Fórum
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Máktermesztés új
- Minden ami aprítóhenger. új
- Fortschritt E 512 kombájn új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
Cikkajánló
Hirdetés

1424 hozzászólás
Válasz #123. hozzászólásra

Többieknek "hőstermelő" van vagy nincs!!
Válasz #121. hozzászólásra

Nem,csak gondoltam hátha megúszom 5000-ből a 25000 helyett. Nyugodtabban aludtam volna.
Válasz #116. hozzászólásra
Ahogy írod úgy egyenlőre még csak egyedül Neked.
Válasz #120. hozzászólásra
Tán nyomja a zsebed az az 5000 ft?
??????????
Válasz #118. hozzászólásra

Akkor passz!!
Válasz #117. hozzászólásra

Hát az a helyzet,h. ebben a csapatban senkinek nincs,mert én vállalkozóként vagyok családi gazdálkodó,a tagoknak meg amúgy sincs,mert azok csak tagok,és nem önálló őstermelők.

Mindenkinek akinek van "hőstermelői" igazolványa!!
üdv mindenkinek.Egy kérdésem lenne: ha családi gazdálkodó vagyok a feleségemmel,meg a gyerekekkel,és van egy regisztrációs számunk.Hány embernek kell beregisztrálni a kamarához?Köszi.
Válasz #114. hozzászólásra
ahhha, értem, akkor ezért nem küldtél külön meghívót...
Válasz #113. hozzászólásra

1,5 liter vörösbor,3 feles ,és 3 óra beszélgetés JD kollégával
Válasz #108. hozzászólásra

Valami beszámoló féleség?
Megérkezett az első email a bemutatkozásról.
Válasz #110. hozzászólásra

Ott leszek
Válasz #109. hozzászólásra
szeretettel várunk (5 óra)
Válasz #108. hozzászólásra

Lehet, hogy én is megtisztellek titeket
Nálunk holnap lesz gazdafórum,kamara ügyben,Glatfelder úr is megtisztel minket(gondlom más ügyben erre jár)
Válasz #104. hozzászólásra
Meg alulról szerveződik...
Attól, függetlenül regisztráltam.
Drusza ezt Te sem hiszed, itt le osztott lapok vannak, előre megtudnám mondani kik lesznek a "nyerők" a megyénkben.
Válasz #101. hozzászólásra
Nem is fogok(belépni oda ahol (oda) "írányított" emberek vannak most is)...a pénzt meg hajtsák be
Válasz #104. hozzászólásra
És mi lesz a 3500 ft-os kutyacsipszel?Kész röhely magyarország.Idáig akivel beszéltem,az nemhogy csipszezze a kutyát,még oltásra se fogja vinni.
Mondj egy példát,mikor a kicsik döntöttek.

Ha nem regisztrálunk kicsik, akkor a nagygazdasságok fognak mindent eldönteni, remélem azt senki sem szeretné!!
Válasz #102. hozzászólásra

Nekem sem kötelező, de a családból így is hárman fognak regisztrálni.....

