rosszul értelmezitek.
ezek a papír gyártási kényszerek ez mind szűrök. mind azért van, hogy valaki fennakadjon rajta, valaki belefáradjon, valakit ki lehessen szorítani, ki lehessen pöckölni a mókából.
Gazda001 ! Papirokországavagyunk! Deviszont él emlékemben nagyapám,uradalomnak volt a vezetője 6 elemivel! Viszont elmondta 1936 ban kereskedők lejöttek megmondták mennyi szilvalekvátvesznekmeg,és mennyiért! Nyáron leküldték a hordókat, lekvárért jöttek elvitték,és kifizették! Ezt megcsinálta egy hatelemis!Most papir mendemonda meg rémhir? Nekemismegvan az ezüsttől méregraktárig,meg adr a müganéhoz,de állitólag azmár nemjó! Ez kezd hasonlitani a vicchez amiben Odüsszeusz megigérte a népnek,hogy 100 nőt tesz magáévá,99-nél kifáradt a tömeg meg ordibálta Buzi!!!
Válasz #4225. hozzászólásra
Tények a rendszer pénzhiányára: 06.30-án volt helyszínes akg ellenőrzésünk, 10.17-én kaptam meg a jegyzőkönyvet(nem volt hiba), 11. hóban SAPS előleg megjött. Az AKG - amit ellenőríztek - 2013.01.12én váltottunk jóváhagyottra, 17-én megjött a pénz, 18-án a határozat. SAPS 2. részletünk még mindig ellenőrzés alatt, bár gőzöm sincs, h miért, mivel az ellenőrzött akg-s pénz már megjött.
Azon kívül, h nincs pénz a kifizetésekre, más magyarázatot nem lehet erre adni.
Mi az hogy milyen sulibanA fertődi kertészeti szakközépben, ill. annak kihelyezett tagozatán, rendes kék okj-s bizonyítványt kaptam, és 5 évente rendesen járok a jogszabályban előírt 8 órás továbbképzésre, tavaly ilyenkor voltam éppen
A tiéd az már valamamien formában szakirány szerintem, de nem tudom milyen suliban végezted el, de még a tervezet szerint amit olvastam pl. földvásáréláshoz is elég és elfogadott a három év szakmai gyakorlat, amit egy érvényes "hőstermelői" igazolvánnyal is lehet igazolni.
Mihez kell? Mert itt már mindenféle rémhír terjeng, Biztos hogy előbb utóbb kelleni fog, de pl. nekem van Növényvédő és Méregraktár kezelő OKJ végzettségem, ez most jó, vagy nem??? Erre a kérdésre még eddig senki nem tudott válaszolni a sztem igen, vagy a szetm nem -en kívül
Üdv mindenkinek!
Tudja valaki hogy melyik évtől lesz kötelező az hogy legyen az embernek valamilyen mezőgazasági végzettsége ahhoz hogy támogatást kaphasson? Pl:területalapú
Előre is köszi
Válasz #4236. hozzászólásra
A falugazdász mindent elmond!A földhasználatra figyelj az egyik legfontosabb bejelentés.Május 15-ig mindent elintézhetsz az a beadási határidő.
Igen papám erről van szó...az őstermelők nem kapnak egy fillért sem ha nem főállásuak,erről pofázok itt mindenkinek és kiderül hogy mi vagyunk a közellenség,de főleg én mert az őstermelőket lázítom... Néz be a "falugaszdászok" topikba és pofára esel egyből...
Esetemben megvan a heti 36 óra főállás, (még egyenlőre, bár ez vszeg változni csökkenni fog) mellette megy a gazdaság, annyit hoz mint a főállású keresetem, sőt árbevételben simán többszörösét is, akkor??? Mi a terv velünk kis parasztokkal??? Hol lehet ennek utánanézni?
főállású vagy főfoglalkozású?
ha főfoglalkozású, az azt jelenti, hogy a bevétel több mint fele mg-ból származik (így zárnák ki pl. a reptereket és a golfpályákat )
Reggel a TV-ben a mezőgazdasági támogatásokról beszéltek, és elhangzott hogy 2014-től valamilyen jogcímen csak főállású gazdának jár majd támogatás, de nem értettem rendesen mert csak a duma végét kaptam el. Tud erről valaki vaklamit???????
ugy is arra megy ki majd az egész hogy az állam valamilyen formába visszaszedje ezt a támogatást mert ugye be kell fogni a sok éhes szájaat.sosem lesz az mint ausztriában hogy a támogatás adómentes legyen és valóban azt szolgálja amire célzottan adják
ellenőrzés? jóvicc! Kaptam ellenőrzész 4 éve területre, ellenőr körbejárta leigazolta 1,8 Ha-ra évente továbbcsökkent a terület amit bebirtunk rajzolni mostaninál betudtamadnirá rajzszerint 1.5-öt tuligénylésvolt,a négyévvelezelőtti fizikai ellenőrzés már nemérvényes,vagy nemél,esetleg nincsmeg! Magyarország összement! Csökkenthettem ujra a területet, igaz földhasználati lapszemleszerint 1. 89-Ha!
Válasz #4226. hozzászólásra
egyetértek
