, hogy változtattak valamit a regisztrációban.
G-mail-lel regisztráltam, nem emlékszem kért, hogy telefonszámot kért volna, illetve ha kért is, akkor jó volt neki a magyar.
Válasz A.I. #534. hozzászólásáraSzia! Olx nél kér teldzàmot és lengyel körzetszàmot enged beírni îgx a hirdetést ha írod S regisztráció után akkor megáll S tudomány mert S pluszharminchatot nem engedi beîrni
Válasz eperkacs #533. hozzászólásáraSzia.
Tegnap beszéltünk, legnagyobb baj a távolság, meg az, hogy azt sem látom mikor lenne 1 nap amikor el tudnék menni megnézni legalább, mert egy nap (7-8 óra ugye csak az út oda vissza) kell neki a távolság miatt.
Olx.pl-re tudsz simán regisztrálni, meg mondjuk a willhaben.at-re is, ez egyik sem fizetős, a traktorpool, meg a többi kimondottan gépeket hirdető portál az sajnos az volt, mikor régebben én is próbáltam.
Válasz A.I. #532. hozzászólásáraCsörögj!
Tud valaki külföldi oldal vagy hirdet valaki olyanokon mert kellene kis segîtség mivel legtöbb fizetős
Válasz eperkacs #531. hozzászólásáraSzia
Merre vagy az országban?
Lucerna mind ezzel S 5 évig nem kell vetnem
305746650 tel
Tume Nova combi mütrágyas vetőgép eladó!

Szóját tárolóba simán veti de betonba is!????????
6,5millió magán
Válasz A.I. #527. hozzászólásáraIgen sajnos egy ilyen dolog én sem találok nagyon kedvemre valót .
Válasz Hús Futár #526. hozzászólásáraHát, én most jutottam oda, hogy vennék valami 3 méteres vetőt, (főleg a Tume-ben gondolkodtam) persze jelenleg egy sincs hirdetve, valamelyik nap, ahogy szétnéztem, 1 volt, persze már az sem érhető el.
Ez van.
Válasz A.I. #525. hozzászólásáraIgazából nem volt rá komoly mozgás és mivel mindjárt szezon nem adom el egyenlőre . Csak agyaltam rajta hogy felújítom az adagoló részeit így később jó lehet mákra is .
Válasz Hús Futár #524. hozzászólásáraSzia.
Ezek szerint még meg van, nem cserélted le, vagy megtartottad másik mellett?
Vagy esetleg még mindig eladó?
Érdeklődnék hogy a magadagoló kerekeket hogy lehet kiszerelni a gépből mert nekem nagy felújítást kellene csinálnom rajta .
Válasz A.I. #522. hozzászólásáraÉn a nagy tartály miatt vettem a gépet arra jó . Igazából a gyári legnagyobb tartály is kicsi még nekem bár nem sokkal kéne nagyobb .
Válasz Hús Futár #520. hozzászólásáraNálad indokolt a csere a mák miatt. Én lassan szeretnék elmenni direkt vetés irányába, a jelenlegi gép arra alkalmatlan.
Amazonhoz van gyári magasítás is, ha jól tudom, csak lehet jobban megéri sajátot csinálni, mert gondolom nem olcsó a gyári sajnos.
Válasz Hús Futár #514. hozzászólásáraNéz rá az új agromaszra is. Felépítésben olyan mint az amazone.
Válasz A.I. #516. hozzászólásáraNekem is ez a bajom a beváltat egy másikra amit kezdhetek újra kitapasztalni . Tartály nem gond csinálok rá nagy magasítást olyat amibe bele fér a 10 mázsa mag és akkor rakodó géppel lehet tölteni a big zsákból .
Válasz Sanyee #518. hozzászólásáraA miénken van, csak amit én használok IH nem Tume.
Válasz A.I. #517. hozzászólásáraMagtakaró van rajta?
https://www.retrade.eu/i/detail/2601012-3000.jpg/TUME_NOVA_COMBI_3000.jpg
Itt 4-5 évig nem volt egy cégnél sose rajta. Idén száraz a föld sokan feltették.
Válasz Szlovákiából #515. hozzászólásáraLehet jövőre megnézem mit lehet tenni, ha nem lesz másik technika addigra.

Erről a nyomról beszélek. Ki fog azis kelni, mihelyst megázik(ha megázik), az a baj, ott nem teszi bele ugye kellő mélységben, így nincs is elég nedvesség és ott gugol, hallgat a mag.
Mindegy, ez ennyit tud, nyomlazító kell mese nincs.
Válasz Hús Futár #514. hozzászólásáraNagy dilemma ez a vetőgép kérdés. Amazon jó 2 is van a környezetemben D9. Egy hátránya van, a tartály méret az nem vontatott vétőgép szintű. Viszont mákból egész sok bele fér
.
