Gázolaj árak 596 Ft Benzin árak 585 Ft EUR 395.41 Ft USD 337.84 Ft CHF 419.46 Ft GBP 458.51 Ft

Fórum

Falugazdászok

Létrehozta: Norberto26 , 2012-01-21 10:33:52

Kedvencekhez Segítség

3579 hozzászólás
#529 Radocz
2013-01-23 09:31:17

Válasz #522. hozzászólásra

Kösz a választ, de pontatlanul kérdeztem.
Nem erre gondoltam.

"azoktól is be fogják szedni az 5000.-et aki nem regisztráltatta magát"

A Kamarai törvényt 100 szor elolvasva sem talátuk meg hogy hol van az leírva, ha nem fizetem be a regisztrációs díjat,ami valóban arra van, hogy taggá váljunk és választók, választhatók legyünk. (aztán már adók módjára fizessük a megállapított tagdíjat).

Az lett volna a kérdés, hogy az hol van leírva, hogy az ötezer forintot be nem fizetőket meg fogják büntetni.

Na ezt nem találtuk, de szerintem így utána olvasva Te talán megtalálod, ha le van írva.

Ez pont olyan, mint az első AKG ciklusban volt, hogy ha valaki nem küldi be a GN-t annak a büntetése nem lett leírva.
Azt közölték, hogy ha hibás, vagy .... az hány százalék levonással jár.

Mindezzel semmi bajom nincs csak akkor, ha mindez szándékos és a "közeliek" egyáltalán nem törték magukat a beküldéssel.

Több év kellett, hozzá, mire le jutott vidékre az információ.
Természetesen nem mondtuk senkinek, illetve csak annak, aki időben nem tudta postára adni.
Annak "kénytelen" voltam elmondani, hogy késve ne adja postára, mert azért szankció jár. Ha nem küldi be, azért nem jár szankció.

Érdekes ez a jog.

"A törvény nem tudása nem mentesit a..."

Több kérdésem volt Böszörményben, amire nem találom a pontos érthető választ.

Talán ebben is tud Valaki segíteni.

Gazda:
Földmíves:

a harmadikat egyelőre nem írom le, mert Ott kiverte a biztosítékot.

A három fogalmat azért szerettem volna tisztázni, hogy értsük egymást egy-egy beszélgetés kapcsán.

Nem találom a meghívót, amiben Jakab István napirendi pontjának a címe le van írva. De talán valaki tud benne segíteni.

Azt viszont megtanultam, hogy termelői kör.
smile cowboy

Nincs profilkép
#528 variox
2013-01-22 15:50:47

Válasz #523. hozzászólásra

és falugazdász hölgyektől nem? smile tongue

Nincs profilkép
#527 Lajos76
2013-01-22 14:50:53

Válasz #523. hozzászólásra

Jó reggelt!!
Tavaly lejárt a határ ideje.

#526 Ebcsont
2013-01-22 14:11:53

Válasz #525. hozzászólásra

"A tagság, az én olvasatomban kötelező :-((, de fel lehet fogni egy költséges bónusznak is."

Kevésbé stépen: Nem szartak a kútba, csak a padkára, aztán meg bele lökték! smile scaredsmile biggrin

Nincs profilkép
#525 VakLóaBakon
2013-01-22 12:38:06

Válasz #524. hozzászólásra

Így igaz!

Újabb idézet a már említett törvényből:
" 45. § (1) Az agrárkamara az első kamarai választásokat követően, a küldöttgyűlés megalakulásával és az alapszabály elfogadásával egyidejűleg jön létre. Az agrárkamara alakuló ülését az első választások lezárását követő harmincadik napon, de legkésőbb 2013. március 31-ig kell megtartani.

(2)46 Az agrárkamara létrejöttének napján a törvény erejénél fogva az agrárkamara tagjává válnak az agrárkamara létrejöttének napján agrárgazdasági tevékenységet folytató gazdák, gazdálkodó szervezetek.

(3)47 Az agrárkamarai tagságra kötelezett személyek, valamint akik a törvény alapján jogosultak az önkéntes kamarai tagság létesítésére, az agrárkamarai választási tagjegyzék összeállítása érdekében 2012. november 30-ig jelentkezhetnek be a Magyar Agrárkamara által vezetett agrárkamarai választási tagjegyzékbe és egyidejűleg kötelesek egyszeri alkalommal ötezer forint nyilvántartásba vételi díjat a Magyar Agrárkamara részére megfizetni. A nyilvántartásba vételi díj a Magyar Agrárkamara, illetve a területi agrárkamarák működésével, valamint az agrárkamara megalakulásával kapcsolatos kiadásokra használható fel."

