Gázolaj árak 601 Ft Benzin árak 604 Ft EUR 388.05 Ft USD 356.13 Ft CHF 391.85 Ft GBP 452.28 Ft

Fórum

Becenév: villanypasztorriaszto
Csatlakozott: 2014-04-04 21:34:45
Utolsó belépés: 2024-05-05 10:39:58
Fórum hozzászólás: 77

A felhasználó hirdetései

45.000 Ft
10 éve hirdető
Új
2024. május 5. 10:41 Villanypásztor Csongrád-Csanád, Szentes
A nagyfeszültségű riasztó modul ára 45.000 Ft Villanypásztor GSM riasztó-Elektromos karámok-Elektromos biztonsági kerítések felügyeletére...
145.000 Ft
10 éve hirdető
Új
2024. május 5. 10:40 Villanypásztor Csongrád-Csanád, Szentes
Elektromos biztonsági kerítéshez - Villanypásztorhoz GSM riasztó és vezérlő szett. A villanypásztor GSM riasztó, egy széles körű, mindenre...
500.000 Ft +ÁFA
10 éve hirdető
2024. május 5. 10:40 Egyéb szolgáltatás Csongrád-Csanád, Szentes
Nyugalom - Maximális védelem - Tökéletes biztonság! Válassza területe védelmére az intelligens elektromos vagyonvédelmi kerítésrendszert,...

Fórumhozzászólásai

Előzmény: Selvin #524 hozzászólásaÜgyes a baltás módszered! Ramil Szafarov is inkább a gagyi villanypásztorokat baltázta volna mint az Örmény katona tárását.

Előzmény: Selvin #493 hozzászólása"Le kell cserélnem a villanypásztort, ebben kéne egy kis segítség. Érdemes megvenni egy gyárit (konkrétan ako duo power 3J)? Kb fél/harmad áron lehet kapni kisiparit is ugyanilyen paraméterekkel (bruno, pulzár). Jobb annyival a gyári? "

Villanypásztor, energiaellátó vétel előtt azért, hogy a pénzedért azt kapd amire szükséged van és főleg ne tudjanak átverni a szélhámos kereskedők vagy a villanypásztort „barkácsolók”, legyél tisztába a készülék Joule értékeivel!

Ha valaki azt mondja neked, hogy a villanypásztor 5 Joule-s akkor lényegében nem mondott semmit!

Érdemes tudni mi az a töltési energia, mi az a kimenő energia, mi az a 500 Ohm standard terhelésen mért energia Joule értéke.

Egyszerűen és röviden:
Minden villanypásztorban van egy nagyfeszültségű kimenő transzformátor, ennek a bemeneti tekercsén (primer oldalán) egy elektronika által vezérelve kisütnek egy kondenzátorban tárolt energia mennyiséget rövidebb mint 0,1 másodperc alatt, ezt nevezzük töltési energiának legyen pl. 10 Joule.
Ez az energia a transzformátor kimeneti tekercsén (szekunder oldalán) szintén megjelenik, de a vasmag okozta veszteség miatt egy kisebb értékben, ezt nevezzük kimenő energiának, legyen pl. 7 Joule.
Amikor egy villanypásztorról szeretnénk megtudni, hogy a készülék megfelel-e EN 60335-2-76-os EU szabvány energia ellátók kimenő energiára vonatkozó előírásainak, akkor bizonyos méréseket és hozzákapcsolt számításokat kell elvégezni.
Képzeld el azt, hogy rákapcsolod a villanypásztorodat 1 km hosszú karám vezetékre, a vezeték végére és a földközé bekötsz egy 500 ohm értékű nem induktív ellenállást és azon méred az átfolyó energia nagyságát, ha ez az energia nem több mint 5 Joule akkor a készülék kimenő energia szempontjából megfelel a szabvány előírásainak.
Neked ez az érték lesz a mérvadó ! mert ez fogja meghatározni, hogy menyire lesz hatékony az energia ellátód, villanypásztorod.
Hogy is van ? amikor árusítanak pl. 15-Joule kimenő energiájú villanypásztorokat és mégis megfelel a szabványnak? ez azért van mert a készülék egy bonyolult elektronikai megoldásnak köszönhetően mindig figyeli a kimenetére eső terhelés mértékét, (pl. aljnövényzet okozta veszteség) ennek hatására a készülék automatikusan növeli vagy csökkenti a kimenő energia nagyságát és a szükséges mértékű energiát pumpálja a vezetékbe, de ez a energia soha nem lépi át azt a bizonyos 5 Joule értéket. Na ezt a megoldást soha egyetlen egy „barkács” kategóriás villanypásztor nem fogja neked produkálni. Volt alkalmunk több ilyen „barkácsolt” készüléket tesztelni azonban az eladó által hirdetett kimenő energiát egyik sem produkálta pl. az 5 Joule-os 2,2-J a 7 Joule-os 3,1-J kimenő energiát produkált stb.

Egyrészt ezért érdemes gyári készüléket vásárolni mert azokkal nem trükköznek, persze csak abban az esetben ha a gyártó vagy a kereskedő tisztességesen feltünteti a töltési, kimenő és a 500 ohm terhelésen mért energia nagyságát joule értékét, ahol ezt nem írják le egyértelműen akkor ott se vásároljál! Figyeljen oda mindenki mit hol és kitől vásárol.

Elektromos kerítés, villanypásztor kerítés napelemes áramellátása.

Az elektromos kerítés rendszerek 24 órás üzembiztos energiaellátásához az alábbiakat célszerű figyelembe venni.

Először is határozzuk meg a rendszerünk maximális áram fogyasztását ( inkább többet mint kevesebbet !) az alábbi fotókon látható vezérlő elektronika maximális áramfelvétele 12 Volt Dc feszültségen pl. 2,5 A ( nagy kimenő energiájú villanypásztor 2A + riasztó 300-400 mA ) ,
ha ez meg van, határozzuk meg az energia tárolásához szükséges akkumulátorunk kapacitását.
Az akkumulátor Amper óra (Ah) számát úgy kalkuláljuk, hogy az legalább 30 órán keresztül tudja működtetni rendszerünket egyszeri feltöltéssel, a mi esetünkben 30 h x 2,5 A =75 Ah, azonban mindig válasszuk nagyobb kapacitásút legalább 40 % -al, tehát legalább egy 100 Ah akkumulátort célszerű használni. A megfelelő napelemünk teljesítményét úgy határozzuk meg, hogy az akkor is képes legyen tölteni az akkumulátort, amikor napelemünk áramtermelő képessége visszaesik akár 40 % értékre ( pl. tartós borús felhős időszak esetén) egy 100 Ah akkut, szükség esetén akár 10 Amperrel. A mi esetünkben egy 340 W-os napelem tábla 30 A töltésvezérlővel elégséges mennyiségű áramot termel. A kissé túlméretezettnek tűnő eszközök használatától nem kell megijedni, így a rendszerünk akkor is üzembiztosan fog működni ha az akkumulátorunk kapacitása csökken az évek múltával, az akkut ajánlott legalább 4-évente cserélni.


Miért lehet életvédelmi szempontból veszélyes egy maszek gyártmányú 230 Volt hálózatos üzemű villanypásztor készülék.

Az internet tele van, mindenféle olcsó kategóriás 10-20 e Ft-ért is megvásárolható villanypásztorral, amit az eladó szabványos és biztonságos készüléknek hirdet pedig a szabványossághoz a világon semmi köze ez a átverés kategória. A vételár nagyon csábító, sok embert a számokon kívül semmi mást nem érdekel, még az sem, hogy milyen veszélynek teszi ki magát és környezetét egy gagyi 230 Voltos villanypásztor használatával. A veszély főleg azokra az olcsó villanypásztorokra értendő, amelyek dobozából „kilóg” a 230 V csatlakozó kábel. ( itt nem a 12 Volt akkumulátoros vagy 230 V/12 V külső tápegységgel-adapterrel használható szerkezetekre gondolok) .

