barátom semmi baj sincs csak a kereskedők karteleztek egymással (Több vállalat kísérlete arra, hogy együtt uralkodó pozícióba jussanak. Kartellnek nevezünk minden versenytársak közötti megállapodást, ha az a gazdasági versenyt korlátozza.) EZ UGYE BÜNTETENDŐ de ki tudja bizonyitani?ezért nem értem miért is kell fizetnünk az agrárkamarai hozzájárulást!
Még valami a kereskedők nagy többsége épp nyaralását tölti, képzeljétek a bunge zrt telefonja ki van kapcsolva a cég kérésére nehogy valaki megpróbáljon velük kapcsolatba lépni! mindenki csak végignézi ugy a kormány a agrárkamara a gabonaszövetség mindenki csak a tagdijért tartja a markát
Csak én dolgoztam ma is!!! Napi meló öntözőmotor javítás, a grísa gyári összerakását kellett újból összerakni, mint anno a Dacia-t!!! De mindek okés egy két lemez vissza kicsi hegesztés és indul megint a menet!!
Ez tényleg nagyon jó, én is kíváncsi lennék amit az ellőttem való kérdezett, és még arra hogy a környékbe olyasmi adottságokkal a magyar fajták mit tudtak. Nekem GK békés volt átlag 51g/ha lett, jobb részeken elérte az 55-öt kb, sikér gyors mérővel 29-34-ig, fehérje az egyik szerelvénynél 13 a többit nem tudom, de aztán azt mondták a terülékenység meg a többi az sz@r.
Válasz #3677. hozzászólásra
Üdv!
október első felében vetettük 240 kilóval(kis 3 méteres tárcsás hd európa vetőgéppel, egy horsch vagy vaderstad v.géppel szerintem a 220 is elég). A sikér 24-25 volt, de nem lett elkényeztetve, március elsején megkapta az összes nitrogént, plusz már majdnem vágható állapotában kapott 40 milit meg még 11mili esőt. Első gombaölőzés kimaradt mert nem volt indokolt, egy minimális levélfoltosság volt rajta kalászoláskor.
Válasz #3669. hozzászólásra
üdv!
Nekünk Exotic fajta volt, ez francia mag a tradisco kft forgalmazza. Mi meg vagyunk vele elégedve, alacsony szalmájú, betegségre nem hajlamos, egy kalászolás kori gombázással le lett tudva, a nagyátlag 7,1T lett, de a tábla közepén 8 felett is volt. Március elsején kapott 3,5q MAS-t , ősszel meg 3q 3*15 komplexet napraforgó előveteménnyel.
Semmi igazi indok nincs arra hogy az ár ennyi legyen, de valamiért le vannak nyomva az árak nem értem én sem!!!! Több a búza de azért mert a 2012-es szar év után több lett a vetésterület azért van több, de nem azért mert akkora jó termés lett volna!!!
Az idén kimagaslóan jól szereplő takarmánybúza fajtákat írhatnátok ide néhányat.
Meg akarok próbálni néhányat.
Átállunk takarmányra, 10-15%-al nincs megfizetve a kisebb termés meg a macera ami a malmival van.
A héten 2 millió tonna kukorica ugrott persze a homokos földeken, és még ez csak tovább növekszik. A napra is kezdi megadni magát, aki kitudja várni, az jó áron eladhatja a búzát, tritikálét, repcét. A repce is mozdult, már tíz felett van az ára.
Válasz #3664. hozzászólásra Olyanom nem volt, de talán érdemes rákérdezni. Mondjuk malmiba vették át papír szerint, de keverő minőség volt csak 10,7-es vízzel, a forróság betett neki. Ilyen későn nem láttam aratni mást, de a kombájnnak megállt a motorja két hete és más nem csinálta meg.
Kb 1,2 milio forint, de nem lehet venni, fiatal gazda pályázatom van és nem tudom honnan szedek 3 hekit
Mondjuk én 3 kilométerre lakom a határtól, bihar megye....
Érdeklődnék tőletek, hogy hallottatok-e már a real estate kft-ről, aki minden féle termény felvásárlással foglalkozik, s ha igen, akkor mit tudtok róla, s mi a véleményetek, meglátástok velük szemben?
Mindegy, majd jon a viktor es teged is megment! Ne aggodj, amig fidesz kormany van addig meg lesz mentve mindeki, koztuk te is. Aztan majd az mszp kormany is megment, az is szeret menteni...
Akkor leszel te igazan tokos, mikor bemondja a TV, a gazdakat meg fogjuk vedeni a szemet spekulansoktol! Orban megigeri! Szabadsagharc!!!!!!! Nem lehet 50.000 alatt buzat eladni se venni, mert a nemzet odacsap!
lol!
Varod mar, hogy a fidesz megvedjen?
Majd azon gondolkodj el, ki a lofasz ment meg a fidesztol;)))
Te nem is gazda vagy, hanem egy piszkos spekulans, hogy mereszelsz venni? Venni csak a cargill, ikr, stb, allattarto telepek es malmok vehetnek.
Haaaaaa?
Mi az hogy venni akarsz? Nem szegyelled magad? Te spekulans vagy?
Lebuktal! Kibannolni!!!!!
Vegyel, de elvileg olcsobban ia tudsz, sokan eladjak 40.000 alatt is. Duplazd meg a sajat mennyiseged.
Majd ha tudok venni egy MTZ-t munkaeszközökkel + 11.000.000Ft-ot bele tudok tolni kezdőként a 40Ha-i területembe, akkor majd ÉN IS meg fogok TÖKÖSÖDNI.
Tolna, somogy, baranya megyeben vasarolnak fel, allattarto telepeik vannak, javito buza 51.000 Ft/t
Nem tudom ki, egy ismerostol hallottam ma.
Nagyon nem erdekel ki hiszi el vagy sem, ezt mondtak...
Szoval hajra, minel elobb eladni a buzat, lehetoleg 40.000 alatt!
Sracnak 800 tonna javitoja van, nem idegeskedik, meg var par hetet kuki miatt, hatha lesz az 51.000-bol 55.000 is.
550 ha-on van kukoricaja, 6-7 tonnan all szerinte most a kukija, tavaly 4,5 lett atlagban.
Parizsi es chichagoi arakat nezve, majd kalkulalva a kereskedoi arat, meg most is 42-43.000 telephelyen a malmi ara. Ha majd az idiota fidesz propaganda is leall a termesbosegrol, sot atvalt oriasi aszalykarra, akkor talan a gazdak is kicsit azszellemulnek es megtokosodnek, majd ennek hatasara megse adjak konnyen a termenyt.
Remélem a következő 1hónapban felmegy az ára.
Malmi búza van, de 5 alatt nem akarjuk odaadni,itt is 4500ról hallottam,illetve 4400ről.
kb 200az önköltsége.
12888 hozzászólás
Válasz #3687. hozzászólásra
kereskedő neve?? Ha szabad tudni?? Én 44000/t kiszállnák a sajátomból, csak már lenne annyi
most hívtak a búzámra ajánlattal
Sikér 30,6
Fs: 819
esés 232
Nedvesség: 12,1
Ár amit ajánlottak 150 Eur/t
De mindenképpen menjek tárgyalni! :) Ez jó jel!!!
Lehet lesz ez még 160 Eur is!
Válasz #3685. hozzászólásra
http://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/taglista.xls
Keress hozzad kozeli telephelyueket, majd a listaban levo szamot hivd. Beszelj minel tobbel.
konkrét felvásárlási árat tud valaki? malmi búzára? jelenleg?
Válasz #3683. hozzászólásra