Valamint:
" 5. § (1)5

(2)6 Kamarai tagság e törvény alapján:

a) őstermelő esetében az őstermelői igazolvány kiállításával; (...) keletkezik."

A tagság, az én olvasatomban kötelező :-((, de fel lehet fogni egy költséges bónusznak is.

#524 Ebcsont
2013-01-22 12:14:55

Válasz #522. hozzászólásra

2 észrevétel a témához:
- a regisztrációs díj nem egyenlő a tagdíjjal
- a kamarai tagság nem kötelező "csak" bónuszban jár az őstermelői igazolvány és a vállalkozói kiváltáshoz

#523 Torma
2013-01-22 12:09:42

Üdvözletem!!!
Az lenne a kérdésem, falugazdász uraktól, hogy van ez az osztatlan közös kimérési mizéria!!! Ki mit tud róla, mi kell hozzá, mikor kezdődik??? Valami olyat is hallottam, hogy kell névre szóló földhasználati lap, mert anélkül elküldhetik az embert???????? Vagy esetleg akik abba a táblában vannak, kizárhatnak a szétosztásból??????? Ilyeneket hallani. Kérek valaki írjon valmai infót erről az egész témáról!!! Előre is Köszöm!!! Szép napot!

Nincs profilkép
#522 VakLóaBakon
2013-01-22 11:58:02

Válasz #519. hozzászólásra

T. Radocz!
Amennyiben azt a részt keresed ahol a kamarai tagdíjról és annak behajthatóságáról kérdezel akkor:

2012. évi CXXVI. törvény
"10. § (1) Az agrárkamara tagja köteles
a)
b)
c)az alapszabályban megállapított tagdíjat megfizetni,"

valamint:
"11. § (1)
(2)A meg nem fizetett kamarai tagdíj köztartozás. A tagdíj meg nem fizetése esetén azt az állami
adóhatóság adók módjára hajtja be."

#520 ARES-826
2013-01-22 06:52:04

Válasz #517. hozzászólásra

Mit kell befizetni a családinak az EU-hoz, léci írd le bővebben?????smile blinksmile blinksmile blinksmile blinksmile blink

#519 Radocz
2013-01-22 06:21:10

Válasz #496. hozzászólásra

"ugyanis a törvény szerint adók módjára behajtható! Az más kérdés, hogy egy köztestület miként kezelhet ennyi adatot vkiről."

Ezt a mondatot kerestük két éjen át és nem találtuk meg.

Mondd már meg, hogy Te melyik rendeletben és hol találtál rá?

"Aki keres, talál" és fizet sokszor ötezer forintot, és majd tagdíjat is.

Tudsz még egy olyan érdekképviseletet a világon, ahova kötelező belépni és ...

smile cowboy

Nincs profilkép
#518 Pilátus
2013-01-22 00:34:10

Válasz #517. hozzászólásra

Persze,erről van szó...a földhasználatbejegyzésemiattihercehurca eleve megakadályozza azt hogy csak ugy függeszgesse valaki a területeit az őstermelői kiváltása miatt és a földéhes szomszédok és helyiek majd aszisztálnak hozza azzal hogy valakinek a kétszépszememiatt majd nem jelentik be egyből az előhaszonbérleti jogosultságukat...smile whistling

Nincs profilkép
#517 roni
2013-01-21 21:40:52

Szerintem ez a kiváltom a szomszéd bácsinak az őstermelőit már igen nehezen megy,mert ha szántóföldi nv termesztést csinálsz leadáskor még a parcellaazonosítótól kezdve mindent kérnek?Akkor a másik 40 milliót úgy tudsz adó nélkül csinálni ha van 6-7 őstermelői,és legyen földhasználat a nevén mert ha egyszer összehasonlitják az adatokat rögtön kibukik a szar.A másik a családi gazd,a bevétel x%-át be kell fizetni eu hozzájárulás címén minden negyedév után az árbevétel arányában,úgyhogy van adó bőven.

Nincs profilkép
#516 gyöngyösi csaba
2013-01-21 20:49:34

Válasz #515. hozzászólásra

Aszálykár? Országban volt ahol a bevételkiesés meghaladta az előirt százalékot?

Nincs profilkép
#515 falugazdász22
2013-01-21 20:29:45

Sajnos az aszállyal kapcsolaros visszaosztásról és annak kifízetéséről nincs de holnapra utánna nézek.