és azt még tedd hozzá hogy decemberben az összes önkörmányzat tartozását kifizették ,és az élelmes önkörmányzatoknak még ez sem volt elég tovább növelték a hitelálományukat önkormányzatonként 10-20 millával!!!!!!!!!majd az állam kifizeti cimszóval!!!!
Válasz #4219. hozzászólásra
Meghallották a városiak,hogy a "parasztnak" dől a lé és lehet irigykedni,de még médiában nemhallottam a saps támogatás egy jövedelemkiegészitő támogatás mert igylehet ellensujozni élelmiszeráraknál az olcsó árszintet,meg nemtettékhozzá az a valami agrárollónaknevezett dolgot. Ugymint egyre drágábbanvesszükmeg az inputanyagot a végtermék ára viszont marad alacsonyszinten! Idefigyeljetek privátvéleményem 45 után felépitették ezt az országot koalicióskormánnyal, amiben kisgazdanevezetüekisvoltak! 56 ban Nagy Imrét aki ezt a vonalatképviselte kivégezték! Jött egy rendszerváltás? Egy koaliciós kormányban ismét kivégezték a kisgazdákat! akkor mirőlbeszélünk? Városi egy nagy választókerület! Csinálunk még médiában egy "párzana a paraszt" médiasót,a denagyonjólmegy a "paraszt"-koncepcióval! Na ezzel fix továbbletszitva az ellentét!
sziasztok!
ellenőrzést kaptam és annak rendje és módja szerint helyszineltek is a jegyzőkönyveket megkaptam abban hiba nincs az mvh oldalán meg ellenőrzés alatt állok se ákg,se saps támogatás nem küldtek ez már azért felháboritó!!!!!!!!
itt kell bejelentkezni az ügyfélkapuval.. aztán ügyek állása->ügyfél tájékoztatási rendszer katt. és legalul ott van az ügyek listája.
Egyébként aki csinálta a támogatást az tudja :)
Így biztosan meghallják a városiak is, akik messze vannak a mg-tól(és irigykednek, hogy milyen jó a parasztnak). PROPAGANDA-készülni kell a választásokra.
Pár hete láttam az mvh.gov.hu-n egy olyan keresést ahol névre, városra stb.. lehetett lekérdezni a földalapú támogatottakat és az összegeket, nem tudnátok egy linkkel segíteni, mert nem találom most meg.
Na nem kellene kezdeni a tüntetéseket?Amikor volt akkor éppen ezért robbant ki,most meg mindenki bax.k rá...Bizony,bizony ekkora változáson ment át ez a réteg...is csakhogy tisztán "lássatok magatokba"...
Ma kaptam a kamarától ! ------Tisztelt Asszonyom / Uram!
Csatoltan megküldöm a „földhasználati azonosító adatközlési adatlap”-ot.
Az adatlap a földhasználati nyilvántartásba 2012. december 31-ig bejegyzett földhasználók által használt és 2012. december 31-ig a földhasználati nyilvántartásba bejegyzett földrészletekre vonatkozóan a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény 25/G. §-ban meghatározott azonosító adatok kötelező bejelentésére szolgál. Az adatlap kötelező használatával a földhasználók az azonosító adatközlési kötelezettségüknek 2013. március 30-ig tehetnek eleget az ingatlanügyi hatóság felé. A határidő elmulasztása földhasználati bírság kiszabását vonja maga után.
34954 hozzászólás
Válasz #4253. hozzászólásra
rosszul értelmezitek.
ezek a papír gyártási kényszerek ez mind szűrök. mind azért van, hogy valaki fennakadjon rajta, valaki belefáradjon, valakit ki lehessen szorítani, ki lehessen pöckölni a mókából.
Válasz #4249. hozzászólásra
Gazda001 ! Papirokországavagyunk! Deviszont él emlékemben nagyapám,uradalomnak volt a vezetője 6 elemivel! Viszont elmondta 1936 ban kereskedők lejöttek megmondták mennyi szilvalekvátvesznekmeg,és mennyiért! Nyáron leküldték a hordókat, lekvárért jöttek elvitték,és kifizették! Ezt megcsinálta egy hatelemis!Most papir mendemonda meg rémhir? Nekemismegvan az ezüsttől méregraktárig,meg adr a müganéhoz,de állitólag azmár nemjó! Ez kezd hasonlitani a vicchez amiben Odüsszeusz megigérte a népnek,hogy 100 nőt tesz magáévá,99-nél kifáradt a tömeg meg ordibálta Buzi!!!
Tények a rendszer pénzhiányára: 06.30-án volt helyszínes akg ellenőrzésünk, 10.17-én kaptam meg a jegyzőkönyvet(nem volt hiba), 11. hóban SAPS előleg megjött. Az AKG - amit ellenőríztek - 2013.01.12én váltottunk jóváhagyottra, 17-én megjött a pénz, 18-án a határozat. SAPS 2. részletünk még mindig ellenőrzés alatt, bár gőzöm sincs, h miért, mivel az ellenőrzött akg-s pénz már megjött.
Azon kívül, h nincs pénz a kifizetésekre, más magyarázatot nem lehet erre adni.
Válasz #4250. hozzászólásra

