Fórum

Pálinkafőzés jövedéki adómentessége Magyarországon! 

Létrehozta: , 2013-02-23 23:04:25

Új hozzászólás Frissítés
  • Válasz » #33 traktoroskiskukac | 2019-02-21 18:07:28

    Válasz ND #31. hozzászólására

    Úgy tudom van rá mód, csak nem éri meg anyagilag.

  • Válasz » #32 traktoroskiskukac | 2019-02-21 18:04:08

    Válasz csoppika #29. hozzászólására

    Mindenki tudta, hogy azért kellett az adókártya smile wink
    Egyébként venni lehetett mindenféle kötelezetség nélkül, az önkormányzatnál kellett lejelenteni a főzés megkezdése előtt. Tehát nem volt marha aki boltba vette a saját gyártás helyett. Azért sem, mert Én megvettem a főzőt, aznap bejelentettem, harmadnap elkezdtem főzni, negyednap csengetett a NAV-os kocsi mert bejelentés alapján illegális pálinka főzőt üzemelteteksmile lol szeriencsére voltam olyan marha, hogy legalizáltam azonnal. Az embernek csak egy ilyen jó szomszédra van szüksége, hogy nőne köröm a péniszére.

  • Válasz » #31 ND | 2019-02-21 11:22:14

    Sziasztok,

    házi főzésű páleszt hivatalosan eladhatja a paraszt?

    A főzdében bérfőzetettet sajnos nem.

  • Válasz » #30 medikus | 2019-02-21 11:17:31

    Minap hozták le!20 ezer pálinkafőzőt vettek,(jelentettek be) de csak 7000 főzést jelentettek be!Erre biztosan kitalálnak valamit!smile sweatdrop

  • Válasz » #29 csoppika | 2019-02-21 07:00:53

    Válasz Matyi50 #28. hozzászólására

    Szerintem jó nagy marha volt, aki nem maszekba gyártott főzőt, hanem megvette boltban...már akkor kellett hozzá az adókartya...vajon miért???smile biggrin

  • Válasz » #28 Matyi50 | 2019-02-21 06:00:06

    http://magyarmezogazdasag.hu/2019/02/19/porosodo-palinkafozokkel-lenne-tele-az-orszag#

    A nagy főzők legszivesebben betiltanák az otthoni főzést,minden sarokra besúgót állítana.Csodálkoznak hogy a népnek elege van,akit behúznak a csőbe mindig.
    Elhúzzák a mézesmadzagot,ösztönöznek,buzdítanak,aztán mikor kellő az arány,megadóztatják.

  • Válasz » #27 Matyi50 | 2019-01-02 06:12:44

    Válasz neo. #27. hozzászólására

    Ezt értem,de tuti lesz főzde,aki erre hivatkozva emel árat,a paraszt meg elhiszi.

  • Válasz » #26 neo. | 2019-01-01 20:44:38

    Válasz ...:::Pisti:::... #25. hozzászólására

    NETA-t az első kereskedelmi forgalomba hozatalkor kell megfizetni. Berfozes folyamán a főzető saját cefréjéből mint szolgáltatásként állítunk elő pálinkát a főzető saját részére,így az nem forgalomba hozatal tehát nincs adó rajta.

  • Válasz » #25 ...:::Pisti:::... | 2019-01-01 14:10:39

    Mert eddig a pálinka nem volt neta adó alá tartozó termék

  • Válasz » #24 ND | 2019-01-01 13:34:22

    Válasz wernerj #23. hozzászólására

    A cikk szerint a bolti pálesz adója nő. Főzdében eddig (sem?) fizettél neta-t.

  • Válasz » #23 wernerj | 2019-01-01 13:09:50

  • Válasz » #22 Matyi50 | 2019-01-01 12:30:11

    Tudja valaki konkrétan mennyivel emelkedett egy liter pálinka adója mától a neta. miatt?

    Illetve mennyibe kerül egy liter gyümölcs és egy liter törköly ára átlagosan mostanság?

  • Válasz » #21 neo. | 2018-12-20 17:50:06

    Válasz ND #20. hozzászólására

    Az nem online rendszer csak elektronikusan vezetett nyilvántartás. Értékesíteni vagykereskedelmi főzdének lehet vagy saját úton. Fozde nem igen létezik az országban aki a ,, beesett ‘’bérfőzetőtöl hivatalosan megvenné a párlatok mert megcsinálja saját maga. Saját magadnak kell csinálni ha kistermelői rendszerben akarod értékesíteni vagy keresel egy kerfőzdet és rajta keresztül nyomod az egészet. De ez mind sok sok költség.

