Nem teljesen a témához tartozik, de jobb helyet nem találtam . Olyan kérdésem lenne , hogy van e értelme kb 10-15 éve nem művelt gazban álló szántó részt beszántatni és gabonát tenni bele, minden trágya nélkül ? Zabra gondoltam, nem tudom van e más olyan ami igénytelenebb és annyit vissza adna hogy a gépi munka ára visszajöjjön?
Bérbe vágok barátomnál egy völggyel arrébb, 7 tonnás búza teljesen zöld a tarló utána a vize meg 12-es.
Meg is van dőlve, pár mm is esegetett úgyhogy 3.5-5 km/ H között van az aratási sebesség, meg eszik 20-25 liter közt a gép,igaz ebbe minden benne van.
Full motor terhelés egész nap...
De legalább adja a mázsát néki.
Válasz szanberg #7490. hozzászólásáraHú hány ablakon szobába, padra felhúzott cserépnél, vasúti vagonba meg mittudomén milyen tölcsérekbe becsurgattam már. Egy élmény az összes
Válasz szanberg #7490. hozzászólásáraNem a mienk sajnos.
3 éves.
Azt mondja pisti,hogy nem igen való gabonába.
Igazi kukorica morzsoló.
12 soros adapter van hozzá azzal érzi jól magát.
Ritka volt a búza 10km/h aratott.
Mehet a nyerges is!!! Beszéltem egy főemberrel a Bp-i felügyeleten, és azt mondta, hogy a pontosan vezetett fuvarlevél igazolja a kocsi mozgását, és betakarítás idején mentes a kamionstop alól!! Ha valakinek szüksége lenn bővebb infóra: +3614741759 NKH közlekedési főosztály
Válasz Szabó Csaba_40707 #7486. hozzászólásáraFurcsa,hogy a rendelet csak mg vontatóra és lassu járműre ad felmentést betakarítás alatt. Ez kiolvasható a rendeletből egyértelműen,de szerintem ebben a cikkben van az igazság.
Üdv!!
Jó munkát mindenkinek! Lenne egy sürgős kérdésem! Ha vasárnap szállítanék nyergessel gabonát akkor is kell a kamionstop miatt engedélyt kérnem az NKH-tól, vagy elfogadja a hatóság a fuvarlevelet???? (vagy amit lát a póton)
Válasz kiro71 #7482. hozzászólásáraFortiának nagyobb a rotorja, rostája. Ha szór akkor beállítás gond van.
Rostán azért szór mert nem egyenletes a töltöttsége. Rotor kosáron bal oldalt fel kell szerelni takaró lemezeket többet mint a gyári konfiguráció szerint.
Ha pedig rotoron szór akkor adni kell neki fordulatot, hogy a leválasztása jobb legyen.
Válasz szanberg #7481. hozzászólására9010 500 ló a fergától a fogyasztása barátibb a teljesítménye jobb nem szór annyit ,viszont a fülke kisebb ,kényelmetlenebb.
Válasz szanberg #7478. hozzászólásáraHelló lett mert ferga már nem volt eladó,ez lett eddig jól teljesít,teljesítményben,és fogyasztásban,nem sok eltérés van.
Válasz Sz_Pisti #7472. hozzászólásáraAzt hittem buuuuuuuza. Repceből mán elég főleg hogy ut szelelre viszi. Én 2 lexivel szedtem 3 pottal 5km.re ugy volt elég pont.
Válasz später77 #7465. hozzászólásáraJaja 50/80.
Kukorica lesz benne, most lehántottuk, majd megzöldül, juh őszig le legeli akkor még rámélyítünk ugyanezzel.
Válasz Sk Laci #7436. hozzászólásáraPersze csak akkor még nem tudtuk, hogy május június csapadék mennyisége 120-140 mm lesz összesen, ennyi esőt nem is tudom mikor láttam azelőtt...
Idén bejött volna, tavaly meg nem.
Szoktam volt mondani, hogy ha előre olyan okos lettem volna mint az anyósom utólag, akkor én lennék a világ ura.
8348 hozzászólás
Válasz viktor2131 #7502. hozzászólásáraGabonát igen,búzát vagy tritikálét,perjefüvet ne vess.Minimális műtrágya kijár neki + gyomirtás.
Látom, azért csak jönnek azok a 7-8 tonnák.
Nem teljesen a témához tartozik, de jobb helyet nem találtam . Olyan kérdésem lenne , hogy van e értelme kb 10-15 éve nem művelt gazban álló szántó részt beszántatni és gabonát tenni bele, minden trágya nélkül ? Zabra gondoltam, nem tudom van e más olyan ami igénytelenebb és annyit vissza adna hogy a gépi munka ára visszajöjjön?
Válasz szanberg #7499. hozzászólásáraHa megvárnád hogy beérjen,lehet fele üzemanyag is elég lenne!Jövőre meg hagyma
zölden kezded?
Válasz szanberg #7499. hozzászólásáraEs ott hogy hogy annyi lett a termes pedig aszálynak kellett arra is lenni...?
Bérbe vágok barátomnál egy völggyel arrébb, 7 tonnás búza teljesen zöld a tarló utána a vize meg 12-es.
Meg is van dőlve, pár mm is esegetett úgyhogy 3.5-5 km/ H között van az aratási sebesség, meg eszik 20-25 liter közt a gép,igaz ebbe minden benne van.
Full motor terhelés egész nap...
De legalább adja a mázsát néki.
Ma sikerült levágni a geniuss búzámat 7t/ha 34 sikér 15 fehérje, én elégedet vagyok vele már csak jól kellene értékediteni.
Válasz mtz1221 #7496. hozzászólásáraNehogy klíma mellé még jakuzzit is tegyetek a kombájnra!!!
Válasz Erdőjaro #7494. hozzászólásáraJó lett.De a kombájn farán egy fekete hordó,az lenne az igazi.
Várom a morzsolót...

