Tonnában u annyit arat 5e ha on mint itthon 1000 en mert nem a rohangálástol kopik a kombájn bele. Habár ha belgondolok az autópálya nagyon eszi a gumikat.
Nomeg enyémen van 30lábas asztal(9,2méter) Nekik meg a kisebb gépeken van 35-ös legtöbbször, az ilyen nagy gépen 45lábas asztalt is tesznek, mondjuk ott ahol nem öntöznek, azt is írták, hogy dryland búza vagyis öntözés nélküli 1-2,5t/ha, irrigated vagyis öntözött az 6-9t/ha
öntözött kukorica 12-14tonna/ha, öntözött szója 2-4tonna/ha
Mondjuk azt nemtudom honnan írnak azt nem látom.
Node gondoljunk bele! Ha itthon egy közepes kombájn évi 500 hektárt arat tíz esztendőn keresztül akkor az elég sokat dolgozik és kb lehet eladni mert lerobban annyira, hogy már sosem lesz olyan ütőképes mint valaha. 5000hektár.
Ezek meg évente ennyit basszus. hihhetetlen.
Hibáa, nagy fődek, nagy asztalok, kis szalmák, átrakókocsik ésatöbbi
Itt ugy néz ki hogy a rex árpa nem birta a küzdelmet.Hatsoros fajták sokkal jobbak még eredmény nincs de 5t körül van vagy felette kissé.Szotyi után vetve.Tavaly is gyenge lett a szotyi után a rex.
Belekóstoltunk............ (bérmeló) 204 Mega, fél hektár és tele a tartály.6 soros anyag ...fajtát holnap tudok mivel a tulaj nem volt kint. Repce elővetemény.
Nekem anno a kisbálázó bálaszámlálója volt ilyen megoldással. Csak nem bírtam 1m-es kerékkerületet beállítani a bicikli km órán ezért osztani kellett a megtett távolságot kettővel és megkaptam a bálák számát. Azt nem láttam mennyivel megy a kötőfej mert a kijelző is a bálázóra volt felszerelve.
Ma néztem körbe a földeket, a búzák beadták a kulcsot de olyan szinten hogy nemhogy zöld táblát nem látni de még csak zöldes sárgát sem nagyon. A francia fajták bírták a legtovább de azok is teljesen besárgulnak 3-4 napon belül. Nagy bajok lesznek a fajsúlyokkal (is).
Egyszer jártam így csak kukoricában. Ledobta a láda hajtó szíjat és 2 óra tömény szívás volt, mire sikerült megindítani. Egy roppat csúnya, de egyszerű megoldást alkalmaztam. Bicikli km óra vezetékét kitoldottam és a szíjtárcsához raktam a jeladóját. Nem sípol, nem szép (sőt), de hasznos.
(26 km/h-val pirítanak a ládák )
végre te kimered mondani hogy 40q mások írkálják az 5t és felettit holott nemigaz annak nagyrésze ... pedig nincs benne semmi szégyen abba ha nem terem rekordot
Eddig hatalmas csalódás nekem ez az év, amilyennek kinéztek azt gondoltam 50q alatt nem lesz árpa, de felénk is gyenge terméseket hallok. Hálistennek nekem nincs 1 m2 sem. A búzákra viszont roppant kíváncsi leszek! Ha jól emlékszem akkor talán 2010-ben volt az, hogy az árpák nagyon megszorultak, de a búzák jobbak lettek.
Az mennyibe fáj? Én nem mertem nekiindulni ilyenek nélkül a szezonnak, mivel most vettem a gépet, nem ismerem. Aztán ha már kicsit hozzászokok akkor lehet én se nagyon foglakoznák vele. De amúgy nem nagyon szokott gond lenni velük állítólag( mármint a jeladókkal).
Szép estét Mindenkinek!
Claas asztalhoz hol lehet rendelválasztót venni?
Ha valaki tud az legyen szíves szóljon vagy linket küldjön.
Előre is köszönöm a segítséget!
Húúú én tavaly amikor kezdtünk árpában és az első két nap beállítgatás volt meg ismerkedés az új rendszerrel, benne bújkálás minden este fekete voltam a portól meg úgy viszkettem mint egy rühös kutya.
Árat mit mondanak?Itt is indul felénk a csapatás.Tsz ma kezdte rex fajta.Holnap még egy tüzes szemle meg egy csapágy kell a vasba és mehet.Csüt-péntek megprobáljuk hogy mit mutat és ha jo akkor minden kocsit tele pakolok aztán majd kiderül addig hogy hova billentünk.
Üdv!
Bocsánat ha nem ide való a kérdésem.
Parcella kombájnal,somogyban bér aratásért mennyit lehet kérni?
Nem lehúzásra hajtok,de ingyen sem szeretnék aratni.
Ha tudnátok árat írni azt megköszönném
Hogy áltok az árpa aratásával? kelet szlovákia ,hébe hóba bele vágtak csak 18 as volt a vize igy hát várnak még. a violetta árpa fajta igen nagy termést igér.
Hogy áltok az árpa aratásával? kelet szlovákia ,hébe hóba bele vágtak csak 18 as volt a vize igy hát várnak még. a violetta árpa fajta igen nagy termést igér.
8348 hozzászólás
Válasz #4902. hozzászólásra