  • Válasz » #20 ND | 2018-12-20 13:48:02

    Most főzzük.
    Főzdében nincs lehetőség papírozni, mert az online rendszeren nincs továbbértékesítésre gomb smile hammer

  • Válasz » #19 Matyi50 | 2018-12-20 08:29:25

    Válasz ND #16. hozzászólására

    El lehet,de hogy megéri e vele kinylódni,az más kérdés. Főzdében kifőzeted,annak a költsége+befizeted az eladni kivánt mennyiség után az adót,ami literenként évente változik. kell még: Származási bizonylat,párlat zárjegy,nyilvántartás.

    Ha főzdében főzeted és kereskedelmi mennyiség is van (eladni akarod) akkor azt a főzdében is könyvelni kell azonnal amikor lefőtt. utólag már nem lehet!

    Ja és persze az eladott pálinka után is a bevétel adózik. Magyarán nyugtát kell írnod,de ha nem írsz meg bukta,mert a menyniséget már előtte lejelentetted,nyilván van tartva :D

    Szóval olyan drágán kéne már adni (8.10ezer/liter) a házi páleszt így,hogy legyen belőle haszon is,hogy azt meg már nem veszik meg,hiszen sokaknak annyit nem ér,nameg beszerzik máshonnan olcsóbban,vagy kifőzik maguknak.

  • Válasz » #18 neo. | 2018-12-20 06:15:51

    Válasz ND #16. hozzászólására

    El lehet adni. Befizetes a teljes adó maradék részét, zárjegy, palackozás, kistermelő vagy és van egy kisker engedélyed.ja meg van hozza NETA jan1-től. És számlaképesség vagy.

  • Válasz » #17 apuci | 2018-12-19 22:48:52

    Válasz ND #16. hozzászólására

    Szerintem nem lehet,de lehet tévedek!smile wink

  • Válasz » #16 ND | 2018-12-19 22:25:16

    Sziasztok.

    Őstermelő a szeszfőzdében bérfőzetett Pálinkáját hogyan adhatja el legálisan?

  • Válasz » #15 Radocz | 2015-01-13 08:52:22

    Aki rendelkezik pálinka főző készülékkel, az január 15-éig jelentse be a helyi önkormányzatnál.

    Ha úgy van, hogy hárman közösen vásároltak, vagy örököltek egy készüléket, akkor mindhárman jelentsék be, a helyileg illetékes önkormányzatnál.

    Hogy mi lesz a bejelentés után, azt csak jósolni lehet.

    Viszont, ha nem történik meg a bejelentés, akkor ezzel 2015 évben csak "feketén" lehet pálinkát főzni. Legalábbis én így értelmezem.

    A mi önkormányzatunk honlapján ez található:

    http://www.balmazujvaros.hu/index.php/hirek/633-magan-palinkafozes-adoja


    http://www.balmazujvaros.hu/index.php/hirek/633-magan-palinkafozes-adoja

    smile cowboy

  • Válasz » #14 ARES-826 | 2015-01-12 10:05:10

    Válasz #11. hozzászólásra

    Hát azt majd csak kitudják fizetni, azt az ezrest! Akkor az az egész családnak elég "felesével" naponta!smile biggrinsmile biggrin

  • Válasz » #13 Radocz | 2015-01-12 10:00:40

    Válasz #12. hozzászólásra

    Anno heti fél liter fogyott.

    Az 26 liter egy évre.

    Aki nem vezet ennek, a többszörösét is meg tudja egyedül inni, és meg sem látszik rajta.

    Más:

    Az önkormányzat helyi adósánál kell a bejelentést megtenni.

    smile cowboy

  • Válasz » #12 Y-175D | 2015-01-11 18:09:48

    Válasz #9. hozzászólásra

    Nem egy embernek, hanem egy háztartásnak, annak létszámától függetlenül.

    Ha valaki megiszik napi egy felest, akkor évente elfogyaszt kb. 18 liter pálinkát, ha besegít a szűkebb és a bővebb család, meg a barátok is, akkor már nem is tűnik olyan soknak. (Eladni, elajándékozni nem szabad, csak meginni.)

  • Válasz » #11 Y-175D | 2015-01-11 18:01:48

    Válasz #7. hozzászólásra

    2015. január 1-től nem lehet adómentesen főzni. Kedvezményes adózás saját termelésű gyümölcs esetén bérfőzetésnél a normál adótétel 50%-a, de legfeljebb 86 liter 50%-os párlat után 833,-Ft/liter, felette 1667,-Ft/ liter az adó (egy liter 100%-os tisztaszeszre vetítve 3333,-Ft/ liter a jövedéki adó). Ha magad főzöd, az önkormányzatnál regisztrált saját legfeljebb 100 literes lepárló üstödben, mint magánfőző, úgy legfeljebb 86 liter 50%-os párlat főzhető egy évben, amire a teljes mennyiség után jelenleg összesen 1000,-Ft az éves átalányadó (a teljes 86 liter után).

