Válasz VMisi #8397. hozzászólásáragondolom nagyon aprók a szemek és aszottak. Nálunk is ez volt tavaly, nagyon jó fehérje és sikér(15% fehérje, 39 es sikér cellule) de apró volt.
Idén nemtom milyen lesz.
Válasz Sk Laci #8383. hozzászólásáraA nádornak a hl 75,3-75,5, a fehérje 14,2-15,5, a sikér meg 37-39 között.
Mivel a hl szar, így takarmány, pedig 32-es sikér felett már javító is lehetne.
Csessze meg az összes kereskedő!
Mégjobban elment a kedvem az egész mezőgazdaságtól. A takarmánybúza 5800 ft, persze levonják még a 2%-ot szemétre is. És még örülhetek, hogy a végén valamivel 30 q felett lett az össz búza átlagom.
Itt felénk is belekezdtek az árpába, de van aki már a búzát csipegeti.
Gyalázatosak az eddigi eredmények.
Árpából 14-22 q/Ha, búzából 8-15-20 q/Ha eddig.
Mindenki a kupecekhez szaladgál, mert 30-40 q/Ha lehetett lekötögetni, de csak a fele a termés, így ki tudja mi lesz velük, lehet, hogy kötbér - ha nincs szíve a felvásárlónak.
Válasz VMisi #8390. hozzászólásáraLátszott a sora? Errefelé szinte mindegyiknek látszik, főleg a partosabb részeken. Én se számítok nagy termésre, talán 30-40q. A laposabb részeken még zöld, azokban bízom hogy javít az átlagon, a parton már 3 hete elszáradt.
Válasz Gatti #8386. hozzászólásáraNádor, okt 22 a vetés, de rögösbe, mert nem lehetett magágyat csinálni. Búza volt előtte, és aratás után, majd vetés előtt kapott egy-egy sor sekély tárcsázást. Esőt most nem tudom. Vetés után megázott, meg most kalászhányáskor, de tavasszal nem akart bokrosodni.
Tavaly nekem ilyen volt a 25-30q ás búza, a szemek fele akkorák voltak mint amit vetettem. Talán ennyire apró szemeket még nem is nagyon láttam. Sok szem volt de nagyon apró.
Válasz Sk Laci #8383. hozzászólásáraTegnapelőtt cimbora 1-1 hektár árpáját-búzáját levágtuk. Az árpa még tűrhető, 35q, de a kb 20q "barna rizs" már nem okés! Ilyen hosszú vékony búzát én még nrm láttam! Nem adja le mivel "még disznózik", de nem tudja meddig...
Válasz SzikiSzokeveny #8384. hozzászólásáraA májusi és június eleji esők azért mentettek azon hogy legalább a szemek ne aszalódjanak össze, az már más kérdés hogy a tavaszi eső hiány miatt kevés lett a kalász/szem.
Válasz Sk Laci #8383. hozzászólására24 hektárt vágtunk ma, nem volt gond a hektóval. Bár pontos értéket nem tudok de 22 tonna felett volt a kamion pótokon, és még csapósan se voltak tele.
Válasz Bobo77 #8379. hozzászólásáraNemvolt rá időm, elvagyok veszve a munkába.
Szerintem a jövőhéten vágjuk a repcét majd rakok fel.
A borsót az activával vágtuk, a repcét búzát már az 514el akarom.
Válasz VMisi #8374. hozzászólásáraNálam a szemek nem olyan aprók mint tavaly, de sok a fél vagy negyed kalász. Vagyis a kalász megvan de szem csak a felében van.
Válasz Gatti #8373. hozzászólásáraNem csináltam képet. Pár napja még puha volt a mag. A szár is teljesen elszáradt. Van pár kalász ami az átlagnál alacsonyabb száron van, azokon van zöldesebb kalász.
Válasz VMisi #8371. hozzászólásáraképed van róla hogy milyen? Elvileg ha elszárad akkor is tudja még táplálni a szemeket, mondjuk kérdés a szára mennyire száradt el, vagy csak a levél.
Válasz SzikiSzokeveny #8369. hozzászólásáraMeglepődtem én is amikor ma roppant a fogam alatt a búza. Amikor a kalászt dobta volt eső, de a szemek olyan csoffadt, kis vékonyak, hogy szörnyű. Kétségeim vannak, hogy a 20 mázsát adja-e amire szerződtem.
Válasz SzikiSzokeveny #8365. hozzászólásáraŐsziborsó, 15-16 vízzel.
Ha hagytuk volna tovább kipereg.
Így felraktuk a tökmagszáritora, simán levegővel leszárad.
Saját használatra kell.
Nyers tisztitatlan átlag 43q -1-2% szemét, por.