Válasz A.I. #513. hozzászólásáraMeg kell próbálni keréknyom lazítókat felszerelni. Nekem sincs a pneusej vetőgépemnél, ezért én is hengerezek, néha még a hengeren lévő simítót is picit leengedve.
Sajnos a traktor nyomok így is megmaradnak, a vetésre (művelésre) merőlegesen öngyilkosság közlekedni, még aratáskor is. :-)
Válasz A.I. #513. hozzászólásáraIlyen gond nincs . Igazából nem tudom Amazon D9-eket nézegetek mert idéntől elkezdtem mákot termelni és oda nem jó a Tume mert a kerekek mélyre keverhetik a magot .
Válasz Hús Futár #512. hozzászólásáraNyomozgatok még, hátha van valakinek gyakorlati tapasztalata kisebb teljesítményű géppel való használatra.
Meglátom, hogy kapok-e majd választ erre a kérdésre.
Jó lenne egy komolyabb gabona vető, mert a keréknyomokba az IH bele is teszi a magot, meg nem is.
Gondolom a Tume-nél ilyen gond azért nincs.
Egyébként mit tervezel helyette venni?
Válasz A.I. #511. hozzászólásáraPontos árakat nem tudok mert év elején voltam benne jobban az árakban . A 90 lóerő szerintem fél esetleg háromnegyed tartályra igaz lehet .
Válasz Hús Futár #510. hozzászólásáraLenne nagyobb gép, de a kicsin van a sorvezető, és ami nagyobb gond, hogy a rakodó a nagyobbon van. Még jó, hogy a gyár 90 lóerőt ad meg. Akkor ez nem igaz.
Hirdetésben írtad, hogy következő szezonra felújítást igényel. Gondolom Te már tudod, hogy mi és mennyiájna anyag áron.
Válasz A.I. #509. hozzászólására105 lehet kicsit karcsú neki nekem is sík területek vannak pár kis emelkedővel de 20-22 mázsa maggal tudom húzni 12-vel a gépet .
Válasz Hús Futár #508. hozzászólására105. Alföld, nem mondom hogy nincs "hátas" föld, síkbak mondható, kötött, középkötött.
Válasz A.I. #507. hozzászólásáraDe én hirdetem az enyémet . Hány lovas a traktorod ? Mennyire dombosak a területeid?
Válasz Hús Futár #506. hozzászólásáraMegfordult a fejemben. Azért kérdeztem a kollégát, mert ugyan ilyen gép után tervezem, mint amit ő írt.
Nem tán a tiéd az egyetlen hirdetett 3 méteres darab a piactéren?
Válasz A.I. #505. hozzászólásáraTuméban gondolkozol ? A 140 lovas Forterra viszi szépen .
Válasz Gergő1220 #202. hozzászólásáraSzia
Lett végül is Tume vető vásárlás? Ha igen, akkor 3 méteres lett, 6330 húzta-e. Hogy vitte?
Előre is köszi a választ.
Válasz Hús Futár #503. hozzászólásáraÉn is próbáltam más csapágyat rakni bele. 20 ha után már lógott. :(
Válasz endypapa_20120 #502. hozzászólásáraBelevaló csapágy méretet találtam már Timkenben amit szerintem egy jó minőség 2051+áfáért is már .
Válasz Hús Futár #501. hozzászólásáraPedig az ih-ba is hasonló árban van.
Nova kombinál ki milyen csapágyat használ a vetőtárcsákba ? Kicsit drágállom az 5960+áfát a gyári csapágyért.
Válasz KovácsBalázs #499. hozzászólásáraHelló,igen
Válasz csizmas.krisztian #497. hozzászólásáraHelló. A te TUME-d volt kirakva Nemesnádudvaron?
Helló.
A te TUME-d volt kirakva Nemesnádudvaron?
Válasz mate.gabor.fazekas #493. hozzászólásáraÜdv.Lenne egy 4 m Tume eladó
Telefonszámot küldjön már ha érdekli
Üdv.Krisztián
Válasz mtz1221 #495. hozzászólásáraÉrtem köszi szerintem meg van még a szám . Jövőre beszélek vele .
Válasz Hús Futár #494. hozzászólásáraItt senki. Fejősnek a száma meg van még ??? Ők esetleg ha akarják beszerzik. 7%-al kevesebb itt az áfa, meg ha kisebb haszonkulcsra dolgoznak, akkor lehet össze jön egy 10-15% árrés, de több nem hiszem.
Szerbiában főképp Vajdaságban melyik cég foglakozik Tume Nova Combi értékesítéssel és alkatrész értékesítéssel ?
Eladó Tume vetogepet keresek, lehetőleg 4 méteres kellene.
Köszönöm!
Sziasztok!
Tume HKK3001-es gép norton szekrényéből hogyan lehet lecserélni az olajat?
Köszi a segítséget! T.J.