Körbe eleg kopár a placc...
Aratásra
Válasz szanberg #7490. hozzászólásáraHú hány ablakon szobába, padra felhúzott cserépnél, vasúti vagonba meg mittudomén milyen tölcsérekbe becsurgattam már. Egy élmény az összes
Válasz sörhas #7491. hozzászólásáraKönnyebb igy mint bevedrezni a tárólóba
Válasz szanberg #7490. hozzászólásáraNem a mienk sajnos.
3 éves.
Azt mondja pisti,hogy nem igen való gabonába.
Igazi kukorica morzsoló.
12 soros adapter van hozzá azzal érzi jól magát.
Ritka volt a búza 10km/h aratott.
Válasz sörhas #7489. hozzászólásáraMondjuk én így nem ürítenék...
Jól megy amúgy?
Stabil kombájn?
Ma nálunk is járt a hektár faló.

Mehet a nyerges is!!! Beszéltem egy főemberrel a Bp-i felügyeleten, és azt mondta, hogy a pontosan vezetett fuvarlevél igazolja a kocsi mozgását, és betakarítás idején mentes a kamionstop alól!! Ha valakinek szüksége lenn bővebb infóra: +3614741759 NKH közlekedési főosztály
Válasz Szabó Csaba_40707 #7486. hozzászólásáraFurcsa,hogy a rendelet csak mg vontatóra és lassu járműre ad felmentést betakarítás alatt. Ez kiolvasható a rendeletből egyértelműen,de szerintem ebben a cikkben van az igazság.
http://fuvarlevel.hu/milyen-konnyitest-kaphatnak-a-fuvarozok-az-aratas-alatt/
Üdv!!
Jó munkát mindenkinek! Lenne egy sürgős kérdésem! Ha vasárnap szállítanék nyergessel gabonát akkor is kell a kamionstop miatt engedélyt kérnem az NKH-tól, vagy elfogadja a hatóság a fuvarlevelet???? (vagy amit lát a póton)
Válasz csoppika #7484. hozzászólásáraItt is úgy kb. a déli harangszóra hirtelen annyi gép bukkant elő a határban, hogy az Agromashon sincs több!
Beindult...
Válasz kiro71 #7482. hozzászólásáraFortiának nagyobb a rotorja, rostája. Ha szór akkor beállítás gond van.
Rostán azért szór mert nem egyenletes a töltöttsége. Rotor kosáron bal oldalt fel kell szerelni takaró lemezeket többet mint a gyári konfiguráció szerint.
Ha pedig rotoron szór akkor adni kell neki fordulatot, hogy a leválasztása jobb legyen.
Válasz szanberg #7481. hozzászólására9010 500 ló a fergától a fogyasztása barátibb a teljesítménye jobb nem szór annyit ,viszont a fülke kisebb ,kényelmetlenebb.
Válasz kiro71 #7480. hozzászólásáraMelyik miben jobb érzésre?
Milyen szàmú is ez?
