Gázolaj árak 606 Ft Benzin árak 588 Ft EUR 395.57 Ft USD 339.56 Ft CHF 420.17 Ft GBP 456.83 Ft

Fórum

Falugazdászok

Létrehozta: Norberto26 , 2012-01-21 10:33:52

Kedvencekhez Segítség

3579 hozzászólás
Nincs profilkép
#479 gyöngyösi csaba
2013-01-16 21:52:06

Válasz #459. hozzászólásra

Rebell Kicsit hozzászólok! a 2013-as hóstermelői meg a 2008 as között különbség papirozásnál 1 nyilatkozat,mármint miszerint biztositott a "hőstermelő"! Igyvan? Akkor miértnemelég hosszabbitásnál a nyilatkozat ,meg a két lap amit termelőnekkell kitölteni? Őstermelői maradhatna,nemkellene a G02-est kitölteni,meg változtatni még a nagy agrárkamarás regisztrációt,mert uj hőstermelői ezzeljár! Plussz még mint termelők körmöljük földhivatalnak a földhasználat megerősitést mert 03.30-ig bekeladni amugy törlik a földhasználatot! Utána papirozhatjuk aztis! Mondta a médiában egy celebnő! "Nemmindegy hogy a f....k mlyikoldalánálsz"! Ez most vonatkozik rátok gazdászokra meg ránk termelőkre!

#478 Ebcsont
2013-01-16 17:55:01

Válasz #477. hozzászólásra

Mindenért fizetni kell. Nincs ingyen ebéd! Legfeljebb nem annak fizetsz, aki "dolgozik". Hanem annak, aki kijavítja a másik hibáit.smile laughsmile hammer

Nincs profilkép
#477 Rebel
2013-01-16 17:46:22

Válasz #473. hozzászólásra
Amíg nincs kényszer a gazdán/ ingyenes szolgáltatások megléte/ ,addig a legkisebb ellenállás irányába megy.Magyarul ha lehet sprórolni a szaktanácsadás kérdésében,akkor megy a falugazdihoz,szomszédhoz,szomszédasszonyhoz...Ez emberi tulajdonság és érthető.
Ha mindenhol fizetni kéne mondjuk 0,5 -1 %-ot,akkor már mérlegelne,s oda menne,ahol rendszeresen jól megcsinálták.Ameddig van ingyenes szolgáltatás,addig a fizetősre építeni nagyon bizonytalan.

#476 Ebcsont
2013-01-16 15:10:43

Válasz #475. hozzászólásra

Ha valami kötelező, akkor az ritkán jelenti egyben azt is, hogy az megfelelő minőségű is. Szerintem az emberek többsége nem hülye, legfeljebb másképp "tájékozott"! smile biggrin
Ha némi plusz pénzért cserébe valódi szolgáltatást kap, akkor inkább azt választja, mint az olcsó de másképp jó munkát.

Nincs profilkép
#475 dodó111
2013-01-16 14:30:11

Gazdasegítőnek ott lesz előbb v. utóbb a kamara ahol kötelező fizetnie tagdíjat, nyilván oda megy majd a szolgáltatásért is (nem ingyen ajándékba fizet nekik), nem fogja keresni a maszek segítőt.smile hammer

#474 Ebcsont
2013-01-16 12:55:08

Válasz #473. hozzászólásra

Ez így csak lóg a levegőben, esetleg valami indoklás?

#473 Mézga
2013-01-16 12:01:09

Válasz #472. hozzászólásra

sajnos piaci alapon nem tudnának megélni

#472 Ebcsont
2013-01-16 11:24:57

Válasz #471. hozzászólásra

Most mindenféle bántás nélkül, ha már ilyen gáz a helyzetetek, akkor miért nem váltatok? Aki falugazdászként letett valamit már az asztalra, azt a korábbi ügyfelei úgy is meg fogják keresni, sőt még szerintem fizetni is hajlandóak a munkájukért. Érdekes fordulat lenne egy önálló, piaci alapon működő falugazdászi hálózat!

