Amikor megnyílt a felület, a kukoricás topikban felhívtam rá a figyelmet. Ismerősöknek szóltam is, többen eljöttek, hogy „segít, adjuk be”!
A rendelet 2025. júl. 15. éjfélig adta meg a beadási határidőt, jogvesztő módon.
Aztán történt valami. Egész júl. 18. -ig nyitva volt a beadási felület.
Mivel ez Eus pénz, külön adják rá a forrást 16,2 millió euró összegben, a kihirdetett rendelettől
eltérni nem lehet.
Kérdés, hogy most mi lesz?
A kifizetés pedig:
„A Kincstár – a kérelmekről történő döntést követően – a szükséges forrás rendelkezésre állása esetén – legkésőbb 2025. szeptember 30. napjáig intézkedik a támogatás összegének a mezőgazdasági termelő, … ,fizetési számlájára történő folyósításáról.”
1./ Én nem láttam a beadási határidőt módosító rendeletet.
2./ Még döntésről sem hallottam.
3./ Az infóm szerint, az Eu sem adta még ide a beígért forrást.
Tehát, ha lesz döntés, és lesz forrás, akkor kifizetik szept. 30 -ig. Kérdés az, hogy mi lesz a júl. 16, 0:0 órától, júl. 18. éjfélig beadott kérelmekkel.
Valaki esetleg tud valamit a Kukoricatermesztők aszálykárenyhítése kompenzációs támogatásról, amit július hónapban kellett beadni, és a miniszter azt mondta, hogy szeptember 15.-ig ki lesz fizetve ?
Válasz eperkacs #34993. hozzászólásáraCsak egy módját ismerem annak, amit leírtál, de annak nem biztos, hogy örülnél… közjegyző által készített hagyaték átadó végzés is kell hozzá. Szerintem más opció nincs!
Válasz Újbizonylat #34989. hozzászólásáraNa elég furi értelmetlen kérések is vannak benne .pl a tész 9o napnál nem régebbi igazolása ,amit beadáskor 91 napja igazoltunk.....
Méhlegelőt (évelő) alakítanánk ki 2 nem AKG és 1 AKG területen. Nem zöldszegélynek, hanem diverzifikáció és AÖP sáv miatt érintett területen. A kérdésem: van külön méhlegelőre igényelhető támogatás, mint pl. a lucernára a szálas támogatás?
Előre is köszönöm.
Eljutottunk odáig,hogy az átmeneti nemzeti tehénnél kiszámított összeg mutatkozik,de több mint egy hete utalás nem történt,határozat is megérkezett pár napja.A termeléshez kötött, az tegnap lett kiszámított összegű szerencsére,egyszer csak megérkezik a pénz is.Soha többet vis major,mert ez akkora falat volt nekik,hogy eddig rágták.
Válasz barnatanya2019 #34962. hozzászólásáraAlá állok. 2023-as támogatást ha megkapom minimum 25% hátrányból indulok azzal szemben aki tárgyévben megkapta. Hurrá előre megyünk, nem hátra!
Válasz trikolor5 #34960. hozzászólásáraNem kell módosítani semmit.Azt csak azért írja, mert ez egy sablon, és nem törölték ki belőle.
Viszont amit én megtanultam: Mindig , mindent georeferált fotóval lefotózni!!!
Válasz Hogel #34956. hozzászólásáraÉs kell akkor valamit módosítani a beadási felületen? Mert azt írja szeptember 30 a határidő a módosításig.
Én amúgy már ma kimentem a szőlőbe és megjelöltem a szélső oszlopokat élénk festékkel.
Amúgy nagy köszi az infóért!
Válasz Radocz #34957. hozzászólásáraIgen és azt hiszem az esetben kell elválasztani ha 5 hektár felleti a területed és vállaltad az 5 hektár alatti parcellát
Válasz barnatanya2019 #34954. hozzászólásáraazt hitem már ezt is megkaptad. elmúlt évbe itt összesen nem kaptunk annyit és annyiszor, ahányszor te meg a haverod kapott. jó hír.
Válasz trikolor5 #34953. hozzászólásáraFelhívtam a kincstárt, ez egy figyelmeztetés, hogy a KET egybeművelés veszélyével érintett, és tedd meg a szükséges óvintézkedést!Magyarán karózd ki!Ha nem teszed és az ellenőr megállapítja, akkor az egész KET elutasításra kerül, hisz az egybeművelés nem támogatott.
Nagyon komolyan kell venni.
35004 hozzászólás
Válasz Tomi1451 #35003. hozzászólásáraKukorica 2024 évi aszálykár támogatás.