A fertődi kertészeti szakközépben, ill. annak kihelyezett tagozatán, rendes kék okj-s bizonyítványt kaptam, és 5 évente rendesen járok a jogszabályban előírt 8 órás továbbképzésre, tavaly ilyenkor voltam éppen

Mi az hogy milyen suliban
Válasz #4249. hozzászólásra

A tiéd az már valamamien formában szakirány szerintem, de nem tudom milyen suliban végezted el, de még a tervezet szerint amit olvastam pl. földvásáréláshoz is elég és elfogadott a három év szakmai gyakorlat, amit egy érvényes "hőstermelői" igazolvánnyal is lehet igazolni.
Válasz #4248. hozzászólásra

Mihez kell? Mert itt már mindenféle rémhír terjeng, Biztos hogy előbb utóbb kelleni fog, de pl. nekem van Növényvédő és Méregraktár kezelő OKJ végzettségem, ez most jó, vagy nem??? Erre a kérdésre még eddig senki nem tudott válaszolni a sztem igen, vagy a szetm nem -en kívül
Válasz #4246. hozzászólásra

Ahhoz szerintem nem kell majd a végzettség!!!
Válasz #4245. hozzászólásra
Nyugi, én is így voltam. Aztán pikk pakk átváltottam ellenőrzött, utalványozott státuszra már vagy 4-5 napja de lóvé azóta se jött.
Üdv mindenkinek!
Tudja valaki hogy melyik évtől lesz kötelező az hogy legyen az embernek valamilyen mezőgazasági végzettsége ahhoz hogy támogatást kaphasson? Pl:területalapú
Előre is köszi
"Ellenőrzés alatt" vagyok és pénz sincs. Levél nem jött, szóval azt sem tudni mi van?
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/kuldik-a-milliokat-a-foldberloknek-2169775
Hogy néz ki egy ilyen ellenérzés? Milyen papírokat kérnek?
Az őstermelői az az eu szabvány szerint de minimis támogatás ,és a most folyó kap tárgyalások eredménye lesz ,hogy lesz vagy nem lesz!!!!!
Válasz #4235. hozzászólásra

Erre én is kíváncsi vagyok nagyon. Mert ha ezt behozzák akkor felborul az egész eddigi életem.
Válasz #4239. hozzászólásra