Búzában lesz ahol 2tonnát is alig fogja elérni a termés,átlagban 4tonna körülire számolnak ,persze ahol jó időben kapta a csapadékot,ott akár még táblánkénti rekord is születhet,de lehet 1km re már feleannyi sem lesz.
8400 hozzászólás
Válasz VMisi #8397. hozzászólásáragondolom nagyon aprók a szemek és aszottak. Nálunk is ez volt tavaly, nagyon jó fehérje és sikér(15% fehérje, 39 es sikér cellule) de apró volt.
Idén nemtom milyen lesz.
Válasz VMisi #8397. hozzászólásáraNálunk is mindennek szar, az 1000magtömege
.
Válasz Ohaza63 #8396. hozzászólásáraJavarészt a kötött ár magasabb mint a mostani, szóval nem lesz talán baj.
Válasz Sk Laci #8383. hozzászólásáraA nádornak a hl 75,3-75,5, a fehérje 14,2-15,5, a sikér meg 37-39 között.

Mivel a hl szar, így takarmány, pedig 32-es sikér felett már javító is lehetne.
Csessze meg az összes kereskedő!
Mégjobban elment a kedvem az egész mezőgazdaságtól. A takarmánybúza 5800 ft, persze levonják még a 2%-ot szemétre is. És még örülhetek, hogy a végén valamivel 30 q felett lett az össz búza átlagom.
Itt felénk is belekezdtek az árpába, de van aki már a búzát csipegeti.
Gyalázatosak az eddigi eredmények.
Árpából 14-22 q/Ha, búzából 8-15-20 q/Ha eddig.
Mindenki a kupecekhez szaladgál, mert 30-40 q/Ha lehetett lekötögetni, de csak a fele a termés, így ki tudja mi lesz velük, lehet, hogy kötbér - ha nincs szíve a felvásárlónak.
Válasz Gatti #8391. hozzászólásáraFelénk mindegyik búzakalász sorban van... Ilyet sem láttam még!
Válasz Georgosz #8393. hozzászólásáraLegalább a színe csúnya őzbarna, nem az a szép okkersárga!
Válasz Gatti #8389. hozzászólására
Válasz Gatti #8391. hozzászólásáraPersze. Itt csak annak nem látszik a sora aki szórva vetette.
Másoknak az árpák 5 és 50 q között voltak
Válasz VMisi #8390. hozzászólásáraLátszott a sora? Errefelé szinte mindegyiknek látszik, főleg a partosabb részeken. Én se számítok nagy termésre, talán 30-40q. A laposabb részeken még zöld, azokban bízom hogy javít az átlagon, a parton már 3 hete elszáradt.
Válasz Gatti #8386. hozzászólásáraNádor, okt 22 a vetés, de rögösbe, mert nem lehetett magágyat csinálni. Búza volt előtte, és aratás után, majd vetés előtt kapott egy-egy sor sekély tárcsázást. Esőt most nem tudom. Vetés után megázott, meg most kalászhányáskor, de tavasszal nem akart bokrosodni.
Válasz Georgosz #8388. hozzászólásárailyesmi?

Tavaly nekem ilyen volt a 25-30q ás búza, a szemek fele akkorák voltak mint amit vetettem. Talán ennyire apró szemeket még nem is nagyon láttam. Sok szem volt de nagyon apró.
Válasz Sk Laci #8383. hozzászólásáraTegnapelőtt cimbora 1-1 hektár árpáját-búzáját levágtuk. Az árpa még tűrhető, 35q, de a kb 20q "barna rizs" már nem okés! Ilyen hosszú vékony búzát én még nrm láttam! Nem adja le mivel "még disznózik", de nem tudja meddig...
Válasz SzikiSzokeveny #8384. hozzászólásáraA májusi és június eleji esők azért mentettek azon hogy legalább a szemek ne aszalódjanak össze, az már más kérdés hogy a tavaszi eső hiány miatt kevés lett a kalász/szem.
Válasz VMisi #8385. hozzászólásárafajta? mikori vetés? mennyi esőt kapott(mm)?
Válasz Sk Laci #8383. hozzászólásáraMa vágtam a búzát még a póton van. 11 a vize, és kb. 27 q/heki. Holnap viszem be.
Válasz Sk Laci #8383. hozzászólására24 hektárt vágtunk ma, nem volt gond a hektóval. Bár pontos értéket nem tudok de 22 tonna felett volt a kamion pótokon, és még csapósan se voltak tele.
Sziasztok!
Vágjátok már a búzákat?
Mit mutatnak hl súly terén?
Hétfőn tervezem vágni a korai Avenuet.
Többit, majd ha beérik.
Repcét alighanem a hétvégén vágom, érésben elébb van a búzánál, de repcemagok nagyon össze vannak sülve.