Nincs profilkép
#471 dodó111
2013-01-16 10:34:29

Fizunkat még akkor lecsökkentették, amikor állatorvosékhoz kerültünk, és onnantól a bérünk csak kerületi illetékességű (a meló persze időnként országos, mert volt nekem olyan termelőm akinek a gyümölcsöse az ország másik felén volt, mégis én intézhettem az egész fagykárát) Szóval az én bérem akkor úgy 36.000 Ft-tal lett rövidebb. Csókoltatom azt a megyei ( állítólag a veszprém megyei volt ??!!!) kormánymegbízottat aki nagyon ügyesen felfigyelt arra hogy kerületi fg-nak nem jár megyei 20% kiegészítés !!!! És dicső példáját sok megyében követték, bár hallottuk hogy nem mindenhol vették el a 20%-ot. Nem akarom leírni mely megyében dolgozom, mert arra a megmaradt fizetésemre sajna szükségem van, és manapság kirúgják azt aki pofáját jártatja. Sajnos ilyen szintre süllyedt a fg-ság.
Most még semmilyen munkaszerződést nem kaptunk, de úgy tudom hogy már nem csökken tovább a bérünk.( nincs is már hova lejjebb!)smile thumbdownsmile thumbdownsmile thumbdown

#470 Czanik Sanyi
2013-01-16 06:27:24

Válasz #469. hozzászólásra

Amit leírsz abban nagyon igazad van,smile thumbupcool de a nehézségeknél a könnyebb elviselhetőség miatt mindig gondoljunk egymásra, munkatársainkra,(ha olyan a főnök szidhatjuk finoman)smile lol a toleranciára, s a család szeretetére mert az a legfontosabb.smile thumbupcool

Nincs profilkép
#469 Rebel
2013-01-16 06:07:50

Válasz #468. hozzászólásra

Igazad van,bölcsebb is vagy.Viszont egy kiegyensúlyozott lélekhez kell egy bizonyos szintű létbiztonság.Nem nagy dolgokra gondolok.Nehéz lazítani úgy,hogy vagy a munkára vett kocsid törlesztőjét fizeted,vagy a gyerek taníttatását.Kicsit nehéz tudomásul venni,hogy 40-en fölül turkálóba kell menni öltözködni,vagy nem eszik a család.Mert már itt tartunk jó néhányan.Valami nagyon el lett rontva.

#468 Czanik Sanyi
2013-01-16 04:30:01

Olvasgattam.... De így 57éves fejjel teljesen mindegy kinek milyen a politikai beállítottsága, de amikor ügyféllel (lehet bolt, közlekedés, egészségügy, egyéb hivatal, stb..) foglalkozik ezeket a gondokat ne vigye a munkahelyére, s fordítva, ne vigye haza mert akkor "belül" nem kicsit lesz könnyebb!!,az otthonról nem beszélve,smile biggrinsmile flowerssmile thumbupcoolsmile flowers
Mert ha belegondoltok,.... mikor bementek valahova milyen véleményt formáltok.?!.?!.?!.?!smile confusedsmile rolleyes

#467 Czanik Sanyi
2013-01-16 04:19:55

Válasz #461. hozzászólásra

Az ip önkormányzat függő, van egy törvény, az önkormányzatok ahhoz alkalmazkodnak, nekem 3(ön helyen) vannak a földjeim, de a telephelyre vetítve (stadtsmile lol) fizetem az adót.smile sweatdrop

Nincs profilkép
#466 Pilátus
2013-01-16 00:16:58

smile lolsmile thumbup Van aki érti és van aki "képtelen"...

Nincs profilkép
#465 Ádám05
2013-01-15 22:05:47

Falugazdászok fizetésének konkrét csökkenése 2010-ben kormányváltás után mikor következett be?
Akkor ha jól tudom valami 10%-al automatikusan csökkent a bérük, a megyei kormányhivatalok vezetői ajánlására, de mintha nem minden megyében..
Egy jó falugazdász aranyat ér, de csökkentett fizetéssel, megnövekedett már-már horribilis elvárható munkával pontosan azt kapja a magyar agrár közigazgatás amit érdemel.
Lényegében a mellékesek azok, gazdálkodási napló készítés, tápanyagterv készítése, gázolaj felvitele amiből a rendszer szarságait pótolni lehet.

Nincs profilkép
#464 Rebel
2013-01-15 21:22:09

Szia Dodó111 !

