Nálunk azt csinálták, hogy miután leadtuk a 33 sikértartalmú búzánkat és 2 nap múlva mentünk az elszámolást megcsinálni, csak akkor mondták meg hogy 6%ot vonnak. a 3mal még ne is panaszkodjatok.
Felénk 3% a kalászos kuki 5% napra min 7% a levonás a telepeken.Az árpa elment kombájn tisztán,a buza olyan helyen volt betárolva hogy csak 1%-ot vonnak le +0.5% a kitárolási veszteség igy megusztuk 1.5%-al a bulitPl 100t kukinál 50q a levonás abbol mondjuk 20 a szemét 30 a törtszem azt már lenyulják.Ha most a kuki lessz 65-70 akkor a törtszem kb 35 az 105eft minusz nekem.
Válasz #3033. hozzászólásra
Mi kukiban jártunk így. A kombájnt beállítottuk hogy kristály tisztán törtszem nélkül dolgozzon.
Aztán leadáskor levonnak a súlyból 3%-ot Törtszem és piszok miatt!
Volt olyan a saját szememmel láttam hogy amikor leborították a kukoricát csődarabok és szármaradványok voltak benne mert annyira leszarták a tisztaságot. Idén úgy döntöttünk mi sem fogunk vele foglalkozni főleg ilyen terményárak mellett!
Nem értem a kereskedőket és felvásárlókat nem a lehuzásra kellene koncentrálni hanem a minőséget kellene díjazni.
Válasz #3032. hozzászólásra
Ismerös helyzet felénkis.Behordja az ember a portékáját levonnak,minösitenek,fizetünk mindent s nincs kitisztitva törtszemet ocsut nem adnak vissza,hiteget hogy van jo áron vevö s ha én küldök vevöt azt meg elzavarja.
Behordtam a szomszéd kft tárolójába a buzámat.Szép tiszta volt ezért közvetlenül a magtárba hordtuk,a száritó-tisztitót el is kerültem.Erre ezek kiküldönek tisztitási számlát az egész betárolt mennyiségre.Azt hittem hülyét kapok!
Válasz #3028. hozzászólásra
errefelé a kisebb termelők mind eladták a búzát 5-6 ezer között, ritka amelyik sokkal jobban tudta eladni. És akkor még ebből a legtöbbször lejön a rostálási díj meg x% szemét meg a többi lehúzás. Akinek volt helye meg nagyobb mennyiség azok 6,4-7 között adtak el vagy még várnak.
Várható volt hogy ez lesz . Nem akarják magukat televásárolni 6500ft felett . Ezért megpróbálják most letörni az árat . (az most lényegtelen nekik hogy télen 8000 is lesz , csak most akit beijesztenek adja majd 6000-ért is , és már meg érte nekik , hogy trükköznek)
Nem szabad bedőlni...
Egy biztos búza nem lesz már több , vége az aratásnak , márpedig akkor semmi nem indokolja a csökkenést ha egész Európában komoly aszály volt.
Beugratás az egész , + most a forint is erősödött egy kicsit.
Barátom! ! Ez oly távoli nekünk.. A dolgok össze fügésében igazad van..De a minden napokban itt felénk ez nem érezteti a hatását!!Csak a süketelés meg a mellé beszélés..Amit a sok bunkó jol be is tanúlt!!Van olyan gabona üzlet ahol két faluval viszik odébb a terményt VÉG felhasználó-hoz.. És ennek ellenére az EURÓ árfolyamra hivatkoznak ugyan már ez nevetséges mert a tyúk meg a disznó a falu végén nehogy be legyen már árazva itta keleti végeken..
Mint az álat..Persze csak MINUSZBAN--Hatalmas hisztériát akarnak -Valakik generálni..De ahogy látom már a NAPRA is a célpontban van.. Készülöben az egész pálys letámadás.És ha még a KUKORICÁVAL- is be próbálkoznak na az lesz ám a NAGY MURI!!
Sziasztok!
