Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR410 FtUSD391.85 FtCHF438.79 FtGBP494.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz borda77 (Joe) #19629. hozzászólásáraA próféta szóljon belőled! Szerintem júni 30 lesz, ha nem lép ki addig az unióból a kormány (viki 2017 december: "nincs szükségünk az uniós pénzekre"). Bocs nem kormány, hanem fék.
Területalapú jött tegnap kb. 12e/ha.
Ma szálas fehérje 22e/ha.
Zöldség növénynél is van számított összeg: 78e/ha. Jövő héten az is megjön. AKG, és tehenek utáni támogatás hiányzik.
Március végére elvileg mindent kifizetnek.
Válasz manfil #19623. hozzászólásáraÉn meg azt hittem a falugazdász cseszett el valamit, hogy nem szerepel sehol a termeléshez kötött gyümölcs támogatás
Válasz cfan01 #19621. hozzászólásáraÉn is ugyanígy vagyok, tegnap saps, ma pedig jött valami, amit nem találtam az ügyfélkapun és csak sejtettem, hogy a gyümi támogatás lehet. Ugyanis nekem sem jelent még meg ez a jogcím...
Ejha...tegnap saps, ma reggel lucerna és gyümölcs termeléshez kötött érkezett. A gyümölcsben az a poén ,h még nincs is megjelenítve a jogcímeim között...
Válasz feher.roli #19602. hozzászólásáraA beadás időpontjában 10 kérelmezett állatból 6-nak tehénnek (már ellettnek) kell lennie, 4-nek meg 8 hónapot betöltöttnek. Ez nem egy újkeletű szabály ám, a drága jó komcsik alatt is pont így volt... Igaz Radócz?
Válasz kulakman #19600. hozzászólásáraTehát ha a beadás napján a 10 támogatott egyedből 5 üsző, akkor az már eleve rossz és nem számít, ha később, a birtokon tartás ideje alatt ellenek és anyatehénné válnak?
Válasz kulakman #19600. hozzászólásáraTehát ha a beadás napján a 10 támogatott egyedből 5 üsző, akkor az már eleve rossz és nem számít, ha később, a birtokon tartás ideje alatt ellenek és anyatehénné válnak?
Ezt úgy értsd ,hogy a beadás napján lesz neked ez az arányod , a fél év alatt csak arra kell ügyelned ,hogy a születés arány jó legyen (szerintem az tárgyévben) az ,hogy tehén vagy üsző ellik az mindegy, szerintem egy a beadás napján 8 hónapos üsző nem is kell ,hogy elljen!
Válasz broll79 #19596. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
A birtokon tartási időszak alatt jól értem, hogy az egységes kérelem beadásának napja + 6 hónap? Tehát ha 05.05-én adtam be, akkor csak a 11.05-ig megellett üszőket fogják anyatehénnek tekinteni.
Birtokon tartási időszak szempontjából a legelső egységes kérelem beadásának napja a releváns, vagy az utolsó EK adatváltozás napja?
Válasz feher.roli #19595. hozzászólásáraFogalmi zavaraid is vannak úgy látom.
Üsző= még nem ellett női ivarú állat
Tehén= legalább egyszer ellett női ivarú állat
A 40% üsző arány, a tehenek/üszők arányát jelenti
Ha támogatásra beadsz 10állatot, akkor legalább 6db tehén kell, hogy legyen a 10-ből, és maximum 4 üsző, de inkább kevesebb, mert az ellési aránynál már az üszőt is beszámítják
Segítséget szeretnék kérni a termeléshez kötött anyatehén támogatással kapcsolatban. Ezt a feltételt nem teljesen értem:
"a támogatás alapjául szolgáló állatai esetén, a birtokon tartás teljes ideje alatt az üszők aránya legfeljebb 40%"
Jól értem, hogy ha az adott tehénnek a birtokon tartás ideje alatt (kérelem beadásától számított 6 hónapos időszak) nem születik borja, akkor azt az MVH üszőnek számítja?