Sapsi szerint így is úgy is tag leszek.
"Mondottam volt, hogy én regisztráltam, mert .....
A felségem nem regisztrál, mert mint mondtátok "nem kell egy sárga csekkel több.""
Mivel nem kötelező, (ahogy errefelé beszélik) így nem fogok önként fizetni!
Ti regisztráltatok már???
Új agrárkamarai választások: már százezren regisztráltatták magukat
Az új Nemzeti Agrárkamarában már 100 ezren nyilvántartásba vetették magukat - közölte Győrffy Balázs, az agrárkamara megbízott elnöke. A tisztségviselők megválasztásában azok vehetnek részt, akik november 30-ig regisztráltatják magukat.
A megbízott elnök emlékeztetett: az új agrár-köztestületnek - amely a kamarai tisztségviselők megválasztása után várhatóan a jövő év tavaszán kezdi meg működését - minden agrárgazdasági szereplő alanyi jogon tagja lesz. A tisztségviselők megválasztásában azonban csak azok vehetnek részt, akik november 30-ig regisztrálnak a kamara honlapján, és befizetik az 5000 forintos regisztrációs díjat is. A megbízott elnök mintegy 300-400 ezer közé teszi a megalakuló új köztestület tagjainak végleges létszámát.
Győrffy Balázs arról is tájékoztatott, hogy az agrárkamara honlapján e-mail címmel regisztrálók november 15-től ingyenesen vehetik igénybe az agrárkamara újonnan indított elektronikus szolgáltatását, a hetente frissülő Kamarai Piacfigyelőt. Ez az elektronikus hírlevél a növénytermesztési és állattenyésztési ágazatok aktuális piaci információit gyűjti össze a gazdák számára.
Horváth Ákos, az elnöki kabinet tagja beszámolt arról, hogy a kamara több új szolgáltatást is bevezet, hogy tagjai versenyképességét támogassa. Ezért piaci és szakmai információkkal is ellátják a tagokat, és a jövőben közérthető szakkönyveket is szeretnének kiadni.
A mai megyei lapból....http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kamarai_regisztracio_-_5000_forintot_is_behajthat_januartol_a_nav/2305215/
Válasz #96. hozzászólásra
Ez majd a következő lépés lesz, persze tagdíjjal....tudod alulról szerveződik.....
Válasz #96. hozzászólásra
csak neked
Megtudja valaki mondani, hogy ha családi őstermelői van. akkor minden tagnak aki benne van regisztrálni kell a kamarába vagy csak annak akinek a nevére szól?
Válasz #93. hozzászólásra
Ahogy mondod.
Viszont azt nem tudom, hogy a szavazás során mi lesz az egy egység. Ahány befizetés, annyi szavazat? Pl. nálunk a család minden tagja őstermelő, meg van mellette egy BT a bérelt földekhez. Akkor én egyszer szavazok a BT nevében, egyszer meg a magaméban?
És az ex-TSZ-ekkel mi lesz? Láttam, hogy egy ilyen cég vezetője több száz kamaratagsági csekket kap. Legyek naív, és higgyem azt, hogy majd ő szépen szétosztogatja a földtulajdonosok között? Vagy olyan rendes lesz és be is fizeti helyettük, sőt majd még a szavazással se kell majd fáradniuk?
Nem tetszik ez nekem, rossz előérzetem van. De akkor is meg kellene próbálnunk felrúgni az ejtőernyős terveket...
Válasz #93. hozzászólásra

Igazad van.
Más:
A volt Tsz elnök azt mondta nagyon régen, hogy szektor semlegesen megyünk tönkre.
Annyit válaszoltam rá, hogy előbb te fogsz éhezni. Most talán annyit válaszolnék, hogy igazad van.
Többször több helyen elhangzott, hogy szervezkedjünk.
Szervezkedjünk???
Szerintem a képviselőket kellene ismertetni a tényekkel.
Lent kicsiben.
Szerintetek?
"A problémát ott látom, hogy más az érdeke a "nagyüzemnek" és más a családi gazdaságnak. ("kisüzemnek")"

Na ezt a nettó baromságot használták fel a drága politikusaink az elmúlt 22 évben többször is a mezőgazdaság ellen. Ugyanis akármilyen hihetetlen messze nincs akkora érdekkülönbség a két csoport között, mint amekkorát mesterségesen létre hoztak. Divide et impera! Már a rómaiak is tudták.
az NFA-ból IDE:

"válasz #1455 hozzászólásra ť | korzo küldte be 2012-10-02 21:41:59-kor
korzo
Válasz #1450. hozzászólásra
Amihez viszont közel állunk, és mindannyiunk érdeke lenne:
Fordítsuk vissza a kést, és csak olyanokat legyünk hajlandók megszavazni az újáalakuló agrárkamarák élére, akik tényleg a gazdatöbbség érdekeit képviselik. Itt az idő, hogy valahogy a mi oldalunkra fordítsuk ezt a kötelező cumit. Nem tudom, hogy mennyi esélyünk van, de talán több, mint ami majd a Nagy Szavazófülkében lesz."
A problémát ott látom, hogy más az érdeke a "nagyüzemnek" és más a családi gazdaságnak. ("kisüzemnek")
Ezt egy Kamarán belül nem lehet érdemben képviselni.
bármelyik vélemény kerül túlsúlyba, a másik érdeke sérül.
miért is nem jó a meglevő (régi) állapot?
MOSZ, MAGOSZ, Hangya, Agrárkamara, stb.
Ha a MAGOSZ tagjai elégedetlenek, akkor cseréljenek vezetöt.
A többi úgy szintén.
Ahova a politika beteszi a lábát, .....
Nekem azt mondta anno egy Kamarai ember, hogy Ők nem érdekképviselet. És utána olvasva tényleg nem az.
Akkor miről beszélünk?
Tiszta vizet a pohárba!
Válasz #82. hozzászólásra