Amikor megnyílt a felület, a kukoricás topikban felhívtam rá a figyelmet. Ismerősöknek szóltam is, többen eljöttek, hogy „segít, adjuk be”!
A rendelet 2025. júl. 15. éjfélig adta meg a beadási határidőt, jogvesztő módon.
Aztán történt valami. Egész júl. 18. -ig nyitva volt a beadási felület.
Mivel ez Eus pénz, külön adják rá a forrást 16,2 millió euró összegben, a kihirdetett rendelettől
eltérni nem lehet.
Kérdés, hogy most mi lesz?
A kifizetés pedig:
„A Kincstár – a kérelmekről történő döntést követően – a szükséges forrás rendelkezésre állása esetén – legkésőbb 2025. szeptember 30. napjáig intézkedik a támogatás összegének a mezőgazdasági termelő, … ,fizetési számlájára történő folyósításáról.”
1./ Én nem láttam a beadási határidőt módosító rendeletet.
2./ Még döntésről sem hallottam.
3./ Az infóm szerint, az Eu sem adta még ide a beígért forrást.
Tehát, ha lesz döntés, és lesz forrás, akkor kifizetik szept. 30 -ig. Kérdés az, hogy mi lesz a júl. 16, 0:0 órától, júl. 18. éjfélig beadott kérelmekkel.
Válasz sydny #34999. hozzászólásáraÉn úgy olvastam hogy szeptember 15től - 30ig fizetik
Válasz buxxi@t-online.hu #35000. hozzászólásáraMájus végén kaptam.
Válasz sydny #34999. hozzászólásáraÉn szeptember 30 emlékszem.
Sziasztok, valakinek fizettek már 2024-es natura 2000 erdő támogatást?
Valaki esetleg tud valamit a Kukoricatermesztők aszálykárenyhítése kompenzációs támogatásról, amit július hónapban kellett beadni, és a miniszter azt mondta, hogy szeptember 15.-ig ki lesz fizetve ?
nem tudtok valami emiles elérhetőséget kincstárhoz, kérdésre, Vp-s, vagy tudja tököm minek híják, pályázatos elszámolással kapcsolatban?
Válasz longpit73 #34991. hozzászólásáraTavasszal megkaptuk
Válasz eperkacs #34993. hozzászólásáraCsak egy módját ismerem annak, amit leírtál, de annak nem biztos, hogy örülnél… közjegyző által készített hagyaték átadó végzés is kell hozzá. Szerintem más opció nincs!
Van aki még nem kapott kiskérődző állatjóléti támogatást juhokra ? 2023-2024
Válasz barnatanya2019 #34992. hozzászólásáraKöszi. Én még nem…
Át lehet venni valakitöl most területalaput és mi a menete hogy én nevemre menjen ha nem én kértem??
Családon belúl pld maáskép is érdekelne
Válasz longpit73 #34991. hozzászólásáraPersze itt is sokan írták de még év elején és márciusban
Sziasztok.
Natura 2000 tamogatast kapott valaki tavalyra?
Válasz Újbizonylat #34989. hozzászólásáraNa elég furi értelmetlen kérések is vannak benne .pl a tész 9o napnál nem régebbi igazolása ,amit beadáskor 91 napja igazoltunk.....
Válasz én 11 #34984. hozzászólásáraitt is ,mindenkinek:)
Válasz Edus79 #34987. hozzászólásárakisüzemek záró kifiz. kérnek hiánypótlást
Válasz én 11 #34984. hozzászólására Úgy tudom maximun 2, ebből az egyiknek zárónak kell lennie.
Válasz Balazs8811 #34981. hozzászólására Nálunk ugyanez a helyzett. Júniusban státusz váltás, azóta semmi :(
Sziasztok
Nyertes ÁTK esetén hány kifizetési kérelmet lehet benyújtani ?
Válasz Újbizonylat #34979. hozzászólásáraMegérkezett a hiánypótlás ):
Válasz Balazs8811 #34981. hozzászólásáraSziasztok !
Nekem tegnap jött kis ÁTK nyertes határozat .
Válasz Balazs8811 #34981. hozzászólásáraKis ÁTK elutasító határozatot kaptunk tegnapelőtt.
Sziasztok!
ÁTKs pályázatról kapott már valaki értesítést?
Július elején volt státusz váltás,azóta semmi.
Jó lenne ha valamit már döntenének...
Válasz kissattila1967.09.03 #34973. hozzászólásáraSzia!
Megjött 15.-én a határozat és a kifizetés pedig 19.-én!
Válasz én 11 #34978. hozzászólásáraNekünk is ugyanaz a móka megy ,ma váltott ,de még mindig feldolgozás alatt mindegyikünké:(
Válasz Újbizonylat #34974. hozzászólásáraItt ma váltott ,de még feldolgozás alatti.
