fexco
Neked most akkor Helit 2-es lazítód van? Vagy csak próbáltad? Mik a tapasztalatok? Videót nem csináltál? Írtad a talajközpontú művelésbe is, hogy nyomod, csak azért kérdem.
Válasz #657. hozzászólásra
Engem is érdekelne hogy a késcsucsokat hogyan fogatad fel,meghogy a szárhoz ugy hegeszteted a csucsot vagy igy lett kivágva.kösz
Helló!!
Elnézést a késői válaszért,de meghaladtam az előírt keretet,és csak a hónap végével lett újra internetem.
A váz 120X120-as szembe fordított U szelvényből készült,szélessége 140cm,a harmadik pont teljes magassága 55cm.
A késeket 30mm-es anyagból vágattam, szélessége 160mm, teljes magassága 800mm, a kések közti távolság 750mm.A kések végein 70X 12-es laposvasból készült papucsok vannak.
A késtartó, és egyben a vontatásra is szolgáló konzolok,15mm anyagból vannak vágatva, elől egy furattal a vontatáshoz,hátulról két függőleges 26mm-es furat a kés felfogatáshoz, M26-os csavarral.A furatok úgy vannak készítve hogy a kések a vázhoz vannak szorítva, így nem a csavarokon van a terhelés.
A kések felső részén jobbról és balról 10-10mm-es betét van hegesztve,hogy az első részén meglegyen az 50mm az MTZ vonószemeknek.
Hirtelen ennyi, de ha bármilyen kérdésed van, vagy hiányzó méretre vagy kíváncsi nyugodtan írjál!!!
Helló!
Az enyém saját készítésű,jó kötött fekete földben a 920.3-as 3.-ban 1200-1300-as fordulaton könnyedén viszi,kb.40-45 cm -en.
Nem forgatja meg a földet hanem inkább oldalra repeszt.
Nagyon könnyű utána szántani!
Ha száraz a homok akkor f.sik benne a 82-es egy késsel is. Felezett 3, max felezett 4 -el bírtam húzni. Semmivel nem volt könnyebb homokot lazítani, mint kötöttebb földet.
" 3 késesre csinálni, és ha kötött talajt lazítok, akkor középre tennék csak egy kést, ha pedig homokon, akkor a keréknyomszélességben húznám a két kést."
Az én lazítóm így van megcsinálva, de szántón csak 1 kést húzok, hiába van 2. Sőt ismerősöm kölcsönkérte, 105 lovas MTZ-vel is csak 1 kést húzgált, igaz gyorsabban haladt.
Ha nem száraz a talaj, akkor nincs repesztő hatás, teljesen felesleges húzgálni a lazítót, hiába viszi könnyedén a traktor. Akkor optimális a talaj lazításhoz, amikor már az eke nem megy bele a földbe. 1 ha altalajlazítása 3 - 4 óra, és 35 - 40 liter gázolaj 82-essel
Ha száraz a homok akkor f.sik benne a 82-es egy késsel is. Felezett 3, max felezett 4 -el bírtam húzni. Semmivel nem volt könnyebb homokot lazítani, mint kötöttebb földet.
" 3 késesre csinálni, és ha kötött talajt lazítok, akkor középre tennék csak egy kést, ha pedig homokon, akkor a keréknyomszélességben húznám a két kést."
Az én lazítóm így van megcsinálva, de szántón csak 1 kést húzok, hiába van 2. Sőt ismerősöm kölcsönkérte, 105 lovas MTZ-vel is csak 1 kést húzgált, igaz gyorsabban haladt.
Ha nem száraz a talaj, akkor nincs repesztő hatás, teljesen felesleges húzgálni a lazítót, hiába viszi könnyedén a traktor. Akkor optimális a talaj lazításhoz, amikor már az eke nem megy bele a földbe. 1 ha altalajlazítása 3 - 4 óra, és 35 - 40 liter gázolaj 82-essel
Főként homoktalajon gazdálkodom. Tavasszal kipróbálhattam egy ismerősömnek a 3 késes talajlazítóját, vizesbe ugyan, de vitte 40-45 centin (ikerkerékkel), ezért gondoltam, hogy két kést homokon vinnie kéne. A másik pedig nem tudom, jó ötlet-e úgy kivitelezni a vázszerkezetet, hogy 3 késesre csinálni, és ha kötött talajt lazítok, akkor középre tennék csak egy kést, ha pedig homokon, akkor a keréknyomszélességben húznám a két kést.
82-es után minek a 2 kés ? Nekem van, gyümölcsösben keréknyomot lazítani, de két kést 40 - 45 cm mélyen jó ha elbír húzni. Szántón egy kés bőven elég utána. Persze vizes földben röhögve viszi a 2 kést, de az nem altalajlazítás !!
A 90 cm magas kést 65 - 70 cm mélyen tudod húzni. Az bőven elég az MTZ-nek, és a szármaradványokat sem húzza össze.
82-es MTZ után lehet még ezekből egy normális talajlazítót csinálni házilag? Sajnos az egyiket igen rövidre vágták a méhbe, kb 70 cm a magassága, a másik még teljesen ép. Tudok én még ebből két késes lazítót csinálni?
szia! nos a 2. képen látható lazító munka mélysége kb-30 - 60 cm között mozog, lehet használni altalajmüvelőként, de most van tervben egy simba/horsch rendszerű szárnyas kés kimunkálása is.
A második képen lévő lazítónak mennyi a minimális munkamélysége?(altalajművelőként használható-e?)
Azoknak a szárnyas papucsoknak mi a mérete?
Munkájáról esetleg képek?
optikai csalódás , egyébként a nyári szárazságban nagyon tutin dolgozott, nem rögelt, viszont apróra törte a földet ikrás szürke szikes agyagos talajon, (Konyár- Konyár-Sóstó- Tépe )
Hogy van megcsinálva pl. a vakond, vagy bármelyik más lazító, hogy a nyírócsavar törésekor a hirtelen hátrahajló kés ne vágja tönkre a mögötte levő hengert?
Ha kb 35 cm mélységre van állatva a lazító, akkor nem igazán tud a kés hátrahajolni, mert így eléggé lent van a tarajos henger és nekivágódik nyíráskor a kés.
2860 hozzászólás
Válasz #650. hozzászólásra
fexco
Neked most akkor Helit 2-es lazítód van? Vagy csak próbáltad? Mik a tapasztalatok? Videót nem csináltál? Írtad a talajközpontú művelésbe is, hogy nyomod, csak azért kérdem.
Válasz #658. hozzászólásra
A szár meg a csúcsa egy anyagból van, a papucs meg csak rá van húzva, és két átmenő 12-es csavarral rögzítve.
Válasz #657. hozzászólásra
Engem is érdekelne hogy a késcsucsokat hogyan fogatad fel,meghogy a szárhoz ugy hegeszteted a csucsot vagy igy lett kivágva.kösz
Válasz #656. hozzászólásra