#514 Mf-es
2013-01-21 18:26:14

Aszálypénzről egy falugazdász sem tud?

Nincs profilkép
#513 dodó111
2013-01-21 17:49:10

Rebel-lel kell egyetértenem, mert nem lehetne kihúznia magát az őstermelőnek sem az adózás alól. Mert ugye most megteheti hogy kiváltja az őstermelőit az egész famíliának, meg szomszédnak, meg jóbarátnak , aztán 40 milka árbevételt szemrebbenés nélkül szétír ezekre az ig-okra - egy forintnyi adófizetés nélkül.(Persze nem a Mari nénire gondolok aki néhányszor tíz tojást ad el a szomszédba)
smile hammer

Nincs profilkép
#512 gyöngyösi csaba
2013-01-20 20:31:12

Válasz #502. hozzászólásra

Figyelj nekem a csucs a közös őstermelői! Tehát családigazdálkodó egyfajta közös őstermelői! igaz? Van a másik közös őstermelői! Amit nemértek ha gyerekemszületik,családi gazdálkodóként rögtönbevihetem családigazdaságba,kiadást bevételt rögtönmegosztomvele,ha mint sima őstermelővagyok akkor gyerek 16 évestőljöhet hozzám őstermelőibe! Tehát ha nézem mint magyar állampolgár gyerekemet hátrányos megkülönböztetésérte,ha máshogyértelmezem, ami az azonos népcsoportokravonatkozik! Mint magyar állampolgár nemvonatkozom azonos népcsoportra a családigazdálkodóval,mint mezei östermelő! Akkor hivatkozhatok hátrányos megkülönböztetésre vagy rasszizmusra mert másnépcsoportbatartozok?

Nincs profilkép
#510 Rebel
2013-01-20 20:24:11

Válasz #508. hozzászólásra
Gabesz2!
Adózni kell!A mérték legyen a vita tárgya.Ez a legnagyobb baja az országnak,hogy a sete suta adókedvezmények miatt azok akik nem tudják kikerülni egyszerűen beledöglenek az adó és járulékterhekbe. Én arra céloztam finoman,hogy a számviteli fegyelem legyen számonkérhető az őstermelőn is.S ha ezt nem vállalja,akkor átalány módon,de adózzon.
Az nem mehet,hogy sírunk rívunk,de három évente azért lecseréljük a 10-12 millás terepjárót.Kiváltjuk a szomszéd bácsinak is az őstermelőit,mert nem férünk bele a bevétel határokba.
A SAPS támogatást kevesled?A társadalom 90%-a semmit nem nyert az Uniós csatlakozásból!Hozzájuk hasonlítsd magadat,ne az uniós gazdákhoz.

#509 mgbiztositas.hu
2013-01-20 20:07:18

Válasz #506. hozzászólásra

1m forintig adómantes!!!

#508 Gabesz2
2013-01-20 18:44:33

A mezőgazdaságnak tőkére van szüksége és az költse el vagy fektesse be aki megtermelte. Az egyik oldalon adóztatunk a másik oldalon adjuk a támogatást. Pályáztatunk ami ugye nem igazságos és idegen a magyar gazda társadalomtól és nem éri el a széles réteget.(csak közvetlen támogatást lenne szabad erőltetni ami talán pártsemleges.

#507 Gabesz2
2013-01-20 18:11:08

Meg ott van még a számla nélküli értékesítés ...

#506 Gabesz2
2013-01-20 18:04:52

Az igaz, hogy a Kft vagy Zrt bérli a földeket és a földbérletet elszámolja költségként. A saját földek után meg annyit vesz fel a tulaj vagy családtag amennyit akar adómentes földbérletként.

#505 Gabesz2
2013-01-20 17:57:35

Válasz #504. hozzászólásra
Tény,hogy sokan nagyon jól kitudják használni ezt a lehetőséget, de legalább a fogyasztással serkentik a gazdaságot. ( az áfát nem ússzák meg)

#504 Gabesz2
2013-01-20 17:54:25

Az őstermelők nagy része tisztességes gazdálkodó. Kiegészítő tevékenységként végzi. A legtöbb embernek bent ragadt a vagyona a volt TSZ ekben. A magyar gazdák nagyon levannak maradva a nyugatiakhoz képest. Tőke, technika stb...
A legtöbb őstermelő egy fillér támogatást nem vett fel az elmúlt 20 évben. kivétel a területalapú. Egy tíz millió Ft körüli éves bevételű őstermelő, hogy adózzon, tartsa el a családját,fejlesszen , tőkét halmozzon fel és a következő évet, ami esetleges veszteséges vagy a 0 jövedelmű túlélje ? Vállaljon munkát, de hol, vidéken? A mezőgazdaságra ösztönözni kell az embereket és ennek a legjobb formája és talán a legigazságosabb is ha nem vonunk el jövedelmet !!! Megadóztatni az őstermelőket ez viccnek is rossz!! őrülni kell,ha nem kérnek segélyt