Válasz Újbizonylat #34976. hozzászólásáraOkés bízzunk benne hogy hamarosan kifiz.
Válasz én 11 #34975. hozzászólásáraugyanúgy feldolgozás alatti:( ,de legalább foglalkozna vele
Válasz Újbizonylat #34974. hozzászólásáraKöszi,de ez mit jelent ?státusz váltást?milyenre?
Válasz én 11 #34972. hozzászólására Üdv! Piszkálgatták megint augusztus 18-án többünkét.
Válasz vizilola #34967. hozzászólásáraSzép napot mindenkinek. Érdeklődnék a kos támogatás határozatra ,pénzt esetleg kapott már valaki? Köszönöm.
Üdv !Ez is agrártámogatás ,kisüzemek fejlesztése záró kifizetés mikorra várható ?Beadva 6.hó 23.-án.7.hó 30-tól feldogozás alatti .
Válasz gyurko19 #34970. hozzászólásáraÉn ismét küldtem fellebbezést.....
Nem is kaptam még határozatokat se pénzt.....
Válasz Tibor44 #34968. hozzászólásáraElengedtem!
Sziasztok!
Méhlegelőt (évelő) alakítanánk ki 2 nem AKG és 1 AKG területen. Nem zöldszegélynek, hanem diverzifikáció és AÖP sáv miatt érintett területen. A kérdésem: van külön méhlegelőre igényelhető támogatás, mint pl. a lucernára a szálas támogatás?
Előre is köszönöm.
Válasz gyurko19 #34966. hozzászólásáraHelló
A most nyáron kapott 23-as elutasítóra ismét küldtél fellebbezést vagy benyelted.?
Kostámogatásról jóváhagyott határozat az éjszaka megérkezett!
Mindenkinek kitartást!
2024-es Akg-s határozat ma megérkezett előleg egész eddig nem volt! Kitartás gazdatársak!
Eljutottunk odáig,hogy az átmeneti nemzeti tehénnél kiszámított összeg mutatkozik,de több mint egy hete utalás nem történt,határozat is megérkezett pár napja.A termeléshez kötött, az tegnap lett kiszámított összegű szerencsére,egyszer csak megérkezik a pénz is.Soha többet vis major,mert ez akkora falat volt nekik,hogy eddig rágták.
Válasz barnatanya2019 #34962. hozzászólásáraAlá állok. 2023-as támogatást ha megkapom minimum 25% hátrányból indulok azzal szemben aki tárgyévben megkapta. Hurrá előre megyünk, nem hátra!
Sziasztok!
Kostámogatásról esetleg hallottatok vmit, hogy mikor fizetik ki?
Köszönöm!
Válasz envagyok2 #34958. hozzászólására:D nem jött ég meg de idén korán fog jönni minden :) Októberben lesz nagy pénzeső :D Álljatok Ti is alá!!!
Válasz trikolor5 #34960. hozzászólásáraNem kell módosítani semmit.Azt csak azért írja, mert ez egy sablon, és nem törölték ki belőle.
Viszont amit én megtanultam: Mindig , mindent georeferált fotóval lefotózni!!!
Válasz Hogel #34956. hozzászólásáraÉs kell akkor valamit módosítani a beadási felületen? Mert azt írja szeptember 30 a határidő a módosításig.
Én amúgy már ma kimentem a szőlőbe és megjelöltem a szélső oszlopokat élénk festékkel.
Amúgy nagy köszi az infóért!
Válasz Radocz #34957. hozzászólásáraIgen és azt hiszem az esetben kell elválasztani ha 5 hektár felleti a területed és vállaltad az 5 hektár alatti parcellát
Válasz barnatanya2019 #34954. hozzászólásáraazt hitem már ezt is megkaptad. elmúlt évbe itt összesen nem kaptunk annyit és annyiszor, ahányszor te meg a haverod kapott. jó hír.
Válasz Hogel #34956. hozzászólásáraLeírva nem ez van.

Szankció 1-5 százalék, ha nem lesz természetes anyagból kitűzve.
Válasz trikolor5 #34953. hozzászólásáraFelhívtam a kincstárt, ez egy figyelmeztetés, hogy a KET egybeművelés veszélyével érintett, és tedd meg a szükséges óvintézkedést!Magyarán karózd ki!Ha nem teszed és az ellenőr megállapítja, akkor az egész KET elutasításra kerül, hisz az egybeművelés nem támogatott.
Nagyon komolyan kell venni.
Válasz barnatanya2019 #34954. hozzászólásáraInkább zárnák már le a 2023. és 2024. éveket...