A legelső dolgod az legyen hogy "kiváltod" az őstermelőit
Válasz #4238. hozzászólásra

Így lesz.
Köszönöm
Válasz #4236. hozzászólásra
A falugazdász mindent elmond!A földhasználatra figyelj az egyik legfontosabb bejelentés.Május 15-ig mindent elintézhetsz az a beadási határidő.
Válasz #4233. hozzászólásra
Néz be a "falugaszdászok" topikba és pofára esel egyből...
Igen papám erről van szó...az őstermelők nem kapnak egy fillért sem ha nem főállásuak,erről pofázok itt mindenkinek és kiderül hogy mi vagyunk a közellenség,de főleg én mert az őstermelőket lázítom...
Urak!
Kezdő vagyok a témában. Az idén került vissza hozzánk 2,5 hektár terület, az idei évi támogatást hogyan kell igényelni? Határidők, ilyesmik.
Válasz #4234. hozzászólásra

Esetemben megvan a heti 36 óra főállás, (még egyenlőre, bár ez vszeg változni csökkenni fog) mellette megy a gazdaság, annyit hoz mint a főállású keresetem, sőt árbevételben simán többszörösét is, akkor??? Mi a terv velünk kis parasztokkal??? Hol lehet ennek utánanézni?
Válasz #4233. hozzászólásra
)
főállású vagy főfoglalkozású?
ha főfoglalkozású, az azt jelenti, hogy a bevétel több mint fele mg-ból származik (így zárnák ki pl. a reptereket és a golfpályákat
Reggel a TV-ben a mezőgazdasági támogatásokról beszéltek, és elhangzott hogy 2014-től valamilyen jogcímen csak főállású gazdának jár majd támogatás, de nem értettem rendesen mert csak a duma végét kaptam el. Tud erről valaki vaklamit???????

Válasz #4231. hozzászólásra

mi már döntöttünk.
Az EU-ba lépve feladtuk a szuverenitásunkat. Legalábbis a mezőgazdaságban.
Ugy se mi döntünk!

Ne felejtsétek el,ez 1 eu támogatás!
ugy is arra megy ki majd az egész hogy az állam valamilyen formába visszaszedje ezt a támogatást mert ugye be kell fogni a sok éhes szájaat.sosem lesz az mint ausztriában hogy a támogatás adómentes legyen és valóban azt szolgálja amire célzottan adják

Válasz #4227. hozzászólásra
ellenőrzés? jóvicc! Kaptam ellenőrzész 4 éve területre, ellenőr körbejárta leigazolta 1,8 Ha-ra évente továbbcsökkent a terület amit bebirtunk rajzolni mostaninál betudtamadnirá rajzszerint 1.5-öt tuligénylésvolt,a négyévvelezelőtti fizikai ellenőrzés már nemérvényes,vagy nemél,esetleg nincsmeg! Magyarország összement! Csökkenthettem ujra a területet, igaz földhasználati lapszemleszerint 1. 89-Ha!
Válasz #4226. hozzászólásra
egyetértek
és azt még tedd hozzá hogy decemberben az összes önkörmányzat tartozását kifizették ,és az élelmes önkörmányzatoknak még ez sem volt elég tovább növelték a hitelálományukat önkormányzatonként 10-20 millával!!!!!!!!!majd az állam kifizeti cimszóval!!!!
Meghallották a városiak,hogy a "parasztnak" dől a lé és lehet irigykedni,de még médiában nemhallottam a saps támogatás egy jövedelemkiegészitő támogatás mert igylehet ellensujozni élelmiszeráraknál az olcsó árszintet,meg nemtettékhozzá az a valami agrárollónaknevezett dolgot. Ugymint egyre drágábbanvesszükmeg az inputanyagot a végtermék ára viszont marad alacsonyszinten! Idefigyeljetek privátvéleményem 45 után felépitették ezt az országot koalicióskormánnyal, amiben kisgazdanevezetüekisvoltak! 56 ban Nagy Imrét aki ezt a vonalatképviselte kivégezték! Jött egy rendszerváltás? Egy koaliciós kormányban ismét kivégezték a kisgazdákat! akkor mirőlbeszélünk? Városi egy nagy választókerület! Csinálunk még médiában egy "párzana a paraszt" médiasót,a denagyonjólmegy a "paraszt"-koncepcióval! Na ezzel fix továbbletszitva az ellentét!
sziasztok!
ellenőrzést kaptam és annak rendje és módja szerint helyszineltek is a jegyzőkönyveket megkaptam abban hiba nincs az mvh oldalán meg ellenőrzés alatt állok se ákg,se saps támogatás nem küldtek ez már azért felháboritó!!!!!!!!
Válasz #4210. hozzászólásra
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/alkalmazasok/viewer/1000026 itt kell bejelentkezni az ügyfélkapuval.. aztán ügyek állása->ügyfél tájékoztatási rendszer katt. és legalul ott van az ügyek listája.
Válasz #4210. hozzászólásra
http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/alkalmazasok/viewer/1000026
itt kell bejelentkezni az ügyfélkapuval.. aztán ügyek állása->ügyfél tájékoztatási rendszer katt. és legalul ott van az ügyek listája.
Válasz #4221. hozzászólásra