Nincs profilkép
#503 Rebel
2013-01-20 17:00:25

Válasz #502. hozzászólásra

Ritkán szoktam 22-es kollégával egyetérteni,de most igaza van.Szerintem is kellene határtszabni az őstermelésnek,s valami úton módon,de bevonni őket az adózásba.Én az átalányadózást kötelezném az első forinttól,amennyiben nem tudja számlákkal igazolni a költségeit 100%-ban.
1997-ben az volt a koncepció,hogy nem kapnak számlát sok helyről a gazdák.Ez mára okafogyott,de ha fennmarad ez a 20%-os ktg.rendszer,akkor a számlaadás nem lesz/ nincs rá igény/ kikényszerítve a szolgáltatóktól.
Már sokszor leírtam,hogy a tanácsadói rendszer is csak akkor tud felfutni,s igazán a gazda érdekeit kiszolgáló lenni,ha az ingyenes / más adófizetők pénzéből is fentartott/ szolgáltatások eltünnek.
Nem kell itt nagy elvonásokra gondolni,de az nonszensz ,hogy egy négy fős család 16 millió-s bevételt szja fizetés nélkül megússzon már lassan 20 éve.Adózzon a bevétel -kiadás utáni eredménye alapján,vagy válasszon átalányt,s azt fizessen.

Nincs profilkép
#502 falugazdász22
2013-01-20 16:41:16

Én azon őstermelőkről beszélek akik hoznak 8-10őstermelő igazolványt nagypapa nagyi a család minden oldalági rokonát és zokon veszi ha nem mindegyiket hosszabbítom meg és az összeset kamarai tagnak regísztrálom . A cúcs az ha saját főljét bérbe adja a saját kft-jének .Most megint nem akarod megérteni mi a lényeg.felveszem a kompenzációs felárat + a bérbeadott földek után adómentes aföldbérlet + a KFT-ben leírom költségként a földbérleti díjat. Most ez ugye etikus.

Nincs profilkép
#501 Pilátus
2013-01-20 16:17:20

Köztestület hogy kezelhet adó adatokat?Egyik tisztviselő sem fog jószolgálati alapon tevékenykedni és ő közülük is mindenki földet akar venni,ilyen adatok birtokában helyzeti elönybe kerül mindenki mással szemben...Jó hogy azt nem mondod hogy az őstermelők mind csak azért adócsalók mert ezt választották és ezért megy tönkre az ország,de ha így van akkor te is cinkos vagy amikor kiállítod nekik az igazolványt gyakorlatila te legitimizálod az egészetsmile devil...Tegyél már ez ellen és mond már meg nekik hogy ez nem helyes társadalmi magatartás, inkább menjenek be az apehba és jelentkezzenek be szépen vállalkozóknak és ezentúl ne járkáljanak hozzád "falugaszdászhoz"...

Nincs profilkép
#500 falugazdász22
2013-01-20 15:36:08

Az látom itt mindig próbálja egyszer az őstermelőket hergelni utánna a falugazdászokat csak nem értem miért. Mindenki tegye a dolgát és lassan minden a helyére kerül. Sok embernek jó volt a káosz mert hol itt, hol ott bújt ki feladatok alól.hozzá kell szokni , hogy adózni nem szégyen !!!!!!!!!Ausztriában nem az a baj ha valaki sokat adózik hanem az ha keveset.Most nem kell arra hívatkozni ,hogy én mennyit adózok de mennyi kiskaput kerestem , hogy a felét adózzak. Én szívem szerint megadóztatnám a földbérleteket is és nem adnék felmentést aki 5 évnél hosszabb időre adja bérbe. Kérdem aki nyaralót,garázst, lakást ,üzlethelyíságet ad ki az miért nem kap mentességet????????????????

#499 kulakman
2013-01-20 10:03:24

Válasz #497. hozzászólásra

Ki mint él ,úgy ítél!!!

