Teljesen korrekt. Külön jó, hogy az elő- ill. utótömörítés külön állítható. Amennyi szívás tavaly volt a laza talajokkal, egyre inkább szükség lehet erre a dologra. A 16,6-os sortáv is elfogadható még. Van egy gép, ami nekem szimpi lenne, de ott már 18-as a sortáv, ez az egy nem tetszik benne. Ez az.
Kukoricát milyen furatú tárcsával szoktatok vetni?Én a vetőgéphez kaptam egy garnitúra 5 mm-est, és egy garnitúra kb.6,2-6,3 mm-est,erre azt mondták hogy azért ilyen nagy mert morzsolt kukoricát vetettek vele .Melyik az a méretű amelyikkel mindegyik fajta vetőmagot el lehet vetni (simaszemű,lófogú)?
ezt a láncszakadás dolgot nem értem
képzelj el egy kerékpárt, amit egy megtermett ember lábizommal teker, ahhoz képest az SPC terhelése gyerekjáték
vetés elött szét kell rendesen szedni a vetőgépet, a kopott perselyeket ki kell cserénil, majd kenés és össze
Ti milyen tárcsákat használtok?
Megáll az eszem!!!!
a 3,5-es tárcsával minden vetés dupla lesz, a gyári 3-as, de sokan 2,5-est használnak
a 3-as tárcsánál is vissza kell venni a levegőt
Kérdésem a következő : idén vetek elöször naprát SPC-vel 30/11 lánckerék 12 furatú tárcsa 3,5 mm-es furatok ! Számolásom szerint 20,5-22 cm -es tőtáv !
Kerék csúszást beleértve
Mit szóltok hozzá !
Kukoricát 30/11 -14 furatú tárcsa 5,5 mm-es furat
18,5-19,5 cm -es tőtávon szoktam vetni ez kb.70-72 ezer szem /ha Eddig Várom a véleményeket ! Köszi
én 30/11-es áttétellel és 16 lyukas tárcsával vetek,ez kb.62000tö/ha 75cm sortáv naprát 14 lyukassal vetem.azért jó nagyobb lánckerekeket használni,nagyobb iven fut a lánc,kevesebb a láncszakadás,láncterhelés.
Most vettünk egy SPC-t,16-22 lánckerékkombináció és 10 furatos tárcsa volt benne.Nem tudták megmondani hogy mennyit vet így, csak annyit tudtak hogy a gazdája utoljára kukoricát vetett vele.Ezzel a beállítással kb. mennyit vethet?
a földön mások a súrlódási értékek, mint az udvaron
felénk mindenki 10-22-vel és 14-es tárcsával veti és kb 60 ezer
a kukoricát 10-22 16-os tárcsa ez 65000
tavaly vetettem SPC-vel 40-40ha kuki és napra
erre a területre jött ez igy ki
Gépkönyv alapján beállítottam a napraforgóra, 14 furatos tárcsa, elöl 22-es kerék, hátul 10-es. Így elvileg 60e/Ha körül kellett volna vetnie 76 cm-es sortávon. Meghúztam az udvaron, és kijött vagy 67e. Aztán felraktam hátra a 9-est és úgy kb. 60e körül jött ki. Inkább a szemednek higyj, mint a könyvnek.
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy van e valakinek olyan gépkönyve SPC-hez amelyikben le van írva, hogy egy adott tőszámhoz milyen lánckerék kombinációt és hány furatos magtárcsát kell használni?
Akkor elméletben olyan mint az enyém,csak nekem nincs köztes kerekem. Egy bajom van vele, csak 33literes a magtartály. Ez egy nagyszemű 80 ezres zsáknál már gondot szokott okozni.
Válasz #120. hozzászólásra
A hátsó tömöritőket középen használom,ha nagyon ráállitod,és nem használsz ruggóterhelést akkor kiemeli a vetökocsit,nem lesz egyenletes a mélység!
régebben 9,5-10 km/h-val nyomtam, de most új traki van, másképp vannak az áttételek, gyakorlatilag ma vetettem vele először. Ismerkedem vele. Úgy néztem ez most 10,5-11 között ment.
224 hozzászólás
Válasz #173. hozzászólásra
Miért is?