Fizetésetek maradt,csökkent,emelkedett smile biggrin?
Kész röhej,hogy ilyet kell kérdezni,de dupla -háromszorosára emelkedett munka mellett,még csak fel se háborodjak,hogy CSÖKKENTIK 50 eFt-al a havi fizetést.Innen menekülni kell,ha ez így marad.Mint ha valami dacból büntetné a Fidesz a falugazdászokat.Szerintem a járási ranglétra legalján vagyunk.

Nincs profilkép
#463 dodó111
2013-01-15 20:25:52

Nálunk is ez a helyzet. Már én is 16-dik éve nyomom fg-éknál. De ilyen sz..r még sosem volt. A járási felosztás miatt teljesen értelmetlenül megyünk dupla km-t mint eddig. Teljesen logikátlanul vannak a település felosztások. Egyes járásokban 3 falu jut egy fg-ra, máshol meg tizenhárom. A km-pénzt meg csesznek fizetni.Szívás a köbön.smile thumbdownsmile thumbdownsmile thumbdown

#462 Ebcsont
2013-01-15 11:05:01

Felénk az őstermelők mentességet kaptak az IPA alól, illetve ahol esetleg mégis fizetniük kell ott is kedvezményeket kaptak. Ahány ház, annyi szokás! smile biggrin

#461 Mézga
2013-01-15 10:37:46

Válasz #460. hozzászólásra

én őstermelőként is fizetek iparűzési adót. a kolléga meg arra gondolt, hogy a kft tagjai szedik ki a lóvét legálisan a magas adómentes bérleti díjakkal. amúgy én is már gondolkodtam rajta, hogy csinálok egy kft-t és bérbe adom neki a saját földjeimet smile whistlingsmile rolleyes

#460 Ebcsont
2013-01-15 09:27:52

Válasz #458. hozzászólásra

Jajj Té! smile biggrin

Nem mondta még neked senki se, hogy a szappant külsőleg szokás használni? És nem szájon át! Na most nézd már meg magad, már megint habzik a szád! smile biggrin

Tartalmilag hemzseg a mondandód a szándékolt vagy a tudatlanságodból eredő csúsztatásoktól. Az 5 évnél hosszab földbérlet bérleti díja MINDENKI számára adómentes jövedelem jelenleg. Kft.-nek nem lehet földtulajdona, mivel jogi személyiségű társaság. A Kft. nagy eséllyel az őstermelőkhöz képest fizet iparűzési adót is. Továbbá a kettős könyvvitelből származó adminisztrációs kötelezettségei is meghaladják még az egyéni vállalkozóét is nem hogy az őstermelőét. A jogi személyiség és/vagy a foglalkoztatotti létszám miatt elesik jónéhány egyszerűbb adminisztrációs és támogatási lehetőségtől. (Lsd.: termékdíj)

A szánalmas fenyegetőzésed meg a legsötétebb Rákosi-érát is túlszárnyalja!

Nincs profilkép
#459 Rebel
2013-01-15 05:59:47

Válasz #455. hozzászólásra
Hali!
Mondtam,hogy félreértés volt.Nagy a feszültség most a kollégákban.Csökkentették mifelénk a fizut évi 300-600 ezer Ft-al.Benzinpénzt állítólag leharmadolják,s nem kell kijárni hetente-majd az ügysegéd és osztja az igét.
Nem lehet beírni a túlórát!!!Tehát csusztatás sem jár már érte,nem,hogy lóvé.Bejött az őstermelői igazolványok cseréje.A fasz NEBIH iktatója szar,s elvárják,hogy minden igazolványt kézzel körmölj.Kb.600-1200 db/fg.
2013-ban igazán lehetett volna egy szig.hez hasonló plaztikártyát kiadni,hisz meg van az országos adatbázis,csak egy nyilatkozatot kellett volna tetetni,de hagyjuk.Közben dühöng az ügyfél ,a főnök,hogy nem haladunk.
Lassan a 18.évet nyomom falaugazdászként ,de ilyen roszindulatú,de beszari, dilettáns, nagyképű bandát ,mint a mostani irányítás még nem láttam.