Helló!!
Elnézést a késői válaszért,de meghaladtam az előírt keretet,és csak a hónap végével lett újra internetem.
A váz 120X120-as szembe fordított U szelvényből készült,szélessége 140cm,a harmadik pont teljes magassága 55cm.
A késeket 30mm-es anyagból vágattam, szélessége 160mm, teljes magassága 800mm, a kések közti távolság 750mm.A kések végein 70X 12-es laposvasból készült papucsok vannak.
A késtartó, és egyben a vontatásra is szolgáló konzolok,15mm anyagból vannak vágatva, elől egy furattal a vontatáshoz,hátulról két függőleges 26mm-es furat a kés felfogatáshoz, M26-os csavarral.A furatok úgy vannak készítve hogy a kések a vázhoz vannak szorítva, így nem a csavarokon van a terhelés.
A kések felső részén jobbról és balról 10-10mm-es betét van hegesztve,hogy az első részén meglegyen az 50mm az MTZ vonószemeknek.
Hirtelen ennyi, de ha bármilyen kérdésed van, vagy hiányzó méretre vagy kíváncsi nyugodtan írjál!!!
Válasz #651. hozzászólásra

Üdvözöllek megadnád a méreteit előre is köszönöm
Válasz #654. hozzászólásra

Kertészetbe Kertész komának
Ha meg széttépte vóna vlm má a méhecskébe lenne nem a neten
A széttéphetetlen
Angolul mi lehet, fölkéne matricázni
Válasz #653. hozzászólásra

tökéletes az Mtz után
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/4292326/egyedi-kozepmelylazito.html

Hol ez a Roland ?
Megártott a nősülés ?
Válasz #650. hozzászólásra

Helló!
Az enyém saját készítésű,jó kötött fekete földben a 920.3-as 3.-ban 1200-1300-as fordulaton könnyedén viszi,kb.40-45 cm -en.
Nem forgatja meg a földet hanem inkább oldalra repeszt.
Nagyon könnyű utána szántani!
üdv.mindenkinek!helti 2késes lazitókról véleményekre,tapasztalatokra lennék kiváncsi.van valakinek egyáltalán ilyen???

Válasz #648. hozzászólásra
Köszönöm a jó tanácsokat! Megfogadom! Augusztusig remélem meg tudom csinálni.
Válasz #645. hozzászólásra
Ja, és ikerkerékkel ne húzgálj altalajlazítót, mert egy ismerősöm így tekerte el a féltengelyt. Inkább rúgja magát kicsit , mint hogy szétcibáld.
Válasz #644. hozzászólásra
Főként homoktalajon gazdálkodom. Tavasszal kipróbálhattam egy ismerősömnek a 3 késes talajlazítóját, vizesbe ugyan, de vitte 40-45 centin (ikerkerékkel), ezért gondoltam, hogy két kést homokon vinnie kéne. A másik pedig nem tudom, jó ötlet-e úgy kivitelezni a vázszerkezetet, hogy 3 késesre csinálni, és ha kötött talajt lazítok, akkor középre tennék csak egy kést, ha pedig homokon, akkor a keréknyomszélességben húznám a két kést.
Válasz #643. hozzászólásra
82-es után minek a 2 kés ? Nekem van, gyümölcsösben keréknyomot lazítani, de két kést 40 - 45 cm mélyen jó ha elbír húzni. Szántón egy kés bőven elég utána. Persze vizes földben röhögve viszi a 2 kést, de az nem altalajlazítás !!
A 90 cm magas kést 65 - 70 cm mélyen tudod húzni. Az bőven elég az MTZ-nek, és a szármaradványokat sem húzza össze.
82-es MTZ után lehet még ezekből egy normális talajlazítót csinálni házilag? Sajnos az egyiket igen rövidre vágták a méhbe, kb 70 cm a magassága, a másik még teljesen ép. Tudok én még ebből két késes lazítót csinálni?

