Válasz #1418. hozzászólásra
NODET tökéletes megoldás mindenre....én szóját is 70 cm-re vetem(nemkell állitgatnom a gépeket sorközművelésnél sem)ahhoz120 lyukas lemez kell,napraforgó,kukoricához 18 lyukast használok de mehet többlyukas is
Egyik ismerősöm szeretne venni egy hat soros, összecsukható, granulátum és műtrágyaszórós vetőgépet,mondta hogy keressek neki neten,ja és 2.100.000 Ft-ja van rá!!!!Ha esetleg tud valaki akkor megkérném hogy írjon neke a veszi.attila@fremail.hu-ra!!!!!Előre is köszönöm!!!!
A Nodet szerintem Francia de az eszéki OLT is gyártja a koppintását valamint ennek a koppintását Szabadkán az Agria az enyém francia!
Itt 6soros 50cm-re de át szoktam állítani 4sor 70cm-re
Hát az elemcsere az nem 1 perc per sor! Nomeg ha közben a lábadra ejted, akkor lehet mérgedben inkább hazamész! Ez a Nodet milyen gyártmány? Mert úgy is láttam már hirdetve, hogy SPC-Nodet vetőgép eladó?
Válasz #1405. hozzászólásra
Én itt lakok lent a déli határszélen és itt is van egy illetőnek Nodet meg van vele nagyon elégedve ha alkatrész kell hozzá lemegy hozzátok a vajdaságba és meg veszi boltban vagy vásárban szinte fillérekért .
komplikált.....drága alkatrészek....stb...pl egy vetőlemez csere egy napot igényel és kint földön szósem lehet róla...mig 8 soros nodet 10 perc akár parcellán is kultúraváltásnál,ha dobozok nemzárnak hermetikusan már nemvet pontosan...stb...stb...stb
Ja igen...még 1 hozzászólás...ha jót akartok magatoknak...Becker túlnyomásos szemenkénti gépet nevegyetek mert egy nagy sz@r!Tapasztalatból irom,nem ellrettentés miatt....
szevasztok lenne egy olyan kérdésem hogy van a keletagronak egy 3 soros vetőgépje de nem gardánhajtásu hanem láncos megoldással van összerakva valaki megtudná mondani hogy érdemes e megvenni és mi a külömbség a gardános és a láncos megoldás között melyik a jobb??? gardános v láncos??
Nah, így már értem. Nekem valszeg marad a cyclo, az nyomja majd a naprát, a buffalo pedig a kukoricát. Mivel azonban ez csak 6 soros, és mechanikus, így ez nem lesz olyan haladós. Sebaj, a mellig érő gazba ezzel vetek majd, ezeket úgysem tudnám naprára előkészíteni. Én is nagyon várom a hó nélküli fagyot, és indulhat az ih!
Ha egyszer lesz másik vetőgép akkor az 555-ös MF lesz.
Az nyomj majd a kukoricát, a monosem meg a napraforgót. Kezdhetjük április elején egyszerre a vetéseket, gyorsan lehetne végezni. Ez majd terv a későbbiekre.
Fődekkel csinálnék én mindent, de sár van víz van, nem fagy. Most is elkezdett enyhe mínusz lenne éjjel, esett centi hó most pedig olvad.
Figyelem a kútamat. Mire lemegy a talajvíz akkorra hót ziher,hogy valamiből megint felfog törni...
Ha lennénk jó kis fagyok akkor még szántanánk, mert annyia nyomosra lettek taposva a földek, hogy a tárcsa nem lenne elég.
Kinyomnánk a maradékot ami elvan kezdve és félbehagyva, aztán ha még mindig maradna idő dolgozni akkor a kisebb gépek mennének a kisebb táblákra szántani tovább, én meg szerintem akasztanám az IH tárcsát ahogy mondod.
Idő függvénye és már kezdünk kicsúszni belőle. Lassan ha nem sántunk ki, akkor már nemfog elverődni szétfagyni, nehéz lesz elmunkálni tavasszal.
No közben még eszembejutott, hogy lehet a Framest Reptill-ről leakasztom a hullámos tárcsasort mert az beszokott dúrni, aztán símán a kultivátorral illetve a henger megy utána azzal kéne megvágatni vagy 20centi mélyen a fődeket.
8280 hozzászólás
Válasz #1428. hozzászólásra
itt is úgy vetik, jó lenne lebeszélni Feribácsit a kultizásról és akkor vethetné gabonavetőgéppel
Válasz #1427. hozzászólásra
NODET koppintás,nekük is vannak ilyen gépei
Válasz #1423. hozzászólásra
Én vetettem már szóját a jd-740-el,minden 3-ik sorral(45cm).
Válasz #1424. hozzászólásra
kösz,olyan GASPARDO koppintásnak tűnik
Válasz #1425. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #1420. hozzászólásra

