Nekem ugyan nincs,de öröm lĺtni! Huzza a kukoricĺt. Ismčt bebizonyosodni lŕtszik a kupec duma a tözsde meg a stb. Özöni termett meg nem megy az feljebb.Hĺt a 40e ft tol,-300ha levon a tözsdeiböl a szŕllitŕs miatt is 5e ft. Jo volna lŕtni a fagyos mosolyt egy tavaszi jň ŕrban a kupec kčpčn,meg akik szerint indokolt volt a 4e meg a 3al kezdödö ŕr!
(agrarszektor.hu) 2013. november 22., péntek 14:15
Kínát is érinti az ausztrál búzatermés visszaesése.
A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a világ második legnagyobb búzaexportőr országa, Ausztrália várhatóan nem tudja majd kielégíteni a kínai és az indonéz keresletet, így a két ázsiai ország importjában az amerikai és a kanadai import is nagyobb részt jelenthet jövőre. A szűkülő kínálat a búza árára támogatólag hathat.
Az év ezen részében szokatlan esők Nyugat-Ausztráliában valamint a fagy az ország keleti partján igen rossz hatással volt az ausztráliai búza minőségére és a betakarítható mennyiségre. A világ második legnagyobb búzaexportőrének a kínálatában várható visszaesés többek között Kínát és Indonéziát is arra késztetheti, hogy növelje a Kanadából illetve az USA-ból importált búza mennyiségét.
Az ausztrál búzára idén is jelentős a kereslet, a kereskedők már a 2013-2014-es szezon várható exportjának a felét értékesítették. Az egyik legjelentősebb vásárló Kína, miután a kínai termés jelentős része a 2013 eleji kedvezőtlen időjárási körülmények miatt tönkrement.
Válasz #3776. hozzászólásra
nálunk ,a helyi szövetkezetnél tettek rá az árra egy kicsit,eddig 38 volt a tak,41 az étkezési,
most pedig 42 a tak. és 45 az étkezési,de állitolag csak a mai napig volt érvényben az új ár
Ja ketrecbe zĺrva! Mentek a pestiek az állatkertbe. Az ůton čn is voltam kint,Pesten mem, elbaxtunk egy csomř gŕzolajat,eredmčnye meg nem volt. Politikusok zsivŕnyabbak. Tudjŕk tčpni kell a parasztot,reggelre kitollasodik. Én befejeztem mindennemü politizálĺst rĺverem Ŕngyŕnra, vagy ha nem lesz a Jobbikra,ha apritsŕk azt a sok kurva cigŕnyt! Kezdödik a termčnylopĺs! Utŕna hazamegyek,s onnantňl nem érdekel, ugyis mind lop
Nem tudom ti hogy vagytok vele de, több mint aggasztó az a tény, hogy egy évtizede 2003,12 hóban többet adtak a búzáért, mint most, pedig már van kamaránk is!
Ez szerintem elárulja a magyar gazdatársadalom gyengeségét!!!
Egyébként ebben az időszakban történt, traktorok érkeztek a Kossuth térre!
Pedig akkor se műkörmös se termény kereskedő se új mindenki célját szolgáló földtörvény nem volt a levegőben!
Közepesen érzékeny a fuzáriumra,a szalmája alacsony,kalásszal együtt talán 50cm.Viszont egy szál sem dőlt meg a nagy viharokban.A minősége kevéssel maradt el az eurótol.
Nem hajlamos a fuzŕriumra a SIRTAKI? Azt irja alacsony a szalma. Mekkora valňjŕban,mennyi nagykörbŕlŕt tud ha kčnt? Mert nekem van jňszĺg,kell az ajnakvalň. A Mulanra hasonlít, ami szčp fürtös az saaten union,de tavaly az aszĺlyban tele volt fuzŕriumos fehčr szemmel.Aki idčn vetett az is igy jĺrt. De ez a sirtaki Kws azok jň magok volt olyan akinek talĺn kws judy vagy laverda ŔRPA 80q adott. Na indulhatok haza a szĺntŕsbňl, Hajduban ömlik az esö!
Én is vetek idén Sirtakit nagyon jó. Hallottam tőlünk nem messze (Szentlőrincen) fullos technológiával 10 tonnát is tud. De Szomszédnak 85 lett. Marsall nekem idén 75 az is jó
És ezen miért kell meglepődni? Ilyen a kereskedelem, és sajnos fordítva is működik, az a fagyasztott hús, ami a németeknél már állateledel nálunk simán elsőosztályú humán áru!
Minősités után kijött,hogy tak buzát termesztettem!
4e megvették,pont egy ilyen mennyiségű tétel buzát keresnek.
Jött a kamion az áruért és a rakodás közbeni beszélgetéskor kiderült Olaszo.-ba megy MALOMBA!!!
Válasz #3737. hozzászólásra
Ma nekem is bejelentették az elsöfokú vetömag búza árát. Fajtafüggö 420-480 euró/tona 126000-144000 Ft/T. Már látom hogy ilyen árak mellett veszek 2 fajtát 2+2 ha-ra.
Nŕlunk 30-35 ak földek vannak,ahovŕ včtek ilyen ŕron jŕtčkszer növényeket vetni. Legalŕb kicsit a kartelezö kereskedök is beszopjŕk,amičrt ök tehetnek. Azaz maguk alatt vŕgjŕk a fŕt. Felčnk sokan ŕtŕltak a szerzödött borsň čs a fövetčsü csemegekukoricŕra. Ami fix ŕras,s mčg ha a szerzödött mennyisčg felettit nem viszik el akkor is jobban jŕrok,mert fix ŕr. Ami ritkŕn ugrik. Valamint elkezdték ujra integrŕlni a cukorrčpŕt amit röhej de Kaposvŕrra visznek,de cukorfelŕr stb felŕrat ad.Tavaly 1,2Mft tudott 800q/ha al. kb 500e/ha! Van répaszedö ,megvan szervezve. Valamint kukoricŕt,ami kevésbé nyügös az értékesětés terén.Valamint a felesen maradt termčny megeszik siloban az ŕllatok, de többet nem szopatnak 3800al. Max 6ha lesz a szalma miatt.Mert azért sem fogok 20e ket fizetni,akkor lesz csutka! Bepöccentem az idei bůza szopatŕson. Olyan lesz mint az ŕllattartŕs,kŕr vele vacakolni!
12888 hozzászólás
Válasz #3787. hozzászólásra

