Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak589 FtBenzin árak584 FtEUR401.61 FtUSD364.03 FtCHF427.9 FtGBP478.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szia!
Nem a vakondról beszélgettünk Soós tanár úrral, hanem a Howard parapflug ( paraplow ) rendszeréről.
Egyébként a vakond tényleg igazán kéri a lóerőt, a 250-es Rába lefexik előtt viszont a HB ről jót hallottam.
Mondjuk az is ilyen, ha Te magad otthonra viszel különböző lazítókat, húzod őket, méred a fogyasztást, nézed, hogy mit csinál, meg nézed hogy következő évben milyen lesz a hatása.
Ettől jobb teszt nincs!
Én pont egy ilyen dolog miatt nem nézem túl sokba a Josey által istenített Soós tanár Úrat, és ugyanilyen keretében vettem magam is lazítót. Az ember nem is hinné, hogy a kés kialakítása 50-60%-os megtakarítást jelenthet (vagy megfordítva 200-250% fogyasztástöbbletet....)
Ugyanazon körülmények között a mi Gaspardo Artiglio-nk 13-16 l között eszik, míg a Soós prof. által hosszan tervezgetett (és végül többe kerülő) lazító pedig 30-40 között. Mint ahogy az is szinte hihetetlen volt, hogy munka közben képes túlterhelni a 8530-as hidraulikarendszerét annyira, hogy a traki letiltsa azt (11,5 tonna a névleges emelő képesség, a hagyományos építésű traktorok között elérhető legnagyobb)! És akkor még a tarlóképről, és a későbbi művelhetőségről még nem is volt szó...
Amúgy a lenti Hatzenbitcler szerintem nem nagy különlegesség, 10 másik hasonló van a piacon...
Hát én az ilyenekben már csak akkor hiszek, ha látom!
Az lenne a puding próbája, ha egyszer ugyanolyan trakik mögé különböző lazítókat akasztanának fel, és egy gyakorlati gépbemutatón egyforma mélységben húznák. Amelyiket a leggyorsabban tudják húzni az leggazdaságosabb.
az avatáromban is látható a hb delta lazítója.
a cég prospektusa és visszajelzések szerint eléggé gazdaságos az üzemeltetése mind üzemanyagfelhasználás és mind lóerő szempontjából.
lejjebb már irtam volt, hogy mily kevés lúval(90) müködik 3 késsel.
bizonyára a titok a kések és orrbetétek formájának alaktényezőjében keresendő.
és hová lett a többi?
elvitte a cica? vagy úgy gyártják már ők a trakikat, mint a beloruszok? mtz80, és csak ugy 67-70 lú szaladgál a gépházfedél alatt
sőt dombok müvelésére váltvaforgató altalajművelő (paraplow) lenne az igazi.
ez nem vicc, a jó múltkorában Soós tanár úrral beszélgettünk erről, hogy ugyanúgy mint ahogy a felfelé forgatjuk a szántást, ugyanúgy felfelé lazítani is volna lehetséges.
nehéz agyag és dombok? nem valami jó párosítás.
mivel mind a 120 pacit kilehet használni( a traktor szélessége kb:210cm), igy 3 késes altalajművelőt állítható müvelési szélességgel.
mert a legnagyobb probléma kisebb müvelési szélességnél a felesleges üzemanyagfelhasználás, és taposási kár
Konrád engem a légkondis cég telefonszáma érdekelne és hogy mennyiért tették bele.
Küldheted az email-címre is. Én is be szeretnék szereltetni. Neked hogy vált be?
4593 hozzászólás
Válasz #1792. hozzászólásra
baloldali van neki .............
Válasz #1791. hozzászólásra
2 gyártó, majdnem azonos termék
Válasz #1790. hozzászólásra
az a Rába erös!!!!
a vakond kések botrányosak nagyon
sosem tetszettek
Válasz #1788. hozzászólásra
oly gyönge a rába? vagy oly rossz kialakítású a vakond?
Válasz #1785. hozzászólásra
5 késes alap 1.616+fa 2rögtörős 2.170+fa
7 késes alap 1.933+fa 2rögtörős 2.564+fa
Válasz #1781. hozzászólásra
a vakondtól 2 késsel bexart a Rába mifelénk
Válasz #1776. hozzászólásra
az oroszok mindig is tudtak
Válasz #1785. hozzászólásra
Fotó?
Válasz #1784. hozzászólásra
KÍP ? ÁR ?
Válasz #1783. hozzászólásra
de van, az a neve, hogy bull rip 3, 5, 7 és a legjobb minőségű acélből készül
Válasz #1782. hozzászólásra
Nincs...
Válasz #1780. hozzászólásra
de van
Válasz #1779. hozzászólásra
Szia!
Nem a vakondról beszélgettünk Soós tanár úrral, hanem a Howard parapflug ( paraplow ) rendszeréről.
Egyébként a vakond tényleg igazán kéri a lóerőt, a 250-es Rába lefexik előtt viszont a HB ről jót hallottam.
Válasz #1779. hozzászólásra
Magyarán : Az Olasz típusú , szárnyas lazítóknak , semmilyen téren nincs párja manapság....
Válasz #1771. hozzászólásra
Mondjuk az is ilyen, ha Te magad otthonra viszel különböző lazítókat, húzod őket, méred a fogyasztást, nézed, hogy mit csinál, meg nézed hogy következő évben milyen lesz a hatása.
Ettől jobb teszt nincs!
Én pont egy ilyen dolog miatt nem nézem túl sokba a Josey által istenített Soós tanár Úrat, és ugyanilyen keretében vettem magam is lazítót. Az ember nem is hinné, hogy a kés kialakítása 50-60%-os megtakarítást jelenthet (vagy megfordítva 200-250% fogyasztástöbbletet....)