Nincs profilkép
#498 Norberto26
2013-01-20 09:53:51

Aki nem regisztrált november 30-ig a kamarába, neki is be kell fizetni az 5000 Ft-ot, ha most lép be!!! Erről nyilatkoztak mindig, akár a tv-ben, akár máshol. De hülyeség is lenne, mert aki törvénytisztelő módon teljesítette regisztrációs kötelezettségét időben, és még ráadásul csak ő fizessen??? Aki elmulasztotta, meg örül a markában, hogy de jó én megusztam....adók módjára behajtható köztartozás, március 31 után vetik össze az adatbázisokat állítólag, ahol kibukik kinek kellett volna belépni és ezzel egyidejüleg megfizetni a regdíjat. Szóval ez van...Lázadni felesleges, bizakodva várjuk milyen feladatokat kap és milyen szolgáltatásokat nyújtanak a tagoknak.

Nincs profilkép
#497 Pilátus
2013-01-20 09:23:07

Válasz #496. hozzászólásra

Az adóbevalásod összes adatát? Ez botrányos...egy kamarai tisztségviselőnek az lesz az első dolga hogy csemegézzen ebben és akinek ill akivel bármi baja lesz arra garantáltan rosszindulatú feljelentéseket fognak gyártani...így garantáltan fegyelmezni lehet majd a tagságot,sokszor fog elhangozni a háttérben"ha befogod a szádat és beállsz a sorba akkor én sem szólok rólad az apehban"...Gratulálok ez megint a fidesz féle "rettegtetés"...sok embert fognak" mai is ezzel,de a hab a tortán hogy egyre több embert keresnek meg pofátlanul azzzal hogy csak akkor kapja meg a munkát ha "tejel",terjed a nokiás dobozos korszak,"felnőtek hozzájuk"smile whistling

Nincs profilkép
#496 VakLóaBakon
2013-01-20 08:58:07

Válasz #495. hozzászólásra

Március 28.-án megalakul az új kamara. A kamarai tagság sajnos kötelező lesz mindenkinek, a kamarai tv. szerint. Az én értelmezésem szerint, akinek abban az időpontban van érvényes őstermelőije az automatikusan taggá válik. A regisztráció, illetve az 5000.- ft befizetés a kamarai választások lebonyolítására lett beszedve és aki bejelentkezett az választhat illetve választható. Más kérdés, hogy érdekli-e a dolog. A megyei ideiglenes elnök szerint azoktól is be fogják szedni az 5000.-et aki nem regisztráltatta magát :-(
A tv. szerint az új kamara ingyen kap majd adatokat szinte az összes hivataltól - beleértve az adóhivatalt is - így mindent tudni fog minden tagjáról, akár regisztrált akár nem. Ezek után a tagdíj beszedése sem lesz nagy probléma, ugyanis a törvény szerint adók módjára behajtható! Az más kérdés, hogy egy köztestület miként kezelhet ennyi adatot vkiről. Ombudsmanus látta a tv. szövegét?

Nincs profilkép
#495 gyöngyösi csaba
2013-01-19 21:40:51

Válasz #494. hozzászólásra

Privátvéleményem? Ha fizetőslessz a falugazdászhálózat vagy mentek magánszektorba maradok nálatok!

Nincs profilkép
#494 falugazdász22
2013-01-19 21:30:45

Ezt nem most találták ki ez van leírva a kamarai törvényben amit mindenki megszavazott az országgyülésben.Én úgy érzem valaki taktíkázott és nem fízette be az 5000ft-t.Akkor ezekkel mi lesz ők is tagokká válnak de nem írom le sokadszorra rájuk majd az vonatkozik , hgy a minimális díjon felül majd meg lesz állapítva a szolgáltatási díj. Most csak azt ne kérdezd az mennyi lesz azt a magyei kamarák majd meghatározzák.

Nincs profilkép
#493 Pilátus
2013-01-19 20:59:54

Válasz #491. hozzászólásra

Naaa csak neeeem kitalálták azt is hogy ezentúl ingyen is beléphet az emberke csak lépjenek be?Világosan látszik most már hogy az őstermelő rétegre épít mindenki...

Nincs profilkép
#492 gyöngyösi csaba
2013-01-19 20:46:26

Válasz #487. hozzászólásra

Falugazdász22! én nembosszantom a"hőstermelőket"! Jönnek hozzám mivel éncsináltam nekik T101-est meg a 2008-as hőstermelőit! Mondani énsesokattudok,csak próbálok segiteni, ez az uj kamarás nekem ujdonság,igy viszont sokan jóljárnak,sok törvénytisztelő viszont magyarulmegmogva MEGSZIVTA! Magyarul megmondva, még sok kamarai reg van nálam amit utolsó pillanatrahagytunk,mert az 5000-Ft gondlettvolna!! Akkor Mostmár az uj "Hóstermelőivel"automatikus taggáválnak? Ez biztos?

