Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Forgatás nélküli talajművelés új
- Milyen a jó kombinátor? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Monosem NG új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Napraforgó gyomirtás új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Letarolhatják a magyar piacokat az olcsó importtermékek
A NAK és a MAGOSZ szerint a szabályozatlan külső verseny tönkreteheti az európai...
306 hozzászólás
Válasz #155. hozzászólásra
Szerintem az jó ár ,mert fogalmam nincs hogy mennek,ezek a gépek,mert most jött a fejembe kellene venni egyet,mert aki eddig rakta a trágyát eo árokásóval az elvállt,és eladta a gépét ,úgyhogy kellett lépnem.
Én néztem egy unhz-500-ast,az egyik tsz telepen van egy ,de kb 10 éve nem volt használva ,mindene megvan,egy színbe állt igaz itt-ott az is beázott.110-re mondta,de100-ér megkértem és hajlott rá.Rákötöttük trakira ,de nem csinált semmit ,mert kb 10 liter olaj volt benne ,de öntöntünk bele egy 20 litert azzal már a kanalat megmozgatta ,egy 5 perc után de lassú,átváltottuk 1000-re a gardánt azzal már csinált mindent ,annyi hogy minden munkahengernél jött az olaj ,meg ahoz képest hogy 10 éve állt mg a tulaj is mondta hogy nem gondolta volna hogy megy ,annyi hogy gumi kell rá,de az van otthon fortschritt bálázóé ,meg szivattyú ,de amíg bírja ez 1000-el addig ez lesz rajta,nekem trágyát kelene rakodni arra szerintem jó.
az a poén hogy télan le van fóliázva és akkor is
nem tudom hol ázik be
nekem is megáll a gém a szivgyúnál nem hiszem te a gardáncsonkra rakod fel a szivattyút vagy átalakítottad olyanra mint a 750-es hogy gardánnal hajt
Neked a gém megáll egyből vagy továbbmozdul egy picit?
Válasz #150. hozzászólásra
De még most is azt állíton hogy a kupaknál megy be a víz,mert a munkahengerek ,ha karmantyús is ,ott minimális víz megy be ,amit ha dolgozol ki is nyomja ,vagy esetleg a szivattyú szívóágánál nem lyukas a cső mert ott is be tud menni.
Válasz #149. hozzászólásra
Nem állsz véletlen vele ereszcsorgásba?
ja fehér az olaj nekem az minden évben megéri ósszel bőven vissza hozza mert nem sok van a városban akinek meg van az meg nem megy be a traktorral a fél méteres malajba
Válasz #145. hozzászólásra
De az 50 liter olaj minden évbe.
Az olaj megfehéredik úgy veszed észre ,vagy hogy hogy vizes az olaj.Mert én olajcserétől ,kb6 hónapja dolgozok vele ,de nem fehéredik ki az olaj így szerintem az enyém nem vizes
A kupak zár jól?Mert máshol nem tud belemenni víz szerintem.
volt már benne motor olaj is utánna hidraulika
mit szoktam vele csinálni minden évben + karmangyúzom olajcsere amikor felgyűlik benne a víz leengedem a vizet és használom tovább
ha a legfinomabb vízpapírtral csiszolod + átdörgölöd poloír krémmel akkor jónak kell lennie
Válasz #140. hozzászólásra
És ilyenkor mit szoktál vele csinálni,és milyen olaj van benne?
Válasz #140. hozzászólásra
Az rengeteg víz,a kupak zár rendesen?
Válasz #138. hozzászólásra
Igen,szerinted jó lesz?
a tartályban 2-3 hónap alatt 10-15 liter
Válasz #135. hozzászólásra
Mondjuk nekem nem rég van meg ,de mikor megvettem lecseréltem benne az olajat ,és nem volt vizes.
én még nem szerencsére de a vízpapírtól olyan érdes?
Válasz #135. hozzászólásra
A tartályba kb mennyi víz gyűlik össze,és mennyi idő alatt?
Válasz #134. hozzászólásra
Már felcsiszoltam ,egy kicsit érdes ,de nem annyira mintha rozsdás lenne ,ti már jártatok így?Mndjuk már egy kicsit nyomja is az olajat .a tiétek?
nekem is unhz-500 as van én le akartam cserélni mert valahol beázik nem is gyengén 8 éve nem jövök rá hogy hol szerintetek hol ázhat be?
ha gondolod nem sokat vesztesz vele ha felcsiszolod a legfinomabb vízpapírral
Válasz #132. hozzászólásra
lehet szárat cserélni is.
Válasz #130. hozzászólásra
Bejelöltem az avatarképemen ,melyik munkahenger az,válaszoljatok mihamarabb.
hali!
én is szeretnék venni egy 500-as unhz-t.Tényleg nem áll meg egyből a gém ,meg mit kell erről tudni erről a gépről?Nekem ,főleg trágyát rakni kéne,a 750-es az azért nem jó nekem ,mert nem férek vele.
Szászsas,kistrakis!!!!!!!!
Lenne nekem is egy kérdésem.Az a munkahengerem ami a nagygémet le fel mozgatja ,az a része ami alaphelyzetbe ki van a munkahengerből rozsdás ,ezt megcsiszoltam ,ne egye ki a karmantyút ,szerintetek jó lessz ,vagy mindenképp cserélni kell.Azt mondják lehet a szárat is cserélni ,nem kell az egyész munkahengert.