Válasz #4896. hozzászólásra

Válasz #4900. hozzászólásra
én más célból gyűjtöm az infókat 
Menj rá a profiljukra és van aki a contact infoba leirja a térség nevét
Válasz #4900. hozzászólásra

Tonnában u annyit arat 5e ha on mint itthon 1000 en mert nem a rohangálástol kopik a kombájn bele. Habár ha belgondolok az autópálya nagyon eszi a gumikat.
Válasz #4899. hozzászólásra
jaja az
Nomeg enyémen van 30lábas asztal(9,2méter) Nekik meg a kisebb gépeken van 35-ös legtöbbször, az ilyen nagy gépen 45lábas asztalt is tesznek, mondjuk ott ahol nem öntöznek, azt is írták, hogy dryland búza vagyis öntözés nélküli 1-2,5t/ha, irrigated vagyis öntözött az 6-9t/ha
öntözött kukorica 12-14tonna/ha, öntözött szója 2-4tonna/ha
Mondjuk azt nemtudom honnan írnak azt nem látom.
Node gondoljunk bele! Ha itthon egy közepes kombájn évi 500 hektárt arat tíz esztendőn keresztül akkor az elég sokat dolgozik és kb lehet eladni mert lerobban annyira, hogy már sosem lesz olyan ütőképes mint valaha. 5000hektár.
Ezek meg évente ennyit basszus. hihhetetlen.
Hibáa, nagy fődek, nagy asztalok, kis szalmák, átrakókocsik ésatöbbi

TheCombineForum??

Na ott ha-ra mennek tényleg.Mint anno a tsz-ben.Egy kerülö naponta akkora táblák vannak.

Amerikai kombájnos fórumon bevagyok regelve, ismerkedek MF/Challenger rotoros tulajokkal, tapasztalatokat próbálok cserélni.

680B-s kombájnja van egyik embernek olyan mint a miénk. Leírtam nagyban nekik hogy kb 1000hektárt vágtam a géppel tavaly.(nagy büszkén)
Erre Ő írja, hogy idén 4000, de reméli, hogy 6000 hektárt fog aratni a kombájnjával
Itt ugy néz ki hogy a rex árpa nem birta a küzdelmet.Hatsoros fajták sokkal jobbak még eredmény nincs de 5t körül van vagy felette kissé.Szotyi után vetve.Tavaly is gyenge lett a szotyi után a rex.

Válasz #4889. hozzászólásra
Ha nem jobbak a földjei, akkor is 1-1 évben előfordulhat, mert egészen egyszerűen "szerencséje" volt, pl. a fajtával, vetésidővel, ilyesmikkel...
Nálunk a határba sok búza 25-30mázsás első ránézésre de lehet még ennyi sem lesz a fajsuly miatt.
Belekóstoltunk............ (bérmeló) 204 Mega, fél hektár és tele a tartály.6 soros anyag ...fajtát holnap tudok mivel a tulaj nem volt kint. Repce elővetemény.
Válasz #4887. hozzászólásra
Nekem anno a kisbálázó bálaszámlálója volt ilyen megoldással. Csak nem bírtam 1m-es kerékkerületet beállítani a bicikli km órán ezért osztani kellett a megtett távolságot kettővel és megkaptam a bálák számát.
Azt nem láttam mennyivel megy a kötőfej mert a kijelző is a bálázóra volt felszerelve.
Válasz #4889. hozzászólásra
Lehet, hogy a fajtában kell keresni a választ.
Hogy van az,hogy a másik kevesebbet költ a növényre végig
satnyább mint az enyém és jóval többet ad,
Ma néztem körbe a földeket, a búzák beadták a kulcsot de olyan szinten hogy nemhogy zöld táblát nem látni de még csak zöldes sárgát sem nagyon.
A francia fajták bírták a legtovább de azok is teljesen besárgulnak 3-4 napon belül. Nagy bajok lesznek a fajsúlyokkal (is).
Válasz #4884. hozzászólásra
)
Egyszer jártam így csak kukoricában. Ledobta a láda hajtó szíjat és 2 óra tömény szívás volt, mire sikerült megindítani. Egy roppat csúnya, de egyszerű megoldást alkalmaztam. Bicikli km óra vezetékét kitoldottam és a szíjtárcsához raktam a jeladóját. Nem sípol, nem szép (sőt), de hasznos.
(26 km/h-val pirítanak a ládák
Tegnap vágtunk 1kis árpát 4,8t és 10,5 vize volt másikba bele próbáltunk 15-16 vize volt.
Válasz #4883. hozzászólásra
pedig nincs benne semmi szégyen abba ha nem terem rekordot 
végre te kimered mondani hogy 40q mások írkálják az 5t és felettit holott nemigaz annak nagyrésze ...
Válasz #4868. hozzászólásra
Eddig hatalmas csalódás nekem ez az év, amilyennek kinéztek azt gondoltam 50q alatt nem lesz árpa, de felénk is gyenge terméseket hallok. Hálistennek nekem nincs 1 m2 sem. A búzákra viszont roppant kíváncsi leszek! Ha jól emlékszem akkor talán 2010-ben volt az, hogy az árpák nagyon megszorultak, de a búzák jobbak lettek.
Elsö nap eseményei:elsö nagy kerék defekt,vizcsö repedés elfojt a hütöviz.40q körül rex fajta a hozam.Ár 3800+ elméletileg.