Amúgy az eredeti ötlet szerintem innen származik.
Válasz #172. hozzászólásra

Fogadni mertem volna , hogy te leszel az első aki hozzászól és tetszeni is fog...
Válasz #171. hozzászólásra
Teljesen korrekt. Külön jó, hogy az elő- ill. utótömörítés külön állítható. Amennyi szívás tavaly volt a laza talajokkal, egyre inkább szükség lehet erre a dologra. A 16,6-os sortáv is elfogadható még. Van egy gép, ami nekem szimpi lenne, de ott már 18-as a sortáv, ez az egy nem tetszik benne. Ez az.
Ehhez mit szóltok ?
PDF
Válasz #169. hozzászólásra
szerintem az 5mm essel vezsd.
Kukoricát milyen furatú tárcsával szoktatok vetni?Én a vetőgéphez kaptam egy garnitúra 5 mm-est, és egy garnitúra kb.6,2-6,3 mm-est,erre azt mondták hogy azért ilyen nagy mert morzsolt kukoricát vetettek vele .Melyik az a méretű amelyikkel mindegyik fajta vetőmagot el lehet vetni (simaszemű,lófogú)?
Válasz #159. hozzászólásra
ezzel az áttétellel 16 furattal kb.60-62000 vet
Válasz #166. hozzászólásra
2,5mm essel vetjük a naprát
Holnap megprobálom ,ha nem jön be jön a tárcsa csere . Van belöle 2-es furatú ill 2,5 mm-es is !
Válasz #164. hozzászólásra
biztos, hogy nem
Szerinted a maglesodró nem viszi le?
Válasz #162. hozzászólásra
egyszerre két magot szív a furathoz
Válasz #160. hozzászólásra
Géza !
Hogy gondolod ,hogy dupla lesz ?
Válasz #158. hozzászólásra
ezt a láncszakadás dolgot nem értem
képzelj el egy kerékpárt, amit egy megtermett ember lábizommal teker, ahhoz képest az SPC terhelése gyerekjáték
vetés elött szét kell rendesen szedni a vetőgépet, a kopott perselyeket ki kell cserénil, majd kenés és össze
Válasz #159. hozzászólásra
Ti milyen tárcsákat használtok?
Megáll az eszem!!!!
a 3,5-es tárcsával minden vetés dupla lesz, a gyári 3-as, de sokan 2,5-est használnak
a 3-as tárcsánál is vissza kell venni a levegőt
Sziasztok Fiuk !
Kérdésem a következő : idén vetek elöször naprát SPC-vel 30/11 lánckerék 12 furatú tárcsa 3,5 mm-es furatok ! Számolásom szerint 20,5-22 cm -es tőtáv !
Kerék csúszást beleértve
Mit szóltok hozzá !
Kukoricát 30/11 -14 furatú tárcsa 5,5 mm-es furat
18,5-19,5 cm -es tőtávon szoktam vetni ez kb.70-72 ezer szem /ha Eddig Várom a véleményeket ! Köszi
Válasz #155. hozzászólásra
én 30/11-es áttétellel és 16 lyukas tárcsával vetek,ez kb.62000tö/ha 75cm sortáv naprát 14 lyukassal vetem.azért jó nagyobb lánckerekeket használni,nagyobb iven fut a lánc,kevesebb a láncszakadás,láncterhelés.
pontosan annyit vet,mintha 22/10 és 16-os tárcsával----->65000
én a helyedbe vennék gyári tárcsákat hozzá
mennyit akarsz vetni kukiból?
Most vettünk egy SPC-t,16-22 lánckerékkombináció és 10 furatos tárcsa volt benne.Nem tudták megmondani hogy mennyit vet így, csak annyit tudtak hogy a gazdája utoljára kukoricát vetett vele.Ezzel a beállítással kb. mennyit vethet?
Válasz #153. hozzászólásra
a földön mások a súrlódási értékek, mint az udvaron
felénk mindenki 10-22-vel és 14-es tárcsával veti és kb 60 ezer
a kukoricát 10-22 16-os tárcsa ez 65000
tavaly vetettem SPC-vel 40-40ha kuki és napra
erre a területre jött ez igy ki
Gépkönyv alapján beállítottam a napraforgóra, 14 furatos tárcsa, elöl 22-es kerék, hátul 10-es. Így elvileg 60e/Ha körül kellett volna vetnie 76 cm-es sortávon. Meghúztam az udvaron, és kijött vagy 67e. Aztán felraktam hátra a 9-est és úgy kb. 60e körül jött ki. Inkább a szemednek higyj, mint a könyvnek.