Nincs profilkép
#458 Pilátus
2013-01-15 01:43:19

Válasz #453. hozzászólásra

Na (erre vártam...smile whistling)akkor tegyünk rendet, mert az adócsaló nem más mint az összes kft mivel mindenki 100-140000-es bérleti díjjal adja bérbe a saját káefté jééé"nek a földjeit,na meg természetesen a pereputtyét,sőt a nagyoknál a főkőnyvelők,agronomusok, titkárnők,adminisztrátorok(ezen a szinten meg a tulajdonlapján véletlenül pont a vezér haszonélvezete került...) földjeit is,így a kft alig adózik...A hab a tortán hogy földvásárlásaikhoz a bankok maximálisan cinkosan asszisztáltak a mai napig is, pontosan a fenti kis adójáték bérleti szerződésben foglalt fantasztikus megtérülésének" kimutatását felhasználva korlátlan vásárlási hiteleket biztositva minden "nagy okos" kft tulajdonosok részére...Ezzel tönkre téve a helyi lakosok és a helyi kis őstermelők (akiknek szinte minimálisra csökkent a kedvezményük a fidezs" által bevezetett 27százalékos RABLÓ áfájával...ezt már nem tudja helyre tenni a 12százalékos kis kompenzációs felárjuk...)minden esélyét a földhöz jutáshoz...EZ AZ A PONT ahol a háttérben tökéletesen egybe esik a Fidesz és az Mszp érdeke és ezt az országot nem Orbán Viktor írányítja hanem az agrárlobbi...Ez a kis magyar adócsalás "mozgatja az országot"...Kedves "fiatal fiúk" lehet ezzel játszani,DE ha nem lesz az őstermelő egyenjogúvá emelve a földtörvényben a csalárdi"gazdálkodókkal és a "kényszevállalkozókkal" akkor én magam fogok ennek véget vetni...és abban nem lesz köszönett, mert ezzel nem lesz végesmile rolleyessmile whistling

Nincs profilkép
#457 gyöngyösi csaba
2013-01-14 21:08:04

Válasz #454. hozzászólásra

Elnézéstkérek Tőled,hogy korábbi hozzászólásomban nekedestem! DE az 500-Ft fejpénz nálam kiverte a biztositékot! Bár nemlehetetlen..nempublikus..amiről halandó polgár nemtud az nemfáj meg nemkell megmagyrázni!!

Nincs profilkép
#456 gyöngyösi csaba
2013-01-14 21:07:02

Válasz #454. hozzászólásra

Elnézéstkérek Tőled,hogy korábbi hozzászólásomban nekedestem! DE az 500-Ft fejpénz nálam kiverte a biztositékot! Bár nemlehetetlen..nempublikus..amiről halandó polgár nemtud az nemfáj meg nemkell megmagyrázni!!

Nincs profilkép
#455 gyöngyösi csaba
2013-01-14 20:59:14

Válasz #433. hozzászólásra
Bocsánatotkérek Kollégádtólis Rebellis!Nemvoltszándékomban Falugazdász megbántani vagy sértegetni!!!!! Nekemis vannak jó falugazdászismerőseim, és ha tehetem segiteknekik! "2008 as ujőstermelői?" egy rémálomvolt! Elégvoltösszeszedni kicsitelepülésünk östermelőinek a szükséges papirokat,megcsinálni a 8T101-est,utána papirozni ami kell a hőstermelőihez! Megcsináltuk! Viszont a kamarai regisztráció? Regre 5000-et csak utalnilehet mondták! Mint kivüláló dilettáns,senemkamarás,senemfalugazdász csináltam kb 30 regisztrációt még bőven határidőelőtt,amikor megtudtam,hogy létezikk csekkesfizetésimódis a kamaránál! Akiknek csináltam reget soknak nemvolt számlájuk amiről utalnilehetne a kest,ezért beballagtam kamarához csekketkérni,ott mondták nincs! Felajánlottam hozok 30 átutalási megbizást kitöltik akkor utalok a sajátszámlámról! Kaptam 30 csekket!