Válasz #4881. hozzászólásra
Az mennyibe fáj? Én nem mertem nekiindulni ilyenek nélkül a szezonnak, mivel most vettem a gépet, nem ismerem. Aztán ha már kicsit hozzászokok akkor lehet én se nagyon foglakoznák vele. De amúgy nem nagyon szokott gond lenni velük állítólag( mármint a jeladókkal).
Válasz #4880. hozzászólásra

Én is ma rendelte a jd hez
Válasz #4879. hozzászólásra
Azaz holnaptól fog, ép ma rendeltem hozzá két jeladót. 18e/db. 
jessz!
Válasz #4878. hozzászólásra

És a fergába működik mind?
Válasz #4872. hozzászólásra
A JDbe nincs forgásérzékelő? Fergába az utolsó getfax tengelyen is rajta van és be lehet állítani hány % fordulatszámesésnél kakukkoljon.
Szép estét Mindenkinek!
Claas asztalhoz hol lehet rendelválasztót venni?
Ha valaki tud az legyen szíves szóljon vagy linket küldjön.
Előre is köszönöm a segítséget!
Válasz #4873. hozzászólásra

"szépen megtömte" ,ilyenkor szoktam volt mondani hogy miért nem lettem cukrász,ott ha valamit elb.....sztam meg lehet enni
Válasz #4874. hozzászólásra

Húúú én tavaly amikor kezdtünk árpában és az első két nap beállítgatás volt meg ismerkedés az új rendszerrel, benne bújkálás minden este fekete voltam a portól meg úgy viszkettem mint egy rühös kutya.
Nem is szeretem az árpát...
Válasz #4873. hozzászólásra
Árpában ez elég kellemetlen tud lenni.
Válasz #4872. hozzászólásra

Mikor befele dobálják,de nincs a ki elszedje jelenség
(leesett a rostaszekrény meghajtó szíj)
igaz 45-öt mondtál de ez is majdnem annnyi 
Akkor azt lehet mondani hogy nagyjából hozza azt a termést amit vártál

Ugye ez még csak az árpa?????????
Árat tudsz már? Betárolod valameddig vagy adod is el?
Ma hozzáfogtunk 12% víz az átlag idáig 42q.
Válasz #4866. hozzászólásra
A kezdeti összegek biztos nem lesznek vaskosak. De hogy a mennyiség sem lesz valami nagy az is biztos.
Válasz #4865. hozzászólásra

Az idö odaba......t.Csak adja jol az ára nem lesz vastag biztos,még agyal rajta mindenki hogy mennyit merjen igérni érte.
Válasz #4864. hozzászólásra
Monoron 11-es vízzel dúrják lefele.
Válasz #4863. hozzászólásra

Árat mit mondanak?Itt is indul felénk a csapatás.Tsz ma kezdte rex fajta.Holnap még egy tüzes szemle meg egy csapágy kell a vasba és mehet.Csüt-péntek megprobáljuk hogy mit mutat és ha jo akkor minden kocsit tele pakolok aztán majd kiderül addig hogy hova billentünk.
Erre elkezdtek porolni, több helyen is 13-as a vize az árpának.
Üdv!
Bocsánat ha nem ide való a kérdésem.
Parcella kombájnal,somogyban bér aratásért mennyit lehet kérni?
Nem lehúzásra hajtok,de ingyen sem szeretnék aratni.
Ha tudnátok árat írni azt megköszönném
Válasz #4860. hozzászólásra
Malz fajta,nálad mennyi az ár??Nekem 30 ha van,de ha komoly a vevő,és jó az ár,260 ha van integrálva.
Válasz #4859. hozzászólásra
naná hogy érdekel, mien fajta? hogy álnak nálatok az árak?
Válasz #4858. hozzászólásra
Sörárpa lesz eladó!Érdekel??