Válasz #128. hozzászólásra
Nagy valószínűséggel a kupaknál mivel ,ott van rajta lyuk ,én még ilyet nem tapasztaltam,csak olyat ,hogy a munkahengerek mellett jön a víz itt a karmantyú miatt megy be a víz ,és ezért is lehet víz a tartályba.
sziasztok.
lenne egy pár kérdésem az első miért vagy hol ázik be az 500-as én már 8 éve dolgozok vele és nem tudok rájönni
előre is kössz
Sziasztok! UNHZ-hoz keresek trágyarakó villát.
Üdv: Kis Misi
Válasz #125. hozzászólásra
Bele kell tanulni és fog az menni ,így van minden gépnél ,tanulópénzt meg kell fizetni,szinta ez törvényszerű ,én is így voltam sok géppel..
Válasz #124. hozzászólásra
Ja a kupakot ,meg azért lőtte le ,mert nem olt vízszintbe,mindig vízszintbe kell lennie.
Válasz #123. hozzászólásra
Ja,már 15 perc egy pót megrakása ,egész jól ,megy.Meg azt mondta az öreg aki adta a tanácsot ,hogy egyik sem áll meg egyből 15-20 cm-ert tovább megy ,ez a súlytól is függ,meg a fésűs szűrőt,is kitisztítotam,mondjuk ez abból áll ,hogy az oldalán lévő tekerőt 3x,körbehajtom ,és egyből jobban emel,ja meg az se mndegy hogy van letalpalva ,vízszintbe kell lenni,mert akkor is gyorsabb a gém ,és ezért se áll meg.most már felvilágosult vagyok ,mert az öreg elmagyarázott mindent ,hiába ő 22 évig ilyennel dolgozott azért ez nem mindegy.
Válasz #122. hozzászólásra
A hiba a következő volt ,a traktoron a hidraulikaszivattyú nem volt megfelelően rögzítve ,ezért ,nem kapott olajat mindig ,és belevegősödött ez okozta a gém mozgását.Most már tökéletesen működik.Amúgy nem tud egyszerre fordítani és ,emelni.
Válasz #121. hozzászólásra
Ja amúgy a fáradt motorolajat egy olyan ember ajánlotta aki 20 évig lovagolta a tsz-be ,azt mondta ott is azt tettek bele ,még az újakba is ,és semmi bajuk nem volt vele ,sőt ez az ember elhozta a gépét amin dolgozott és mai napig megvan neki ,pedig már 1979-es ,de újonnan az öreg kezelte ,az 50-essel egyyütt amit ,vele eggyütt hozott el ,csak elfelejtette visszavinni.
Válasz #112. hozzászólásra
A tartály két oldalán van a fordító munka henger,ott alatta van egy hüvelyszerűség ,benne nyomástartószelep egy golyóval ,és egy rugóval,na ez vagy eltört ,vagy letapadt és,az olaj jobbra -balra mozog ,nem tartja meg a gémet,karmanyú miatt ilyet nem csinál max engedi az olajat ,ezt nézd meg ,nekem is volt így ,nekem 2 unhz-m van mindkettőn ,orrán -száján folyik az olaj ,(karmanyúzni kellene),de emiatt tökéletesen dolgozik ,nekem fáradt motorolaj van benne ,és semmi baja ,annyi a hátránya a motorolajnak ,hogy amíg be nem melegszik az olaj addig lassú,de nekem míg hidraulika olaj volt benne nem győzetm bele venni ,immár 8 éve dolgozok így vele és ,semmi baja.
Válasz #119. hozzászólásra
Kecskemét nagytraktor kft-t hívtam fel azoknak van az országba több boltjuk ott kapsz újat ,vagy fel is postázzák neked,de 72.000+áfa,használtat én meg úgy vettem hogy jártam a volt tsz -telepeket és sikerült rá találni,egy újszerűt.
hello kistrakis
és nem tod hol lehet kapni 500-as
vagy 750-es szivattyút
Válasz #117. hozzászólásra
Csak egy kicsit:) Egyébként nem vészes.Kis műszaki érzékkel bárki megcsinálja.De azért néha nem árt egy harmadik kéz is:)))
Válasz #116. hozzászólásra
Miért elég szopos munka????????
Válasz #115. hozzászólásra
Kitartást hozzá:)
Válasz #113. hozzászólásra
Oké,köszi a tanácsot majd megírom a fejleményeket ,de az nem most lesz ,mert most nagyjából végeztem a trágyahordással ,majd szeptember végén hordok még addig megcsinálom kíváncsi leszek rá.
Válasz #112. hozzászólásra
Ha a karmantyú elengedi az olajat, az a tartályba kerül még elég nagy nyomással
Válasz #110. hozzászólásra
Csak és kizárólag a fordítómunkahenger dolgozhat bele a tartályba. Javítsd ki és nézd meg hogyan dolgozik:)
De a nyomás mi miatt lehet a tartályban??????????????
Válasz #109. hozzászólásra
Amit én leírtam az tapasztalatból van. Mindig magam javítottam a gépeimet.
Válasz #108. hozzászólásra
Szuszog amúgy benne a levegő,de a nyomás akkor miért lehet?
Válasz #107. hozzászólásra
Én nem is kételkedtem benne ,meg ha egyfélét csinál nekem azzal sem lenne bajom csak jó lenne mert akkor szapora lenne.
Válasz #106. hozzászólásra
Nyomásnak akkor sem szabad kialakulni a tartályban
Ha nekem nem hiszed el, hívj fel egy pár hirdetést, hogy amit árulnak 500-ast, az tud-e 2 műveletet:)