akkor elindulok a választásokon. fel is hívom az Ernőbácsit
Válasz #84. hozzászólásra

meg lehetne keverni a lapokat rendesen
Válasz #87. hozzászólásra
ne hidd, hogy ahol megvolt a rendszerváltás, ott jobban jártak... és ezzel még csak véletlenül sem azt akarom mondani, hogy hurrá kommunizmus, hanem azt, hogy az új rendszer gengszterei sem jobbak a réginél.
bár ahogy kinéz, most lassan visszakapjuk a régi rendszerünket, meg az abba szocializálódott gengsztereket.
Azért ne kövezzetek meg :

Tudom, hogy mindenki a józan(paraszti) eszére hallgatva, fenntartásokkal kezeli ezt az egészet. Na meg a 10-20-30-40 éves tapasztalataira.
De, talán még jó is lehet az egészből. Ha az OlcsónveszekDeDrágánadok Kft nem, vagy szemtelen kifogásokat felhozva akarja inggombokért felvásárolni JóGazda terményét, ő mehet a kamarához és kérhet a Kft ellen etikai eljárást.
Csak nehogy a végén egy sóhivatal legyen az egész.
Válasz #86. hozzászólásra
Mert a poziciókban tsz érdekeltség lesz 100százalékban...Baranyában nem volt és nem is lesz (más)rendszer'váltás",itt minden maradt a régiben
Mármint én is Té(v)esz(me) tag leszek?
Válasz #85. hozzászólásra

Nem kell belépned, a törvény erejénél fogva taggá válsz.
A tsz elnök érdekeltségek már bent vanak...én nem lépek be...ha kötelező akkor se...befizetem amit kell és "ehez is jogom van"
Válasz #82. hozzászólásra

2. mindenkit
Válasz #81. hozzászólásra

Személyes:
Paraszt vagyok ---ez van az adatlapodon, naaaa ez már kizáró ok, mert mezőgazdasághoz hozzáértő nem lehet !
Válasz #81. hozzászólásra

1.
Kiket váltunk le ????????
Válasz #80. hozzászólásra

akkor nincs akadálya.
ki szavaz rám?
Válasz #75. hozzászólásra

2012. évi CXXVI. törvény
a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról
30. § (1) Agrárkamarai tisztségre választható a pártoló és a tiszteletbeli tag kivételével minden agrárkamarai tag, ha büntetlen előéletű és vele szemben összeférhetetlenségi ok nem áll fenn.
(2) Összeférhetetlen az agrárkamarai tisztség viselésével, ha a tag
a) vezetői munkakört betöltve közszolgálati tisztviselői jogviszonyban áll,
b) olyan államigazgatási szervnél folytat főállásban (legalább heti 36 órás) közszolgálati tisztviselői tevékenységet, amely államigazgatási szerv illetékességi területe részben vagy egészben egybeesik az adott területi szervezet illetékességi területével,
c) politikai pártban országos tisztséget tölt be,
d) másik gazdasági kamarában tisztségviselő.
(3) Nem viselhet tisztséget az agrárkamarában, aki
a) nem választható küldöttnek;
b) Magyarországon nem rendelkezik állandó lakóhellyel.
37. § (1) Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, országos-, illetve megyei küldöttnek az választható, aki
a) nagykorú;
b) az agrárkamara tagja vagy gazdálkodó szervezet tag esetén annak törvényes képviselője.
(2) Nem választható országos, illetve megyei küldöttnek, aki
a) cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság alatt áll;
b) büntetett előéletű.
Válasz #63. hozzászólásra
Én még mindíg nem értem hogy a pénzbeszedésen kívül mire jó ez? (A mese nem csak az eredmény érdekelne...de nem tudok hinni benne.)
Válasz #77. hozzászólásra

baszki idén se jött össze, hogy a saját magam által fogott halból főzzem meg első halászlémet.
sebaj majd jövőre
Válasz #75. hozzászólásra

persze az év pecása címre
Valaki ki merte már számolni, hogy mennyi is folyik be csak a regisztrációs 5.000.- HUF-ból és eddig mennyit kaptak a kamarák államtól ??????

Válasz #74. hozzászólásra

ha belépek a kamarába, akkor én is jelöltethetem magam?