Nincs profilkép
#454 VakLóaBakon
2013-01-14 19:05:54

Tisztelt topiclakók és hozzászólók! Felpörgött a topic és ez sosem baj, több véleményt ismerünk meg, több szempontot. Ez segít a saját gondolkodásunk alakításában issmile rolleyes.
De tegyünk egy kis rendet.
Először is rebel kolléga hsz-ét köszönöm. Lehet, hogy félreérthető voltam, de értse meg mindenki, hogy nem zsigerből szapuljuk a kamarásokat hanem a saját viszonyainkat hasonlítjuk a kakmarásokéhoz. És mint gyarló embereket, érdekel, hogy az elvégzett munkáért ki mit kap. Érthetőbben: Egységnyi izzadság hol mennyit ér. HA vkinek vannak kamarás ismerősei lehet új topicot nyitni "Kamarai tanácsadók" címmel. Érdeklődve olvasnám.
Az őstermelőkkel kapcsolatban: nem szabad elfelejteni, hogy a fogalom mint "őstermelő" az nem más mint az szja törvényben nevesített adózási kategória. Ennyi. Őstermelők vszleg lesznek 2015-ben is - mivel jelenleg addig kérheti a jóember az igazolványát érvényesíteni, de az szja tv. nem változhat meg hirtelen? Ki ismeri előre a 2014-es szja-t?
Az 50 ha-os határ, meg az új földtörvény tervezetében van csak. Nem ringatok álmokat, ezért gondolom, hogy a végleges változatban is benne lesz. De ki tudja? Lobbiérdekek még változtathatnak mindenen.

#453 Ebcsont
2013-01-14 17:20:03

Válasz #452. hozzászólásra

Igen jó irányba gondolkodsz. A Kft.-nek például nem lehet termőföldje sem. Lényegében egy Kft.-t csak a bevitt vagyonig lehet kiárusítani, a magánvagyonnal már nem felel. Ezzel élni és visszaélni egyaránt lehet. smile smile

Nincs profilkép
#452 Batka
2013-01-14 17:01:07

Válasz #448. hozzászólásra

Aha, értem, és ha kft-ként gazdálkodsz, akkor a gépek nem a Kft vagyonát képviselik? mert onnantól kezdve gondolom a gépet is be kell vinni a kft-be, vagy a gépek maradnak a vállalkozói néven és szolgáltat a kft.-nek?
Mert ha bevitted és gebasz van, akkor a 2-300 milliüs vagyon ugyanúgy megy, max a családi ház marad, vagy rosszul gondolom?

#451 leonaprofi
2013-01-14 13:20:29

Ja és pont ezért lenne szükség a falugazdászokra. Rájuk lehetne támaszkodni, mert mit csinál az egyszerű paraszt ebben a számára keszekusza joghalmazban? Csak eltévedni tud. Én szurkolok a falugazdászoknak, mert kellenek és nem csökkenteni, hanem növelni kéne a befolyásukat, ha a kamara alá tartoznak, ha nem.

#450 leonaprofi
2013-01-14 13:17:48

Válasz #449. hozzászólásra
Valahol mindenkinek van igaza. De sokan érzik úgy, hogy a lehetőségeik, a tulajdonuk elleni veszélyt jelenti a földtörvény körüli hercehurca. Ezért kellene nyíltan felvállalni azt a valós szándékot, hogy mi is a célja az új jogszabályoknak. Talán akkor lenyugodhatnának a kedélyek. Én is hajlamos vagyok felháborodni, mert nem látok tisztán. Ezekben segítségre van szüksége minden gazdálkodónak és ha megosztanak, akkor azzal gyengítenek is.

#449 Ebcsont
2013-01-14 12:29:56

Válasz #447. hozzászólásra

"Én nem kaptam még soha gépvásárlási támogatást, nem nyertem pályázaton, nem kaptam az államtól semmit."

Valószínűleg ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy még talpon vagy! smile thumbupcool

" És én nyugodt vagyok, mert kétszer is kaptam ellenőrzést és minden rendben volt, tehát fehér a gazdaságom. "

Én ehhez képest 2-3 havonta kapok helyszíni ellenőrzést innen-onnan. És bizony előfordult, hogy ha a tőlem 800 m-re lévő őstermelő elfelejtette betartani az állategészségügyi előírásokat akkor engem akartak megbüntetni, mert nálam volt ellenőrzés nála meg nem! Felénk az őstermelői minőség majdnem egyenértékű a Pató Pál szindrómával. Azzal már elő se merek jönni, hogy a nagybani zöldségkereskedő milyen alapon lehet őstermelő.

