Válasz zsolti1989 #34578. hozzászólásáraSzia, nekem 04.25 volt, ma volt státuszváltás, de még mindig “feldolgozás alatt” van az Öko.
Valaki kapott ma határozatot?
Az létezik, hogy az ügyfél tájékoztatási rendszerben 2025.03.27. és 04.08. Közöttiek a kiutalási dátumok, mégsem kaptam belőle eddig egy fillért se ténylegesen?
10 hét.
Némi mocorgás a Kincstárban, megérkezett a várt összeg 5%-a.Natura gyep és NVT-s erdőtelepítés kifizetve.
A Natura erdőnél és a Erdőszerkezet-átalakításnál státuszváltás, a többinél semmi.
AKG 2023-as jóváhagyva április közepén, de sem határozat sem pénz, de még hír sincs róla.
AKG 2024 október óta változatlanul feldolgozás alatti státuszú.
EMVA-erdőtelepítések tavaly júliusban váltottak.
A szálás- és szemes fehérje támogatás vagy az erdőtűz megelőzés kifizetése február óta változatlan.
Határozat szöveget tessék megnézni, mert nekünk utolsó előtti oldalon sorolta fel, hogy mely földeket nem fogadják el, pedig első oldalon teljes elfogadást írnak.
Az el nem fogadás pedig teljesen fals indok. Azt mondja 1 hektár alatti tábla. Mellé írva, ezt 5, vagy 8 hektáros KET-eknek....
Sziasztok !
Natura gyepet mindenki kapott már , mert nekem meg mindig 9.27es dátummal van , gondolom az is közbe játszik hogy volt ellenőrzésem belőle
De januárban azt már le is zártak
Valakinek esetleg ezzel kapcsolatban van-e tapasztalata
Válaszokat előre is köszönöm
Válasz kalil #34542. hozzászólásáraLucerna, zöldugar és méhlegelő trágyázása, lazítása.
A földügyekkel foglalkozó cég, amelyik nekem is beadja a kérelmeimet, kapcsolatban áll helyi ellenőrrel is, MVH-sokkal is. Ők úgy értelmezték, hogy a lucerna, zöldugar és méhlegelő is megfelel ennek az állandó kultúra kitételnek. Tehát elvileg mentesül a trágyázás és lazítás feltételtől, amennyiben az első év első napjától az utolsó év utolsó napjáig ugyanaz az állandó kultúra van a területen.
Volt olyan terület, ahol elfogadták, volt ahol nem. Volt ahol 3 %, volt ahol 10 % szankciót kaptam, volt ahol semmit. 3-5 százezer forintom ment el ezen.
Szerintem a logika azt diktálja, amit végül mi a gyakorlatban kiviteleztünk, de biztos vagyok benne, hogy ügyesen megírt szabályok miatt az MVH-nak van igaza.
Egy jó 4-5 százezrem bánta, de nem fellebezem meg a dolgot, nem ér annyit, hogy a jövő évi kifizetésemet kockáztassam. Az biztos, hogy az új AKG-nál élesebbnek kell lennie mindenkinek. A szankciók is húzósabbak. Áldom az eszem, hogy az új AKG-nál elhagytam pár dolgot a vállalások közül.
Válasz geniusfifa10 #34536. hozzászólásáraés mire kaptál szankciót? csak nem a szegélyre, hogy nincs meg a kerület 25% a? mert egyik ismerősöm is erre és mindkettőnknek bőven volt ráhagyás hogy meglegyen, de hát nyílván valami szankciót kell adni...
Válasz skorgamor #34528. hozzászólásáraA biztosítót miért nem korrekt? Le van írva minden a feltételben, valamint jogszabályokban és ez alapján kötsz vele szerződést. Kárt jelentesz: felhívnak, közösen kimentek szemlézni.Szemle után 2-3 héten belül fizet.
MÁK: igaz jogszabályok kötik de.. Senki nem szól mikor megy ki ellenőrizni, egyáltalán ki megy e.
Kifizetés pedig valamikor.
Válasz Hogel #34522. hozzászólásáraSzia ha aszálykárra is van biztosításod és aszálykárt jelentesz a MÁK felé is. akkor a MÁK által megállapított teljes összegből levonódik a biztosító által megállapított összeg.
Ha csak jégkárra van biztosításod és aszálykár ért. Azt is jelenteni kell a MÁK felé és akkor a teljes összeget kifizeti és mivel a biztosító nem fizet(mert nincs ilyen kockázatod) nem von le semmit.
Válasz Bakonyalja #34530. hozzászólásáraÉrdekes rèszfizetès.... előző években vègkifizetès volt egyből, akkor most mennyi lesz a végösszeg/ db, most ki híjàn 60 ezer/ db jött a határozatban
Válasz kalil #34535. hozzászólásáraNálam is. Az összegből már gyanús volt, hogy kapok egy kis szankciót, meg is kínáltak egy kevéssel, de ez bőven lenyelhető, bár szerintem nem jogos. :)
Még az AÖP végét várom és akkor minden jogcímen minden ki lesz fizetve.