Ahhoz, hogy egy olcsón eladható viszonylag nagyobb kimenő energiával rendelkező villanypásztor készítsen valaki, egyszerű áramköröket és olcsó kategóriás alkatrészeket kell használnia.
A tárolt energia előállításához szükséges néhány 100 Voltos egyen feszültséget egy előtét kondenzátor használatával, közvetlen a 230 V hálózati feszültség egyenirányításával, sokszorozásával kell előállítania.
( ezt az elméletet neves gyártó cégek is használják készülékeik elektronikájában, bonyolultabb, költségesebb többszörös galvanikus leválasztással kiegészítve, ami kizárja a hálózati árammal történő érintkezés esélyét a 230V karámvezetékbe kijutását).

A gyári 230 V pl. 5 Joule kimenő energiájú villanypásztor ezért olcsóbb az akkumulátorról üzemeltethető 5 Joule készüléknél, mert 12 Volt feszültségből jóval nehezebb, bonyolultabb és költségesebb előállítani azonos teljesítményű kimenő energiát.

„Ami elromolhat az el is romlik” mondja a közmondás, csak bele kell gondolni ha meghibásodik egy primitív 230 V villanypásztor áramköre! a hálózati feszültség karámvezetékbe történő kijutását ez esetben csak a nagyfeszültségű kimenő transzformátor állathatja meg !
El kell gondolkodni, hogy érdemes-e néhány ezer forint spórolásért életveszélyes 230 Voltos maszek villanypásztorokat használni! - Még mindig jobb megoldás a 12 V maszekot egy 230/12 V biztonságos tápegységgel használni.

Az EN 60335-2-76 Európai szabvány elektromos kerítés energia ellátók speciális követelményei 22.101 meghatározása szerint

„ Hálózati működtetésű energia ellátók és hálózatra is csatlakoztatható, akkumulátoros működtetésű energia ellátók esetén a kerítés áramkörben lévő transzformátorokat egy külön rekeszbe kell helyezni. Ez a rekesz nem tartalmazhat olyan alkatrészt, amely érintkezik vagy érintkezésbe kerülhet a hálózattal, kivéve a transzformátor kimeneti tekercsét. „

Vagyis ha minden áron maszek villanypásztort akar venni valaki, előtte nézzen bele a dobozába hogyan van az szerelve, mert ha a kimenő trafó nincs külön rekeszbe (doboz részbe elszigetelve) akkor annak a készüléknek a világon semmi köze a szabványhoz, ilyen külön elszigetelést (ami kötelező alkalmazni) egyetlen maszek, szabványosnak hirdetett villanypásztorban sem lehet találni.

A 230 V közvetlen csatlakozású villanypásztor készülékek a II. érintésvédelmi osztályba tartoznak miszerint:
Kétszeres (kettős), vagy megerősített szigetelésű. A feszültség alatt lévő részek oly módon el vannak szigetelve az érinthető felületektől, hogy meghibásodás esetén sem fordulhat elő veszélyes érintési feszültség. ( Lefordítva a karám vezeték csatlakozójára nem juthat ki 230 V hálózati feszültség semmilyen hiba esetén sem)

A fentiek csak egy jelzés értékű észrevétel.

Vásároljon mindenki felelőssége tudatában, belátása szerint olyan villanypásztort, amit jónak tart.

Előzmény: Maszek Zs #230 hozzászólásaErre a nyakörv-re gondoltál ?

http://www.elektromoskeritesek.hu/wp-content/uploads/2018/09/A-s%C3%B6r%C3%B6s-aut%C3%B3-2.mp4?_=1

Előzmény: avm #372 hozzászólásaAz unióban tilos szöges pengés drótba áramot vezetni. Magyarország ebben a téma körben még valóban nem hozott semmilyen állásfoglalást idáig, de mégis az unióhoz tartozik.
Vannak írott és íratlan szabályok amit célszerű betartani, ha a villanypásztorodnál áramot vezetsz a szöges drótba és emiatt lesz valamilyen baleset pl. egy gyereknél, tuti megfognak "húrcolni".
Ha már mindenképp szöges drótot akarsz, akkor használd test szálnak pl. két áramszál közé vagy alá.

Ez még mindig a barátságosabb megoldás , saját felelősségedre meg bármit.

Üdv.Előzmény: jambo #370 hozzászólása


A szöges drótnak van visszatartó ereje az unióban azonban a szöges és pengés drótokba tilos áramot vezetni.

Ezt a 2 m magas megoldást nyugodtan megépítheted, a jelzőszalagokat a vadak is látják, nem ugranak bele a huzalsorokba és átmenni sem tudnak rajta. A jól megépített okos elektromos kerítésrendszer nem csak a 4 hanem 2 láb ellen is véd. A műanyagtartós rendszernél nincs feszültség áthúzás, olcsó és gyorsan telepíthető megoldás. Ha riasztót is telepítesz rá, bármilyen kerítés hibáról, lopásról akku merülésről stb. pillanatok alatt kapsz telefonos értesítést, utána tudsz azonnal intézkedni.
Hosszútávra érdemes beruházni. Bazár megoldásokba meg ne bonyolódj bele, kidobott pénz az ablakon. Ha nincs hálózati áram a rendszer működhet akkuról. A kerítés házilag is kivitelezhető.

Okos villanypásztor kerítés  vadaknakVillanypásztor, akkumulátoros naplemes szett, GSM riasztóval.Villanypásztor GSM riasztó  Speedrite villanypásztorral

Előzmény: mtz1962 #356 hozzászólásaA megvédés alatt mit értesz ?

Többen kérték, hogy szeretnének képeket látni, elektromos kerítésekhez használható, riasztó és energiaellátó szettekről. Az alábbi összeállítások bármilyen típusú kerítéshez jók! legyen az villanypásztor kerítés vagy elektromos biztonsági kerítés. Látható egy vagy kétzónás vezérlő rendszer rövidebb vagy hosszabb kerítéshez, karámokhoz. Kimenő energia nagysága készüléktől függő, általában 2 -5 joule között változik. Létezik 15.000 Volt kimenő feszültségű készülék is pl biztonságikerítéshez vagy kiválóan használható, sertés, vaddisznó, birka stb állatkarámokhoz.
A riasztó minden olyan hibát jelez ami egy elektromos kerítésnél keletkezhet, A riasztó a be és kimenetek funkcióinak aktiválásától függően az alábbi hibákat és eseményeket képes jelezni, akusztikus és vizuális módon, valamint képes továbbítani mobiltelefonra a legfontosabb információkat ingyenes hívás és olyan SMS üzenetek formájában amely tartalma konkrétan megnevezi a riasztást kiváltó okot.
Karám huzal szakadását, karám vezetéken történő feszültség áthúzásokat, vezeték érintését, részleges vagy teljes zárlatokat, lehetséges a villanypásztor készülék meghibásodásának kijelzése. Jelzi a tápfeszültség, hálózati áram kimaradását a riasztó belső vagy külső akkumulátorának hibáit. Külső 12 Volt akkumulátoros/napelemes rendszereknél az üzemi akkumulátor lemerülési folyamatát jelzi, és figyelmeztet időben a lemerülés előtt állapotban, méri az akkumulátor kapocs feszültséget, amit mobiltelefonon bármikor lekérdezhet és vissza is ellenőrizhet. A riasztó azonnal késlekedés nélkül jelzi a bemeneteire kapcsolt külső érzékelők jelzéseit, például: ütés, dőlés, mozgás szenzor, doboz ajtó vagy külső kapuk nyitás érékelőinek jeleit azok kábeleinek átvágását szakadását. Még az akkumulátor lopására is riaszt pl legelőkön nagy segítség. A GSM kommunikátoros rendszer biztosítja a távoli ki és bekapcsolásának valamint a rendszer működésének teljes ellenőrzésének lehetőségét. A riasztó rendszerek akár távfelügyelethez is kapcsolhatók.