Válasz Bobo77 #8379. hozzászólásáraNemvolt rá időm, elvagyok veszve a munkába.
Szerintem a jövőhéten vágjuk a repcét majd rakok fel.
A borsót az activával vágtuk, a repcét búzát már az 514el akarom.
Válasz Ares 826 #8378. hozzászólásáraItt Szolnok megye közepén is ezt hallani.
Válasz Ares 826 #8378. hozzászólásáraAnnyit tudok mondani, hogy igaz.
Válasz rtamas1976 #8355. hozzászólásáraA vidió hol van? Tok tikon sem látom
Abból mi az igaz hogy a jászságban árpa termések 2,5-3 t körüli termések vannak?? Szalma meg 3-4 nagy kocka bála???? Ki mit tud róla mondani???

Válasz medikus #8376. hozzászólásáraNem, itt az aszály a bűnös. A partos felsült részeken van ezekből a legtöbb.
Válasz Gatti #8375. hozzászólásáraMegfagyott a hegye!
Válasz VMisi #8374. hozzászólásáraNálam a szemek nem olyan aprók mint tavaly, de sok a fél vagy negyed kalász. Vagyis a kalász megvan de szem csak a felében van.
Válasz Gatti #8373. hozzászólásáraNem csináltam képet. Pár napja még puha volt a mag. A szár is teljesen elszáradt. Van pár kalász ami az átlagnál alacsonyabb száron van, azokon van zöldesebb kalász.
Válasz VMisi #8371. hozzászólásáraképed van róla hogy milyen? Elvileg ha elszárad akkor is tudja még táplálni a szemeket, mondjuk kérdés a szára mennyire száradt el, vagy csak a levél.
Válasz VMisi #8371. hozzászólásáraSzerintem azért mert elszáradt a növény és nem tudta kinevelni.
Válasz SzikiSzokeveny #8369. hozzászólásáraMeglepődtem én is amikor ma roppant a fogam alatt a búza. Amikor a kalászt dobta volt eső, de a szemek olyan csoffadt, kis vékonyak, hogy szörnyű. Kétségeim vannak, hogy a 20 mázsát adja-e amire szerződtem.
Válasz SzikiSzokeveny #8369. hozzászólásáraCegléden is, láttam tegnap facebookon.
Csárdaszálláson már búzát vágnak.
Válasz mtz1221 #8367. hozzászólásáraitt meg minden xar lett
Válasz Gatti #8364. hozzászólásáraVOLT, CSAK VALAHOGY AZ ÁRPÁK JÓK LETTEK. BÚZÁK ITT SEM LESZNEK 2.5-3 TONNÁTÓL JOBBAK.
Válasz SzikiSzokeveny #8365. hozzászólásáraŐsziborsó, 15-16 vízzel.
Ha hagytuk volna tovább kipereg.
Így felraktuk a tökmagszáritora, simán levegővel leszárad.
Saját használatra kell.
Nyers tisztitatlan átlag 43q -1-2% szemét, por.
Válasz rtamas1976 #8355. hozzászólásáraAz hogy? Itt az egyik legkevesebb csapadek volt, mégis még legalább egy hét. Itt pletyka szinten 8000 az ár.
Válasz mtz1221 #8362. hozzászólásáraAkkor ott nem volt akkora aszály mint erre, Itt 30q/ha körül vágnak.
Válasz rtamas1976 #8355. hozzászólásáraSzia!
Van rá árad?
Válasz apuci #8361. hozzászólására5.5 hektárról, de legalább 1-1.5 tonna a földön maradt.
Árpa az enyém, többi nem.
Válasz mtz1221 #8360. hozzászólásáraTied? Mennyi területről?
Válasz termelo #8358. hozzászólásáraköszönöm!
Válasz fexco #8354. hozzászólására5-7
Válasz Sylva #8356. hozzászólásáraSzerintem az ország 60-70% án felsültek, egyedül a dunántúl délnyugati részén lesznek nagyon jó termések.
Búzában lesz ahol 2tonnát is alig fogja elérni a termés,átlagban 4tonna körülire számolnak ,persze ahol jó időben kapta a csapadékot,ott akár még táblánkénti rekord is születhet,de lehet 1km re már feleannyi sem lesz.
Ma megvolt az év első aratása.
Őszi borsó.
Terven felül jólett!
üdv mindenkinek!buza szalma,egy átlagos szalmamennyiségnél mennyi kockabálát ad/ha?
bálázó:krone bigpack
Ma láttam hogy felénk is volt aki még az eső előtt levágta az árpát.
De a búzák 90 százaléka is elvan száradva
Kezdődhet az aratás!

https://vm.tiktok.com/ZNRvv1EQx/
Válasz Ohaza63 #8349. hozzászólásáraEz valami fűmag?