Ezzel azért vitatkoznék.
Mert az "önkifejezés" is, ahogy írtad, mégis másoknak is szól. Akarva vagy akaratlanul. S aki magáénak érzi, annak mégis a szívéhez is szól. Mert a szerzőn kívül mások is élvezői lesznek, ha nyilvánosságra kerül.
Természetesen ez nemcsak a zenére, hanem szinte minden művészi vagy kevésbé művészi alkotásra is igaz.
Szívhez? Az egyáltalán nem biztos. Legalábbis szándékosan biztosan nem.
Pl. a Quimby biztosan nem "másnak" szól, "csak egy önkifejezés".
Vagy a korai Kispál, amikor még nem a közönségnek készült. A Húsrágó még ma is üt, szerintem a legjobb számuk. Vagy a korai Prodigy, amikor még nem az volt a cél, hogy sok lemezt eladjanak ésígytovább. Régenmindenjobbvolt. Ami nem igaz, mert pl. a Kesh-t is szeretem a fiatalok közül:
Fura ízlésem van.
Azt szeretem - függetlenül a stílustól -, ami szívből jön, őszinte.
Mint ahogy a Kerekes Band-es srác mondta az első éneklős számánál, hogy biztosan let volna sok olyan ember, aki jobban elő tudta volna adni, de ez így akkor is az ő gyereke, ezt neki kell megcsinálni. Vagy valami ilyesmi
Konkrétan erről van szó, igazi rock népi hangszerekkel:
Egy angol tehetségkutató versenyen indult el egy magyar csapat, a Hip Hop Boyz egykori tagjának, Szűcs Zoltánnak a vezetésével. A produkció elképesztő sikert aratott, nem véletlenül. A zsűri előbb kissé lenéző módon vette tudomásul, hogy egy magyar produkció következik, de aztán jól megdöbbent. Az előadás alatt a közönség és a zsűri is a könnyeit törölgette, majd a végén felállva tapsoltak. Gratulálok a csapatnak! Csodálatos.
Néhány éve erre a számra állítottunk össze egyik kolléganőmmel egy lánygyakorlatot a testnevelési bemutatóra.
Igazi siker lett, ami fele részben a jó zeneválasztásnak volt köszönhető.
Esténként nálunk próbáltunk a barátnémmal, nem sejtvén, hogy az udvarról az ablakon keresztül kukkoltak bennünket, jókat derülvén rajtunk.
A youtube-on a video alatt van egy olyan fül, hogy "megosztás". Arra kattintva kiválasztod a megjelenő "beágyazás" fület, majd onnan kimásolod azt a hosszú kacsacsőrös parancssort.
Ezt a parancssort itt a hozzászólás alatt a "Video EMBED" sorba bemásolod, majd "elmented", végül "beilleszted" a hozzászólásodba.
5802 hozzászólás
Ez a Magdijány... élmény számba megy mindig!
Válasz #4701. hozzászólásra

Ezzel azért vitatkoznék.
Mert az "önkifejezés" is, ahogy írtad, mégis másoknak is szól. Akarva vagy akaratlanul. S aki magáénak érzi, annak mégis a szívéhez is szól. Mert a szerzőn kívül mások is élvezői lesznek, ha nyilvánosságra kerül.
Természetesen ez nemcsak a zenére, hanem szinte minden művészi vagy kevésbé művészi alkotásra is igaz.
Válasz #4700. hozzászólásra
Szívhez? Az egyáltalán nem biztos. Legalábbis szándékosan biztosan nem.
Pl. a Quimby biztosan nem "másnak" szól, "csak egy önkifejezés".
Vagy a korai Kispál, amikor még nem a közönségnek készült. A Húsrágó még ma is üt, szerintem a legjobb számuk. Vagy a korai Prodigy, amikor még nem az volt a cél, hogy sok lemezt eladjanak ésígytovább. Régenmindenjobbvolt. Ami nem igaz, mert pl. a Kesh-t is szeretem a fiatalok közül:
Válasz #4699. hozzászólásra

Nem is fura.
Aki az őszinte, tiszta, szívből jövő és szívhez szóló dolgokat kedveli, csak jó ember lehet - így az ízlése sem lehet más.
Válasz #4698. hozzászólásra