Válasz #641. hozzászólásra
Földvakondnak, vagy minek hívják... Az is a jobb munka eredményében született...
Az a lánc, meg a végén az a golyszli szolgál valamire?
http://www.agroinform.com/gepkereskedok/958014/Kuhne-KBL-6-melylazito.html#
Már csak festeni kell.
Válasz #637. hozzászólásra

Válasz #636. hozzászólásra
szia! nos a 2. képen látható lazító munka mélysége kb-30 - 60 cm között mozog, lehet használni altalajmüvelőként, de most van tervben egy simba/horsch rendszerű szárnyas kés kimunkálása is.
Válasz #624. hozzászólásra
Josey!
A második képen lévő lazítónak mennyi a minimális munkamélysége?(altalajművelőként használható-e?)
Azoknak a szárnyas papucsoknak mi a mérete?
Munkájáról esetleg képek?
T.:Márk
A jympa kopó alkatrészek hogy bírják, milyen a minősége?
Válasz #633. hozzászólásra
kösz
Válasz #621. hozzászólásra
85le NH-val csoport 2-2-ben nagyjából 6-7 km, ment volna gyorsabban is csak nem kínozom a gépet, 45cm mélyen.
Válasz #630. hozzászólásra
, egyébként a nyári szárazságban nagyon tutin dolgozott, nem rögelt, viszont apróra törte a földet ikrás szürke szikes agyagos talajon, (Konyár- Konyár-Sóstó- Tépe )
optikai csalódás
Válasz #625. hozzászólásra
van 70000be is,mindenki kusol várják hogy valaki elsönek lépjen
A 2. képen pedig elég közel van a henger a vázhoz, de ha te mondod...
Válasz #628. hozzászólásra
htha nem is minden, de tuti, h olcsóbb munkaerő mellett sok minden
Válasz #627. hozzászólásra
Ott nyitottak gyárat,szinte minden ott készül már.
Válasz #626. hozzászólásra
a kongskilde nevet és bélyeg használatot az anyacég csak azonos minőség mellett engedélyezi, ha licence akkor viszont már eltérő lehet
A kongskilde lengyel gyáráról milyen infóid vannak? U.az a minőség mint ami Dániába készül?
Válasz #623. hozzászólásra
Az jó ár.Csak 25 e. zsákba árulják? Nálatok nincs vetőmag hiány? Dekalb Pioneer milyen árba van?
Válasz #620. hozzászólásra

a mi gépeinken tuti, h nem ér bele a kés a hengerbe
Válasz #622. hozzászólásra
tavaly 20-26közt volt a 25000-es
Válasz #621. hozzászólásra
Euróba számolva mennyi nálatok egy zsák NS vetőmag?
Válasz #619. hozzászólásra
ezt hány lóerös gépel és milyen sebeségel huztad?
Hogy van megcsinálva pl. a vakond, vagy bármelyik más lazító, hogy a nyírócsavar törésekor a hirtelen hátrahajló kés ne vágja tönkre a mögötte levő hengert?
Ha kb 35 cm mélységre van állatva a lazító, akkor nem igazán tud a kés hátrahajolni, mert így eléggé lent van a tarajos henger és nekivágódik nyíráskor a kés.
Mire vagy kíváncsi?

Egy napra megkaptam kipróbálásra.
Érdeklődnék a Jympa lazítókkal kapcsolatban van e valakinek bármilyen véleménye vagy ki mit hallott róla?
Úgy nézem az a törőhenger,a végére gyűrűs henger lett, pedig nem sokat ment. Erre mit mondtok?
Válasz #615. hozzászólásra
Nem néz ki rossznak. Árba mennyi lehet?
Válasz #614. hozzászólásra
Válasz #613. hozzászólásra
én uggytudom 40cm azért is könyü huzásu itt egy vidi
Válasz #612. hozzászólásra
Milyen késtávval lehet ez? Nem szaggat fel nagyon nagy rögöket? MTZ szélességet elviszi vajon, vagy taposni kell vele?
Válasz #610. hozzászólásra
anyin szerintem birná,meg azt belehet az autó hátuljába dobni meglehet számla nélkül veni
Válasz #610. hozzászólásra
Ismerős 952-es mtz-vel 5 késest húz, igaz nem bírja vázig, de viszi .