Neeeeeeeeem - neeeeeeeeeem
tud esetleg valaki friss infót anyajuh támogatással kapcsolatban?
Így biztosan meghallják a városiak is, akik messze vannak a mg-tól(és irigykednek, hogy milyen jó a parasztnak). PROPAGANDA-készülni kell a választásokra.
tegnap, összehangoltan ,több hirportál lehozta ujra hirnek, a saps második felének a fizetését,mintha jan 9.-én nem ezt tetté volna ,

tehát, beharangozták 9.-én ,majd egy hét múlva ,tehát tegnap, megint uj hirként beharangozták.....ennek mi a f..sz értelme van
Válasz #4217. hozzászólásra
KÖSZI!!!
Válasz #4216. hozzászólásra
LINK
Sziaztok!
Pár hete láttam az mvh.gov.hu-n egy olyan keresést ahol névre, városra stb.. lehetett lekérdezni a földalapú támogatottakat és az összegeket, nem tudnátok egy linkkel segíteni, mert nem találom most meg.
Köszi!
Válasz #4201. hozzászólásra
Kb 1-hét tíz nap az átfutás ,szerintem!!
Mi tegnap megkaptuk a KAT-ot, meg a NATURA2000 legelőre.
Válasz #4212. hozzászólásra
Kedves ember...
ma az ügyintéző megnyugtatott, hogy június 30.-ig meg fogom kapni a területalapút.

Na nem kellene kezdeni a tüntetéseket?Amikor volt akkor éppen ezért robbant ki,most meg mindenki bax.k rá...Bizony,bizony ekkora változáson ment át ez a réteg...is
csakhogy tisztán "lássatok magatokba"...
Honnét tudjátok hogy "jóváhagyott"

Nekem is 16.án lettjóváhagyott de még pénz nincs!
Ma kaptam a kamarától ! ------Tisztelt Asszonyom / Uram!
Csatoltan megküldöm a „földhasználati azonosító adatközlési adatlap”-ot.
Az adatlap a földhasználati nyilvántartásba 2012. december 31-ig bejegyzett földhasználók által használt és 2012. december 31-ig a földhasználati nyilvántartásba bejegyzett földrészletekre vonatkozóan a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény 25/G. §-ban meghatározott azonosító adatok kötelező bejelentésére szolgál. Az adatlap kötelező használatával a földhasználók az azonosító adatközlési kötelezettségüknek 2013. március 30-ig tehetnek eleget az ingatlanügyi hatóság felé. A határidő elmulasztása földhasználati bírság kiszabását vonja maga után.
Gázolaj jövedéki adó beadásához:
ÁNYK frissítése:
http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvany_apeh/keretprogramok/abevjava_install.html
BEV-J04 letöltése:
http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/bevallasok/bev_j04.html
VPOP-R01 letöltése:
http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_vam/vpop_r01.html
Nálunk 01.11. óta jóváhagyott az AKG, utalványozva is van az összeg, de pénz még nincs a számlán.
Kérőzőt majd valamiko május fele várd!
Válasz #4200. hozzászólásra
még nem kell várni. mert fer.15-ig be kell érkezni a vállalt kötelezettség igazolásának.