Vagy csak akkor számolják üszőnek, ha soha nem volt még borja? (tehát, ha a birtokon tartás alatt nem, de korábbi évben született borja, akkor már nem üsző?)
Remélem valaki tud segíteni, fontos lenne. Köszönöm előre is!
33493 hozzászólás
Válasz borda77 (Joe) #19643. hozzászólásáraNàlam is változot az öszeg de nemtom mikor már rég néztem.
saps összeg most jelent meg 12000 ft/ha kb.
nekem is meg asszonynak is GYMS
se státuszváltás se pénz :( kezdek kétségbe esni
Válasz öcsi 1986 #19640. hozzászólásáraKöszi az infot
nalam is kedden jelent meg es nem kaptam en se semmit ma de maskor is igy volt kedden megjelent hetfö reggel jott meg
Válasz tinca1231 #19638. hozzászólásáraakkor illő lett volna a héten!!!
Válasz borda77 (Joe) #19637. hozzászólásáraKedden jelent meg az összeg azt hittem péntekre ide ér
Válasz tinca1231 #19636. hozzászólásáramondjuk ha ma jelent meg akkor a hétvége miatt lehet több de akkor is szerintem szerdáig megkapod...
Válasz borda77 (Joe) #19635. hozzászólásáraKöszi
Válasz tinca1231 #19634. hozzászólásárakb 3 szokott lenni
Sziasztok megjelent az összeg hány napra érkezik kb az utalás
Válasz Kisparaszt #19630. hozzászólására3
Válasz Kisparaszt #19630. hozzászólásáraArra mérget veheccccc
Válasz borda77 (Joe) #19629. hozzászólásáraA próféta szóljon belőled! Szerintem júni 30 lesz, ha nem lép ki addig az unióból a kormány (viki 2017 december: "nincs szükségünk az uniós pénzekre"). Bocs nem kormány, hanem fék.
Válasz borda77 (Joe) #19629. hozzászólásáraUtána meg jön a "4" szűk esztendő?!
Válasz preczol #19628. hozzászólásáraÁpr. 8ig a választásig megjön minden..
Területalapú jött tegnap kb. 12e/ha.
Ma szálas fehérje 22e/ha.
Zöldség növénynél is van számított összeg: 78e/ha. Jövő héten az is megjön. AKG, és tehenek utáni támogatás hiányzik.
Március végére elvileg mindent kifizetnek.
Válasz raba.steiger.320 #19626. hozzászólásárajun 30-ra kiderül , szűk 70 e-el számolhatsz , sokmindentől függ
Vallaki modja meg mennyi lesz a földalapú végöszege, köszönöm elölre is.
Válasz manfil #19623. hozzászólásáralegfrissebb
giro kódok
522-es az extenzív gyümölcs
Válasz manfil #19623. hozzászólásáraÉn meg azt hittem a falugazdász cseszett el valamit, hogy nem szerepel sehol a termeléshez kötött gyümölcs támogatás
Válasz cfan01 #19621. hozzászólásáraÉn is ugyanígy vagyok, tegnap saps, ma pedig jött valami, amit nem találtam az ügyfélkapun és csak sejtettem, hogy a gyümi támogatás lehet. Ugyanis nekem sem jelent még meg ez a jogcím...
En meg semmit nem kaptam se előleg se részlet fizetést
Ejha...tegnap saps, ma reggel lucerna és gyümölcs termeléshez kötött érkezett. A gyümölcsben az a poén ,h még nincs is megjelenítve a jogcímeim között...
Meg jött a saps, részfizetés cimen.
nekem ma a sapsnál 01.10-i dátumváltás van összeg változatlan...
Most du kb 12500ft/ha SAPS- HB megye.
Ma reggel 12500ft/ha.
Válasz szalait65 #19608. hozzászólásáraszia menyit utaltak hektáronként ?????
