Fórum
- Disznóvágás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Hagyományos, paraszti ismeretek. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- Körbálázót, de milyet? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Fortschritt E 512 kombájn új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
_fill_540x300_0.jpg)
Gödöllőre költözik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Az ország egyik legrégebbi múzeuma modern, interaktív formában születik újjá a...
Sajtóközlemény
_fill_540x300_0.jpg)
2860 hozzászólás
Válasz #650. hozzászólásra
fexco
Neked most akkor Helit 2-es lazítód van? Vagy csak próbáltad? Mik a tapasztalatok? Videót nem csináltál? Írtad a talajközpontú művelésbe is, hogy nyomod, csak azért kérdem.
Válasz #658. hozzászólásra
A szár meg a csúcsa egy anyagból van, a papucs meg csak rá van húzva, és két átmenő 12-es csavarral rögzítve.
Válasz #657. hozzászólásra
Engem is érdekelne hogy a késcsucsokat hogyan fogatad fel,meghogy a szárhoz ugy hegeszteted a csucsot vagy igy lett kivágva.kösz
Válasz #656. hozzászólásra

Helló!!
Elnézést a késői válaszért,de meghaladtam az előírt keretet,és csak a hónap végével lett újra internetem.
A váz 120X120-as szembe fordított U szelvényből készült,szélessége 140cm,a harmadik pont teljes magassága 55cm.
A késeket 30mm-es anyagból vágattam, szélessége 160mm, teljes magassága 800mm, a kések közti távolság 750mm.A kések végein 70X 12-es laposvasból készült papucsok vannak.
A késtartó, és egyben a vontatásra is szolgáló konzolok,15mm anyagból vannak vágatva, elől egy furattal a vontatáshoz,hátulról két függőleges 26mm-es furat a kés felfogatáshoz, M26-os csavarral.A furatok úgy vannak készítve hogy a kések a vázhoz vannak szorítva, így nem a csavarokon van a terhelés.
A kések felső részén jobbról és balról 10-10mm-es betét van hegesztve,hogy az első részén meglegyen az 50mm az MTZ vonószemeknek.
Hirtelen ennyi, de ha bármilyen kérdésed van, vagy hiányzó méretre vagy kíváncsi nyugodtan írjál!!!
Válasz #651. hozzászólásra

Üdvözöllek megadnád a méreteit előre is köszönöm
Válasz #654. hozzászólásra

Kertészetbe Kertész komának
Ha meg széttépte vóna vlm má a méhecskébe lenne nem a neten
A széttéphetetlen
Angolul mi lehet, fölkéne matricázni
Válasz #653. hozzászólásra

tökéletes az Mtz után
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/4292326/egyedi-kozepmelylazito.html

Hol ez a Roland ?
Megártott a nősülés ?
Válasz #650. hozzászólásra

Helló!
Az enyém saját készítésű,jó kötött fekete földben a 920.3-as 3.-ban 1200-1300-as fordulaton könnyedén viszi,kb.40-45 cm -en.
Nem forgatja meg a földet hanem inkább oldalra repeszt.
Nagyon könnyű utána szántani!
üdv.mindenkinek!helti 2késes lazitókról véleményekre,tapasztalatokra lennék kiváncsi.van valakinek egyáltalán ilyen???

Válasz #648. hozzászólásra
Köszönöm a jó tanácsokat! Megfogadom! Augusztusig remélem meg tudom csinálni.
Válasz #645. hozzászólásra
Ja, és ikerkerékkel ne húzgálj altalajlazítót, mert egy ismerősöm így tekerte el a féltengelyt. Inkább rúgja magát kicsit , mint hogy szétcibáld.
Ha száraz a homok akkor f.sik benne a 82-es egy késsel is. Felezett 3, max felezett 4 -el bírtam húzni. Semmivel nem volt könnyebb homokot lazítani, mint kötöttebb földet.
" 3 késesre csinálni, és ha kötött talajt lazítok, akkor középre tennék csak egy kést, ha pedig homokon, akkor a keréknyomszélességben húznám a két kést."
Az én lazítóm így van megcsinálva, de szántón csak 1 kést húzok, hiába van 2. Sőt ismerősöm kölcsönkérte, 105 lovas MTZ-vel is csak 1 kést húzgált, igaz gyorsabban haladt.
Ha nem száraz a talaj, akkor nincs repesztő hatás, teljesen felesleges húzgálni a lazítót, hiába viszi könnyedén a traktor. Akkor optimális a talaj lazításhoz, amikor már az eke nem megy bele a földbe. 1 ha altalajlazítása 3 - 4 óra, és 35 - 40 liter gázolaj 82-essel
Ha száraz a homok akkor f.sik benne a 82-es egy késsel is. Felezett 3, max felezett 4 -el bírtam húzni. Semmivel nem volt könnyebb homokot lazítani, mint kötöttebb földet.
" 3 késesre csinálni, és ha kötött talajt lazítok, akkor középre tennék csak egy kést, ha pedig homokon, akkor a keréknyomszélességben húznám a két kést."
Az én lazítóm így van megcsinálva, de szántón csak 1 kést húzok, hiába van 2. Sőt ismerősöm kölcsönkérte, 105 lovas MTZ-vel is csak 1 kést húzgált, igaz gyorsabban haladt.
Ha nem száraz a talaj, akkor nincs repesztő hatás, teljesen felesleges húzgálni a lazítót, hiába viszi könnyedén a traktor. Akkor optimális a talaj lazításhoz, amikor már az eke nem megy bele a földbe. 1 ha altalajlazítása 3 - 4 óra, és 35 - 40 liter gázolaj 82-essel
Válasz #644. hozzászólásra
Főként homoktalajon gazdálkodom. Tavasszal kipróbálhattam egy ismerősömnek a 3 késes talajlazítóját, vizesbe ugyan, de vitte 40-45 centin (ikerkerékkel), ezért gondoltam, hogy két kést homokon vinnie kéne. A másik pedig nem tudom, jó ötlet-e úgy kivitelezni a vázszerkezetet, hogy 3 késesre csinálni, és ha kötött talajt lazítok, akkor középre tennék csak egy kést, ha pedig homokon, akkor a keréknyomszélességben húznám a két kést.
Válasz #643. hozzászólásra
82-es után minek a 2 kés ? Nekem van, gyümölcsösben keréknyomot lazítani, de két kést 40 - 45 cm mélyen jó ha elbír húzni. Szántón egy kés bőven elég utána. Persze vizes földben röhögve viszi a 2 kést, de az nem altalajlazítás !!
A 90 cm magas kést 65 - 70 cm mélyen tudod húzni. Az bőven elég az MTZ-nek, és a szármaradványokat sem húzza össze.
82-es MTZ után lehet még ezekből egy normális talajlazítót csinálni házilag? Sajnos az egyiket igen rövidre vágták a méhbe, kb 70 cm a magassága, a másik még teljesen ép. Tudok én még ebből két késes lazítót csinálni?