34734 hozzászólás
Válasz Almi26 #34583. hozzászólásáraA cikkekben azt írják a kis és családi gazdaságok kapják először az okiratokat. Én családi gazda vagyok.
Válasz kata65 #34581. hozzászólásáraNekem ugyanígy van. 04.25-ről váltott ma, még mindig feldolgozás alatti.
Válasz s.g #34564. hozzászólásáraÁltalában 1 hét alatt ott a pénz a számlán határozat vagy támogatói okirat küldése után.
Válasz zsolti1989 #34578. hozzászólásáraSzia, nekem 04.25 volt, ma volt státuszváltás, de még mindig “feldolgozás alatt” van az Öko.
Valaki kapott ma határozatot?
Válasz fontolo08 #34579. hozzászólásáraElőfordulhat de elvileg kapsz határozatot arról is hogy kinek adták oda.
Az létezik, hogy az ügyfél tájékoztatási rendszerben 2025.03.27. és 04.08. Közöttiek a kiutalási dátumok, mégsem kaptam belőle eddig egy fillért se ténylegesen?
Válasz Almi26 #34572. hozzászólásáraIgen 04.30 tól
Válasz fattyú #34576. hozzászólásáraItt még egy NAGY 0-ft kifizetés!
10 hét.
Némi mocorgás a Kincstárban, megérkezett a várt összeg 5%-a.Natura gyep és NVT-s erdőtelepítés kifizetve.
A Natura erdőnél és a Erdőszerkezet-átalakításnál státuszváltás, a többinél semmi.
AKG 2023-as jóváhagyva április közepén, de sem határozat sem pénz, de még hír sincs róla.
AKG 2024 október óta változatlanul feldolgozás alatti státuszú.
EMVA-erdőtelepítések tavaly júliusban váltottak.
A szálás- és szemes fehérje támogatás vagy az erdőtűz megelőzés kifizetése február óta változatlan.
Válasz Almi26 #34572. hozzászólásáraSzintèn zenèsz...
Válasz Füle #34573. hozzászólásáraSzintén 04.25. feldolgozás alatti.
Válasz Almi26 #34572. hozzászólásáraIgen,nekünk is még feldolgozás alatt!Április 25.Nektek??
Van még valakit akinek öko/AKG feldolgozás alatti maradt?
Határozat szöveget tessék megnézni, mert nekünk utolsó előtti oldalon sorolta fel, hogy mely földeket nem fogadják el, pedig első oldalon teljes elfogadást írnak.
Az el nem fogadás pedig teljesen fals indok. Azt mondja 1 hektár alatti tábla. Mellé írva, ezt 5, vagy 8 hektáros KET-eknek....
Sziasztok!
Ipari zöldség növény támogatást kapott már valaki a tavalyi évről?
Válasz andreajezoviczky #34566. hozzászólásáramúlt héten határozat 2023 kiskérődzőről, pénz is a számlán
Válasz .Fecó. #34567. hozzászólásáraKöszi!
Válasz JD 4630 #34561. hozzászólására35 pont
Válasz sapijuhasz #34562. hozzászólásáraNekünk még a 2023 -as kiskérődzőt sem fizették ki.
Válasz sapijuhasz #34562. hozzászólásáraÚj AKG sokmindenkinek elfogadott 04.30. dátummal
Sziasztok!
Április 2-án kaptam határozatot a kincstártól a területalapú támogatás jóváhagyásáról.
Mai napig nem érkezett meg a pénz.
Más is járt így?
Válasz sapijuhasz #34562. hozzászólásáraNekünk még nem váltott,feldolgozás alatt van még az AKG
Sziasztok! Új AKG-ról és a Kiskérődzőről tudtok valamit?
AKG NoTill pontokat tudja valaki?
Válasz boldizsár1988 #34557. hozzászólásáraÖko szántóban mindenki nyert. 0 volt a ponthatár.
Válasz komarmihaly1209 #34556. hozzászólásáraKöszi igen, megjött az AKG is ! :) jó vé ez :)
Válasz Füle #34553. hozzászólásáraHorizontális szántó 5 pont
MTÉT madárvédelmi szántó 42 pont
sokan nem nyertek?
Válasz barnatanya2019 #34500. hozzászólására2025ös Vő öko pályázat támogató okirat érkezett!
Válasz geniusfifa10 #34545. hozzászólásáraSzia,ezt az ismerős körben mindenkivel el játszották. Falugazdász sem érti hogy miért mert úgy van ahogy leírtad.