A cikk szerzője braunmüller lajos!! ,hogy milyen érdekes neve van.
Zsupsz!
Nálunk hol tartanak az árak?
47-től 52-ig minden van, hirdesd meg
Válasz #3784. hozzászólásra
Étkezésire 50-et halottam tegnap,pest megye
még nagyobb a csend itt ,senkinek nincs már ,vagy viszitek át 2014-re?
milyen árak vannak az országban?
nálunk 44-et mondanak többen is a takarmányra
Válasz #3782. hozzászólásra
Nekem ugyan nincs,de öröm lĺtni! Huzza a kukoricĺt. Ismčt bebizonyosodni lŕtszik a kupec duma a tözsde meg a stb. Özöni termett meg nem megy az feljebb.Hĺt a 40e ft tol,-300ha levon a tözsdeiböl a szŕllitŕs miatt is 5e ft. Jo volna lŕtni a fagyos mosolyt egy tavaszi jň ŕrban a kupec kčpčn,meg akik szerint indokolt volt a 4e meg a 3al kezdödö ŕr!
Étkezési 5400 a tőzsdén
Bajban a világ második legnagyobb búzaexportőre?
(agrarszektor.hu) 2013. november 22., péntek 14:15
Kínát is érinti az ausztrál búzatermés visszaesése.
A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a világ második legnagyobb búzaexportőr országa, Ausztrália várhatóan nem tudja majd kielégíteni a kínai és az indonéz keresletet, így a két ázsiai ország importjában az amerikai és a kanadai import is nagyobb részt jelenthet jövőre. A szűkülő kínálat a búza árára támogatólag hathat.
Az év ezen részében szokatlan esők Nyugat-Ausztráliában valamint a fagy az ország keleti partján igen rossz hatással volt az ausztráliai búza minőségére és a betakarítható mennyiségre. A világ második legnagyobb búzaexportőrének a kínálatában várható visszaesés többek között Kínát és Indonéziát is arra késztetheti, hogy növelje a Kanadából illetve az USA-ból importált búza mennyiségét.
Az ausztrál búzára idén is jelentős a kereslet, a kereskedők már a 2013-2014-es szezon várható exportjának a felét értékesítették. Az egyik legjelentősebb vásárló Kína, miután a kínai termés jelentős része a 2013 eleji kedvezőtlen időjárási körülmények miatt tönkrement.
Válasz #3779. hozzászólásra
netto
Kompenzációval, vagy anélkül?

