Válasz Ádám05 #3940. hozzászólásáraMegkérdeztem. A földmérő azt mondta, mások meg tudták oldani, úgyhogy próbálkozzunk. Próbálkoztam tovább, és mint kiderült, annak ellenére, hogy a "hibaüzenet" továbbra is ott maradt, a shape-et beolvassa a térképen, ha előtte manuálisan hozzáadom a(z) (esetenként többszörösen) módosított, legaktuálisabb blokkazonosítót. Azokat meg már úgy is ki kellett gyűjtenem korábban, szóval van hozzá táblázatom. Egyelőre siker
"A Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetésre kerülő, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból történő Agrár-környezetgazdálkodási támogatás (továbbiakban: VP-AKG) és Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés (továbbiakban: VP-ÖKO) jogcímekben támogatott ügyfeleknek képzésen kell részt venniük.
A pályázati felhívás a programalkotó tájékoztatása szerint módosítás alatt áll, így a kötelezettségre vonatkozó teljesítési határidő várhatóan módosul, s az érintett ügyfeleknek legkésőbb 2017. december 31-ig kell részt venniük a kötelező képzésen."
A baj az, hogy aki hibázik, mert .....
azt nem fogják büntetlenül hagyni.
A képzéseken sok érdekes dolog elő szokott jönni. Sok esetben a szünetekben, de ott is tanul az ember.
Válasz Blahoncio #3942. hozzászólásáraÜdv!
Bejelentkezés után: Elektronikus kérelemkezelés -> Vidékfejlesztési Program (2014-2020) Támogatási kérelem -> Agrár-környezetgazdálkodás 2016 (VP-AKG 2016) -> VP-AKG Támogatási kérelem 2016
Ott új kérelem.
Szem előtt van
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Ügyfélkapun keresztül bejelentkezve hogyan tudom elkezdeni az AKG beadását??
Mert már az agyam eldurran. Vagy valami linket útmutatót!
"Pályázati felhívás, illetve jogszabály-módosítás miatt a VP-AKG, a VP-ÖKO valamint az ÚMVP fiatal gazda támogatás képzési kötelezettségének teljesítési határideje várhatóan későbbi időpontra, 2017. december 31-re változik."
www.mvh.gov.hu/fooldal/-/content/VLfqQiCLy40T/tajekoztatas-vp-akg-es-vp-oko-tamogatas-illetve-az-umvp-fiatalgazda-tamogatas-kepzesi-kotelezettsegeirol/maximized
Szebb napokat!
Egy új problémával találkoztam AKG-zás közben, nem tudom, másnál is volt-e ilyen.
A tavalyi shape fájlokat nem hajlandó beolvasni a rendszer. Arra hivatkozik a hibaüzenet, hogy az SQL parancs nem megfelelően ér véget, így sikertelen az illesztő blokkok keresése a poligonhoz.
Több gazda AKG-jával próbálkoztam, és ez a probléma eddig sehol nem merült fel, csak ebben az egy esetben, a 2007-es shape-eket is simán elfogadta. Nem csak olyan blokkokról van szó, ahol az egész blokkazonosító megváltozott, hanem olyanoknál is szórakozik, ahol csak az utolsó három karakter változott. Ugyanennél az ügyfélnél egy shape-et elfogadott a 12-ből, de a többit nem.
Találkozott már valaki ilyennel? Van megoldás, vagy zaklassam a földmérőt?
Előre is köszönöm a választ!
Válasz gyorfy10 #3934. hozzászólásárahttps://www.palyazat.gov.hu/vp-4-10112-16-agrr-krnyezetgazdlkodsi-kifizets-1
felhívás és az első melléklet azt hiszem
Válasz N.. Tamás #3922. hozzászólásáraAlmatermésűek nincsenek benne, de van megoldás, egy deci pálinka, 16-os drótkötél, valamint legalább 90 lovas traki, és nincs alma probléma. Én most szántottam fel az 3 ha alma helyét, megy helyette a kajszi. Körtével még várok.
Válasz N.. Tamás #3922. hozzászólására13. számú melléklet: Horizontális ültetvény tematikus előíráscsoport növényfaj listája
A támogatásra jogosult ültetvények köre, valamint a támogatási összegek megállapításához az egyes hasznosítások ültetvénycsoportonkénti besorolása:
„Egyéb ültetvény”
Cseresznye Ribiszke Borszőlő és egyéb szőlőültetvények Meggy Josta (Rikő) Kajszibarack Piszke/egres Őszibarack Málna Nektarin Szeder Szilva Termesztett bodza
Dió Homoktövis Mogyoró Berkenye Mandula Fekete berkenye Szelídgesztenye Áfonya Fehér eperfa Fekete eperfa
Válasz Ádám05 #3916. hozzászólásáraközben rájöttem, annyi az akg pénz amit bevállaltak a programban, ami után lehet nézni az akg kiadványban:
http://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/130-akg-kezikonyv/file
Kis Miklós Zsolt, a tárca államtitkára a kifizetésekkel kapcsolatban a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy a minisztérium szeretné elérni, hogy a területalapú vidékfejlesztési támogatásoknál – az agrár-környezetgazdálkodási és az ökogazdálkodási pályázatoknál – is előleget lehessen fizetni 2016-ban. A Miniszterelnökség most kérdésünkre azt közölte, hogy az idén a Vidékfejlesztési Program keretéből is lesznek előlegkifizetések.
