Földszomszéd tegnap nekiállt vágni az árpáját. Kíváncsiságképp átmentem megnézni milyen? Az ujjammal szét bírtam nyomni a szemet. Normálisak az ilyenek? Azért mert egyvalaki megindul követi a többi hülye is. Én kb 2 hét múlva fogok nekiállni az enyémnek
Válasz Sk Laci #7765. hozzászólásáraAz árpának nagyon bejött ez az időjárás. Itt neves szakik vakaródznak,hogy most mi a fene van. Az ősz-enyhe tél kedvezett a kalászosnak itt felénk. Az árpák már túl fejletten mentek a télbe. Rezgett a léc ha jön egy száraz hideg január vége-február eleje, baj lehet. A téli csapadék még februárban és a márciusi hóval...nyilván elég volt az árpának. Valamint április után május második felétől visszahűlt egy kicsit. Betegség nem sanyargatta. Hisz ki tudta még időben kezelte. Búzákat a száraz április megcsípte. Valamint a márciusi hó a túlfejlett korait szintén. Ott a levél végek lefagytak,de a repcén is. A kukorica nem kényelmesedett el...ment le a víz felé. Csak mint kiderült az agyas szakemberek szintén szivattyúzzák a vizet alólunk. Tehát kapunk itt lentről fentről. A kukoricán már látszik. A Szója még tartja magát.
Válasz decsi #7764. hozzászólására Eszi mint a fene. Ha lehet tető alá vele,megázik elkezdhet sípolgatni. Sajna itt még a kábel csatlakozók ,olyanok amilyenek. Ma nosztalgiáztam a 460-al....nettó 9 tonnás anyagban szépen lépdelt. 4,5km/h-val. A szórás jelzők meg sem mozdultak. A ládáé kicsit néha. Ha az emelkedőnek felfelé ment. Rostán semmi csak apadt szem . 6,6-os adapterrel persze. Sok hibamentes órát vele.
Válasz Sk Laci #7765. hozzászólásáraNálunk speciel nem volt,itt tavasszal végig esett,habár nem vagy túl messze...
Nálunk meg lassan csak rekordközeli termésekkel lehet nyereséget elérni.
Akik itt a 9+ tonnás hektárhozamokat írjátok, nálatok nem volt szárazság?
Nekem nem tudom mennyi lessz a ha hozam, de 9 tonnát nem szedek le ha-onként.
Ilyen terméseknél az alacsony árak mellett is lehet nyereséget produkálni.
Válasz szanberg #7763. hozzászólásárajd tavaly sokat szarakodtt.Egygazdás karbantartott gép.Jó árban volt 11m 6-os nassal.Nagy bukó nem lehet ha nem tetszene.Mindig is szerettem volna kipróbáli egy claast.
Válasz szanberg #7760. hozzászólásáraMindkét kombájn dolgozik.2002 440 lexion nem tudok még teljesítményt.Jó kezelni.elektromos rosta állítás,robot pilóta.Hideg klíma.Mi kell még?Halkabban csépel mint a jd.
Válasz bandigh #7749. hozzászólásáraNincsen raktáram. A kombájn ott volt a közelben, beleharapott, de a minta nem volt jó. Ment tovább.
Minden 3 napban jártam nézni a búzát, mikor mennyit érett. Végén szerencsésen le volt aratva.
Válasz Sk Laci #7748. hozzászólásáraKérdés hogy eladás, vagy saját tárolás. Búzában magadnak mértél 16-ot, árvevő 13-at. Az oké. Csak amit bevittél magadnak egy kocsival, az azért bedurrant
8342 hozzászólás
Válasz F-A-R-M-E-R #7797. hozzászólásáraSőt még ezt is
Válasz Bobo77 #7795. hozzászólásáraBal kezedben telo,jobban a dzsojsztikkk???

Ma beüzemeltük az új szerzeményt.

Válasz Sz_Pisti #7788. hozzászólásáraMa kezdtem el
Válasz F-A-R-M-E-R \ #7790. hozzászólásáraNH CX-8070
Válasz Rigo20 #7791. hozzászólására5,5.de ez termő szik.
Földszomszéd tegnap nekiállt vágni az árpáját. Kíváncsiságképp átmentem megnézni milyen? Az ujjammal szét bírtam nyomni a szemet. Normálisak az ilyenek? Azért mert egyvalaki megindul követi a többi hülye is. Én kb 2 hét múlva fogok nekiállni az enyémnek
Válasz Pintér Zoltán #7789. hozzászólásáraHany tonna lett hektaronkent, ha kerdezhetem?
Válasz Pintér Zoltán #7789. hozzászólásáraA kombájn tipusszámát megtudhatom???
Őszi árpa befejezve, szerencsénk volt, mert most éjjel leszakadt az ég.
Válasz Bobo77 #7787. hozzászólására Vágtad már az árpát?
Válasz szanberg #7783. hozzászólásáraRizskombájn meg helikopteres rotor szárítás előtte
Válasz szanberg #7783. hozzászólásáraGondolom, az időjósa szerint nem esett, az ablak meg háttal van.
Válasz Sz_Pisti #7782. hozzászólására
Válasz szanberg #7783. hozzászólásáraMindig csak elméletben megy a meló kapa ásó kasza megfogva nincsen.

Válasz Kémlelő #7781. hozzászólásáraHogy a gyászba aratnátok amikor ott 100mm ömlött tegnap le.
Válasz szanberg #7778. hozzászólására Sárga 106-os?
Ha délután felszárad mi is aratunk.