Válasz #641. hozzászólásra
Földvakondnak, vagy minek hívják... Az is a jobb munka eredményében született...
Az a lánc, meg a végén az a golyszli szolgál valamire?
http://www.agroinform.com/gepkereskedok/958014/Kuhne-KBL-6-melylazito.html#
Már csak festeni kell.
Válasz #637. hozzászólásra

Válasz #636. hozzászólásra
szia! nos a 2. képen látható lazító munka mélysége kb-30 - 60 cm között mozog, lehet használni altalajmüvelőként, de most van tervben egy simba/horsch rendszerű szárnyas kés kimunkálása is.
Válasz #624. hozzászólásra
Josey!
A második képen lévő lazítónak mennyi a minimális munkamélysége?(altalajművelőként használható-e?)
Azoknak a szárnyas papucsoknak mi a mérete?
Munkájáról esetleg képek?
T.:Márk
A jympa kopó alkatrészek hogy bírják, milyen a minősége?
Válasz #633. hozzászólásra
kösz
Válasz #621. hozzászólásra
85le NH-val csoport 2-2-ben nagyjából 6-7 km, ment volna gyorsabban is csak nem kínozom a gépet, 45cm mélyen.
Válasz #630. hozzászólásra
, egyébként a nyári szárazságban nagyon tutin dolgozott, nem rögelt, viszont apróra törte a földet ikrás szürke szikes agyagos talajon, (Konyár- Konyár-Sóstó- Tépe )
optikai csalódás
Válasz #625. hozzászólásra
van 70000be is,mindenki kusol várják hogy valaki elsönek lépjen
A 2. képen pedig elég közel van a henger a vázhoz, de ha te mondod...
Válasz #628. hozzászólásra
htha nem is minden, de tuti, h olcsóbb munkaerő mellett sok minden
Válasz #627. hozzászólásra
Ott nyitottak gyárat,szinte minden ott készül már.
Válasz #626. hozzászólásra
a kongskilde nevet és bélyeg használatot az anyacég csak azonos minőség mellett engedélyezi, ha licence akkor viszont már eltérő lehet
A kongskilde lengyel gyáráról milyen infóid vannak? U.az a minőség mint ami Dániába készül?
Válasz #623. hozzászólásra
Az jó ár.Csak 25 e. zsákba árulják? Nálatok nincs vetőmag hiány? Dekalb Pioneer milyen árba van?
Válasz #620. hozzászólásra

a mi gépeinken tuti, h nem ér bele a kés a hengerbe
Válasz #622. hozzászólásra
tavaly 20-26közt volt a 25000-es
Válasz #621. hozzászólásra
Euróba számolva mennyi nálatok egy zsák NS vetőmag?
Válasz #619. hozzászólásra
ezt hány lóerös gépel és milyen sebeségel huztad?
Hogy van megcsinálva pl. a vakond, vagy bármelyik más lazító, hogy a nyírócsavar törésekor a hirtelen hátrahajló kés ne vágja tönkre a mögötte levő hengert?
Ha kb 35 cm mélységre van állatva a lazító, akkor nem igazán tud a kés hátrahajolni, mert így eléggé lent van a tarajos henger és nekivágódik nyíráskor a kés.
Mire vagy kíváncsi?

Egy napra megkaptam kipróbálásra.
Érdeklődnék a Jympa lazítókkal kapcsolatban van e valakinek bármilyen véleménye vagy ki mit hallott róla?
Úgy nézem az a törőhenger,a végére gyűrűs henger lett, pedig nem sokat ment. Erre mit mondtok?
Válasz #615. hozzászólásra
Nem néz ki rossznak. Árba mennyi lehet?
Válasz #614. hozzászólásra
Válasz #613. hozzászólásra
én uggytudom 40cm azért is könyü huzásu itt egy vidi
Válasz #612. hozzászólásra
Milyen késtávval lehet ez? Nem szaggat fel nagyon nagy rögöket? MTZ szélességet elviszi vajon, vagy taposni kell vele?
Válasz #610. hozzászólásra
anyin szerintem birná,meg azt belehet az autó hátuljába dobni meglehet számla nélkül veni
Válasz #610. hozzászólásra
Ismerős 952-es mtz-vel 5 késest húz, igaz nem bírja vázig, de viszi .