#448 Ebcsont
2013-01-14 12:22:30

Válasz #446. hozzászólásra

Jelenleg 100 milliós árbevételt kb. 200-300 milliós vagyonnal tudsz évente előállítani a mezőgazdaságban. Ezt a vagyont nem lenne szerencsés elbuknia senkinek se, mert egyéni vállakozóként éri utól a végrehajtás. A Kft. csak a betett vagyonig felel.

#447 leonaprofi
2013-01-14 11:59:28

Válasz #444. hozzászólásra
Én is ÁFA körös őstermelő vagyok. Ez már a második itt. Én nem kaptam még soha gépvásárlási támogatást, nem nyertem pályázaton, nem kaptam az államtól semmit. Ennek ellenére mindenemet számlával adok el munkahelyem miatt is és minden önerőből van. Egy valakire számíthatok, az a tesóm. És én nyugodt vagyok, mert kétszer is kaptam ellenőrzést és minden rendben volt, tehát fehér a gazdaságom. Viszont 66 hektár földön gazdálkodom - tesómnak is közel ennyi van - és zavar, hogy meghúzzák az 50 hektáros határt. Ráadásul nem vagyok helyben lakó, mert a munkám a szülői háztól 20 km-es kívülre - 25-re - kényszerített. Úgyhogy a törvény minden betűje ellenem van. Most akkor miért kell ostorozni az őstermelőt?

Nincs profilkép
#446 Batka
2013-01-14 11:37:17

Válasz #444. hozzászólásra

Miért jobb, ha 100 misi árbevétellel kft-ként működik, mint ha egyéni vállalkozó lenne?

Nincs profilkép
#445 variox
2013-01-14 11:06:51

Válasz #443. hozzászólásra

Na hát ez az, nem elég hozzájárulás az ha inkább őstermelőként be van fizetve az áfa, aki nem áfakörös, lehet hogy az sokszor több is mintha leadóznál, egy minimális jövedelem után, + még az adóhatóság sem "baszogat" lépten nyomon.smile innocent

#444 Ebcsont
2013-01-14 10:37:38

Válasz #443. hozzászólásra

Tudomásom szerint nem az ÁFA-körös őstermelők vannak többségben az őstermelők között. Továbbá ÁFA-körösként egyéni vállalkozónak lenni egy fokkal kisebb szívás, mint ÁFA-körös őstermelőnek lenni. Illetve én a meglévő vagyonból vezettem le a véleményemet, amely szerint egy bizonyos méretű vagyon felett igen is jogos elvárás, hogy váltson működési(adózási) formát az illető. Ugyan ezt gondolom igaznak a 100 millió Ft éves árbevételt produkáló egyéni vállalkozókra. Nekik már illő lenne Kft.-t alapítani.

#443 Mézga
2013-01-14 10:29:17

Válasz #442. hozzászólásra

kicsit kevered a fogalmakat. én pl. áfás őstermelő vagyok és szívat rendesen a nav és nem vagyok nyugodt. tavaly benéztek a seggem lyukába is. biztos vannak néhányan, akik bebújnak a kompenzációs háló burkába és a kedvező adózásba, de végeredményben valahogy ők is fizetnek adót. másnem úgy, hogy elmennek vásárólni és befizetik az áfát

#442 Ebcsont
2013-01-14 10:19:46

Válasz #441. hozzászólásra

smile offtopic Hosszú az út az ÁFA visszaigénylésétől, amíg azt meg is kapja a vállalkozó. smile biggrin Továbbá az őstermelői tevékenység ellenőrzése a hivatalok részéről hagy némi kívánni valót maga után az alaposság tekintetében.
Én konkrétan egy olyan szabályozásnak örülnék, ahol az átalány támogatást kapók teljes mértékben lefednék az őstermelői kört! Akinek vagyona van annak igen is legyen társadalmi felelősség vállalása is, ami minimum a befizetett adóiban és járulékaiban mutatkozzon meg!