Válasz Marhajani #34548. hozzászólásáraNálam is.
Válasz MgV #34552. hozzászólásáraTudtok mondani ponthatárokat?
Válasz erzsii408 #34551. hozzászólásáraItt ellenőrzés sem volt mégsem kaptunk !!
Anyatehén szintèn zenész!
Üdv
Sziasztok !
Natura gyepet mindenki kapott már , mert nekem meg mindig 9.27es dátummal van , gondolom az is közbe játszik hogy volt ellenőrzésem belőle
De januárban azt már le is zártak
Valakinek esetleg ezzel kapcsolatban van-e tapasztalata
Válaszokat előre is köszönöm
Válasz Almi26 #34547. hozzászólásáraIgen ,időközben az is átváltott, jóváhagyottra!
Öko 2024 pályázat jóváhagyott.
2023 számított összeg tegnap.
Ma jött
KAP-RD19a-124 AKG
Támogatói okirat
Válasz kulakman #34544. hozzászólásáraSzia!
Neked lett már döntés az Ökonál?
Válasz kulakman #34544. hozzászólásáraNekem jóváhagyott az öko gyep
Válasz kalil #34542. hozzászólásáraLucerna, zöldugar és méhlegelő trágyázása, lazítása.
A földügyekkel foglalkozó cég, amelyik nekem is beadja a kérelmeimet, kapcsolatban áll helyi ellenőrrel is, MVH-sokkal is. Ők úgy értelmezték, hogy a lucerna, zöldugar és méhlegelő is megfelel ennek az állandó kultúra kitételnek. Tehát elvileg mentesül a trágyázás és lazítás feltételtől, amennyiben az első év első napjától az utolsó év utolsó napjáig ugyanaz az állandó kultúra van a területen.
Volt olyan terület, ahol elfogadták, volt ahol nem. Volt ahol 3 %, volt ahol 10 % szankciót kaptam, volt ahol semmit. 3-5 százezer forintom ment el ezen.
Szerintem a logika azt diktálja, amit végül mi a gyakorlatban kiviteleztünk, de biztos vagyok benne, hogy ügyesen megírt szabályok miatt az MVH-nak van igaza.
Egy jó 4-5 százezrem bánta, de nem fellebezem meg a dolgot, nem ér annyit, hogy a jövő évi kifizetésemet kockáztassam. Az biztos, hogy az új AKG-nál élesebbnek kell lennie mindenkinek. A szankciók is húzósabbak. Áldom az eszem, hogy az új AKG-nál elhagytam pár dolgot a vállalások közül.
Válasz fattyú #34543. hozzászólásáraS tényleg , köszi az infót, az öko gyep még feld alatt , de halad ez!
ST-AKG 2024 jóváhagyott státusz mai nappal
Válasz geniusfifa10 #34536. hozzászólásáraés mire kaptál szankciót? csak nem a szegélyre, hogy nincs meg a kerület 25% a? mert egyik ismerősöm is erre és mindkettőnknek bőven volt ráhagyás hogy meglegyen, de hát nyílván valami szankciót kell adni...
Válasz skorgamor #34528. hozzászólásáraA biztosítót miért nem korrekt? Le van írva minden a feltételben, valamint jogszabályokban és ez alapján kötsz vele szerződést. Kárt jelentesz: felhívnak, közösen kimentek szemlézni.Szemle után 2-3 héten belül fizet.
MÁK: igaz jogszabályok kötik de.. Senki nem szól mikor megy ki ellenőrizni, egyáltalán ki megy e.
Kifizetés pedig valamikor.
Válasz Hogel #34522. hozzászólásáraSzia ha aszálykárra is van biztosításod és aszálykárt jelentesz a MÁK felé is. akkor a MÁK által megállapított teljes összegből levonódik a biztosító által megállapított összeg.
Ha csak jégkárra van biztosításod és aszálykár ért. Azt is jelenteni kell a MÁK felé és akkor a teljes összeget kifizeti és mivel a biztosító nem fizet(mert nincs ilyen kockázatod) nem von le semmit.
Válasz Bakonyalja #34530. hozzászólásáraÉrdekes rèszfizetès.... előző években vègkifizetès volt egyből, akkor most mennyi lesz a végösszeg/ db, most ki híjàn 60 ezer/ db jött a határozatban
Válasz fugyi #34533. hozzászólásáraSzia,melyik megye?
Anyatehén határozat megjött.
Válasz kalil #34535. hozzászólásáraNálam is. Az összegből már gyanús volt, hogy kapok egy kis szankciót, meg is kínáltak egy kevéssel, de ez bőven lenyelhető, bár szerintem nem jogos. :)
Még az AÖP végét várom és akkor minden jogcímen minden ki lesz fizetve.
Válasz kalil #34529. hozzászólásáraMa meg is jott a teljes akg összeg