Molnár János vagyok ha esetleg valakinek akadna eladó búzája vagy más terménye és esetleg a leendő terményét szeretné értékesíteni az bátran keressen meg a következő e-mail címen:janosmolnar03@gmail.com és kérem hogy írja le nekem hogy mi az az összeg amit szeretne érte kapni és hogy mekkora mennyiség van és milyen a minősége és hol található!Nem közvetítő vagyok!Köszi
Sziasztok én tegnap adtam el a tak búzát 62000+komp ért múlt héten még 64000-et adtak volna érte sajna megy lefele malmi búza 64000+komp javító 66000+komp ez tegnapi ár
Már megijedtem,hogy "ti" hoztatok valami döntés erről...de arról lehetett volna gondolkozni,hogy a már decemberre jósolható búza plusz profit (ami kb a mostani áraknak a 35százaléka)a termelőknél maradhasson egy gyors és ügyes döntéssel...
Uhhh...és akkor ezek után nem lesz 8-9ezer a búza ára,na ne...röhelyes ahogy most háttér kartelleznek a kereskedők...nálatok most mennyi a búza?Minőség az már nálatok szerintem nem is számit,csak legyen valami...
Van e valakinek tapasztalata arról, hogy a Franciska Kecskeméten milyen árszínvonalon szokott vásárolni? Búzát vett tőlem (is), de még nem tudok árat....
Pár ével ezelőtt nehéz volt megszokni a HETI-árakat de most már kezd divatba jönni a NAPI ár!!Az aztán a nem semmi!! igy könyedén azt mond mindenki amit csak akar..Mert baromi kőnyű le tagadni a tegnap- tegnap előtt tett ígéretet!!!
Válasz #2992. hozzászólásra
tőlünk itt van a trigó 10km-re az elmúlt napokban a falunkban több gazdát is megkeresett a trigó búza ügyben olyat is aki náluk tárolta olyat is aki saját maga tárolta be többen el is adták neki,egyébként a mi búzákból is többen vittek mintát ő adta a legtöbbet
Ez az oda vissza megtaláljuk egymáson történet az persze hogy müködö képes.. Ezt én is alkalmazom a körülöttem lévö emberekkel akik persze még nálam is Csóróbbak!!! De egy olyan gabona kereskedön akit életemben nem láttam és nem is fogok..És több 10 milás autója kocsija és macája van..Azon én mit sajnáljak.. És a mentsük meg valahogy az IKR-t történet sem rég volt..Azok is mindent be igéretek..De valahogy azokon sem sikerült megtalálni valahogy..
gondolj bele mennyi állattartó maradt életben,aki túlélte idáig az most már nem bizos,mi ezt nézve odaadtuk az edigi vevőnknek 6 alatt,igaz 5t fölött volt bőven az átlag,de cserébe tavalyi áron szárítja a kukoricát idén és jövőre
Számomra ez érthetetlen!! A napnál is világosabb hogy nem túl sok búza termett!! Kukorica meg még kevesebb vagy legfeljebb ennyi..De már az is hatalmas termés ki esésnek számit!!! És ennek elenére szinte 0-nak nevezhetö a vásárlási kedv holott tuti biztos hogy bukni nem lehet rajta.. Én azt sejtem hogy mostanság a -kereskedök- egy tuti fix vevövel a markukban hajlandóak vásárolni..Igy igazábol csak ügyintézöi lesznek az üzletnek..
12888 hozzászólás
Válasz #3036. hozzászólásra
. a 3mal még ne is panaszkodjatok.
Nálunk azt csinálták, hogy miután leadtuk a 33 sikértartalmú búzánkat és 2 nap múlva mentünk az elszámolást megcsinálni, csak akkor mondták meg hogy 6%ot vonnak
Válasz #3035. hozzászólásra
Pl 100t kukinál 50q a levonás abbol mondjuk 20 a szemét 30 a törtszem azt már lenyulják.Ha most a kuki lessz 65-70 akkor a törtszem kb 35 az 105eft minusz nekem.