Válasz szanberg #7478. hozzászólásáraHelló lett mert ferga már nem volt eladó,ez lett eddig jól teljesít,teljesítményben,és fogyasztásban,nem sok eltérés van.
Válasz medikus #7477. hozzászólásáraJa persze egyik lexit vezettem a masikat meg taviranyitottam...
Válasz kiro71 #7475. hozzászólásáraLett ih is?
Mit mutat?
Válasz J.D. Borda #7474. hozzászólásáraHogy ültél ennyi gépben?Felváltva?
Válasz kiro71 #7475. hozzászólásáraCase 9120???
Mennyire vált be?
Terménytisztaságban milyen a Claas Lexionokhoz képest?
Egy kis pihi
lejött 15 miliméter

Válasz Sz_Pisti #7472. hozzászólásáraAzt hittem buuuuuuuza. Repceből mán elég főleg hogy ut szelelre viszi. Én 2 lexivel szedtem 3 pottal 5km.re ugy volt elég pont.
Válasz Sz_Pisti #7469. hozzászólásáraKiközelítő kocsi
Válasz J.D. Borda #7470. hozzászólásáraRepcéből?
Válasz J.D. Borda #7470. hozzászólásáraMiért is?
Válasz Sz_Pisti #7469. hozzászólásáraAkkor az nagyon vekeny termes....
Szomszédok aratnak;
3db 600-as Lexion
1db 700-as Lexion
+ lehordó kocsi
Válasz später77 #7465. hozzászólásáraMost csak 12-15cm mélyen megy, aztán meg ahogy majd bírja a régi ferga, 20-25 centin kb
Válasz später77 #7465. hozzászólásáraJaja 50/80.
Kukorica lesz benne, most lehántottuk, majd megzöldül, juh őszig le legeli akkor még rámélyítünk ugyanezzel.
Válasz szanberg #7463. hozzászólásáraDűlőútra nem kiszórni!
50/80? Milyen mélyen? Mi kerül ide?
Válasz szanberg #7463. hozzászólására
Cultus420 tarló hántás

Válasz szanberg #7460. hozzászólásáraA szárító ismerős, de sok napraforgót szárítgattunk így...
Válasz .MAN. #7455. hozzászólásáraKöszönöm!

A tábla 13-as volt de az erdő be szélin az árnyékban meg 20-as. Ez a csík magja most szárítón van

Válasz csoppika #7458. hozzászólásáraCsak képletesen írtam
Válasz szanberg #7457. hozzászólásáraSzóval a kedves mama is ugyanazt mondja, mint a Laci?

Válasz Sk Laci #7436. hozzászólásáraPersze csak akkor még nem tudtuk, hogy május június csapadék mennyisége 120-140 mm lesz összesen, ennyi esőt nem is tudom mikor láttam azelőtt...
Idén bejött volna, tavaly meg nem.
Szoktam volt mondani, hogy ha előre olyan okos lettem volna mint az anyósom utólag, akkor én lennék a világ ura.
Midjár végzünk a tavaszi árpával.

Válasz atisgyulai #7443. hozzászólásáraReggel ránézek. Ma már hosszú volt a nap.