A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Már csak november 30-ig van lehetőség kárenyhítő juttatás iránti kérelem benyújtására

  2013. november 08., péntek 14:39 Szántóföld

  A kárenyhítő juttatás iránti kérelem benyújtásához szükséges dokumentumokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapjáról lehet letölteni. A kitöltött nyomtatványokat a kérelmező lakhelye/székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságához kell benyújtani 2013. november 30-áig.

 • Sertéshús kivitel és behozatal

  2013. november 08., péntek 14:35 Állattenyésztés

  Sertéshús kivitel és behozatal, 2004-2010

 • Kína elsősorban a javító minőségű magyar búzából vásárolna szívesen

  2013. november 08., péntek 13:03 Terménypiacok

  Kína gabonából továbbra is behozatalra szorul, ezért nagy érdeklődéssel fordul a magyar kenyérgabona iránt, elsősorban a javító minőségű búzából vásárolna szívesen - hangzott el Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és a Kínai Gabonahivatal delegációjának pénteki, budapesti megbeszélésén.

 • A III. DuPont Fotópályázat lezárult: témája a kalászosok termesztése volt

  2013. november 08., péntek 12:31 Szántóföld

  Lezárult a III. DuPont fotópályázat, melynek témája a kalászos kultúrák termesztése volt. A pályázaton DuPont növényvédő szerrel kezelt (vagy kezelni tervezett) állományokról és kórokozókról, a kalászos növénytermesztés technológiai lépéseiről készült digitális fotókkal lehetett részt venni.

 • Lezárult a KITE Zrt. tulajdonosváltása

  2013. november 08., péntek 10:38 Szántóföld

  Jogilag is egy kézbe került a KITE Zrt. részvényeinek meghatározó többsége. A 2012-ben 200 milliárd forintos forgalmat elérő vezető mezőgazdasági integrátor ezzel újult erővel haladhat tovább sikerekkel kikövezett pályáján. Az idei év első kilenc hónapjában is növekvő társaság stratégiai megállapodások megkötésével erősíti tovább...

 • Orbán: cél a mezőgazdaságban dolgozók munkahelyének megmentése

  2013. november 08., péntek 09:29 Állattenyésztés

  "Ez a mostani áfacsökkentés igazságot tesz" – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Szerinte az új rendelkezés esélyt ad a szabályokat betartó magyar gazdálkodóknak, hogy ők legyenek sikeresek, így pedig megmaradhatnak a munkahelyek - magyarázta a kormányfő, csekélynek nevezve...

 • Huszonöt tonna burgonyát és hagymát semmisített meg a NAV Győrben

  2013. november 07., csütörtök 23:10 Gazdaélet

  Huszonöt tonna ismeretlen eredetű burgonyát és hagymát semmisített meg a NAV csütörtökön Győrben.

 • A FENDT VARIO traktor és a CARGOPROFI homlokrakodó tökéletes párost alkot

  2013. november 07., csütörtök 17:40 Gépészet

  Az AGCO/Fendt-nek újra és újra sikerül bebizonyítania, hogy joggal viseli a fejlesztések kezdeményezőjének címét, hiszen a CargoProfi homlokrakodóval teljesen új funkciókat valósított meg.

 • Fontos a magyar termékek népszerűsítése (+videó!)

  2013. november 07., csütörtök 17:18 Terménypiacok

  Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntötte a Magyar Termék Nonprofit Kft. által szervezett konferencia résztvevőit. A magyar termékeket népszerűsítő eseményen a miniszter igen fontosnak nevezte a hazai, kiváló minőségű élelmiszerekről szóló konferenciát, hiszen már ma is rengeteg kézműves magyar termék van a piacon, amelyeket...

 • Kutatással a Darányi Program sikeréért

  2013. november 07., csütörtök 17:12 Szántóföld

  Magyarország legfontosabb adottsága a termőföld és az a szaktudás, szakmaszeretet, amely révén jelenleg másfél magyarországnyi embert tudunk biztonságos és jó minőségű élelmiszerekkel táplálni – fogalmazott Kardeván Endre államtitkár a Corvinus Egyetemen „Kutatással a Darányi Program Sikeréért” címmel rendezett...