Nincs profilkép
#491 falugazdász22
2013-01-19 20:17:03

aki most az őstermelő igazolvány érvényesítéssel taggá válik nem kell 5000ft-t fizetni.

#490 Radocz
2013-01-19 05:22:22

Válasz #488. hozzászólásra

Pontosítanám a kérdést.
Ha valaki regisztrált ugyan az Új Kamarába , de az ötezer forint nefm került átutalásra. =Nem volt pénz a bankszámlán.

Most viszont az EV helyett ősteremlö vagy családi gazdálkodó lenne. Neki kell-e kötelezően fizetni, vagy csak ha akar.

Kérdésem.

Egyéni vállalkozóim van szaktanácsadásra.
Egy 2 ha föld öntözési pályázata miatt be vittem a szántót is, ygy megszűnt az österemlöim.

Most viszont vissza akarom mert családi gazdálkodásban gondolkodom.

A falugazdászom megígérte, hogy elküldi az akuális jogszabályok linkjét.
Ha közületek valaki segítene, azt megköszönném.

Papp Gergely tegnap annyit mondott, hogy nem fogják csökkenteni az őstermelői kedvezményeket. Előtte Jakab István fogalmazásában én mást értettem.

Ha valai olyan meghívót kap, amin a Gergely tart (AKI) előadást ne hagyja ki.

Anno Hajdúszoboszlón kérték a véleményünket. Ott az Érpatki polgármester. hosszászólt, ami igen emlézetes számomra, számunkra. Az előttem ülőnek előre megdícsértem az előadót. A végén Ő is dícsérő szavakkal méltatta.

Ez ugyanaz a tájékoztató volt, amit ajdúszoboszlón már megtartott. É(KAP 2014-2020) pontosabban 2015 a bevezetés, mert nem készültek el vele. Mint amikor a kötött fkete foldon nem sikerül kivitelezni az őszi szántást. Belecsúszunk a téli szánátsba, de az attól még lehet jó is.

Amit a másik topikban beszéltetek bázis évnek az 2014, de aki 2011-ben nem volt kicsi, az már nem is lesz.

A kicsik támogatása 1000- 1500 Euró is lehet.

BNC!
Ha lehetne a Gergely előadását közkinccsé tenni, azt .....
A felét fizetem.

Folyt, köv az IDE-IDE oldalon.

smile cowboy

Nincs profilkép
#489 falugazdász22
2013-01-19 00:08:19

Természetesen nem kell január 1 után belépni a kamarába mivel minden aktív őstermelő azzá válik(aki hosszabbít vagy új igazolványt vált) .Azon őstermelő aki pedig nem hosszabítja meg 2013-ban azon igazolvány tulajdonosok törlődnek a Nav randszeréből is.

Nincs profilkép
#488 Pilátus
2013-01-18 23:42:09

Válasz #487. hozzászólásra

Pardon,de ugye nem kötitek az őstermelői kiadását a kamarai belépő aláírásához?...

Nincs profilkép
#487 falugazdász22
2013-01-18 22:39:14

Én nem cseréltem ki az ősszes igazolványt 2008-ban.Sőt most akadnak kezembe azok amiket 1997 januárjában mint gazdajegyző állítottam ki. Nagyon sok nem volt meghosszabbítva már 2-3 éve de most Újra szüksége lett az Őstermelőnek rája.Most csak azok lesznek majd kamarai tagok akik 2013 janúár 1-je után hosszabbították meg vagy váltottak ki új igazolványt. Tehát a régi dolgokra nem vonatkozik a kötelező tagság.Nem kellene bosszantani az Őstermelőket!!!!!!!!

Nincs profilkép
#486 gyöngyösi csaba
2013-01-18 21:00:30

Válasz #484. hozzászólásra

Az 1997-es őstermelőivel neMértek veled egyet! "2008-ban emagyarországponton dolgoztam, Akkor falugazdászunkkal minden őstermelőit visszavontunk,ujrapapiroztunk,kilettekadva az ujak! Papirilag mivel csináltam aki meghalt és még volt őstermelőie azok akkor kilettekvonva! Mivel örökös hozta megcsináltuk hozzá a papirmunkát. Akkor csak mivoltunk tulbuzgóak? De ezzel sokembernektettünk jótis,mivel ahogy értelmezem "aki őstermelői igazolvánnyal rendelkezik" köteles regisztrálni a kamarába! és itt nem az érvényes szerepel! Nálatok 2008-ban nemlettkicserélve minden Őstermelői?

