A társaság húsz – győri, szegedi és tatabányai – áruházában március végétől tesztelte újdonságként az újrahasználható zöldség- és gyümölcstároló tasakokat, amelyekből a tesztidőszakban több tízezer talált gazdára.

A vásárlói érdeklődés jelentősen meghaladta a cég által vártat, ezért szeptember 10-től teljes magyarországi hálózatában árusítja ezt a csomagolóeszközt.

A strapabíró tasakokkal számos alkalommal újra lehet vásárolni, akár éveken át. A Spar az alternatív megoldással is a környezettudatos vásárlásra akarja ösztönözni vevőit – olvasható a közleményben.

A zsákok 3 db-os csomagolásban vásárolhatók meg – fotó: Spar

A cég jelezte azt is: nyár végétől a vevők otthonról vitt, saját csomagolóeszközeikbe is tehetik a nem előrecsomagolt zöldség- és gyümölcstermékeket a Spar üzletekben. A hozott csomagolóanyagos súlymérésben a boltokban plakátok nyújtanak segítséget.

A Spar korábbi közlése szerint a magyar fogyasztók évről évre környezettudatosabbak, tavaly az üzletlánc vásárlóinak 40 százaléka már a többször használatos zacskókat és bevásárlótáskákat részesítette előnyben.

A Spar csoporthoz összesen 555 üzlet tartozott tavaly év végén, 36-tal több, mint egy évvel korábban, ezen belül a franchise hálózatnak 174 tagja volt. A vállalat mintegy 13 ezer dolgozót foglalkoztat.

A Spar Magyarország árbevétele 2018-ban 10 százalékkal nőtt, meghaladta a 617 milliárd forintot.

Agroinform.hu Tipp:

Az újrahasználható zsákok kiválóan alkalmazhatók sűrű szövésük és jó szellőzésük miatt gabona- vagy egyéb terményminta tárolására, szárított gyógy- és fűszernövények tartására, valamint gumicsizma, váltócipő tárolására is. – Természetesen ezeknek a zsákoknak a hasznosítására maguk a termelők találhatják ki a lehető legkreatívabb módszereket, hiszen mindannyian tudjuk:

" a gazdálkodók leleményességben verhetetlenek!"