nálunk ,a helyi szövetkezetnél tettek rá az árra egy kicsit,eddig 38 volt a tak,41 az étkezési,
most pedig 42 a tak. és 45 az étkezési,de állitolag csak a mai napig volt érvényben az új ár
Gazdatársaim én még most se bántam meg hogy eladtam a legelején a búzát, ti hogy vagytok vele van még sok a tárolótokba vagy bértárolásba?
Válasz #3773. hozzászólásra
47-48 erre
Válasz #3774. hozzászólásra
Az E útdíj mennyivel vitte lejjebb a termény árakat, szerinted?
Válasz #3768. hozzászólásra

Nem jót írtam mert az 2005 február volt akkor mentünk fel pestre, traktorokkal, felvonulás tér és onnan több gép a parlament elé a parkolóba!!
nagy itt a csönd ,már mindenki eladta?
mit lehet most tudni az árakról?
Válasz #3769. hozzászólásra

Itt is találsz: http://www.magro.hu/gabonafelek/buza/37/1/
Másold be a böngésződbe, mert erre sem lehet kattintani
Válasz #3770. hozzászólásra

Köszönöm ezt is!
De hátha tud valaki valami közelebbit.
Válasz #3769. hozzászólásra
itt csak a világpiaci árakat látod
Búza élő világpiaci árfolyama:
www.tozsdearnyek.hu/buza-elo-arfolyam-diagramok
A linket másod be a böngészőbe, mert itt nem tudsz ráklikkelni!
Tudtok nekem mondani friss árakat? Lehetőleg Hajdú-Biharban.
Válasz #3765. hozzászólásra
De az tény hogy az árak nem jók!! Sem búzánál sem napránál, sem a kukoricánál!!

Az 2004 márciusában volt ha jól emlékszem!!
Ja ketrecbe zĺrva! Mentek a pestiek az állatkertbe. Az ůton čn is voltam kint,Pesten mem, elbaxtunk egy csomř gŕzolajat,eredmčnye meg nem volt. Politikusok zsivŕnyabbak. Tudjŕk tčpni kell a parasztot,reggelre kitollasodik. Én befejeztem mindennemü politizálĺst rĺverem Ŕngyŕnra, vagy ha nem lesz a Jobbikra,ha apritsŕk azt a sok kurva cigŕnyt! Kezdödik a termčnylopĺs! Utŕna hazamegyek,s onnantňl nem érdekel, ugyis mind lop
És akkor most miért nincs ilyen?? Gondolom csak azért mert mindenki meg van elégedve mindennel.
Nem tudom ti hogy vagytok vele de, több mint aggasztó az a tény, hogy egy évtizede 2003,12 hóban többet adtak a búzáért, mint most, pedig már van kamaránk is!
Ez szerintem elárulja a magyar gazdatársadalom gyengeségét!!!
Egyébként ebben az időszakban történt, traktorok érkeztek a Kossuth térre!
Pedig akkor se műkörmös se termény kereskedő se új mindenki célját szolgáló földtörvény nem volt a levegőben!
Erre is gyengén vásárolták fel.
Válasz #3762. hozzászólásra

Nálunk meg 4100 a Malmi
Válasz #3760. hozzászólásra
Terményt, takarmánybolt más néven, búza-9700, kkukorica-9700, napraforgó-18400.
Válasz #3757. hozzászólásra
Közepesen érzékeny a fuzáriumra,a szalmája alacsony,kalásszal együtt talán 50cm.Viszont egy szál sem dőlt meg a nagy viharokban.A minősége kevéssel maradt el az eurótol.
Válasz #3758. hozzászólásra

Mit adnak a duplájáért, minden terményt, vagy csak a vetőmagokat a gabonánál most Őszi vetésre????????
Válasz #3755. hozzászólásra

Sirtakit a Trigónál veszem. Marsall-t nem tudok
Délelőtt megfigyeltem a magtárban(Zrt)az árakat, mind a duplája mint amennyiért vásárolják.
Nem hajlamos a fuzŕriumra a SIRTAKI? Azt irja alacsony a szalma. Mekkora valňjŕban,mennyi nagykörbŕlŕt tud ha kčnt? Mert nekem van jňszĺg,kell az ajnakvalň. A Mulanra hasonlít, ami szčp fürtös az saaten union,de tavaly az aszĺlyban tele volt fuzŕriumos fehčr szemmel.Aki idčn vetett az is igy jĺrt. De ez a sirtaki Kws azok jň magok volt olyan akinek talĺn kws judy vagy laverda ŔRPA 80q adott. Na indulhatok haza a szĺntŕsbňl, Hajduban ömlik az esö!
Válasz #3752. hozzászólásra
Szép a bůzŕd, jň a traktorod! Čn idčn Saturnust vetek,idčn Lupus volt 60,9q adott javítoban.
Válasz #3754. hozzászólásra