www.agrárszektor.hu
Válasz Hogel #3911. hozzászólásáraÉs valóban.....
Hogy zakkanjanak meg. A legszebb az egészben, hogy telefonon felhívtam őket a nyáron, az első bejelentésemkor, hogy ahogy csináltam minden okés-e. A másik: Ha nem jó felületen adja be a gazda akkor hol a piros háromszög? Hol a gazdabarát kétszázhúsz mvh?
Válasz Hogel #3905. hozzászólásáraEzért írtam a 3903 hsz-ban, hogy nincs jól megfogalmazva a rendelet, mert ha szó szerint értjük, sehogy se lehetne benyújtani.
Amit belinkeltem, illetve amiből idéztél, azon kívűl más előírást, útmutatót stb én nem találtam, de ez alapján zanzásítva: letültöd a nyomtatványt, kitöltöd, aláírod, scanneled, pdf formátumban mented, majd elektronikus felület, általános ügyintézés/hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása, jogcím kiválaszt, beírod a vonalalkódod, kiírja automatikusan az iratazonosítód, kitöltöd a többit, betallózod a fájlt és beküldöd.
A leírás, ezt az eljárást tartalmazza, nem az általad említettet.
Válasz Hogel #3905. hozzászólásáraHát, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, de ha tovább olvasod, a kitöltési útmutatót, ott egyértelmű, hogy adatszolgáltatásról van szó, nem pedig adatmódosítást kell csinálni (w162).
6903 hozzászólás
Válasz Ádám05 #3940. hozzászólásáraMegkérdeztem. A földmérő azt mondta, mások meg tudták oldani, úgyhogy próbálkozzunk. Próbálkoztam tovább, és mint kiderült, annak ellenére, hogy a "hibaüzenet" továbbra is ott maradt, a shape-et beolvassa a térképen, ha előtte manuálisan hozzáadom a(z) (esetenként többszörösen) módosított, legaktuálisabb blokkazonosítót. Azokat meg már úgy is ki kellett gyűjtenem korábban, szóval van hozzá táblázatom. Egyelőre siker
Válasz Radocz #3953. hozzászólásáraAz első jegy elkelt!
Válasz SSIKK #3951. hozzászólásáraDobok.

Így hogy nem lesz időben az állami képzés, szervezni fogok az "ismerőseim" részére egy "beszélgetést"
A helyszín illetve helyszínek, még nincsenek meg. A részvételi szándéktól függően tervezem.
A Tiszán erről és Budapest körül.
A megnyert kötelezettségek "maradéktalan" betartás címmel lesz "meghirdetve".
Válasz Radocz #3948. hozzászólásáraÉn személy szerint azt szeretném hogy minél hamarabb túl lenni rajta,és ezt is kilehetne pipálni.
Válasz Radocz #3948. hozzászólásáraRemélem dobsz infót ha lesz vhol tanfolyam
Válasz Blahoncio #3949. hozzászólásáraBőven 60 felett..
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék hogy szerintetek mennyi az a pontszám amitől érdemes pályázni???
Válasz 72 #3944. hozzászólásáraEz még csak terv, figyelni kell a Közlönyt!

"A Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetésre kerülő, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból történő Agrár-környezetgazdálkodási támogatás (továbbiakban: VP-AKG) és Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés (továbbiakban: VP-ÖKO) jogcímekben támogatott ügyfeleknek képzésen kell részt venniük.
A pályázati felhívás a programalkotó tájékoztatása szerint módosítás alatt áll, így a kötelezettségre vonatkozó teljesítési határidő várhatóan módosul, s az érintett ügyfeleknek legkésőbb 2017. december 31-ig kell részt venniük a kötelező képzésen."
A baj az, hogy aki hibázik, mert .....
azt nem fogják büntetlenül hagyni.
A képzéseken sok érdekes dolog elő szokott jönni. Sok esetben a szünetekben, de ott is tanul az ember.
Válasz Blahoncio #3945. hozzászólásáraMély levegő. Szerintem lesz még más, amin idegesítheted magad, ne ezzel kezdd
Válasz 72 #3944. hozzászólásáraSzerintem megvárják a mostani pályázókat is.