 • Új vetőmagüzem: A Monsanto 14 milliárd forintot ruházott be Nagyigmándon

  2013. november 07., csütörtök 16:59 Szántóföld

  Az amerikai tulajdonú Monsanto Hungária Kft. 14 milliárd forint, azaz 67 millió dollár ráfordításával bővítette kukorica- és olajrepcevetőmag-termelő kapacitását Komárom-Esztergom megyei, nagyigmándi üzemében, amelyet csütörtökön adtak át.

 • Öt százalékra csökken az élősertés és a félsertés áfája január 1-jétől (+videó!)

  2013. november 07., csütörtök 16:25 Állattenyésztés

  Az élő- és a félsertés általános forgalmi adója 5 százalékra csökken 2014. január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról - jelentette be a kormány szerdai döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön.

 • Biomassza alapú erőművel oldják meg már teljes egészében Pécs távfűtését

  2013. november 07., csütörtök 16:05 Környezetvédelem

  Új biomassza-tüzelésű blokkot adták át csütörtökön a pécsi erőműben, ami 24 milliárd forintból épült. Az erőmű a dél-dunántúli mezőgazdasági termelők bevételeit évente több mint 4 milliárd forinttal növeli, működtetésével a környezetterhelés mértéke is csökken. A szalmatüzelésű blokk esetében a teljes becsült szén-dioxid megtakarítás évi...

 • Emberöléssel gyanúsítanak egy helyi borosgazdát a vácszentlászlói mérgezés ügyében

  2013. november 07., csütörtök 15:49 Gazdaélet

  Beismerő vallomást tett csütörtökön az a 37 éves vácszentlászlói gazdálkodó, akit korábban tanúként hallgattak ki a településen történt mérgezés, illetve haláleset ügyében, s aki korábban tagadta, hogy fagyállót tett volna a borába. Emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárás indult V. Pál ellen - közölte a Pest Megyei...

 • A Környezetvédelmi Hónapot megnyitották a Francia Intézetben

  2013. november 07., csütörtök 13:45 Környezetvédelem

  A Környezetvédelmi Hónapnak már 11 éve az a legfőbb küldetése, hogy megszólítsa a felnövekvő generációt, melynek kulcsszerepe van a jövő formálása szempontjából. Az idei kiemelt témák: a víz, a homok és a méhek - mondta Tóth Katalin a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti, társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes...

 • Az agrártámogatások ügyintézési ideje jelentősen lerövidül az elektronikus aláírás bevezetésével

  2013. november 07., csütörtök 13:32 Támogatások - pályázatok

  Magyarországon elsőként, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2013. novembertől az Egységes Kérelem jogcímeihez kapcsolódó kimenő iratait minősített elektronikus aláírással hitelesíti. Így az agrártámogatások ügyintézési ideje jelentősen lerövidül.

 • A vidékfejlesztési támogatások kifizetésének hibaaránya uniós szint alatt van

  2013. november 07., csütörtök 13:25 Szántóföld

  A vidékfejlesztési támogatások kifizetésének hibaaránya 2011-es, mind pedig a 2012-es pénzügy évben nem érte el a 2 %-os küszöbértéket, ami jóval a 7,9 %-os uniós átlag szintje alatt maradt.

 • Magyarország GMO-mentes ország marad (+Videó!)

  2013. november 07., csütörtök 12:50 Környezetvédelem

  Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter felkéri a civil szervezeteket, hogy támogassák a Kormány törekvéseit, a GMO-mentes Magyarország megőrzéséért. A tárcavezető arra biztatja a civil szervezeteket, hogy támogatásuk jeléül a lehető legtöbben vegyenek részt a Minisztérium által indított GMO Roadshow rendezvényein.

 • Magyar alelnököt választott a COPA „Nők a vidéken” munkacsoportja

  2013. november 07., csütörtök 12:05 Szántóföld

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tudományos munkatársát, Batthyány-Schmidt Margót választotta meg első alelnökének az egyéni gazdálkodók legbefolyásosabb európai szintű érdekképviseletének női munkacsoportja. A megbízatás 2 évre szól.

 • Az egységes területalapú támogatások (SAPS) előlegfizetéséről

  2013. november 07., csütörtök 09:57 Támogatások - pályázatok

  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2013. október 16-án megkezdte a területalapú támogatások, és a különleges tejtámogatások előlegének folyósítását az arra jogosult termelőknek.