Holnapra megkérdem
Válasz #1422. hozzászólásra
nemtudom mert nemvagyunk érdeklődők rá,de holnap megtudhatom...esküvőkomám náluk lakatos
Válasz #1421. hozzászólásra

Az lesz a megoldás,hogy az idén elvetem kukorica sortávra,de attól félek,hogy megdől az állomány!Majd öszre okosabbak leszünk!
Válasz #1419. hozzászólásra

a zöldségvetőt mennyiért adják ezek?
Válasz #1418. hozzászólásra
NODET tökéletes megoldás mindenre....én szóját is 70 cm-re vetem(nemkell állitgatnom a gépeket sorközművelésnél sem)ahhoz120 lyukas lemez kell,napraforgó,kukoricához 18 lyukast használok de mehet többlyukas is
Válasz #1417. hozzászólásra
Köszi Adorex! Adok a véleményedre,lemondtam róla!
esetleg az említett répavetőről van infód,alkalmazható-e szójára?
Válasz #1411. hozzászólásra
it a szabadkai cég weboldala
http://www.agria.rs/index.html
Válasz #1413. hozzászólásra
Megoldást keresek szója vetésre! Ezért olyan gépet keresnék amit univerzálisan tudnék alkalzni,napraforgó vetésre is.
Válasz #1412. hozzászólásra

Szevasz, a Harmónia eksön alighanem nem lesz harmónikus, gép van nem is 1 eladó, csak a pótalkatrész beszerzése torzit, de az naaagyon
Válasz #1415. hozzászólásra
igen, Feri szóját akar vetni vele ...
Válasz #1414. hozzászólásra
ez kukoricára széthuzva csak 8 sor
Válasz #1411. hozzászólásra
ehun a nodet
Válasz #1410. hozzászólásra
Másban nem is gondolkodsz? pl amazone? jd? de még más is...
Válasz #1410. hozzászólásra
Azonos kategória a két gép,felszereltség,és az elhasználodás dönthet a választásban!
Grün merre vagy?
Van infód a 12 soros nodetről?
Kép,vagy leírásra gondolok,felszereltség stb!
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni mi a véleményetek a KUHN MAXIMA
szemenként vető gépekről? A MONOSEM NG jobb-e tőle, vagy
hasonló a két vetőgép?
Sziasztok!!!!
Egyik ismerősöm szeretne venni egy hat soros, összecsukható, granulátum és műtrágyaszórós vetőgépet,mondta hogy keressek neki neten,ja és 2.100.000 Ft-ja van rá!!!!Ha esetleg tud valaki akkor megkérném hogy írjon neke a veszi.attila@fremail.hu-ra!!!!!Előre is köszönöm!!!!
Válasz #1407. hozzászólásra

A Nodet szerintem Francia de az eszéki OLT is gyártja a koppintását valamint ennek a koppintását Szabadkán az Agria az enyém francia!
Itt 6soros 50cm-re de át szoktam állítani 4sor 70cm-re
Ez a Nodet milyen gyártmány? Mert úgy is láttam már hirdetve, hogy SPC-Nodet vetőgép eladó?
Hát az elemcsere az nem 1 perc per sor! Nomeg ha közben a lábadra ejted, akkor lehet mérgedben inkább hazamész!
Én itt lakok lent a déli határszélen és itt is van egy illetőnek Nodet meg van vele nagyon elégedve ha alkatrész kell hozzá lemegy hozzátok a vajdaságba és meg veszi boltban vagy vásárban szinte fillérekért .
komplikált.....drága alkatrészek....stb...pl egy vetőlemez csere egy napot igényel és kint földön szósem lehet róla...mig 8 soros nodet 10 perc akár parcellán is kultúraváltásnál,ha dobozok nemzárnak hermetikusan már nemvet pontosan...stb...stb...stb
Válasz #1390. hozzászólásra
Vagy csak neked nem jött be. Másnak meg a Nodet. Ez van. Amúgy mi volt a bajod a Beckerrel?
Válasz #1402. hozzászólásra
Egy rau-val
Válasz #1400. hozzászólásra
szerintem oda már új gép kellene , eddig mivel vetettél?
Válasz #1398. hozzászólásra