Az alábbi képeken komplett fémszekrénybe szerel kültéri használatra alkalmas GSM kommunikátoros szettek láthatók
Akkumulátoros naplemes szettEgy zónás szett használható 230 V Hálózatról de működhet 12 V akkumulátor, napelemes töltésről is, nagy kimenő energia  Kétzónás szett, hosszú kerítsekhez, zónánkénti riasztás funkcióval Kétzónás szett bármilyen villanyásztor készülékhez, szünetmentes árm ellátással, közepes vagy hosszú arámokhozNagy feszültségű 15 e Voltos és nagy kienő energájú 2 zónás szett, hosszú karámokhoz kerítésekhez ( sertés, vaddisznó, birka stb )

Előzmény: Jago #137 hozzászólásaSemmilyet! Kerítsd körbe a területet elektromos biztonsági kerítéssel,riasztó funkciókkal és biztonságba lesznek a dolgaid !

Előzmény: broll79 #321 hozzászólásaA villanypásztor kerítésed ha lopják rongálják, használj hozzá riasztót ! másod perceken belül kapod az értesítést telefonodra a problémákról. Éjszaka meg nyugodtan alhatsz a technika figyel és őrködik helyetted.

Előzmény: avm #320 hozzászólásaÜdv. 350 Ft/m, végdugóval + 50 Ft a képeken láthatod bármilyen variációban szerelhető, évek óta szereljük elektromos kerítésekhez riasztóval, önálló tartóként is használható egyszerűen a földbe fúrsz egy lyukat beledugod és kész. Műanyag és műanyag közt nincs áthúzás mint a fa és fém tartókra szerelt szigetelőknél, még akkor sem ha a szigetelőre ragad valamilyen gaz, falevél stb. általában esős, ködös, párás, téli időszakokban meg növekszik ilyen esetben a feszültség áthúzás esélye. A rendszerből építhetsz akár több száz méteres önálló
kerítést is. Ilyenkor a vadaknak jelzőszalag
a tolvajoknak meg figyelmeztető tábla kell !

Előzmény: broll79 #316 hozzászólásaA fa karódra a szigetelő miből van ? műanyagból ! a szigetelők mégis kibírnak akár 15-20 évet is, mégsem porladnak szét mint a „ropi”. Nem értem mi a bajod a műanyaggal amikor te is használod nap mint nap. A megfelelő anyagból készült műanyag tartó is kiválóan használható bármilyen elektromos kerítéshez, számos előnnyel rendelkezik a fa és a fém tartókkal szemben, szigetel, esztétikus és nem fog 1 év alatt összevissza görbülni meg repedezni.
Nem kell a NASA- hoz menni „ hiper szuper űrtechnológiás műanyagért” mert ez sem kerül többe mint a fa.
A beton oszlopokra a tartók gyors, egyszerű és olcsó szerelési módja a szalagos rögzítés technika, lehet az feszítő szalagos (fix) vagy a perforált szalagos (oldható) rögzítési megoldás főleg ott ahol sok 100 db kell.

-----------------------------------------
„Rögtön gondoltam, hogy neked van hiper szuper űrtechnológiás műanyagod. Valószínű ez is megvan 300 forintból, mint egy akác karó, ami 5-10 évet kibír.
A 2. képen miért van beton oszlophoz rögzítve hilti szalaggal??? Ennyire erős?”

Előzmény: broll79 #302 hozzászólásaMűanyag és műanyag közt van jelentős különbség !
Ezek a képen látható szigetelő tartó vagy karó mindegy minek nevezzük, már több éve tökéletesen funkcionál, UV álló nem vetemedik, nem rohad szét, nem kell felület kezelni és ráadásul még az áramot is szigeteli a környezetétől,a legolcsóbb szigetelővel is tökéletes, vagy akár egy huzalból készült kapoccsal is rögzíthető rá a karám vezeték, feszítés pontokra is használható a megfelelő kitámasztással, és tökéletes rendszereket lehet építeni használatukkal. akinek van fűrésze, fája meg ideje az csinálja a fakarókat.

Előzmény: Selvin #297 hozzászólásaHasználj műanyag karót, olcsóbb mint az akác,
szigetelő csak akkor kell rá, ha esős időben is használni akarod, a fa felszívja a vizet a földből a környezetéből és vezeti fogja az áramot. A 2-es drót tökéletes akár több km re is, megfelelő földeléssel-földelésekkel. Csavar+alátét és rögzítheted (5 Ft db )

Előzmény: jani62 #135 hozzászólásaMűanyag tartós rendszer, fúrsz egy lyukat a földbe beledugod a szigetelő tartót, körbe keríted vele a majort behuzalozod. teszel rá riasztót, vilanypásztort stb, ennél olcsóbb megoldás nincs illetve akkor olcsóbb ha kisebb területet kerítesz be.

Előzmény: jocek26 #132 hozzászólásaEgy drasztikus védelem a terület határain ! az a biztos megoldás egy 200 m hosszú e-kerítés szett "lekarcsúsított" változata GSM riasztóval hang fény jelzéssel már 350-e től elérhető és már ez is megálltja a primitív gázolaj és egyéb fémtolvaj bandákat, ráadásul kutyát macskát bármilyen házi állatot lehet tartani az udvarban, tanyában telephelyen, nem fognak téves riasztást produkálni mert az áram távol fogja az állatot tartani a kerítéstől. Egy olyan területet vagy telephelyet védeni ahol " kupleráj van" össze-vissza tele van mindennel fákkal, anyagokkal, gépekkel épületekkel stb mozgásérzékelőkkel, egyéb infrákkal, kamerákkal védeni nem egyszerű dolog de hogy sokkal drágább lesz mint a elektromos kerítés az biztos. Egy ilyen helyen kamera rendszert építeni az meg egy vagyon, egyszerű és drasztikus rendszert kell építeni kevés hiba lehetőséggel, így a gazda sem bonyolódik bele a sok technika kezelésébe jelzéseibe stb. Egyébként egy ledes térvilágítás 16 huzalsoros elektromos kerítéssel kombinálva akár sok száz millát érő géppark védelmére is tökéletes megoldást nyújt. Persze abban egyetértünk hogy a kombinált rendszereknek nagyobb a védelmi szintjük csak kérdés azt meg fizeti-e valaki amikor mindenki mindenen spórolni akar.

Üdv

Előzmény: fulemule21 #115 hozzászólása


Így néz ki egy komplett szett, villanypásztor GSM riasztóval, és használhatod akár több km. huzalhoz is.
( a képen az akkumulátoros-napelemes áram ellátású szett látható )

Ez pl. egy rugós nagyfeszültségű csatlakozó toló kapuhoz.

Előzmény: .Norbert #114 hozzászólásaÜdv.
Ne keverd a villanypásztor karám kapu megoldásait az elektromos biztonsági kerítés kapu megoldásaival, ha nyíló a kapud akkor egyszerű "lengő" hurok megoldással kell a nagyfeszt átvinni a kapun lévő huzalokra, ha toló kapud van akkor meg egy speciális kialakítású nagyfesz érintkezővel kell csatlakozni + a kapukra a nyitás érzékelő. Ezzel a megoldással a villanypásztor GSM riasztó azt is jelzi, hogy melyik kaput nyitották ki ha esetleg több van. Természetesen a kapunyitás érzékelőket akár ki is kapcsolhatod pl nappali üzemmódra úgy hogy az áram megmarad a kerítésedbe ( villanypásztor üzemmód, állatkarám). Egyébként bármilyen alakú, formájú, méretű (sok hektár) területhez, akár több kapuval is van megfelelő megoldás. Küldök képeket megoldásokról. Ha kell valami jelezd. Üdv

Előzmény: fulemule21 #112 hozzászólása
Egyet értek veled, a védelem minél több „fokozatból” rendszerből áll, annál magasabb a biztonsági szintje. A kamera rendszer az események rögzítésére megfelel, abban az esetben, ha jól megválasztott rendszert építünk ( képfelbontás, éjszakai megvilágítás stb) azonban egy nagyobb terület , telephely (ahol sok az épület, nagy a terület, szétszórva minden) ott egy jól használható kamera rendszer akár több millióba is kerülhet. A vadkamera egyszerű könnyen telepíthető, internet elérhetőséghez kötött szerkezet, vagy memória kártyára rögzít, azonban kisebb terület megfigyelésére lehet alkalmas pl bejárat, egy munkagép stb. vagy egy „ szarka” lebuktatására is használható ha gyorsan kell valami.