Felénk 3% a kalászos kuki 5% napra min 7% a levonás a telepeken.Az árpa elment kombájn tisztán,a buza olyan helyen volt betárolva hogy csak 1%-ot vonnak le +0.5% a kitárolási veszteség igy megusztuk 1.5%-al a bulit
Válasz #3033. hozzászólásra
Mi kukiban jártunk így. A kombájnt beállítottuk hogy kristály tisztán törtszem nélkül dolgozzon.
Aztán leadáskor levonnak a súlyból 3%-ot Törtszem és piszok miatt!
Volt olyan a saját szememmel láttam hogy amikor leborították a kukoricát csődarabok és szármaradványok voltak benne mert annyira leszarták a tisztaságot. Idén úgy döntöttünk mi sem fogunk vele foglalkozni főleg ilyen terményárak mellett!
Nem értem a kereskedőket és felvásárlókat nem a lehuzásra kellene koncentrálni hanem a minőséget kellene díjazni.
Ja meg a tisztitott száritott kukorica szutykosabb,meg tele van tört szemmel mint a kombájn tiszta.

azóta nem voltam ott.

Jártam ehhez hasonlóan, csak ott azt mondták ki-be tárolás,
Ismerös helyzet felénkis.Behordja az ember a portékáját levonnak,minösitenek,fizetünk mindent s nincs kitisztitva törtszemet ocsut nem adnak vissza,hiteget hogy van jo áron vevö s ha én küldök vevöt azt meg elzavarja.
Behordtam a szomszéd kft tárolójába a buzámat.Szép tiszta volt ezért közvetlenül a magtárba hordtuk,a száritó-tisztitót el is kerültem.Erre ezek kiküldönek tisztitási számlát az egész betárolt mennyiségre.Azt hittem hülyét kapok!

Ma adtam, de nem első osztályút, 6.2-ért.
Válasz #3028. hozzászólásra
errefelé a kisebb termelők mind eladták a búzát 5-6 ezer között, ritka amelyik sokkal jobban tudta eladni. És akkor még ebből a legtöbbször lejön a rostálási díj meg x% szemét meg a többi lehúzás. Akinek volt helye meg nagyobb mennyiség azok 6,4-7 között adtak el vagy még várnak.
Válasz #3026. hozzászólásra
Várható volt hogy ez lesz . Nem akarják magukat televásárolni 6500ft felett . Ezért megpróbálják most letörni az árat . (az most lényegtelen nekik hogy télen 8000 is lesz , csak most akit beijesztenek adja majd 6000-ért is , és már meg érte nekik , hogy trükköznek)
Nem szabad bedőlni...
Egy biztos búza nem lesz már több , vége az aratásnak , márpedig akkor semmi nem indokolja a csökkenést ha egész Európában komoly aszály volt.
Beugratás az egész , + most a forint is erősödött egy kicsit.
Válasz #3027. hozzászólásra

Barátom! ! Ez oly távoli nekünk.. A dolgok össze fügésében igazad van..De a minden napokban itt felénk ez nem érezteti a hatását!!Csak a süketelés meg a mellé beszélés..Amit a sok bunkó jol be is tanúlt!!Van olyan gabona üzlet ahol két faluval viszik odébb a terményt VÉG felhasználó-hoz.. És ennek ellenére az EURÓ árfolyamra hivatkoznak ugyan már ez nevetséges mert a tyúk meg a disznó a falu végén nehogy be legyen már árazva itta keleti végeken..
Válasz #3026. hozzászólásra
NYUGI Folytatódik a gabonarally
Válasz #3025. hozzászólásra

Mint az álat..Persze csak MINUSZBAN--Hatalmas hisztériát akarnak -Valakik generálni..De ahogy látom már a NAPRA is a célpontban van.. Készülöben az egész pálys letámadás.És ha még a KUKORICÁVAL- is be próbálkoznak na az lesz ám a NAGY MURI!!
Válasz #3024. hozzászólásra
És pedig? Megy le vagy fel az ár?
Emberek mi ez a hisztéria a BÚZA- KÖRÜL???

Sziasztok!
Molnár János vagyok ha esetleg valakinek akadna eladó búzája vagy más terménye és esetleg a leendő terményét szeretné értékesíteni az bátran keressen meg a következő e-mail címen:janosmolnar03@gmail.com és kérem hogy írja le nekem hogy mi az az összeg amit szeretne érte kapni és hogy mekkora mennyiség van és milyen a minősége és hol található!Nem közvetítő vagyok!Köszi
Válasz #3020. hozzászólásra
Fejér megye Székesfehérvártól 10km-re
Válasz #3020. hozzászólásra
Ne hidj a mesékbe , lex ez még drágább is mert a kuki-ár magával vonzza a többit.......
Válasz #3017. hozzászólásra

Merre???????Nálunk Orosházán taki 58 malmi 62 volt mult héten.Kereskedö ma azt mondta hogy lejebb ment 200 ft-ot tonnája.
Válasz #3018. hozzászólásra
Erősödött a forint és ez jelent mínuszban 1-2 forintot.
De nem érdekes majd visszamegy...
Válasz #3017. hozzászólásra
hülyeség hogy megy lefelé!
Sziasztok én tegnap adtam el a tak búzát 62000+komp ért múlt héten még 64000-et adtak volna érte sajna megy lefele
malmi búza 64000+komp javító 66000+komp ez tegnapi ár 
Hát akkor az eladással még várni kell, nekem is ennyit mondtak, de nem akartam elhinni...
Válasz #3014. hozzászólásra

nálunk ez egy nagyon halvány 62- takarmány pedig 58
Sziasztok! Malmi búzára tud valaki aktuális árat mondani?
32,5 sik. 79,1 a fajsúlya fehérje meg 14,7! Előre is köszi:)
http://www.orientpress.hu/102153/RSS Ez most tényleg igy van?? Vagy ez megint egy ügyes manipuláció!!Amit már megszokhattunk arra fele...