Ugyanazon körülmények között a mi Gaspardo Artiglio-nk 13-16 l között eszik, míg a Soós prof. által hosszan tervezgetett (és végül többe kerülő) lazító pedig 30-40 között. Mint ahogy az is szinte hihetetlen volt, hogy munka közben képes túlterhelni a 8530-as hidraulikarendszerét annyira, hogy a traki letiltsa azt (11,5 tonna a névleges emelő képesség, a hagyományos építésű traktorok között elérhető legnagyobb)! És akkor még a tarlóképről, és a későbbi művelhetőségről még nem is volt szó...
Amúgy a lenti Hatzenbitcler szerintem nem nagy különlegesség, 10 másik hasonló van a piacon...
Válasz #1777. hozzászólásra
hogy te milen nyüzöge vagy
Válasz #1774. hozzászólásra
Videókat kérünk,ahol méritek a mélységet is!
és tudnak ezek az oroszok
Válasz #1771. hozzászólásra
jó 5let
Válasz #1772. hozzászólásra
85-ös gerenda 75-ös osztással, csak a 3 késes, az 5 és 7 késes már kisebb osztású 50/62, 9 késes 69-es
Válasz #1770. hozzászólásra
szólok a kajferoknak, hogy toljanak be egy virslinek valót
Válasz #1767. hozzászólásra
Milyen hosszúk a kések?
Hát én az ilyenekben már csak akkor hiszek, ha látom!
Az lenne a puding próbája, ha egyszer ugyanolyan trakik mögé különböző lazítókat akasztanának fel, és egy gyakorlati gépbemutatón egyforma mélységben húznák. Amelyiket a leggyorsabban tudják húzni az leggazdaságosabb.
Válasz #1769. hozzászólásra
adsz hozzá pacit is ???
Válasz #1768. hozzászólásra
és van hozzá szárnyasbetét is
igen jó a szöge !!
Válasz #1766. hozzászólásra
az avatáromban is látható a hb delta lazítója.
a cég prospektusa és visszajelzések szerint eléggé gazdaságos az üzemeltetése mind üzemanyagfelhasználás és mind lóerő szempontjából.
lejjebb már irtam volt, hogy mily kevés lúval(90) müködik 3 késsel.
bizonyára a titok a kések és orrbetétek formájának alaktényezőjében keresendő.
Válasz #1765. hozzászólásra
Mi az a hatzenbichler rendszer?
Válasz #1757. hozzászólásra
no visszatérve hozzád, a géped egy hatzenbichler rendszerű lazítóval megtudna birkozni 3 késes kivitelben
Válasz #1763. hozzászólásra
hát ez sehogy se akar 120-ra kikerekedni
Válasz #1762. hozzászólásra
http://www.masseyferguson.com/EMEA/int-en/products/tractors/mediumhp/294.aspx
Válasz #1761. hozzászólásra
és hová lett a többi?
elvitte a cica? vagy úgy gyártják már ők a trakikat, mint a beloruszok? mtz80, és csak ugy 67-70 lú szaladgál a gépházfedél alatt
Válasz #1760. hozzászólásra
100-105
Válasz #1759. hozzászólásra
miért, több v. kevesebb van benne?
azt a 120lovat felejtsd el ha full gyári a gép!
látom, szép sárgás színű agyagos talajok
Válasz #1754. hozzászólásra
Észak borsod! Hidvégardó környéke!
MF 5455 a gép ami húzná!
Válasz #1755. hozzászólásra
sőt dombok müvelésére váltvaforgató altalajművelő (paraplow) lenne az igazi.
ez nem vicc, a jó múltkorában Soós tanár úrral beszélgettünk erről, hogy ugyanúgy mint ahogy a felfelé forgatjuk a szántást, ugyanúgy felfelé lazítani is volna lehetséges.
Válasz #1754. hozzászólásra
nehéz agyag és dombok? nem valami jó párosítás.
mivel mind a 120 pacit kilehet használni( a traktor szélessége kb:210cm), igy 3 késes altalajművelőt állítható müvelési szélességgel.
mert a legnagyobb probléma kisebb müvelési szélességnél a felesleges üzemanyagfelhasználás, és taposási kár
Válasz #1753. hozzászólásra
hol is van ez a föld?
Válasz #1750. hozzászólásra
120 Lovas gépre 60as aranykötött dombokra milyen lazítót ajánlanál!
Válasz #1751. hozzászólásra
Konrád! Bocsi, de az email-címet most írom: aranyhal67@freemail.hu A légkondis Józsi vagyok.
Válasz #1743. hozzászólásra
Konrád engem a légkondis cég telefonszáma érdekelne és hogy mennyiért tették bele.
Küldheted az email-címre is. Én is be szeretnék szereltetni. Neked hogy vált be?
Előre is köszi: Józsi
Válasz #1749. hozzászólásra
Válasz #1747. hozzászólásra
a hatzenbichler 5 késest hoz 120 le-től, köztes szárnyas grubber kapákkal 150le-től
Válasz #1747. hozzászólásra
ott az 5 , sőt altalajművelőből megkockáztatnám a 6 késes változatot is, hogy bírja
Konrád, viszonyításképpen, 6 fejes IH ekével szántunk a TM 190-el, 28-32 mélyen. A fogyasztása szántásban 19 liter.
Válasz #1745. hozzászólásra
az éven szeretnél lazítózni? nem túl vizes a talajod?
Válasz #1738. hozzászólásra
voila a 3 as Delta, a kés osztása 75cm, a gerenda ugy 85cm körül van
Válasz #1742. hozzászólásra
ezt az altalajművelőt 160 pacis mögé terveztük
állítható a kések poziciója