Régebben is megbüntettek több malmot pont ezért, csak röhögve kifizették mert a 3 vagy 4-szeresét kaszálták!!
Válasz #3674. hozzászólásra
EZ UGYE BÜNTETENDŐ de ki tudja bizonyitani?ezért nem értem miért is kell fizetnünk az agrárkamarai hozzájárulást!
mindenki csak végignézi ugy a kormány a agrárkamara a gabonaszövetség mindenki csak a tagdijért tartja a markát
barátom semmi baj sincs csak a kereskedők karteleztek egymással (Több vállalat kísérlete arra, hogy együtt uralkodó pozícióba jussanak. Kartellnek nevezünk minden versenytársak közötti megállapodást, ha az a gazdasági versenyt korlátozza.)
Még valami a kereskedők nagy többsége épp nyaralását tölti, képzeljétek a bunge zrt telefonja ki van kapcsolva a cég kérésére nehogy valaki megpróbáljon velük kapcsolatba lépni!
Válasz #3681. hozzászólásra

Csak én dolgoztam ma is!!! Napi meló öntözőmotor javítás, a grísa gyári összerakását kellett újból összerakni, mint anno a Dacia-t!!! De mindek okés egy két lemez vissza kicsi hegesztés és indul megint a menet!!
Válasz #3674. hozzászólásra