Válasz Ares 826 #7779. hozzászólásáraTe találnál rá embert, aki hajtsa?

Hülyeséget én is tudok mondani de azért hogy nagyobb legyen a látogatottság egy szakmai Fórumon inkább nem teszem.
Válasz medikus #7775. hozzászólásáraSzerintem a prímet egy jó öreg fülke nélküli CK-4 lenne odavaló!

Válasz Sz_Pisti #7776. hozzászólásáraChallenger
Válasz Sz_Pisti #7776. hozzászólásáraNH!
Válasz medikus #7775. hozzászólásáraSampo?
Válasz Sz_Pisti #7774. hozzászólásáraEgy sárgának!
Válasz decsi #7772. hozzászólására Van még egy üres hely
Válasz decsi #7772. hozzászólására Van még egy üres hely
Válasz Vinkó 75 #7769. hozzászólására
Itt 9+

Válasz Sk Laci #7765. hozzászólásáraAz árpának nagyon bejött ez az időjárás. Itt neves szakik vakaródznak,hogy most mi a fene van. Az ősz-enyhe tél kedvezett a kalászosnak itt felénk. Az árpák már túl fejletten mentek a télbe. Rezgett a léc ha jön egy száraz hideg január vége-február eleje, baj lehet. A téli csapadék még februárban és a márciusi hóval...nyilván elég volt az árpának. Valamint április után május második felétől visszahűlt egy kicsit. Betegség nem sanyargatta. Hisz ki tudta még időben kezelte. Búzákat a száraz április megcsípte. Valamint a márciusi hó a túlfejlett korait szintén. Ott a levél végek lefagytak,de a repcén is. A kukorica nem kényelmesedett el...ment le a víz felé. Csak mint kiderült az agyas szakemberek szintén szivattyúzzák a vizet alólunk. Tehát kapunk itt lentről fentről. A kukoricán már látszik. A Szója még tartja magát.
Válasz decsi #7764. hozzászólására

Eszi mint a fene. Ha lehet tető alá vele,megázik elkezdhet sípolgatni. Sajna itt még a kábel csatlakozók ,olyanok amilyenek. Ma nosztalgiáztam a 460-al....nettó 9 tonnás anyagban szépen lépdelt. 4,5km/h-val. A szórás jelzők meg sem mozdultak. A ládáé kicsit néha. Ha az emelkedőnek felfelé ment. Rostán semmi csak apadt szem . 6,6-os adapterrel persze. Sok hibamentes órát vele.
Válasz Sk Laci #7765. hozzászólásáraNálunk speciel nem volt,itt tavasszal végig esett,habár nem vagy túl messze...
Nálunk meg lassan csak rekordközeli termésekkel lehet nyereséget elérni.
Válasz Büresz #7766. hozzászólásáramint mikor 2012-ben a 10tonnás kukoricára beadták az aszálykárt
Válasz Sk Laci #7765. hozzászólásáraNáluk ez a szárazság.
Akik itt a 9+ tonnás hektárhozamokat írjátok, nálatok nem volt szárazság?
Nekem nem tudom mennyi lessz a ha hozam, de 9 tonnát nem szedek le ha-onként.
Ilyen terméseknél az alacsony árak mellett is lehet nyereséget produkálni.
Válasz szanberg #7763. hozzászólásárajd tavaly sokat szarakodtt.Egygazdás karbantartott gép.Jó árban volt 11m 6-os nassal.Nagy bukó nem lehet ha nem tetszene.Mindig is szerettem volna kipróbáli egy claast.
Válasz decsi #7762. hozzászólásáraMiért vettél mégegyet?
Bérmunkát tolod jobban?
Válasz szanberg #7760. hozzászólásáraMindkét kombájn dolgozik.2002 440 lexion nem tudok még teljesítményt.Jó kezelni.elektromos rosta állítás,robot pilóta.Hideg klíma.Mi kell még?Halkabban csépel mint a jd.
Válasz decsi #7757. hozzászólásáraKöszi.
Válasz decsi #7758. hozzászólásáraMi is ez pontosan? 450 lexi?
Miért ezzel dolgozol? T660-hoz képest mit mutat teljesítményben minőségben? mit érzel
Válasz szanberg #7756. hozzászólásáraMegy mindkettő
Válasz szanberg #7756. hozzászólásáraIgy elsőre szimpatikus.
Válasz Bobo77 #7754. hozzászólásáraAmi a képen van 192q volt rajta
Válasz decsi #7752. hozzászólásáraMilyen a régi Lexion?

JD-vel mi van?
Hogy adja?
Válasz kukaccsosz #7753. hozzászólására4ha-os darab volt ma du. kezdtük 7.2t/ha lesz jobb tábla is.
Válasz decsi #7752. hozzászólásáraMennyi van ilyenkor a kocsin?
Válasz decsi #7752. hozzászólásáraÉs hogy adja?
Nálam is 9 fölött ad a su ellen árpa, igaz még csak két kis csíkot vágtam le.

Válasz bandigh #7749. hozzászólásáraNincsen raktáram. A kombájn ott volt a közelben, beleharapott, de a minta nem volt jó. Ment tovább.
Minden 3 napban jártam nézni a búzát, mikor mennyit érett. Végén szerencsésen le volt aratva.
Válasz Sk Laci #7748. hozzászólásáraKérdés hogy eladás, vagy saját tárolás. Búzában magadnak mértél 16-ot, árvevő 13-at. Az oké. Csak amit bevittél magadnak egy kocsival, az azért bedurrant