Válasz Akta@ #3943. hozzászólásáraKöszi! Jól mondod, de már golyózik a szemem.

Tanfolyam elnapolva 2017.12.31.-ig.
Válasz Blahoncio #3942. hozzászólásáraÜdv!
Bejelentkezés után: Elektronikus kérelemkezelés -> Vidékfejlesztési Program (2014-2020) Támogatási kérelem -> Agrár-környezetgazdálkodás 2016 (VP-AKG 2016) -> VP-AKG Támogatási kérelem 2016
Ott új kérelem.
Szem előtt van
Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Ügyfélkapun keresztül bejelentkezve hogyan tudom elkezdeni az AKG beadását??
Mert már az agyam eldurran. Vagy valami linket útmutatót!
"Pályázati felhívás, illetve jogszabály-módosítás miatt a VP-AKG, a VP-ÖKO valamint az ÚMVP fiatal gazda támogatás képzési kötelezettségének teljesítési határideje várhatóan későbbi időpontra, 2017. december 31-re változik."
www.mvh.gov.hu/fooldal/-/content/VLfqQiCLy40T/tajekoztatas-vp-akg-es-vp-oko-tamogatas-illetve-az-umvp-fiatalgazda-tamogatas-kepzesi-kotelezettsegeirol/maximized
Válasz Akta@ #3939. hozzászólásáraKérdezz rá földmérőnél, aztán meg jelezd ide is mire jutottál!
Szebb napokat!
Egy új problémával találkoztam AKG-zás közben, nem tudom, másnál is volt-e ilyen.
A tavalyi shape fájlokat nem hajlandó beolvasni a rendszer. Arra hivatkozik a hibaüzenet, hogy az SQL parancs nem megfelelően ér véget, így sikertelen az illesztő blokkok keresése a poligonhoz.
Több gazda AKG-jával próbálkoztam, és ez a probléma eddig sehol nem merült fel, csak ebben az egy esetben, a 2007-es shape-eket is simán elfogadta. Nem csak olyan blokkokról van szó, ahol az egész blokkazonosító megváltozott, hanem olyanoknál is szórakozik, ahol csak az utolsó három karakter változott. Ugyanennél az ügyfélnél egy shape-et elfogadott a 12-ből, de a többit nem.
Találkozott már valaki ilyennel? Van megoldás, vagy zaklassam a földmérőt?
Előre is köszönöm a választ!
Sziasztok, szeretném megkérdezni, a tavalyi AKGhoz képest van e vmi változás az idei beadásnál és ha igen mi?
köszi
Válasz Kagaan #3935. hozzászólásáraKöszönöm :)
Válasz Kagaan #3935. hozzászólására
Válasz gyorfy10 #3934. hozzászólásárahttps://www.palyazat.gov.hu/vp-4-10112-16-agrr-krnyezetgazdlkodsi-kifizets-1
felhívás és az első melléklet azt hiszem
Sziasztok, valaki tudna adni egy linket ahol le vannak írva a követelmények és az hogy miket kell vállalni. Köszönöm!
Válasz tothgazda #3929. hozzászólásáraAkkor te sem tudsz semmit!Ez az Akg egy folyamatos csúszás lesz az egész?!
Válasz N.. Tamás #3922. hozzászólásáraAlmatermésűek nincsenek benne, de van megoldás, egy deci pálinka, 16-os drótkötél, valamint legalább 90 lovas traki, és nincs alma probléma. Én most szántottam fel az 3 ha alma helyét, megy helyette a kajszi. Körtével még várok.
Válasz balazs1155 #3930. hozzászólásáraMinden évben május 15-ig.
Válasz Istvánxxx #3928. hozzászólásáraMikor lehet igényelni?
Válasz 72 #3926. hozzászólásáraTanfolyam!!!!!még nem tud senki semmit mondani.valószínű,hogy halasztás lesz ebből.
Válasz balazs1155 #3925. hozzászólásáraSAPS+zöldítés + termeléshez kötött támogatás.
Válasz balazs1155 #3925. hozzászólásáraJelenleg úgy néz ki a dolog , hogy csak kárenyhitésit.
Volt már valaki Akg tanfolyamon?
Tisztelt Fórumozók!

Tudna valaki segíteni hogy ha már nem lehet AKG-ba beadni az almásomat akkor milyen más támogatást lehet rá igényelni?
Előre is köszönöm!
Válasz N.. Tamás #3922. hozzászólásáraIgen tuti hogy ki lett véve az alma !