Tudsz valahol vetőmagot??????
Válasz #3753. hozzászólásra

Én is vetek idén Sirtakit nagyon jó. Hallottam tőlünk nem messze (Szentlőrincen) fullos technológiával 10 tonnát is tud. De Szomszédnak 85 lett. Marsall nekem idén 75 az is jó
Válasz #3752. hozzászólásra

Na akkor ezt kell vetni, nagyon jó, a 78q!!!
Válasz #3750. hozzászólásra

Nekem volt,78q/ha
Válasz #3746. hozzászólásra

Na pont ezt írtam már régebben, nem érdemes kenyérgabonát termelni!!! Csak takarmányt és legalább 6-7 t hekinként!!
Sziasztok kérdezném valakinek van e tapaszttalata a SIRTAKIi buza fajtárol? ifot előreis kőszőnőm
Melyik cég, vagy kereskedő vitte el??
Fejér vagy Veszprém megyében nem tud valaki egy jó átvevőt, ahova a búzát és a kukoricát is majd lehetne vinni??
Sziasztok, Veszprém, vagy Fejér megyében ki hol szokta leadni a búzáját és a kukoricáját???
Válasz #3746. hozzászólásra
És ezen miért kell meglepődni? Ilyen a kereskedelem, és sajnos fordítva is működik, az a fagyasztott hús, ami a németeknél már állateledel nálunk simán elsőosztályú humán áru!
Minősités után kijött,hogy tak buzát termesztettem!

4e megvették,pont egy ilyen mennyiségű tétel buzát keresnek.
Jött a kamion az áruért és a rakodás közbeni beszélgetéskor kiderült Olaszo.-ba megy MALOMBA!!!
Válasz #3743. hozzászólásra
Erre aratáskor 44 volt a javító.
Válasz #3736. hozzászólásra

kb 20 éve volt már amikor a dohány növény leadásakor a 4-ik osztályt HV osztálynak hívták: hazaviheti!
Válasz #3742. hozzászólásra
Köszönöm szépen, holnap jön a kereskedő egyezni, javitóminőség, 44-45 ezret gondoltam érte nettóban, majd meglátjuk.
Válasz #3741. hozzászólásra
Egyek cargill malmi 4250
Hajdú-biharban tud-e valaki valami friss árat mondani? köszönöm
Válasz #3737. hozzászólásra
Ma nekem is bejelentették az elsöfokú vetömag búza árát. Fajtafüggö 420-480 euró/tona 126000-144000 Ft/T. Már látom hogy ilyen árak mellett veszek 2 fajtát 2+2 ha-ra.
Válasz #3738. hozzászólásra
Nŕlunk 30-35 ak földek vannak,ahovŕ včtek ilyen ŕron jŕtčkszer növényeket vetni. Legalŕb kicsit a kartelezö kereskedök is beszopjŕk,amičrt ök tehetnek. Azaz maguk alatt vŕgjŕk a fŕt. Felčnk sokan ŕtŕltak a szerzödött borsň čs a fövetčsü csemegekukoricŕra. Ami fix ŕras,s mčg ha a szerzödött mennyisčg felettit nem viszik el akkor is jobban jŕrok,mert fix ŕr. Ami ritkŕn ugrik. Valamint elkezdték ujra integrŕlni a cukorrčpŕt amit röhej de Kaposvŕrra visznek,de cukorfelŕr stb felŕrat ad.Tavaly 1,2Mft tudott 800q/ha al. kb 500e/ha! Van répaszedö ,megvan szervezve. Valamint kukoricŕt,ami kevésbé nyügös az értékesětés terén.Valamint a felesen maradt termčny megeszik siloban az ŕllatok, de többet nem szopatnak 3800al. Max 6ha lesz a szalma miatt.Mert azért sem fogok 20e ket fizetni,akkor lesz csutka! Bepöccentem az idei bůza szopatŕson. Olyan lesz mint az ŕllattartŕs,kŕr vele vacakolni!