    De ez szerintem, sem az Unió, sem a mi részünkrő nem lefutott meccs.
    Ha bővebben érdekel a téma, úgy az alábbi linkeken olvashatsz róla:

    Pálinkafőzés(otthon)
    Az ördög ügyvédje-Advocatus diaboli

  • Válasz » #10 Mézga | 2015-01-11 16:32:28

    Válasz #9. hozzászólásra

    ki van adva az önkormányzatoknál, hogy mérjék fel kinek van pálinkafőzője és mennyi pálinkát főz.

  • Válasz » #9 ARES-826 | 2015-01-11 15:45:24

    Válasz #8. hozzászólásra

    Még ha nagy piás akkor is! 100 liter pálesz egy embernek. smile tonguepsmile tonguepsmile whistlingsmile whistlingsmile whistling

  • Válasz » #8 bekk | 2015-01-11 15:15:44

    Válasz #7. hozzászólásra

    50 l 100 szeszfokos ,vagyis 100 l 50 fokost ,az már elég a családfőnek "

  • Válasz » #7 ARES-826 | 2015-01-11 15:10:59

    Válasz #6. hozzászólásra

    Most is lehet otthon főzni adómentesen volt a hírekben de csak saját magad által termelt gyümölcsből, de már a literre nem emlékszem, hogy mennyit pontosan! smile blink

  • Válasz » #6 Y-175D | 2015-01-11 15:06:51

    Válasz #1. hozzászólásra

    Mert Magyarország az Uniós csatlakozási tárgyalások során mást kért (amit meg is kapott a pálinkafőzés kérdésében). Most az Unió csak azt kéri számon rajtunk, amit a szerződésben annak idején vállaltunk. Jobban tették volna a politikusaink, ha annak idején átgondoltabban és felkészültebben tárgyaltak volna a csatlakozási feltételekről.

    (Félreértés ne essék, saját magamnak is jobb lenne, ha adómentesen lehetne pálinkát főznünk a jövőben is.)

  • Válasz » #5 Borosd | 2014-08-15 21:24:34

    Válasz #2. hozzászólásra

    Ízlés és megszokás kérdése. Azt mondják az "okosok" az egylépcsős technológia tisztább illatot eredményez, de bizonyos gyümölcsöknél az ízvilág jobban összeáll a hagyományos, kétlépcsős technológiával főzött párlatoknál. A kereskedelmi főzdék gyakran keverik (blendelik) a két technológiával előállított pálinkákat a megfelelő minőség eléréséhez. A magam részéről azt mondom, hogy megfelelő minőségű gyümölcs felhasználásával és irányított erjesztéssel nagyon jó pálinka készíthető mindkét módszerrel.

  • Válasz » #4 (Claastra) | 2014-08-15 19:33:33

    Válasz #2. hozzászólásra

    Sanyi bátyó,aromatornyos szerb főzóvel nagyon jó(legalább 10 ember véleménye) megy pálinkát sikerült összehozni

  • Válasz » #3 Karaj30 | 2014-08-15 11:15:42

    Válasz #2. hozzászólásra

    Szerintem mind a kettőt lehet egyformán finomra csinálni....csak nem kell sajnálni elengedni 2-3 iltert belőle az elején...azt a keserű részt...na meg a végén...smile wink ha tehetem a hagyományost választom a főzésnél...régi jól bevált technológia....

  • Válasz » #2 Czanik Sanyi | 2014-08-15 07:39:40

    Kissé vág a témába de mivel orvosság is......,smile biggrin volna egy kérdésem....mely pálinka a finomabb a hagyományos-főzésű, vagy az aromatornyos?smile confused

  • Válasz » #1 gyöngyösi csaba | 2013-02-23 23:04:25

    Nemigazán értem a nagy unió,mitkifogásol a Pálinkánk adómentességén! Ugyanis Mária Terézia máig is életbenlévő törvényeiközt 4 osztrák tartomány ami anno "magyar" Szeszadómentes 20 liter 96%-os meg családtagonként 3liter szeszre! Mivel Törvényeszerint Gyógyszernekminősül! Ha unióban létezik a törvény akkor nekünk miértnemjár!

[bezárás x]