Fura ízlésem van.
Azt szeretem - függetlenül a stílustól -, ami szívből jön, őszinte.
Mint ahogy a Kerekes Band-es srác mondta az első éneklős számánál, hogy biztosan let volna sok olyan ember, aki jobban elő tudta volna adni, de ez így akkor is az ő gyereke, ezt neki kell megcsinálni. Vagy valami ilyesmi
Konkrétan erről van szó, igazi rock népi hangszerekkel:
Válasz #4697. hozzászólásra

Mindig meg tudsz lepni valami kuriózummal.
Válasz #4696. hozzászólásra
Vannak még külföldön is elismert magyarok. Pl.:
Válasz #4695. hozzászólásra
Magyarország! Ezt hívják országimázsnak!
Egy angol tehetségkutató versenyen indult el egy magyar csapat, a Hip Hop Boyz egykori tagjának, Szűcs Zoltánnak a vezetésével. A produkció elképesztő sikert aratott, nem véletlenül. A zsűri előbb kissé lenéző módon vette tudomásul, hogy egy magyar produkció következik, de aztán jól megdöbbent. Az előadás alatt a közönség és a zsűri is a könnyeit törölgette, majd a végén felállva tapsoltak. Gratulálok a csapatnak! Csodálatos.
Talán már nem is sokat kell rá várnunk.
Máig gyászolt ez a formáció...
Válasz #4689. hozzászólásra

Válasz #4688. hozzászólásra

Ment
Válasz #4687. hozzászólásra

Jöhet!
..és köszönöm!
Válasz #4686. hozzászólásra
És ez? Ha igen, akkor feldobom az egész (zseniális) lemezt a szokott helyre ;)
Válasz #4685. hozzászólásra

Ez is jóóóó!
De mint ahogy általában nem nézek sorozatot, így tényleg kimaradt ez is.
Pedig ha másért nem, a zenéért érdemes lenne.
Válasz #4683. hozzászólásra
Ezek szerint nem nézed az (Így jártam anyátokkal" című sorozatot. Ez abban hangzott el, mint az egyik szereplő "szégyenteljes" múltja (c:
Ez is abban volt:
Válasz #4682. hozzászólásra

Éppen ilyen gyönyörű időhöz illő, vidám zene kell még a boldogsághoz...
Ma 80 éves Belmondo. Isten éltesse!
Válasz #4673. hozzászólásra

Én is.
Remélem, odaér.
Válasz #4667. hozzászólásra
Küldtem levelet! Ez is onnan, ahonnan az előző ;)
Válasz #4666. hozzászólásra

...s ha már szombat éjszaka....
Válasz #4666. hozzászólásra

Nagyon tetszik!
Válasz #4662. hozzászólásra
Egy kis latin zene egy kubai emigránstól?
http://www.youtube.com/watch?v=bSJQLCImV18
Válasz #4661. hozzászólásra

Jóóó!
Néhány éve erre a számra állítottunk össze egyik kolléganőmmel egy lánygyakorlatot a testnevelési bemutatóra.
Igazi siker lett, ami fele részben a jó zeneválasztásnak volt köszönhető.
Esténként nálunk próbáltunk a barátnémmal, nem sejtvén, hogy az udvarról az ablakon keresztül kukkoltak bennünket, jókat derülvén rajtunk.
Válasz #4658. hozzászólásra
Hagyjuk azt a fránya '80-'90-es éveket... :-)
Válasz #4659. hozzászólásra

Ha a farm jól fog szuperálni , akkor pedig ilyen hazai "kreálmányokkal" boldogítod a szomszédaidat........, he-he
Nyílván a hangerőt nem kell sajnálnok......
"Ha sok pénzem lesz, veszek egy farmot..."
Válasz #4652. hozzászólásra
Válasz #4655. hozzászólásra
A youtube-on a video alatt van egy olyan fül, hogy "megosztás". Arra kattintva kiválasztod a megjelenő "beágyazás" fület, majd onnan kimásolod azt a hosszú kacsacsőrös parancssort.
Ezt a parancssort itt a hozzászólás alatt a "Video EMBED" sorba bemásolod, majd "elmented", végül "beilleszted" a hozzászólásodba.
http://www.youtube.com/watch?v=DpdRr-opbd4
hoppá, hogy kell ezt?
http://youtu.be/smE-uIljiGo