Területvédelem - tanya védelem célra melyiket válasszam.
Elektromos kerítést ? vagy infra kerítést ?
Sokan úgy gondolják, hogy az infra kerítés olcsóbb és jobb megoldás mint az elektromos kerítések pl. egy tanya védelmére. Hasonlítsuk össze (röviden).
Mik a jellemzők a tanyákra ? a kerítés legtöbbször rossz állapotú, annak vonala és domborzata általában változó ( nem sík és nem egyenes a nyomvonal). Állatok vannak az udvarban vagy állatok járnak át a kerítésen (kutya, macska, egyéb állat).
Az infra sorompónál a legnagyobb probléma ilyen eseten a téves riasztások sokasága a domborzat és a kerítés nyomvonalának követése, ha nem akarunk riasztást ott ahol pl. a kutya rohangál akkor jelentősen meg kell emelni a „sorompó” magasságát de így az ember is könnyedén átbújik a sugarak alatt. Ha az árat összehasonlítjuk pl. 300 m hosszra 4 sarok ponttal akkor egy 8 huzalsoros 160 c magas e-kerítés GSM riasztóval kb 350-400 e Forint, míg ugyanez infra kerítéssel 2x4 sugaras infrákkal több mint 500 e Forint. Nem elhanyagolható az sem, hogy az e-kerítést akár házilag is megoldható, az infrás rendszereknél ez kizárt. Tehát marad az elektromos kerítés végleges megoldásnak, megmaradhatnak az állatok az udvarban, nem lesz téves riasztás, visszatartja a tanyába járkáló állatokat és az ember sem tud átjutni a huzalsoron úgy, hogy riasztást ne indítson a rendszer. Összefoglalva egy kb 2 hektáros terület védelme akár 350-400 e költséggel is megoldódhat.

Előzmény: colizoli #254 hozzászólásaÚgy látom juhokat tenyésztesz, történt, hogy egy gazda állományából egy éjszaka elloptak egy kisteher autónyi birkát, az ólak kb 10 méterre voltak az útszélétől a kutyákat lenyomták teleszkópos sokkolóval, gazda meg 15 méterre aludt a tanyában semmit nem vett észre. Átvágták a kerítést felrakták a birkákat és ennyi. A gazda csak reggel szembesült a dolgokkal. Előtte ö is sokallta a riasztót, utána már nem!

Előzmény: colizoli #247 hozzászólásaA probléma megoldására a recept a következő !
Végy!
1-db villanypásztor alap riasztót >( ebben nincs GSM vezérlő és nincs szünetmentes táp hozzá)
1-db 230/12 volt adaptert > ( 5-A kapcsoló üzemű, túlfesz-rövidzár védett, stb, ez a kategória már megbízható) vagy akkumulátoros üzem esetén egy + stabilizátor.
2-db 1 sarkú kapcsolót > ki-be (ha a villanypásztoron van ki-be kapcsoló akkor 1-db kapcsoló elég)
1-db szerelő dobozt szerelő lappal > a nagyfeszültségű riasztónak. ( legalább IP55 és lehetőleg átlátszó előlappal, hogy lásd a riasztó jelzéseit )

Ezeket kösd össze szakszerűen és működni fog , rajzot leírást, kapsz hozzá,
Mindez idáig kb 48-ezer, de készre szerelve is megkaphatod

A riasztóba már be van építve a riasztás hang fény kijelzése, ( és még az üzemi akku merülését is kijelzi) de ha az nem elég hangos neked akkor kell még
+1-db sziréna 12 V (max 10-vatt ) vagy villogó (xenon vagy led) vagy akár mindkettő. A riasztó kimenetét tovább relézve, bármekkora teljesítményű és feszültségű szirénát villogót kacsolhatsz rá, vagy akár GSM átjelzőt is indíthatsz vele vagy meglévő riasztód egyik zónáját is indíthatod vele stb.
Ami fontos lehetőleg gyári villanypásztorod legyen az autó gyújtó trafós V.P-nek nem stabilak az impulzusai de ha azok kb 13-14 e Voltnál nem nagyobbak akkor lehet, hogy illeszthető a riasztóhoz, ki kell próbálni.

Előzmény: avm #239 hozzászólásaA profi vezérlő elektronikával szerelt villanypásztorok képesek figyelni a vezeték rendszeren keletkező, feszültség áthúzásokból adódó terheléseket, ebben az esetben az elektronika próbálja úgymond "pótolni" az ott elveszett energiát, vagyis megnöveli a kimenő energia nagyságát, egy bizonyos határig. Azonban a tartós rövidzárlatot a készülékek általában nem viselik el hosszabb ideg. Abban igazad van, hogy vannak felső kategóriás villanypásztorok amiben van hasonló védelem de azok ára is magasabb, bár a gyártók újabb, egyre okosabb "intelligensebb" készülékeket dobnak piacra a közép kategóriában is.

Tisztelt gazdálkodók - állattartók !

Használnak-e valamilyen technikai, elektronikai eszközt a villanypásztor kerítésük, elektromos karámjuk, elektromos kerítésük hibáinak, zárlatainak jelzésére a rendszer megfelelő működésének ellenőrzésére ? akkumulátor merülés vagy hálózati áram kimaradás hibáinak jelzésére ? Esetleg előnyösnek tartják-e ilyen eszközök használatát hosszabb-rövidebb kerítések ellenőrzésére, ha igen milyen milyen összeg határig használnának jelző riasztóeszközöket? Ezt főleg azért kérdezem, mert több megkeresés érkezett villanypásztor készülék javítással kapcsolatban amelyek egy része feltehetően azért is hibásodhat meg, mert a készülék kimenetét egy zárlat vagy feszültség áthúzás tartósan terheli és amikor a gazda túl későn veszi észre a hibát akkorra már valami tönkrement. Ezeknek a készülékeknek a javítása , cseréje költséges "játék" is lehet, nem beszélve az esetlege állatszökések okozta problémákról.
Tisztelettel várnám hozzászólásaikat a téma körben.

Előzmény: krisztiankalaszi #222 hozzászólásaÜdv !

Szívesen segítek neked a villanypásztor arám problémáid megoldásában, ha még nem találtad meg a megoldást és igényt tartasz rá, még abban is, hogy milyen energiaellátó kell, kiszámolom, hogy a tartozékokból, anyagokból stb. miből hány darab, méter kell stb. A legegyszerűbb módja ha csinálsz egy alap rajzot kb. méretekkel az elképzelésedről és küld el e-mailben és találd ki mi az összeg amennyiből szeretnéd megvalósítani elképzelésed. Ha nem tudod szkennelni a rajzot valaki biztosan segít a családodból ismerőseid közül. Egyenlőre ennyi!

Előzmény: Kamionos #457 hozzászólásaKedves barátom !
Nem értek veled egyet, egy vállalkozónak, gazdának, nem az a dolga, hogy állandóan személyesen őrizze értékeit, ezért van arra a megfelelő technika, hogy az biztosítsa a maximális védelmet és vissza adja a gazdának a nyugalmat a nyugodt éjszakákat amit inkább családja körében töltsön el alvással és ne valahol virrasztással . A méhcsaládokat lakott helyre telepíteni ? maximum télen, de ha elindul a tömeges rajzás, abból előbb vagy utóbb „háború” lesz, főleg ha a szomszédban sok a gyerek. Van aki imádja az erdei mézet az erdei méhészek meg nem tudják a lakásukról röptetni a méheket az erdőbe, az ilyen és hasonló helyeken pedig a hagyományos kaptár riasztók nem nyújtanak megfelelő védelmet, oda annál drasztikusabb eszközöket ésszerűbb alkalmazni, mint például az elektromos kerítés. Üdv

Tisztelt Méhészek !
Az utóbbi időben egyre többen keresnek azzal a problémával, hogy a téli időszakban kaptáraikból több darabot elloptak, annak ellenére, hogy használatban volt valamiféle riasztó. Volt olyan hely ahol milliós értékben loptak komplett méhcsaládokat, kimondottan „szakszerű” módszerekkel, főleg olyan helyekről ahol a teleltetés külterületen történik. A bűnözők nem válogatnak, lopnak mindent.
Van megoldás !
Ahol a hagyományos riasztó megoldások csődöt mondanak, ott az elektromos kerítések nyújtanak biztonságos védelmet. Használata esetén a tolvaj még a kaptárakat sem tudja megközelíteni, létezik fix és mobil telepítésű változat is, a nagyfeszültségű áram igen hatékony területvédelmi megoldás, persze csak akkor ha a rendszer szakszerűen van kivitelezve. Az általam összeállított technika a megfizethető kategóriát képviseli, mobiltelefonjára minden szükséges információt , riasztás jelzést meg kap, sőt távolról a védelmi rendszer működését is ellenőrizheti, akár akkumulátoros, napelemes vagy hálózati áramról működő elektromos kerítésről van szó.
Kérdéseikre szívesen válaszolok amennyiben azt igényik.
Méhészet védelmére, elektromos kerítés, valahol a hegyekben.