Válasz #3010. hozzászólásra

Ki az a "ti" , mert én biztos nem??????
Válasz #3006. hozzászólásra
a minőség lassan megint nem számít, kereken 1lej/kg, úgy kb. 62.5 Ft-ért veszik a helyi nagyobb felvásárlók,
Válasz #3009. hozzászólásra

Már megijedtem,hogy "ti" hoztatok valami döntés erről...de arról lehetett volna gondolkozni,hogy a már decemberre jósolható búza plusz profit (ami kb a mostani áraknak a 35százaléka)a termelőknél maradhasson egy gyors és ügyes döntéssel...
Válasz #3008. hozzászólásra
A malmok meg a kereskedők ki fognak várni a vásárlással, jön a napra aratás akkorra kell a hely és adni fogja a termelő 70 alatt is!!
Válasz #3007. hozzászólásra
Ki az aki nem fogja engedni,hogy feljebb menjenek az árak?
Válasz #3006. hozzászólásra

Nem fogják felengedni az árakat 70 fölé, akkor már nem tudnák megvenni az egyszerű emberek!!! Pedig a reális az lenne 80-90 ft!!
Válasz #3003. hozzászólásra
Uhhh...és akkor ezek után nem lesz 8-9ezer a búza ára,na ne...röhelyes ahogy most háttér kartelleznek a kereskedők...nálatok most mennyi a búza?Minőség az már nálatok szerintem nem is számit,csak legyen valami...
Válasz #3002. hozzászólásra
a trigó???
Válasz #3002. hozzászólásra

Milyen minőségre?
Cargill ma 68-at mondott a javítóra.
ket_hetre_elegendo_gabonatartaleka_maradt_romanianak
Válasz #2999. hozzászólásra

sikerült tudakolnom a dolgot már csak 61-mondanak!!!
Mára
Tisztelt Kollegák,
Van e valakinek tapasztalata arról, hogy a Franciska Kecskeméten milyen árszínvonalon szokott vásárolni? Búzát vett tőlem (is), de még nem tudok árat....
Ma 69 nettó volt, de már esett holnapra 66,5 csak.
Válasz #2996. hozzászólásra
akinek a trigónál volt tárolva be vitte le vontak 3%-ot meg kifizették a tisztítást 64000ft-ért vették meg
Válasz #2995. hozzászólásra

mi kereskedőnek csak naprát(persze leiformált régi kapcsolat) adunk,gabonát kukoricát végfelhasználónak
Válasz #2996. hozzászólásra

Pár ével ezelőtt nehéz volt megszokni a HETI-árakat de most már kezd divatba jönni a NAPI ár!!Az aztán a nem semmi!! igy könyedén azt mond mindenki amit csak akar..Mert baromi kőnyű le tagadni a tegnap- tegnap előtt tett ígéretet!!!
tőlünk itt van a trigó 10km-re az elmúlt napokban a falunkban több gazdát is megkeresett a trigó búza ügyben olyat is aki náluk tárolta olyat is aki saját maga tárolta be többen el is adták neki,egyébként a mi búzákból is többen vittek mintát ő adta a legtöbbet
Válasz #2994. hozzászólásra

Ezt én is alkalmazom a körülöttem lévö emberekkel akik persze még nálam is Csóróbbak!!! De egy olyan gabona kereskedön akit életemben nem láttam és nem is fogok..És több 10 milás autója kocsija és macája van..Azon én mit sajnáljak.. És a mentsük meg valahogy az IKR-t történet sem rég volt..Azok is mindent be igéretek..De valahogy azokon sem sikerült megtalálni valahogy..
Ez az oda vissza megtaláljuk egymáson történet az persze hogy müködö képes..
gondolj bele mennyi állattartó maradt életben,aki túlélte idáig az most már nem bizos,mi ezt nézve odaadtuk az edigi vevőnknek 6 alatt,igaz 5t fölött volt bőven az átlag,de cserébe tavalyi áron szárítja a kukoricát idén és jövőre

keresd Pilátust,ő megvesz mindent!
Válasz #2987. hozzászólásra

Számomra ez érthetetlen!! A napnál is világosabb hogy nem túl sok búza termett!! Kukorica meg még kevesebb vagy legfeljebb ennyi..De már az is hatalmas termés ki esésnek számit!!! És ennek elenére szinte 0-nak nevezhetö a vásárlási kedv holott tuti biztos hogy bukni nem lehet rajta.. Én azt sejtem hogy mostanság a -kereskedök- egy tuti fix vevövel a markukban hajlandóak vásárolni..Igy igazábol csak ügyintézöi lesznek az üzletnek..
Válasz #2989. hozzászólásra

ha jól sejtem tőled úgy 40+ - 10km-re délre
Ezt látva mégsem csináltunk rossz üzletet a 68+komp-al, a javítóra