Nincs profilkép
#441 variox
2013-01-14 09:48:10

Gyerekek egy cipőben járunk, egy szakmában dolgozunk tevékemykedünk nehogy már mi is szét húzzunk, ez a marakodás valakinek lehet hogy jó de a legkevésbé saját magunknak.

A tény hogy 57000 meg 62000 ft-os kukorica vetőmaggal, és még hagy ne soroljam- mindenkinek nehéz, legyen az vállalkozó vagy adó könnyítést kapó őstermelő, aki ha megkapja a kompenzációs felárat 12%, nem igényelhet vissza áfát (27%) semmi után, és az nagy lóvé ám, ilyen költségeknél, ráadásul ha még gépet is vásárol, kifizeti áfástól meg kamatostól, az nem kevés. úgyhogy ne sajnáljuk a másiktól mert még ígyis ku..a könnyű elrontani valamit aztán dől a dominó vár egy része. És ilyen kis haszonkulccsal mint a mg. ahol ha lenne annyi pénzed amennyit beletolsz egy évben, egy jó biztonságosnak mondható befektetési alapban is kapnál érte.

#440 Ebcsont
2013-01-14 08:51:27

Válasz #439. hozzászólásra

smile offtopic Tudod nem az a kényszer, hogy vállalkozó vagyok, hanem az, hogy a magad fajta "nyugodt őstermelők" helyett is én adózom! smile censored Végül is akkor most te azon aggódsz, hogy 50 hektár felett nem csalhatsz tovább adót? Ja és ne hivatkozzál mások sorsára, mert nem túl hiteles a részedről mások sorsán aggódnod! smile biggrin

Nincs profilkép
#439 Pilátus
2013-01-14 00:32:31

Válasz #438. hozzászólásra

Pontosan te vagy a "kényszervállalkozó" az áfa előírások miatt köteles vagy vállakozóvá vállni és nem lehetsz egyszerű nyugodt ember mint az őstermelők...de ez a "kényszer" itt is látható az (rám)írásaidbólsmile devilsmile biggrin

#438 Ebcsont
2013-01-13 23:27:21

Válasz #436. hozzászólásra

Aki 40 hektár réten nem tud a jószágainak takarmányt felmutatni, az húzzon el a mezőgazdaság közeléből is, mert hozzá nem értő kókler. Akinek ekkora a vagyona mint amit írtál, az már ne akarjon őstermelő lenni, hanem kezdjen el tisztességesen adózni! smile hammer
Az a baj, a fenti őstermelővel, hogy csak alibiből őstermelő, mert egyébként meg nem hajlandó kockázatot és felelősséget vállalni saját magáért. Nagy eséllyel alkalmazottnak jó, nem pedig főnöknek. Magyarul kényszer őstermelő.

Nincs profilkép
#437 Pilátus
2013-01-13 23:21:43

Válasz #432. hozzászólásra

Pontosan így van,Baranya megyében is az összes kamarai tagságot a falugaszdászok papírozzák le és ki is van adva nekik hogy mindenkit noszogassanak...a "pecsét gyűrűs" kamarai emberke meg meg sem keresett és mindent megtett (nekem keresztbe...)eddig a "nagyemberekért"...smile whistlingsmile thumbdown

Nincs profilkép
#436 Pilátus
2013-01-13 23:05:08

Válasz #412. hozzászólásra

Nem érted?(nem én vagyok a lényeg és akkor sem engedek magamra kényszeríteni ilyen kitalációra hogy családigazdaságok,mert csak akkor lenne az ha minden tagja be lenne jelentve nyolcórában és nem mással foglalkozna,így viszon nem mások ezek mint őstermelők átnevezve...ha anyagi vagy egyébb károm is lesz belőle )...Éppen az a lényeg az őstermelésben hogy kompenzációs felárral is van egy nemzeti támogatási lehetőség amit nem ellenez az unió, akkor meg a többi nemzettel szemben akik nyomják a háttér támogatásokat miért ne mi is inkább erősítenénk ezt a réteget,mivel ezek többsége helyben lakó egyszerű ember...Jelen helyzetben a fidesz kiadta a "kilővési engedélyet" az őstermelőkre is...akinek van 40hektár rétje, nádasa,5hektár erdeje az nehogy már csak öt hektár szántón termelhese csak meg az állatainak a takarmánytsmile oopssmile thumbdown