Augusztus van, mindenki nyaral...........................
Solehio búza fajta volt valakinek?
Ez is tradiscos, szálkás és alacsonyra nő mint az exotic.
Válasz #3676. hozzászólásra
Ez tényleg nagyon jó, én is kíváncsi lennék amit az ellőttem való kérdezett, és még arra hogy a környékbe olyasmi adottságokkal a magyar fajták mit tudtak. Nekem GK békés volt átlag 51g/ha lett, jobb részeken elérte az 55-öt kb, sikér gyors mérővel 29-34-ig, fehérje az egyik szerelvénynél 13 a többit nem tudom, de aztán azt mondták a terülékenység meg a többi az sz@r.
Válasz #3677. hozzászólásra
Üdv!
október első felében vetettük 240 kilóval(kis 3 méteres tárcsás hd európa vetőgéppel, egy horsch vagy vaderstad v.géppel szerintem a 220 is elég). A sikér 24-25 volt, de nem lett elkényeztetve, március elsején megkapta az összes nitrogént, plusz már majdnem vágható állapotában kapott 40 milit meg még 11mili esőt. Első gombaölőzés kimaradt mert nem volt indokolt, egy minimális levélfoltosság volt rajta kalászoláskor.
Válasz #3676. hozzászólásra
Hali ez nagyon jó termés, arra lenék kíváncsi hogy mikor vettétek, hány kilóval, és sikérje milyen volt. Gondolkozok én is ezen a fajtán.
üdv!
Nekünk Exotic fajta volt, ez francia mag a tradisco kft forgalmazza. Mi meg vagyunk vele elégedve, alacsony szalmájú, betegségre nem hajlamos, egy kalászolás kori gombázással le lett tudva, a nagyátlag 7,1T lett, de a tábla közepén 8 felett is volt. Március elsején kapott 3,5q MAS-t , ősszel meg 3q 3*15 komplexet napraforgó előveteménnyel.
Válasz #3668. hozzászólásra

Nemá, esetleg kompenzációval de nem nettóban aki fordított áfás!!
Válasz #3671. hozzászólásra

Semmi igazi indok nincs arra hogy az ár ennyi legyen, de valamiért le vannak nyomva az árak nem értem én sem!!!! Több a búza de azért mert a 2012-es szar év után több lett a vetésterület azért van több, de nem azért mert akkora jó termés lett volna!!!
Betárolt tisztitott búzán mennyiért lehet most túladni? valaki nem tudja?
Válasz #3671. hozzászólásra
Én túladtam rajta,42-43-ba,kombájn tisztán.
Étkezési búzám van de az idei árak kritikán aluliak. Jó, ha annyit kapok érte, amennyiben van. Azért dolgozni, h dolgozhassak.. hát köszi, de nem.

buzogány. erre +2 tonnát tudott idén
Az idén kimagaslóan jól szereplő takarmánybúza fajtákat írhatnátok ide néhányat.
Meg akarok próbálni néhányat.
Átállunk takarmányra, 10-15%-al nincs megfizetve a kisebb termés meg a macera ami a malmival van.
Válasz #3667. hozzászólásra
Szerintem 5000Ft/q környékén mozog
Valaki tud valamit étkezi búza ár?
Hali!

A héten 2 millió tonna kukorica ugrott persze a homokos földeken, és még ez csak tovább növekszik. A napra is kezdi megadni magát, aki kitudja várni, az jó áron eladhatja a búzát, tritikálét, repcét. A repce is mozdult, már tíz felett van az ára.
Válasz #3664. hozzászólásra Olyanom nem volt, de talán érdemes rákérdezni. Mondjuk malmiba vették át papír szerint, de keverő minőség volt csak 10,7-es vízzel, a forróság betett neki. Ilyen későn nem láttam aratni mást, de a kombájnnak megállt a motorja két hete és más nem csinálta meg.
Válasz #3663. hozzászólásra

És a Malmi???
Válasz #3660. hozzászólásra Sikér Zrt 40.000+komp. a takarmány.
Válasz #3658. hozzászólásra

Hajdu biharban meg 3 milla, az sem olcsó, és ugyanabba az országba kell legyen, majd pályázok arra fele is
Válasz #3660. hozzászólásra