Előzmény: Vadkárszakértő #1081 hozzászólásaElnézést !

Használjuk a vadászterület kifejezést talán így megfelelőbb.

„Azért engem kifejezetten érdekelne, mit értesz azon, hogy "ha nincs vadászati joggal terhelt terület".....? „

Lényegében megadtad a választ
#1076 Roli74 | 2016-03-12 18:24:30 hozzászólására, tehát villanypásztor / elektromos kerítést nem kell visszabontani ha megfelel a paramétereknek ! Üdv.

Előzmény: Vadkárszakértő #1079 hozzászólásaKedves Vadkárszakértő !

Tudnál idézni egy mondatot a vadászati törvényből ahol ez a törvény az általad használt „állandó és az ideiglenes kerítés” fogalmát használja ?

Előzmény: Roli74 #1076 hozzászólásaA vadászati törvény a vadászterületeken létesítendő tartós telepítésű, a vad természetes életfeltételeire jellemző mozgásirányát akadályozó kerítések építését szabályozza, vagyis ha nincs vadászati joggal terhelt terület akkor bármilyen vadkerítést építhetsz „tartósat is”, ha van vadászati jog engedélyt kell rá kérned, akkor viszont a vadászati hatóság megmondja hová telepítheted a tartós kerítést.
Ez az elv „szülhet” ellentmondásokat is, hiszen nem feltétlen szükséges a vadnak a te kultúrnövényeiden keresztül vonulniuk ha éppen 100 méterrel arrébb szabad az útjuk. Másrészt meg mi az a tartós telepítésű kerítés ? Van időhatárhoz kötve ? 1-2-hónap vagy 1 -2 esetleg több év ezt ki fene mondja meg ? mert a törvény nem az biztos ! .A lebetonozott oszlop a tartós vagy a földbe fúrt lyukba dugott karó! ezek a virágnyelven megfogalmazott „gumi” szabályokat ember legyen a talpán aki alkalmazni tudja meg értelmezni. Ha telepítesz elektromos kerítést szezonálisan akkor mi van ? a karó marad a drótot meg kihúzod arra az időszakra amikor kell és évente ismétled. A beton alapra rakott kőkerítésre mindenképp kérj engedélyt, ha nem kérsz az tuti le kell bontanod ! Üdv.

Egy jó felépítésű megfelelően méretezett, hatékony villanypásztor kerítés riasztó funkciókkal, sok problémát képes megoldani, akár hosszú évekre is. Távol tartja a területtől a vadakat és felépítéstől függően akár az embereket is. Már létezik olyan rendszer ami a kár nagyságához mérten már elfogadható áron telepíthető.

Előzmény: stamas #187 hozzászólásaEnnél olcsóbb megoldás nincs, mint a műanyag tartó, olcsóbb a fánál olcsóbb a fémnél, könnyű megmunkálni és szállítani, nem kell felület kezelni-festeni, UV álló, masszív, esztétikus,már önmagában is szigetel, és rálehet szerelni a legolcsóbb szigetelőket is. Csak egy lyukat kell fúrni a földbe bedugni és kész. Ha nem kell kihúzod és lehet bárhová áttelepíteni. "Örök élet +1 nap"
Kell ennél több ?
Akit érdekel hívjon

Előzmény: pegyu2 #196 hozzászólása


Először is ne kapcsold ki a villanypásztort ! kell néhány hét, amíg a kutyusok megtanulják, hogy a huzal a területük határa.
Másrészt használj fém huzal ez lehet tömör vagy sodrott 1,5 - 2mm maximum (horganyzott lágy acél vagy ónozott acél sodrat) keresztmetszetű és még valami elektromos nyakövet soha ne tegyél a nyakukba azt használja az aki kitalálta !!

Előzmény: adam.keszthely #178 hozzászólásaA földfelszínétől mérve kb 20-25 centitől
160-170 cm magasságig tegyél annyi huzalsort
amennyit csak bír a "zsebed" használj fém huzalokat és tegyél be mindenképp jelző szalagot (pl vastag v.p. kötél vagy mást ) legalább 2-sorba középre és a legfelső sorba, ha nem akarod hogy a rohanó őz beleakadjon.
A föld felszínhez közel + egy földelő szálat és végig a kerítés mentén földeléseket, a talaj vezetőképességétől-szerkezetétől függően x-? távolságra egymástól. Karám huzal szakadás ellenőrzésére stb meg használj villanypásztor riasztót. Üdv.

Előzmény: csoppika #61 hozzászólásaEgy riasztás jelzés önmagában a lopást nem akadályozza meg, főleg akkor nem, ha a riasztást figyelmen kívül hagyja az, akinek az szól, utána meg nem tesz semmit a tolvajlás ügyében. Legtöbb gazda a lopás kár megelőzésre nem költ egy "fillért" sem, (vagy csak "Tesco-s" megoldásokban gondolkodik) csak utána kapkod a fejéhez, amikor egy reggel azzal szembesül, hogy éjszaka milliós nagyságrendben barmoltak szét dolgokat vagyonából, pedig a tolvaj csak 20 ezer értékű valamit lopott el.

Minden tiszteletem az erőlelátóbb és óvatosabb gazdáknak !

A megoldás.

Vadháló kerítés, prémium kategóriás villanypásztor kerítéssel kombinálva, felszerelve GSM kommunikátoros villanypásztor riasztó és rendszer ellenőrző-felügyeleti és vezérlő szettel.
Egyszeri szakszerű beruházás, ami vissza adja a nyugalmat a gazdának.
Néhány év alatt megtérülő és sok évig használható technika.

Előzmény: #169 hozzászólása


Bizonyos értelemben egyetértek veled, a nagy villanypásztor gyártó cégek profitért dolgoznak, mint ahogy te is, az árnak több összetevője van készülék bekerülési költség + haszon meg az a bizonyos 27% ami a földkerekségen Magyar honban a legnagyobb.
A XI.-század Európája a szabályok meg a szabványok tömkelegéről szól, és itt a nagy különbség a maszek pásztor és a gyári közt, hogy amíg a gyár garantálja a megfelelőséget a szabványosságot ( mert a baromi drága készülék paramétereinek bemérését stb műszaki vizsgálatainak költségeit jórészt csak azok tudják megfizetni !) a maszek pásztorra meg nincs semmi ilyen. Másrészt meg a gyártók nem primitív gyufásdoboz méretű panelokra készítik a készülékeik vezérlő elektronikáit ( 555-ös ic vel meg autótrafóval) hanem komoly mikroprocesszoros vezérlésekkel állítanak elő olyan készülék által nyújtott szolgáltatásokat
( mint például a kimenő energia szabályozása, akkukímélő, kerítés + földelés ellenőrző funkció stb) aminek az állattartó gazda veszi hasznát, már aki igényli azokat, aki nem az meg használja a maszek cuccot saját felelősségére persze, mert van akinek az ár fontosabb mint a biztonság. Néha 15 e Ft ár különbség is számít, félre lehet tenni más célokra csak ne bírságra keljen odaadni! Az, hogy az ár dönt sok esetben ez önmagában nem probléma,ez van sajnos.