SAPS státuszváltás pénteken volt és ma a pénz is befutott
GYMS semmi.
Válasz öcsi 1986 #19603. hozzászólásáraIgen,ma reggel.
Saps utalás ma reggel, 42 körül. "Somogy"
Válasz mate21 #19606. hozzászólásáraSzabolcs Szatmár Bereg
Válasz öcsi 1986 #19603. hozzászólásáraAz enyém is ugyan igy változzot a mai nap.
legelőt örökÖltem 7 ha-t, földalapu támogatáshoz hogy juthatok hozzá,mit kell tennem ?
Részfizetést megkaptuk sapsban, pár százalékot tartottak vissza.
Válasz feher.roli #19602. hozzászólásáraA beadás időpontjában 10 kérelmezett állatból 6-nak tehénnek (már ellettnek) kell lennie, 4-nek meg 8 hónapot betöltöttnek. Ez nem egy újkeletű szabály ám, a drága jó komcsik alatt is pont így volt... Igaz Radócz?
Válasz bojoba #19605. hozzászólásáraMelyik megyében laksz?
Igen változott! Szerintem beindúlnak a kifizetések!
Válasz feher.roli #19602. hozzászólásáraIgen!
sziasztok volt akinek valtozot a teruletalapu osszege 30 ezerol 42 korule es megkapta a maradekot?
Válasz feher.roli #19595. hozzászólására"a támogatás alapjául szolgáló állatai esetén, a birtokon tartás teljes ideje alatt az üszők aránya legfeljebb 40%"
Ezt úgy értsd ,hogy a beadás napján lesz neked ez az arányod , a fél év alatt csak arra kell ügyelned ,hogy a születés arány jó legyen (szerintem az tárgyévben) az ,hogy tehén vagy üsző ellik az mindegy, szerintem egy a beadás napján 8 hónapos üsző nem is kell ,hogy elljen!
Válasz broll79 #19596. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
A birtokon tartási időszak alatt jól értem, hogy az egységes kérelem beadásának napja + 6 hónap? Tehát ha 05.05-én adtam be, akkor csak a 11.05-ig megellett üszőket fogják anyatehénnek tekinteni.
Birtokon tartási időszak szempontjából a legelső egységes kérelem beadásának napja a releváns, vagy az utolsó EK adatváltozás napja?
Válasz feher.roli #19595. hozzászólásáraHa egy üszőnek egyszer borja születik, onnantól kezdve tehén amíg csak él, akkor is ha soha többet nem lesz borja.
Válasz broll79 #19596. hozzászólásáraAzt elfelejtettem, hogy a támogatásnál, az üsző legalább 8 hónapos kell, hogy legyen
Válasz feher.roli #19595. hozzászólásáraFogalmi zavaraid is vannak úgy látom.
Üsző= még nem ellett női ivarú állat
Tehén= legalább egyszer ellett női ivarú állat
A 40% üsző arány, a tehenek/üszők arányát jelenti
Ha támogatásra beadsz 10állatot, akkor legalább 6db tehén kell, hogy legyen a 10-ből, és maximum 4 üsző, de inkább kevesebb, mert az ellési aránynál már az üszőt is beszámítják
Kedves fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni a termeléshez kötött anyatehén támogatással kapcsolatban. Ezt a feltételt nem teljesen értem:
"a támogatás alapjául szolgáló állatai esetén, a birtokon tartás teljes ideje alatt az üszők aránya legfeljebb 40%"
Jól értem, hogy ha az adott tehénnek a birtokon tartás ideje alatt (kérelem beadásától számított 6 hónapos időszak) nem születik borja, akkor azt az MVH üszőnek számítja?
Vagy csak akkor számolják üszőnek, ha soha nem volt még borja? (tehát, ha a birtokon tartás alatt nem, de korábbi évben született borja, akkor már nem üsző?)
Remélem valaki tud segíteni, fontos lenne. Köszönöm előre is!