én úgy keztem a vetőgépvásárást, hogy spc helyett veszek egy ilyen törököt. megnéztem a gaspardót reggel, délután a törököt. végül megvettem e kvernit
Válasz #1399. hozzászólásra
3-400 körül
Válasz #1396. hozzászólásra
hány hektárt vetne évente ?
Válasz #1391. hozzászólásra

volt egy kolléga megnézni, felejtős
Válasz #1396. hozzászólásra
nem tudom, de fényképról nem rosszak
Válasz #1395. hozzászólásra
Azokba mennyi heki van tudsz róluk valamit?
Válasz #1391. hozzászólásra
én láttam már olyat. inkább használt kuhnt vennék a ballától
Válasz #1393. hozzászólásra
MF-es ha nekem írtad nem erre gondoltam azt asszem a dorker kft forgalmaza olyan mint a gaspardó, vagy legalábbis úgy néz ki
http://keszenlet.hu/novenytermesztes/termekek/61/279,matermacc-ms-8130-vetogep.htmlEzt a masexpon blamálta egy emberke,akinek van.Műtrágyatartálytól kínos ráállni a trakival,kardánt kínos összetolni,nyomjelző nulla,azt újat csinált.

Miért mi a baj vele?
aha erről a török összeszerelésű gaspardó utánzatról mi a véleményed
Ja igen...még 1 hozzászólás...ha jót akartok magatoknak...Becker túlnyomásos szemenkénti gépet nevegyetek mert egy nagy sz@r!Tapasztalatból irom,nem ellrettentés miatt....
Gardán az Gardán...lánc meg lánc...sosem vennék láncos szemenkénti vetőgépet!De kinek mi tetszik....
Feri,az a gond h nemnyitja meg az oldalt nekem...esetleg ha több részletet leirnál lehet h tudnék válaszolni kérdéseidre
szevasztok lenne egy olyan kérdésem hogy van a keletagronak egy 3 soros vetőgépje de nem gardánhajtásu hanem láncos megoldással van összerakva valaki megtudná mondani hogy érdemes e megvenni és mi a külömbség a gardános és a láncos megoldás között melyik a jobb??? gardános v láncos??
Válasz #1385. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Benatti-vetogep/20101229-941535/ Erről a gépről mi a véleményed,szójára kellene!
Ja..és elfelejtettem...ha bárkinek bármiféle kérdése lenne a NODET PNEUMASEM gépekkel kapcsolatban...nyugodtan irjon....
Neharagudjon senki,hogy beleszólok...a Vajdaságból irok...és ha igazán jó kukorica,napraforgó,szója stb vetőgépet szeretnétek....a NODET-tól jobbat nemlehet találni....akár használtan behozva külföldről...
Válasz #1382. hozzászólásra
Nah, így már értem. Nekem valszeg marad a cyclo, az nyomja majd a naprát, a buffalo pedig a kukoricát. Mivel azonban ez csak 6 soros, és mechanikus, így ez nem lesz olyan haladós. Sebaj, a mellig érő gazba ezzel vetek majd, ezeket úgysem tudnám naprára előkészíteni. Én is nagyon várom a hó nélküli fagyot, és indulhat az ih!
Válasz #1381. hozzászólásra
Ha egyszer lesz másik vetőgép akkor az 555-ös MF lesz.
Az nyomj majd a kukoricát, a monosem meg a napraforgót. Kezdhetjük április elején egyszerre a vetéseket, gyorsan lehetne végezni. Ez majd terv a későbbiekre.
Fődekkel csinálnék én mindent, de sár van víz van, nem fagy. Most is elkezdett enyhe mínusz lenne éjjel, esett centi hó most pedig olvad.
Figyelem a kútamat. Mire lemegy a talajvíz akkorra hót ziher,hogy valamiből megint felfog törni...
Ha lennénk jó kis fagyok akkor még szántanánk, mert annyia nyomosra lettek taposva a földek, hogy a tárcsa nem lenne elég.
Kinyomnánk a maradékot ami elvan kezdve és félbehagyva, aztán ha még mindig maradna idő dolgozni akkor a kisebb gépek mennének a kisebb táblákra szántani tovább, én meg szerintem akasztanám az IH tárcsát ahogy mondod.
Idő függvénye és már kezdünk kicsúszni belőle. Lassan ha nem sántunk ki, akkor már nemfog elverődni szétfagyni, nehéz lesz elmunkálni tavasszal.
No közben még eszembejutott, hogy lehet a Framest Reptill-ről leakasztom a hullámos tárcsasort mert az beszokott dúrni, aztán símán a kultivátorral illetve a henger megy utána azzal kéne megvágatni vagy 20centi mélyen a fődeket.
Majd kiderűl, egyenlőre locsogás van.
Válasz #1378. hozzászólásra
és nem gondolkodsz rajta h rövidtárcsával csinálsz magágyat? Vagy egy esetleges fagyon IH-val megvágod a földet?
Miért nem monosemen gondolkozol? Szerintem naprára a tökéletes. Igaz, nekem nincs, de errefelé sok van, és talán ennek a legszebb tőtávja.