Nincs profilkép
#485 Pilátus
2013-01-18 09:40:14

Válasz #483. hozzászólásra

Én is,én is követném az enyémet...ha meg kirugják akkor felveszem,ennyi...Az igazolvány különben teljesen korszelütlen,egy plastik kárgyával tökéletes lenne és ezzel egy kicsit más szintre emelnénk az őstermelő "fogalmat"...Ja ha valaki itthon le akarná már végre írni az őstermelőket azoknak elmondom hogy Lengyelországban is ugyanilyen népszerű(mivel egyszerű...és ezen el kellene gondolkozni hogy a vállakozói formában működőknek is mindenben könnyítsenek,mert ez lenne az igazi áttörés és minden ágazatra jótékony hatással lenne...) és tízszer ennyien vannak mint itthon...

Nincs profilkép
#484 falugazdász22
2013-01-18 09:08:43

Abban mindenkinek a véleményét osztom , hogy most macerásabb kitőlteni a papírokat de most 3 évre van megcsinálva és nem kell eljőnni a falugazdászhoz és soban állni minden évben.a Az 1000ft-ról nem kellene vitát nyitni mert a kompenzációs "felár" ezt a plusz költséget kiegyenlíti és nem kellene ezt hangsúlyozni. Senki se reklamál az orvosnál amikor a jogsít hosszabbítja ugye. Meg nézzen mindenki rá arra az őstermelő igazolványra egyik másik nilyen fizikai állapotban van.Ez is a tevékenység megbecsültségére is utal.van olyan igazolvány ami 1997 januárjától minden évben meg lett hosszabbítva lassan nem volt hova írni. Tehát jogos volt a csere és az adatfrissítés.

Nincs profilkép
#483 gyöngyösi csaba
2013-01-17 22:42:19

Válasz #482. hozzászólásra

T.VakLóaBakon! Értem amit irtál és lenne a rendszerben ésszerüségis! Az 1000Ft amivel többekerül,igazadvan mondjuk vanakinek problémás,de mint törvénytisztelő állampolgár már a kamarás regijével amugyis veszteségessétettemagát a kétmázsás meggyárbevátelével! Idénis megcsinálom ugyanazokat a papirokat amiket a 2008 as hőstermelőinélcsináltam,akkor sajátokból kettő visszaletvonva,közösőstermelőitcsináltunk,falugazdászom elégpreciz igy hozzálettrakva a tb-s nyilatkozatis! Itt az ujnál ami a kérdés? A papirmunka! Ti a visszavonókkal meg az ujkiadásokkal,ha precizakarszlenni mondjuk darabonként 3perc amig ellenőrzölminden adatot,meg ha gyorsvagy kitöltöd ujat! Van mondjuk 1000 őstermelőid! Még közben kimész körzetbeis,ott összeszeded besegitel,utána irodába beviszed, Nebih rendszerre fel!tUtána uj őstermelőit kiadod! Ezt mint falugazdász,max március 20 ig nagyonnehezentudodteljesiteni! A 3 perc az 1000 őstermelőnél 50 óra! Most nemakarokviccelődni a becenavaden, de hőstermelői hosszabitásután Álvafogtok aludni mint a fuvarosló,és jön a támogatásbeadás! Most 1000 Ft-tal több kifizetem,de rátokvaló tekintettel mint rendeletalkotó max a nyilatkozatotkértemvolnamellé! Ezt a rendszerttartom értelmetlennek! Max ha valaki beakarja bizonyitani,hogy a falugazdászi rendszer életképtelen,akkorlátom a lobbiértelmét! Amit itt korábban beszélgettetek a magánszektorról.Mint őstermelő követném a régi falugazdászomat!Fizetek 1 szolgáltatásért ő megcsinálja,és mit mondjuk mint a könyvelők akik képviselnek adónál apeh-nél ugyanugy képviselhetnétek mvh-nális! Ebben lehet lennejövő!