De tudok! Agrimpex 39000ft/t
Válasz #3639. hozzászólásra

Senki sem tud árat takarmányra?
Válasz #3651. hozzászólásra
barátom te igencsak otthon érzed magad itt az idegenek között...
Válasz #3656. hozzászólásra
Akkor vegyél itt.
Válasz #3651. hozzászólásra

Kb 1,2 milio forint, de nem lehet venni, fiatal gazda pályázatom van és nem tudom honnan szedek 3 hekit
Mondjuk én 3 kilométerre lakom a határtól, bihar megye....
Válasz #3654. hozzászólásra
Mennyiért lehet ott venni egy hektár földet?
Holnapi ár itt romániában, telep adja el 37300 ft kb, én is annyiért vettem ma tőllük 10 tonnát....Itt esnek az árak nem nőnek
Érdeklődnék tőletek, hogy hallottatok-e már a real estate kft-ről, aki minden féle termény felvásárlással foglalkozik, s ha igen, akkor mit tudtok róla, s mi a véleményetek, meglátástok velük szemben?
Válasz #3644. hozzászólásra

Azt a pár hetet te,hogy számolod banki napban?
Mert mióta itt agyalsz pár hét már eltelt és semmi konkrét változás!
Válasz #3648. hozzászólásra
Mindegy, majd jon a viktor es teged is megment! Ne aggodj, amig fidesz kormany van addig meg lesz mentve mindeki, koztuk te is. Aztan majd az mszp kormany is megment, az is szeret menteni...
Akkor leszel te igazan tokos, mikor bemondja a TV, a gazdakat meg fogjuk vedeni a szemet spekulansoktol! Orban megigeri! Szabadsagharc!!!!!!! Nem lehet 50.000 alatt buzat eladni se venni, mert a nemzet odacsap!
lol!
Varod mar, hogy a fidesz megvedjen?
Majd azon gondolkodj el, ki a lofasz ment meg a fidesztol;)))
Majd téged bannolak.
Válasz #3647. hozzászólásra

Te nem is gazda vagy, hanem egy piszkos spekulans, hogy mereszelsz venni? Venni csak a cargill, ikr, stb, allattarto telepek es malmok vehetnek.
Haaaaaa?
Mi az hogy venni akarsz? Nem szegyelled magad? Te spekulans vagy?
Lebuktal! Kibannolni!!!!!
Vegyel, de elvileg olcsobban ia tudsz, sokan eladjak 40.000 alatt is. Duplazd meg a sajat mennyiseged.
Majd ha tudok venni egy MTZ-t munkaeszközökkel + 11.000.000Ft-ot bele tudok tolni kezdőként a 40Ha-i területembe, akkor majd ÉN IS meg fogok TÖKÖSÖDNI.
Válasz #3646. hozzászólásra
Annyiért én is veszek.
Válasz #3645. hozzászólásra
Lol, elirtam, 41.000 a javito...
Bocs!
Ha,ha,51000?Vedd meg tőlem 45-ért,és add tovább.Meglesz a hasznod.
Tolna, somogy, baranya megyeben vasarolnak fel, allattarto telepeik vannak, javito buza 51.000 Ft/t
Nem tudom ki, egy ismerostol hallottam ma.
Nagyon nem erdekel ki hiszi el vagy sem, ezt mondtak...
Szoval hajra, minel elobb eladni a buzat, lehetoleg 40.000 alatt!
Sracnak 800 tonna javitoja van, nem idegeskedik, meg var par hetet kuki miatt, hatha lesz az 51.000-bol 55.000 is.
550 ha-on van kukoricaja, 6-7 tonnan all szerinte most a kukija, tavaly 4,5 lett atlagban.
Parizsi es chichagoi arakat nezve, majd kalkulalva a kereskedoi arat, meg most is 42-43.000 telephelyen a malmi ara. Ha majd az idiota fidesz propaganda is leall a termesbosegrol, sot atvalt oriasi aszalykarra, akkor talan a gazdak is kicsit azszellemulnek es megtokosodnek, majd ennek hatasara megse adjak konnyen a termenyt.
Remélem a következő 1hónapban felmegy az ára.
Malmi búza van, de 5 alatt nem akarjuk odaadni,itt is 4500ról hallottam,illetve 4400ről.
kb 200az önköltsége.
Válasz #3638. hozzászólásra
Nekünk 4500+komp az ajánlat a javítóra a trigótól. A tavalyi 6800-al szemben.
Válasz #3640. hozzászólásra
cargill
Válasz #3638. hozzászólásra
Kicsoda?
Takarmányra tud valaki árat dunántúlon?