 • A genetikailag módosított növények vetésterülete a világon

  2013. november 07., csütörtök 09:32 Szántóföld

  A genetikailag módosított növények vetésterülete a világon, 2012

 • Repce, tritikálé, kukorica - Megfelelő időben vetik az őszi növényeket Zalában

  2013. november 06., szerda 20:02 Szántóföld

  Optimális időben, megfelelően előkészített magágyba vetették el az őszi szántóföldi növények nagy részét Zala megyében. A repce már kikelt, a gyomirtások jól sikerültek, az eddigi előrejelzések szerint az növényállomány felkészülten megy a télbe - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője szerdán az...

 • ÉFOSZ: az élelmiszeripar határozottabb védelmet kíván

  2013. november 06., szerda 19:39 Gazdaság

  Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) szerint határozottabb védelmet és kormányzati figyelmet kíván az élelmiszeripar mint stratégiai ágazat és kiemelt jelentőségű nemzeti érték.

 • Pioneer 1507 - A tagállamok dönthetnek egy génmódosított kukorica engedélyezéséről

  2013. november 06., szerda 19:27 Környezetvédelem

  Az Európai Bíróság ítéletét követően az Európai Unió Tanácsa, vagyis a tagállamok szakminiszterei elé kerül a döntés arról, hogy jóváhagyják-e a Pioneer 1507 nevű, génmódosított kukoricafaj termesztésének engedélyezését az Európai Unióban - közölte szerdán az Európai Bizottság.

 • A GMO-mentesség megőrzéséért minden fronton harcol az agrár tárca

  2013. november 06., szerda 15:30 Környezetvédelem

  A GMO-mentesség megőrzéséért nemzetközi, uniós és hazai szinten is kitartóan küzdünk – mondta Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára szerdán, a "Roadshow a GMO-mentes mezőgazdaságért" című előadássorozat győri állomásán.

 • Óriási volt az érdeklődés a Tanyafejlesztési Program iránt (+ videó!)

  2013. november 06., szerda 12:47 Támogatások - pályázatok

  Óriási volt az érdeklődés a Tanyafejlesztési Program iránt az idén, ez abból is adódhat, hogy az utóbbi tíz évben a tanyán élők száma mintegy 240 ezerről 300 ezerre nőtt - mondta a vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Jobb évet zárhatnak az idén a hazai haltermelők

  2013. november 06., szerda 07:59 Gazdaság

  Az eddigi összesítések szerint az idei év sokkal jobb volt a haltermelőknek, mint a tavalyi, a nehézségek ellenére az ágazat szereplői nyereségesek tudtak maradni - írta szerdai számában a Világgazdaság.

 • MTSZ: Andor László ne támogassa a Pioneer féle GMO-s kukorica termesztését

  2013. november 05., kedd 19:23 Szántóföld

  Levélben kérte az EU Bizottságban Magyarországot képviselő Andor Lászlót a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTSZ), hogy a biztonságra vonatkozó vizsgálatok súlyos hiányosságai miatt ne szavazza meg a Pioneer által kifejlesztett, 1507 néven ismert génmódosított kukorica engedélykérelmét.

 • A bíróság elutasította a kajászói gazdák termőföld perét

  2013. november 05., kedd 18:58 Gazdaság

  Elutasította a bíróság a kajászói gazdák által indított pert arra hivatkozva, hogy nem az indította, aki arra jogosult lett volna, és nem az ellen, aki a termőföld pályázatokon az állami föld tulajdonosa. A pert az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület indította a Magyar Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és Kiss Árpád, az...

 • Fazekas Sándor: a vadászatra és erdőkre vonatkozó szabályok folyamatos korrekciót követelnek

  2013. november 05., kedd 17:28 Erdő- és vadgazdálkodás

  A vadászattal és az erdőkkel kapcsolatos szabályozás folyamatos korrekciót követel, és ez a munka csak akkor lehet hasznos, ha az ágazat minden szereplőjével, vadászokkal és erdészekkel állandó lesz a párbeszéd a jövőben is - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden Tiszafüreden egy közösségi vadászház megnyitóján.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Növényvédő szer kereső

[bezárás x]