Válasz #151. hozzászólásra
nekem van,de a gyári adatok nem tükrözik a valóságot.
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy van e valakinek olyan gépkönyve SPC-hez amelyikben le van írva, hogy egy adott tőszámhoz milyen lánckerék kombinációt és hány furatos magtárcsát kell használni?
Válasz #146. hozzászólásra
Mikor én vettem, még talán nem is volt 55 literes magtartály. Mindegy max sűrűbben töltögetek...
Válasz #144. hozzászólásra
nekem azt írta a könyv, bár nem hiszek neki
Válasz #145. hozzászólásra
az SPC-nél metanultam, hogy lassan kell menni
ma megszivatott a kézikönyv
a vetőkocsiknál a vetőtengely meghajtásához brdásszijat írt és kerestem, hogy ellenőriztem
hát nem az van hanem lánc
Válasz #142. hozzászólásra
55l-s magtartállyal vettem, ez ha tele van kukoricával,ruggó terheléssel eléri a 200kg-t!
Válasz #143. hozzászólásra
Igen! Ne menj gyorsan a vetésnél!
Válasz #141. hozzászólásra
Vigyázz!! A HD-nál úgy tudom nem ugyanazok az áttételek. Egyébként én is ezzel a párosítással vetem a napraforgót.
Válasz #141. hozzászólásra
23,6 cm
és valóban annyi
Válasz #140. hozzászólásra
Akkor elméletben olyan mint az enyém,csak nekem nincs köztes kerekem. Egy bajom van vele, csak 33literes a magtartály. Ez egy nagyszemű 80 ezres zsáknál már gondot szokott okozni.
Válasz #139. hozzászólásra
24-es vetőtárcsa 15/24- lánckerék 55-56 ezer tő/ha
Válasz #138. hozzászólásra
Tavaly vettem NT-2 kocsi a 14cm-es ejtési magasság miatt!
Válasz #136. hozzászólásra
milyen fogaskerekek vannak most szerelve a naprához a gépedben?
Válasz #136. hozzászólásra
Feri!
HD-d van vagy a régebbi tipusu optimád?
Válasz #135. hozzászólásra
Hagyd alapon!
Válasz #125. hozzászólásra
Én tavaly 10km körüli sebességgel nyomtam,de nem voltam megelégedve az egyenletességgel! Idén visszaáltam 8-9km/h-ra
Válasz #132. hozzászólásra
és hova állítsam?
félek ha beérek a homokosba tengelyig süllyed a vetőgép
Válasz #129. hozzászólásra
nyugodtan kivehetred, nem fog kiugrálni a földből.
Válasz #130. hozzászólásra
nálatok nem esett?
Válasz #129. hozzászólásra
Hagyd azokat a ruggókat a helyükön !
Válasz #128. hozzászólásra
ilyet már hallottam a Kuhn csinál ilyet
de nekem a vetőkocsi 100 kg darabonként üresen
Válasz #124. hozzászólásra
Ötödik napja nyomon a naprát!
Válasz #127. hozzászólásra
tehát elvileg középkötött szántott földbe a HD val nyugodtan kivehetem a vetőkocsi terhelő rugókat
Válasz #120. hozzászólásra
A hátsó tömöritőket középen használom,ha nagyon ráállitod,és nem használsz ruggóterhelést akkor kiemeli a vetökocsit,nem lesz egyenletes a mélység!
Válasz #122. hozzászólásra
Az is megoldás, deolyan helyre rakd el, ahol később megtalálod.
Válasz #124. hozzászólásra
én még csak nézegetem
Válasz #119. hozzászólásra
régebben 9,5-10 km/h-val nyomtam, de most új traki van, másképp vannak az áttételek, gyakorlatilag ma vetettem vele először. Ismerkedem vele. Úgy néztem ez most 10,5-11 között ment.