Nincs profilkép
#435 falugazdász22
2013-01-13 23:03:52

Szerintem valaki bedobott egy hülye 500ft-os regisztrációs fejpénzt és azon élvezkedik kit , hogyan tud bosszantani ha ez igy lenne országos botrány lenne kérjük irdd le melyik megyéről van szó .Ha ez valós akkor az ottani vezetőket most azonnal ki kell rúgni és azért se hihető mert nagyon éles a helyzett és ezt a botrányt senki sem vállalná fel . Köszönjük de ez nem igaz és nem is volt ilyen lehet , hogy a kolléga nagyképüskődőtt és bosszantani akart. Nem kell felülni minden butaságnak !!!!!!!!!!!!!!

#434 Mézga
2013-01-13 22:54:11

röhelyes amit csináltok! smile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#433 Rebel
2013-01-13 21:52:59

Kedves Gyöngyösi Csaba !

Szerintem félreérthettél valamit.

Akit most bekóstoltál / VakLóabakon/ szintén falugazdász Csongrádból ,mint mi jónéhányan/ Norberto,22 ,Rebel stb./.Ő is melózott qrvasokat a kamarai regisztrációért ingyen lób....ás fejében,miközben tolta a párszáz db kárenyhítését és a szokásos melóját.Volt egy kamarástól származó infója amit itt megosztott a falugazdász kollégákkal/is/.
A falugazdász bérekről egy a véleményünk.
Üdv,Rebellis

Nincs profilkép
#432 gyöngyösi csaba
2013-01-13 20:27:36

Válasz #423. hozzászólásra

Figyelj! Cimborád haverja összeteheti a kétkezét! Amit nemtudsz! Kamarások fizuját uniósforrásbólálják! Falugazdászokét költségvetésiből! " Kamarásoknak pluszpénz amitirtál a regisztrációért?" (bár ezt teerősitettedmeg!) hivatkozva cimbidre? Vagy haverjára? Akkor áruldmárelnekem a GMO mizériánálmiértvolt üdülni meg szabin mindenkamarás? Vagy esetleg kavar a Kamara idén a kétmiliárdos kamarai regdijért? Ugy felvilágositalak! Mivel nincspofám megkérdezni falugazdász ismerőseimet fizetésükről! Az kb a diplomás minimálbér! ehez nincs plussz az ügyekután! Kamarai regisztrációt meg megcsinálták, mivel szembenlévő kamarai iroda zárvavolt! Irénkenéni vagy Pistabácsi bebuszozott mondjuk 40 Km-ről!Kamarás nemvolt falugazdász segitett! De juteszembe teirtad az 500 Ft "fejpénzt" Ezt megkapták az online bejelentkezőkutánis? Holnap kiverem a dilit a sok kamarai regért,mert éniscsináltam és nemvagyok se kamarás se falugazdász!

Nincs profilkép
#431 Rebel
2013-01-13 19:10:34

Válasz #427. hozzászólásra

Kamarások kaptak mifelénk,falugazdászok nem.Ez van, nem kell ezt ragozni.

Nincs profilkép
#430 Norberto26
2013-01-13 18:59:53

Válasz #427. hozzászólásra

Sajna a te esetedben nem tom eldönteni kit is preferálsz igazán. A nickneved egyértelmű, de a hozzászólásaid már nem.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Ez a gabona hódít Zalában – Miért vetik egyre többen ezt a gluténmentes növényt?
Kevesebb műtrágya, nagyobb hozam – a jövő búzája Bécsből érkezhet?
Kevesebb műtrágya, nagyobb hozam – a jövő búzája Bécsből érkezhet?
Egy bécsi kutatócsoport olyan búzafajtákat fejleszt, amelyek természetes módon...
Egy- és kéthengeres Defém kompresszor légsűrítők eladók
Egy- és kéthengeres Defém kompresszor...

300.000 Ft

Pöttinger Terradisc 3000 rövidtárcsa
Pöttinger Terradisc 3000 rövidtárcsa

2.700.000 Ft

Kecel központjában üzletház eladó
Kecel központjában üzletház eladó

199.000.000 Ft

Napraforgó asztal
Napraforgó asztal

6.200.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.