Ne vegye sértésnek senki ! de élmény volt olvasni a hozzászólásokat az autó gyújtótrafós villanypásztorokról, azt nem értem hogy meritek egyáltalán azokat használni, mert ezek a gyújtótrafós készülékek a jelenleg érvényben lévő és a villanypásztor készülékekre vonatkozó szigorú európai biztonsági szabvány előírásainak egyikének sem felelnek meg ! „Addig nincs baj amíg nincs baj” - de ha baleset van akkor piszokul megtudják hurcolni a hatóságok azt aki okozta a bajt és nem azt fogják aki azt a sz..t gyártotta hanem azt aki használta.
A villanypásztor kerítések építésének első lépése véleményem szerint az elektromos és mechanikai tervezés- méretezés és azt követően a megfelelő anyagok kiválasztása és a rendszer megfelelő működtetéséhez szükséges teljesítményű energia ellátó vagy energiaellátók ( villanypásztor készülékek) kiválasztása. Ezek nem bonyolult dolgok. Ezt a sorrendet tapasztalatom szerint nem igazán veszik figyelembe a házilagos karám építők, mert szinte villanypásztor mindenki tud telepíteni, csak éppen azt méretezni nem. Megveszik a legolcsóbb legnagyobb ellenállású olcsó műszálas köteleket az olcsó kis szigetelési és rossz vízelvezető képességekkel rendelkező gyűrűs szigetelőket (amin körbe tekerve rögzítik a kötelet) meg a baromi nagy kimeneti feszültségű olcsó autó gyújtó trafós villanypásztorokat amik összevissza átütik a sok gagyi szigetelőt, utána meg csodálkoznak, hogy nem működik semmi megfelelően, a huzal (karám) végére meg nem jut energia.
Mi a karám riasztók telepítése során nagyon sok feszültség mérést végzünk és azt tudom mondani, hogy egy kis odafigyeléssel, egy kisebb kimenő teljesítményű villanypásztor készülékkel is lehet hatékonyabb rendszer építeni mint egy brutál kimeneti feszültségű gyújtótrafós készülékkel. Még a rossz vezetőképességű talajok esetében is, egyszerűen nincs szükség 10-12 kVolt-nál nagyobb kimenőfeszültségű készülékre, nem ez fogja meghatározni a karám hatékonyságát. Megfelelő tervezéssel lehet olyan elektromos karám rendszereket építeni ami nagyon hatékony, megfog felelni a szabvány előírásoknak, ráadásul balesetet sem tud okozni és még az állatok is tiszteletben fogják azt tartani.
Szempontok: Karám hossza, huzalsorok száma/ellenállása m/ohm, huzal szakító szilárdsága , láthatósága, huzalfeszítők, tartók, szigetelők stb. megfelelősége, talaj vezetőképessége, megfelelő földelés vagy földelő rendszer kiválasztása és ezekhez mérten a villanypásztor készülék vagy készülékek kimenő teljesítményének megválasztása az adott állatfajhoz. – stb.

Sikeres karám építést mindenkinek.

Előzmény: #863 hozzászólása


Az elektromos kerítés napi és non-stop ellenőrzését bízd rá a villanypásztor riasztóra, azonnal jelez akár a mobilodra is bármi gond van a rendszerrel, a riasztót telepítheted meglévő villanypásztor kerítésre is, bevált remekül működő technika. Használható 220 Voltos vagy akkumulátoros rendszerekre egyaránt

Villanypásztor GSM riasztó területvédelmi célokra is, meglévő vagy új építésű villanypásztor kerítésekre, elektromos karámokra, elektromos biztonsági kerítésekre lett kifejlesztve, a jelenleg forgalmazott technikák közül kimagaslóan a legkedvezőbb ! a drága nyugati technikákat megszégyenítő megoldás.
Olcsó minden igényt kielégít, mindenki számára elérhető profi technika.
Alapriasztó már 30 e Ft-tól beszerezhető, mikroprocesszor vezérléssel.
Elérhetőség a neten. > Villanypásztor riasztó

Villanypásztor rendszerek, elektromos karámok, elektromos biztonsági kerítések- intelligens felügyeleti egysége, magas szintű szolgáltatást nyújtó GSM riasztóval és energiaellátóval, 220 /12 Volt hálózati, napelemes, akkumulátoros üzemre is használható.
A komplett vezérlő rendszer és GSM riasztó szett az alábbi szolgáltatásokat nyújtó modulokból épül fel.

1-db Víz és pormentes részben átlátszó előlapos (IP védett) szerelő doboz ami tartalmazza a komplett
vezérlő elektronikát.
1-db Nagy kimenő teljesítményű extra minőségű, német gyártmányú 12 Voltos üzemi feszültségű hibrid
technológiás, mikroprocesszor vezérelt energia ellátó, folyamatos üzemre. A készülék megfelel az
európai biztonsági szabvány EN60335 előírásainak. Kimenő és üzemi feszültséget ellenőrző LED-ek.
Két fokozatú kimenő teljesítmény állítási lehetőség. (100 %-50%) Nagyon erős hatású eszköz, kimenő
energia 5 Joule, tárolt energia 7.6 Joule. Kimeneti feszültség 11.400 Volt. Feszültség 500 Ohm
terhelésnél 5.600 Volt. Áramfelvétel. 21-450 mA Por és Cseppálló kivitel.
1-db Mikroprocesszor vezérelt Villanypásztor riasztó módul, állapot és működés jelző ellenőrző ledekkel.
1-db Szünetmentes mikroprocesszor vezérelt tápegység és automata akkutöltő, az energia ellátó és egyéb
eszközök áramellátásához.
1-db Intelligens GSM kommunikátoros riasztó és vezérlő modul szünetmentes tápegységgel automata
akkutöltő funkcióval, ugrókódos rádiós eszköz kezelő és ugrókódos rádiós távkapcsoló kezelő
modullal. Vezetékes zónabemenetekkel külső érzékelők csatlakoztatásához, 8 db bemenet vezeték
nélküli rádiós érzékelők fogadására (nyitás, PIR mozgás, optikai füst, stb) és 8 db bemenet több
funkciós távkapcsoló fogadására. 1-db Vezeték nélküli rádiós számkódos billentyűzet kezelő bemenet.
1-db Hangmodul bárhová telepíthető külső és belső térben egyaránt, a központ hívása esetén meghatározott
csöngetési szám után a mikrofon bekapcsol és a környezetében lévő zajokat eseményeket
beszélgetéseket továbbítja. Nagy segítség a betörők, munkahelyi „szarkák” azonosításához.
2- db 7,2 Ah UPS akkumulátor. 1-db a GSM modulhoz + 1-db a szünetmentes tápegységhez áramkimaradás
esetére.
2-db Hálózati üzemi / leválasztó transzformátor. Teljesen biztonságossá teszi a teljes rendszer használatát
galvanikusan leválasztja a készülékeket a hálózatról. Hálózati bemenet csatlakozó biztosíték aljzattal.
2-db Ugrókódos távkapcsoló (max 8 db aktiválható kizárólag szoftveresen) meghatározott távolságból (max
200 m) a nyomógombokra aktivált funkcióktól függően, be és kikapcsolja a komplett védelmi
rendszert. Továbbá kikapcsolt riasztó esetén be és kikapcsolja az energia ellátót ( csak villanypásztoros
üzem esetére). Azonnal törli a téves riasztás. Azonnal aktiválja a vészhelyzet / pánik riasztást pl.
baleset, tűz stb esetén > hang fényjelzést, vészhívást, SMS üzenet küldést aktivál 1 gombnyomásra.
1-db Páncélozott kivitelű ütésálló, szabotázsvédett, dupla szirénás (2x110 dB)hang és xenon vakus fényjelző.
Be és kikapcsolás állapotát jelző erősfényű LED panelekkel (20 db LED).
3-db Szabotázs érzékelő a riasztó szerelő doboz és tartalmának riasztó védelmére. Ütés-rezgés, fedélnyitás-
fedél levétel, doboz vízszintes helyzettől történő elmozdításának esetének jelzésére. 24 órás védelem a
riasztó ki és bekapcsolt állapotától függetlenül aktív, azonnali riasztást generál.
1-db Beltéri hang és fényjelző. Közvetlenül a szerelő dobozra szerelve.
1-db Nagy nyereségű körsugárzó GSM antenna 900/1800 MHz.
2-db Ugrókódos rádiós kapunyitás érzékelő (40-50mm érzékelési táv Alu), páncélozott kábelkivezetés az
érzékelőhöz, IP-65 doboz. 24 órás szabotázs védelem, speciális hosszú élettartalmú líthium elem (2-év)

A rendszer PC-n keresztül programozható, a rádiós egységek távkapcsolók kizárólag a szoftveres kezelői felületen keresztül aktiválhatók a belépési kódok ismeretében.