Nincs profilkép
#482 VakLóaBakon
2013-01-17 21:02:25

Válasz #479. hozzászólásra

T. Gyöngyösi Csaba topictárs! ÉS a többi topictárs is!

Értem én a felháborodásodat, és azt sem mondom, hogy nincs ésszerűség abban amit írtál, de igazából mi az ami változott? A te, és a többi őstermelő szempontjából valójában 1000.- ft.-tal kel többet fizetni mint máskor. Szándékosan nem írtam, hogy CSAK 1000.- Ft, mert tapasztalatból tudom, hogy sok embernek a mai világban ezer forint az minden lehet, de CSAK 1000.- az nem.
Szóval ki kell tölteni azokat a papírokat amiket a régi igazolvány újításakor is ki kellett töltened, semmi plussz papír nincs, a nyilatkozat a ...évi termelésről már tavaly is megvolt, esetleg nem vette senki komolyan. A TB nyilatkozatot is kellett volna már tavaly és korábban is kitölteni, de próbáltuk, próbálta a hivatal könnyíteni az ügyintézést. Azok a dokumentek amik ma kellenek azok igazából mindig is kellettek volna, csak neked segített a falugazdid, hogy nem kérte azokat.
A régebbi, 2009. 01. 01. előtti igazolványok cseréjét meg sok mindennel lehet indokolni, a lényeg az, hogy egy kaotikussá váló rendszert egyszerűsítettek így. Szvsz: jól gondolták. A végrehajtás még döcög egy kicsit, de majd belejön mindenki, még csak az év 3. hetében vagyunk.smile rolleyes

Nincs profilkép
#481 Rebel
2013-01-17 20:43:12

Válasz #479. hozzászólásra

"Rebell Kicsit hozzászólok! a 2013-as hóstermelői meg a 2008 as között különbség papirozásnál 1 nyilatkozat,mármint miszerint biztositott a "hőstermelő"! Igyvan? Akkor miértnemelég hosszabbitásnál a nyilatkozat ,meg a két lap amit termelőnekkell kitölteni? Őstermelői maradhatna,nemkellene a G02-est kitölteni,meg változtatni még a nagy agrárkamarás regisztrációt,mert uj hőstermelői ezzeljár! "

Helló!
1.Alapszabály,hogy 2009.jan.1.előtti igazolvány hatályát vesztette,tehát újítani nem lehet.Helyette új kell.Már ha kell.
2.Az újat lehet 1-2-3 évre érvényesíteni.1000 Ft/igazolvány+ 1000 Ft/betétlap.
3.2008.dec.31 után/2009-től 2012-ig/ kiváltott igazolvány max.3x érvényesíthető,különben az is cserés

Kell egy "Adatnyílvántartó lap",egy "Nyilatkozat biztosítás megfizetéséről",eljárási díj befizetését igazoló csekk.Kellenek az azonosító iratok/ szig,lakcímk.,földh.lap,marhalevél,állománynyilv.tartó stb./
Igen sajnos a kamarának,s az MVH-nak/ szerintem ez a SAPS-ig ráér,s akkor megcsináljuk,mert most nincs rá idő/ is jelenteni kell az igazolvány számának változását.
Kérdezz nyugodtan,ha itt vagyok akkor azonnal,ha nem később válaszolok.

Nincs profilkép
#480 Ádám05
2013-01-16 22:47:23

Válasz #471. hozzászólásra

Mondjuk ki nyugodtan ezt mindenki tudja, a fideszelvtárs pápai Kovács Zoltán kormánymegbízott miatt xoporollerezett a falugazdász társadalom ahol elvették a bér egy jelentős részét.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Harc a szárazság ellen: tesztelik a sekély elárasztást
Harc a szárazság ellen: tesztelik a sekély elárasztást
Egy 20–30 centiméteres vízréteg megváltoztathatja a beregi ökoszisztémát – új...
Minden harmadik magyar gazdától megvonnák a támogatást?
Minden harmadik magyar gazdától megvonnák a támogatást?
Újabb nagy nemzetközi gazdatüntetetés robbanhat ki.
Merlo P32.7 EVT
Merlo P32.7 EVT

4.200.000 Ft

Metalwolf 3,7 m nehéztárcsa eladó
Metalwolf 3,7 m nehéztárcsa eladó

2.000.000 Ft

BAKHÁTZÚZÓ,  BAKHÁTSZÁRZÚZÓ,  BURGONYASZÁRZÚZÓ,  2 SOROS
BAKHÁTZÚZÓ, BAKHÁTSZÁRZÚZÓ,...

450.000 Ft

WÜHLMAUS 1033 BURGONYAKOMBÁJN,  BURGONYAFELSZEDŐ
WÜHLMAUS 1033 BURGONYAKOMBÁJN,...

2.850.000 Ft