Válasz N.. Tamás #3922. hozzászólására13. számú melléklet: Horizontális ültetvény tematikus előíráscsoport növényfaj listája
A támogatásra jogosult ültetvények köre, valamint a támogatási összegek megállapításához az egyes hasznosítások ültetvénycsoportonkénti besorolása:
„Egyéb ültetvény”
Cseresznye Ribiszke Borszőlő és egyéb szőlőültetvények Meggy Josta (Rikő) Kajszibarack Piszke/egres Őszibarack Málna Nektarin Szeder Szilva Termesztett bodza
Dió Homoktövis Mogyoró Berkenye Mandula Fekete berkenye Szelídgesztenye Áfonya Fehér eperfa Fekete eperfa
Ezek szerint nincs
Sziasztok!
Akkor tuti ki van véve az alma a mostani akg ból?? mert én úgy tudom igen, de ha valaki rá erősítene, azt megköszönném!
Üdv. Tamás
Válasz Ádám05 #3916. hozzászólásáraközben rájöttem, annyi az akg pénz amit bevállaltak a programban, ami után lehet nézni az akg kiadványban:
http://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/130-akg-kezikonyv/file
Válasz Sergio Oliva #3919. hozzászólásáraszia, honnan van az infód,összegre?:)
Válasz Ádám05 #3916. hozzászólására64 856 Ft
Válasz Hogel #3917. hozzászólásáraviccet félretéve, összeget szeretnék itt leírva kapni, vmi hivatalos félét:)
Válasz Ádám05 #3916. hozzászólásáraAmennyi járna, amennyit adnak, vagy amennyi marad?
Mert ez nagyon nem mindegy !!!
Sziasztok, azt szeretném megtudni, hektáronként mennyi pénz az akg támogatás, akár átlagosan, akár egy-egy csoportra nézve.
köszönöm
Érdeklődöm, hogy Horizontális ültetvénynél szerintetek miért nem tudok "Hagyományos gyümölcsöst" egyik előíráscsomagba sem betenni?
Üdv!
Tudja valaki, hogy mostanában honnan és hogyan lehet beszerezni Mepar fedvény koordinátákat?
Kis Miklós Zsolt, a tárca államtitkára a kifizetésekkel kapcsolatban a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy a minisztérium szeretné elérni, hogy a területalapú vidékfejlesztési támogatásoknál – az agrár-környezetgazdálkodási és az ökogazdálkodási pályázatoknál – is előleget lehessen fizetni 2016-ban. A Miniszterelnökség most kérdésünkre azt közölte, hogy az idén a Vidékfejlesztési Program keretéből is lesznek előlegkifizetések.

www.agrárszektor.hu
Válasz Hogel #3911. hozzászólásáraÉs valóban.....
Hogy zakkanjanak meg. A legszebb az egészben, hogy telefonon felhívtam őket a nyáron, az első bejelentésemkor, hogy ahogy csináltam minden okés-e. A másik: Ha nem jó felületen adja be a gazda akkor hol a piros háromszög? Hol a gazdabarát kétszázhúsz mvh?
A válaszodat köszönöm.
Válasz SzFefe #3907. hozzászólásárahttps://www.mvh.gov.hu/documents/20182/0/26+mell%C3%A9klet+VP+Agr%C3%A1r-k%C3%B6rnyezetgazd%C3%A1lkod%C3%A1si+int%C3%A9zked%C3%A9s+t%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%B3+2016.pdf/7e93980b-d26c-4357-b03c-612438490a4d
ha ezt figyelmesen elolvasod, akkor ott van benne a 8. pontban a lényeg.
Válasz Hogel #3909. hozzászólásáraAkkor belinkelnéd a rendeletet, ahol le van írva a w162 használata?
Válasz SzFefe #3907. hozzászólásáraNa pont ez az a mód ahogy már nem lehet beküldeni.Illetve be lehet, csak nem veszik figyelembe.
Válasz Hogel #3905. hozzászólásáraEzért írtam a 3903 hsz-ban, hogy nincs jól megfogalmazva a rendelet, mert ha szó szerint értjük, sehogy se lehetne benyújtani.
Amit belinkeltem, illetve amiből idéztél, azon kívűl más előírást, útmutatót stb én nem találtam, de ez alapján zanzásítva: letültöd a nyomtatványt, kitöltöd, aláírod, scanneled, pdf formátumban mented, majd elektronikus felület, általános ügyintézés/hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása, jogcím kiválaszt, beírod a vonalalkódod, kiírja automatikusan az iratazonosítód, kitöltöd a többit, betallózod a fájlt és beküldöd.
A leírás, ezt az eljárást tartalmazza, nem az általad említettet.
Válasz Hogel #3905. hozzászólásáraHát, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, de ha tovább olvasod, a kitöltési útmutatót, ott egyértelmű, hogy adatszolgáltatásról van szó, nem pedig adatmódosítást kell csinálni (w162).