Az intelligens villanypásztor riasztó rendszer szolgáltatásai kényelmi funkciói :

Az energia ellátó kimenete 2-teljesítmény fokozatban állítható (100%-50%) így csak villanypásztor használata esetén egyszerűen beállítható az adott állatfajra ajánlott hatásfok. A nagyfeszültségű felügyeleti egység (modul) érzékeli az elektromos kerítés huzalrendszerében keringő jeleket, azok bármi okból történő sérülése esetén (huzal átvágása, szakadása, érintése esetén) riasztó jelzést generál, a jelsérülés időtartalma állítható, max 6 sec-ig. A modul az általa érzékelt hiba jeleket átadja a GSM kommunikátor felé ami átfordítja és nevesítve vagyis pontosan meghatározva és megnevezve SMS üzenet formájában továbbítja a kommunikátorba programozott telefonszámokra a riasztást, ez lehet SMS és vagy ingyenes telefonhívás vagy mindkettő egyszerre. A kommunikátornak azt is meglehet határozni ha valamelyik számot nem éri el (mert az kivan kapcsolva) utólag a riasztás tényét SMS üzenetben jelezze. A modul ha az elsődlegesen értesítendő számot elérte vagyis a hívott fél nyugtázza a riasztó hívást azzal, hogy bontja azt akkor a többi számot már nem fogja hívni. A vezérlő modul riasztáskor azonnal indít szirénát-villogót és azt működteti a meghatározott időtartamig. Azt is lehet, hogy a hangjelzés rövidebb ideig tartson mint például a fényjelzés. A kommunikátor kijelzi mind a külső és belső térben egyaránt úgynevezett állapot jelző LEDeken a rendszer be és kikapcsolt állapotát, jelzi villanypásztoros üzem esetén csak az elektromos kerítés be és kikapcsolt állapotát is az egyszerű és gyors vizuális kontroll érdekében. A rendszer élesítése és hatástalanítása esetén akusztikus és vizuális módon jelzést ad a kezelőnek, a sziréna és a villogó egyszeri 0,5 másodperces élesítése a bekapcsolt állapotot míg a kétszeri a kikapcsoltat a négyszeri pedig a riasztás állapot törlését jelzi a kezelőnek.

A rendszer rádiós távkapcsolójával annak gombjai megnyomásával az alábbi funkciók vezérelhetők.
1-gomb > a rendszert élesíti
4-gomb > a rendszert hatástalanítja
2-gomb > a riasztást törli
3-gomb > csak a villanypásztor készüléket kapcsolja be ( a riasztás funkció ilyenkor hatástalan )
5-gomb > csak a villanypásztor készüléket kapcsolja ki ( a riasztás funkció ilyenkor hatástalan )
1-2 gomb egyszerre történő megnyomása > aktiválja a pánik riasztást
A rendszer számkódos billentyűzetével annak gombjai megnyomásával az alábbi funkciók vezérelhetők.
A rendszer élesíthető- a rendszer hatástalanítható- 3 rossz kód beütése esetén a rendszer riasztást indít- rendszer riasztása törölhető-a villanypásztor készülék bekapcsolható ( a riasztás funkció ilyenkor hatástalan )
- a villanypásztor készülék kikapcsolható ( a riasztás funkció ilyenkor hatástalan )-pánik riasztás aktiválható
a számkódos billentyűzet rögzített hejről történő elmozdítása esetén azonnal riasztás indul (24 órás szabotázs)
A rendszer élesítése után riasztáskor az alábbi SMS üzeneteket képes küldeni programozástól függően.
valamint ingyenes hívást küld a kezelőknek. A rendszer a hiba megszűnését követően visszaigazolja a kezelőnek, hogy a riasztást kiváltó ok megszűnt illetve helyreált, annak pontos megnevezésével.
Az SMS üzenetekkel pontosított riasztással a hívott fél azonnal információhoz jut, leolvashatja telefonjáról, hogy mi volt konkrétan a riasztást kiváltó ok. A információ tudatában azonnal tud intézkedni így nem kell céltalanul keresnie a riasztás helyét.
1- Elektromos kerítés riasztás ( a huzalrendszer huzalainak bekötőkábeleinek átvágása, feszültség áthúzás,
vezeték tartós érintése esetén 6-sec )
2- Bejárati kapu-1 nyitva ( a bejárati kapu-1 nyitása esetén rádiós )
2- Bejárati kapu-2 nyitva ( a bejárati kapu-2 nyitása esetén)
3- Betörés riasztás ( a riasztó által védett bármilyen helyiségben elhelyezett érzékelők jelzése esetén)
4- Kamera riasztás ( ha a riasztóra megfigyelő kamera rendszer lesz kötve annak hibajelzéseit küldi tovább)
5-Szabotázs riasztás ( a rendszer be és kikapcsolt állapotától függetlenül a nap 24 órájában pl. a riasztó
dobozának megütése, elmozdítása, előlapjának leszerelése esetén, a sziréna/fényjelző kábelek elvágása,
annak dobozának leszakítása esetén, a számkódos billentyűzet leszakítása esetén, a rádiós kapunyitás
érzékelők kábelének átvágása annak dobozának leszakítása esetén, a hangmodul kábeleinek elvágása esetén,
és bármilyen a rendszerre kötött vezetékes vagy rádiós érzékelő rongálása leszakítása lopása esetén. A
rádiós érzékelők, hatótávolságon kívülre vitele esetén.)
6- ???? Riasztás – a rendszerre kötött bármilyen rádiós érzékelő jelzése esetén.
7- VP-Akku lemerül ( Hálózati áram kimaradása esetén ha a villanypásztor készülék akkumulátora a lemerülés
állapotához közel kerül a rendszer jelzi azt SMS zenetben)
8- a teljes rendszer állapota az összes bemenet és kimenet érzékelők állapota, a GSM térerő nagysága a
hálózati feszültség megléte stb egyetlen SMS üzenetben lekérdezhető.
9- a rendszer hiba üzeneteket küld SMS üzenet formájában (a távkapcsoló vagy valamelyik rádiós eszköz
akkumulátora cserére szorul konkrétan megnevezve azt. A 220 voltos hálózati áram kimaradt vagy
visszatért ez fontos információ bár a rendszer működésében nem lesznek akadályok emiatt egy ideig de ha
nem tér vissza a hálózati áram egy meghatározott időtartam múlva, akkor lehet következtetni, hogy a belső
szünetmentes tápegység akkumulátorai kb még meddig tudják a rendszert üzemben tartani. Stb a rendszer
jelzi mindkét akkumulátor lemerülés előtti állapotát, ha ilyen üzenetet kap azonnal intézkedjen, az
akkumulátorok nem fognak tönkre menni sem teljesen lemerülni ugyanis az intelligens tápegységek töltő
áramkörei még időben lekapcsolják azokat. Ebben az esetben nem fog működni a védelmi rendszer sem a
GSM riasztó funkció, mindaddig amíg a hálózati áram vissza nem tér. De ez a hiba vagyis az
akkumulátorok teljes lemerülése szinte sohasem következik be)
10- A rendszer GSM telefonon történő ki be kapcsolásának valamint a VP-készülék ki be kapcsolásának
tényét a GSM modul visszaigazolja. Ennek elmaradása esetén a távoli vezérlő nem tudná kontrollálni a
műveletének eredményességét, csak ha lekérdezi a teljes rendszer aktuális állapotát SMS üzenetben.
11- a kezelő utasítást adhat a GSM modulnak, hogy kérdezze le a GSM SIM kártya egyenlegét, amit a modul
tovább küld a kezelőnek. Valamint minden olyan üzenetet továbbít amit például a szolgáltató küld a GSM
modul számára. Pl figyelmeztető SMS a lemerülő egyenlegre, a szolgáltatás megszűnésének, lejáratának
dátumát jelző SMS üzenetet stb.
12- A rendszer GSM moduljának megfelelő működésének állapotát ingyenes hívás formájában is lehetséges
leellenőrizni.
13- A GSM modulnak van egy több ezer eseményt tároló naplója aminek letöltése esetén minden a rendszer
működésével kapcsolatos esemény pontosan vissza azonosítható.

( Az egyszerűsített Elektromos GSM riasztók nem tudják ezeket a szolgáltatásokat nyújtani.)

A nagyfeszültségű felügyeleti egység LED kijelzője az alábbi információkat jelzi.

Állapot jelző zöld LED > A felügyeleti egység funkcióinak kapcsolt állapotát jelzi
Feszültség szint jelző LED sor > A felügyeleti egység beállítható riasztási szintjét jelzi.
Impulzus jelző zöld LED > A felügyeleti egységbe érkező nagyfeszültségű impulzusok meglétét jelzi.
Riasztás akku piros LED > A 12 Volt VP-üzemi akkumulátor lemerülés riasztását jelzi.
Riasztás kerítés piros LED > Az elektromos karám hibájának riasztását jelzi

Az új mikroprocesszor vezérlésű elektronikus jelző és GSM riasztó készülék ,kiválóan alkalmas lehet területvédelmi problémák megoldására. A riasztó telepíthető új építésű és már meglévő elektromos kerítés-elektromos karám rendszerekre egyaránt. A készülék használatával a hagyományos villanypásztor rendszer intelligens elektromos kerítéssé alakítható, azt minden igényt kielégítő, védelmi és riasztó funkciókkal egészíthető ki. A készülék használatával egy kisebb kert, tanya de akár többhektáros bármilyen célra használat terület elektromos biztonsági kerítésének felügyelete, vagyonvédelmi és elektronikus jelző rendszere is megoldható. Nem kell tovább aggódni a területvédelmi problémák, kerítés hibák, állat szökések, illetéktelen behatolások, állatlopások miatt. Az intelligens GSM villanypásztor riasztó, visszaadja a nyugalmat, bármilyen távol is legyen a tulajdonos területétől. Mobiltelefonjára azonnal meg kaphatja a szükséges és igényelt információkat, riasztó jeleket, így azonnal tud intézkedni a probléma elhárításában. A szett alkalmas 220 Volt hálózatról 12 Volt akkumulátorról és napelemről működő villanypásztor és elektromos vagyonvédelmi kerítés energiaellátó állapotának – működésének, helyi és távolról történő lekérdezésére, ellenőrzésére, azoknak ki és be kapcsolására-vezérlésére. Az elektromos kerítés áram és testvezeték szakadásának-huzalátvágások, az áramvezeték érintése- annak feszültség áthúzásának-zárlatának valamint, illetéktelen beavatkozások okozta problémák jelzésére.
A mikroprocesszor vezérelt GSM riasztó azonnal jelzi a hálózati áram hiányát vagy az üzemi akkumulátor lemerülését-hibáját, tápfeszültség kimaradását, képes szirénák-hang fényjelzők azonnali indítására. A készülék rendelkezik saját, szabotázs-lopás érzékelő rendszerrel, de feldolgozza és továbbítja a rákapcsolt külső ütés, rezgés, mozgás, nyitás, stb. érzékelők jelzéseit. A felhasználók igényei szerint programozva, a készülék képes a hiba és riasztó jelek akár több telefonszámra történő küldésére, GSM hálózaton keresztüli továbbítására, ingyenes hívás és-vagy SMS- üzenetek formájában. A rendszer teljes állapota egyetlen SMS üzenetben lekérdezhető-megjeleníthető, beleértve a GSM riasztó az elektromos kerítés a villanypásztor készülék és ezek tápegységeinek áram ellátó akkumulátorainak állapotát is. A villanypásztor GSM riasztó rendelkezik belső szünetmentes tápegységgel, akkumulátorral egy automata akkumulátortöltővel, ezek működése teljesen független a külső áramellátástól így a riasztási jeleket akkor is továbbítja, működteti a hang fényjelzőt ha a hálózati áram kimarad vagy a külső 12 Voltos akkumulátor teljesen lemerült.
http://villanypasztor-riaszto.hupont.hu

Akkumulátoros hordozható villanypásztor készülékek és karámok védelmére lett kifejlesztve.

GSM riasztó hordozható, 12V akkumulátoros villanypásztor készülékre.

Riasztás hívást indít a megadott telefon számokra:
-villanypásztor áram és test vezeték szakadása, átvágása esetén
-az áram szál feszültségáthúzásai esetén ( tartós 3-6 m.perc állítható)
-12 Volt üzemi akkumulátor lemerülése esetén (11-Volt )
-akkumulátor és készülék lopás kísérlete esetén ( rezgés, ütés, mozgatás, doboz nyitás)

SMS riasztás küldés a megadott telefonszámokra:
pl. sms > Akkumulátor lemerült
sms > Villanypásztor riasztás
sms > Villanypásztor lopás

Energia ellátó és riasztó Ki-Be kapcsolása ingyenes telefon hívással
pl. > 1-csöngetés be - 4-csöngetés ki

A GSM riasztó működik az üzemi akkumulátor teljes lemerülése esetén is
(saját akkumulátorát tölti az üzemi akkumulátorról )


Előzmény: #130 hozzászólásaElőzmény: #130 hozzászólása


Megoldható nem gond, hívj fel és megbeszéljük.
Tel.szám a honlapon

http://villanypasztor-riaszto.hupont.hu/2/riasztoelektromos-keriteshezvillanypasztorhoz
http://villanypasztor-riaszto.hupont.hu/24/intelligens-gsm-riasztoelektromos-keriteshez

Előzmény: #128 hozzászólása


Valamit nagyon nem értesz és összekavarod a dolgokat! Olyan riasztót akarsz ? amelyik akkor jelez ha a villanypásztor huzalodat (ami a kerítésedre felraktál) elvágják vagy megfogják ? és utána ezt az eseményt, riasztó jelet akarod a GSM telefonodra jeleztetni meg egy szirénát bekapcsolni ? Vagy csak egy infrasorompót akarsz a kerítésed tetejére tenni, egy sorba 140m hosszan ? és azt bekötni egy riasztó központba, a villanypásztorodtól függetlenül és csak egy szirénát akarsz indítani? mert a kettő közt lényeges különbség van. Vagy a két rendszer kombinációját akarod összehozni ? Ha ezt elmondanád érthetően és pontosan, talán előrébb jutnánk, egyszerűbb lenne ha felhívnál és elmondanád szóban, gyorsabb lenne, ha tényleg azt akarod hogy segítsek mert az üzeneteidből nem lehet „kihámozni” a lényeget.


Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Növényvédelmi megfigyelés, eGN-feltöltés és -módosítás  – a gazdálkodók kérdései és a szakértő válaszai
Hirdetés
100 éves tudás, magyar nemesítés: vetőmag minden létező igényre! +VIDEÓ
5 fejes váltva forgató eke
5 fejes váltva forgató eke

1.300.000 Ft

Pálcás henger,  rögtörő henger
Pálcás henger, rögtörő henger

15.000 Ft

Horsch Terrano 3fx
Horsch Terrano 3fx

5.500.000 Ft

Geringhoff rota disc
Geringhoff rota disc

12.900 EUR

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]