Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Öntözés új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Permetezőtartály javítás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
Cikkajánló
Hirdetés

Működés közben a jövő: 4 szektor, ahol megtanulhatja a hatékonyabb gazdálkodást
Fókuszban az alkalmazkodás és a fenntarthatóság
Hirdetés

212 hozzászólás
Válasz #111. hozzászólásra
Egyértelmű, hogy nem kell Force, napraforgó után...
hát legyen igazad megpróbálom force nélkül bár kicsit f...k de köszi
Válasz #109. hozzászólásra
Elég lesz, nem kell a force!
üdv.napra után kuki megy kelle fertőtleniteni vagy elég a cruiser a magom megvan cruiseres lehet jobblettvolna sima mag forcal???????????kössssz.
Válasz #107. hozzászólásra
Fonálféreg??Én sem tudom pontosan..
Csak hülyeségből írtam..
Válasz #106. hozzászólásra
fonálférgek, ha jól tudom. Minden második sor. Árnyékol és elnyomja, ha összekevernéd.
Válasz #105. hozzászólásra
Gondolod hogy vannak olyan büdik mint a büdöske???Mert úgytudom a büdöskétől menekülnek.....Tényleg..Mi lenne ha összekverném a répamagot büdöskével???
Válasz #103. hozzászólásra
....ok?
Moderálta: (3932) 2013-11-13 14:24:32
Esetleg valami totális szert tudtok mondani???Ami gázosodik vagy valami..
Én még mindig a drótférgekkel szenvedek..Valami nagyon ütős cucc van e???Az atomot most mellőzném még egyenlőre.......
Válasz #94. hozzászólásra
Ezért irtam oda, hogy sorközmüvelövel, azzal müködhet, vetésssel egymenetben sajnos nem . Acsávázás úgy kb 7-11 e ft/zsák, de ahol sol a lárva,ott az sem hatékony.
Válasz #100. hozzászólásra

SEMAFOR 5l/t vetőmag csávázással????? van valakinek tapasztalata??? megköszönném, nekem szimpatikus az eljárás amit leír a forgalmazó? Csak nincs tapasztalatom

Válasz #97. hozzászólásra

Jót akarsz tudom, és segíteni szeretnél nekem ,köszönöm DE szépen le is van írva minden a forgalmazó cég honlapján, csakhogy a pyrinex 48 ec a kuki bogár lárva ellen már pontosan annyit ér mint kan disznón a csecs, érdekes míg volt a force 10 cs addig ez nem volt nekik fent, és nem ajánlották kuki bogár lárva ellen, drótféreg+ pajor ellen viszont télleg jó. Tehát akkor nekem vagy marad a pyrinex, mert búza helyére vetek kukit, ott meg elvileg nem lehet kuki bogár lárva, vagy csáváztatom a magot, ezek a lehetőségeim vannak úgy látom. még egyszer is kösz, és BUÉK!!!
Válasz #93. hozzászólásra
Érnek ezek annyit mint a forste?
Válasz #96. hozzászólásra
Akkor talán. A dohányban is ezt használom.A Pyrinex 48 EC egy folyékony talajfertőtlenítő készítmény. Hatóanyagának (klórpirifosz) gázosodó hatása lehetővé teszi a hatékony és költségtakarékos talajfertőtlenítést a kukoricabogár lárva és más talajlakó kártevők ellen.
A sorkezelés - a gépre szerelt perisztaltikus pumpa (Pyrinex-pumpa) segítségével - vetéssel egymenetben és sorközművelő kultivátorozással egymenetben egyaránt elvégezhető. A készítmény javasolt dózisa 4 l hektáronként, melyet 20 liter/ha lémennyiséggel célszerű kijuttatni, abban az esetben, ha a kezelést a vetéssel egymenetben végezzük.
Rendkívül jó hatékonyság érhető el, ha a Pyrinex 48 EC-t a kukoricabogár lárva kelésének időszakában, sorközművelő kultivátorra szerelt Pyrinex pumpa segítségével juttatjuk ki. Ebben az esetben a hektáronként felhasznált lémennyiséget célszerű 50-80 literre növelni.
A Pyrinex 48 EC tehát alternatívát kínál a kukoricabogár lárva elleni védekezésben, mivel…
hosszú a hatástartama,
rendkívül költségtakarékos
AKG-ban növényvédelmi szaktanácsadó írásbeli javaslatával felhasználható
Válasz #95. hozzászólásra
hát pont ez a baj hogy "G" nekem folyadék kell, mert elaszterpumpás a gépem, granulát nem megy és nemigen van hozzá kedvem hogy alakítgassam, meg nem utolsó sorban pénzzzz!!!! Van ennek a szernek folyékony változata is???
Válasz #94. hozzászólásra
Üdvözlöm Kolléga Úr, nos én a A Santana 1 G-t használom, hiszen felszívódó tulajdonsága révén, mind a gyökéren táplálkozó, mind a kukorica fiatal (2–3 leveles) egyedeit károsító rovarok ellen megfelelő védelmet nyújt.
Válasz #92. hozzászólásra
vetéssel egy menetben a drótférget pajort viszi a pirynex csak a kuki bogár lárvát nemigen fogja már meg mire az kikel addigra elmegy a hatása. Az idén búza helyére megy a kuki ott meg nemigen lehet kuki bogár lárva, lehet akkor nem is kellene más csak pirynex. Mi az olcsóbb csáváztatni a magot, vagy a pirynex?
Válasz #91. hozzászólásra
Vegyél Cruiser-el vagy Ponchoval csávázott magot...
Válasz #90. hozzászólásra
Gyakorlatilag semmit! Ha ragaszkodsz a pumpához, akkor esetleg pyrinex 48ec-t, de nem vetéssel egymenetben, hanem sorközmüvelö kultivátorral.
Válasz #90. hozzászólásra

FORCE 10CS-t használtam kukoricában talajfertőtlenítésre, de már nincs, csak a 1,5G változat azt meg nem tom kijuttatni mert pumpás eszközöm van. Mit lehetne helyette használni, ami tudja mindazt amit a force tudott??

Válasz #88. hozzászólásra
Szia..Igen..
OFF
Bocsánat, hogy ide írok. Jancsika, küldtem egy e-mailt egy korábbi Red Angus hirdetéseddel kapcsolatban. Eladtad már az állatokat?
Válasz #86. hozzászólásra
Na ez lesz a jó, csak úgy kéne csinálni, hogy az előző kultúrához kerüljön a fertőtlenítés, mert krumpliban nem engedélyezett már amennyiben ez lehetséges.
Válasz #76. hozzászólásra
Én Santana 1G-t használtam kukorica alá, szerintem nagyon jó,nem találtam drótférget azután.
Válasz #84. hozzászólásra

Atom:lemegyek hozzád és egymás mellé állva elkezdünk ugrálni a földön. Garantáltan öngyilkosok lesznek a drótférgeid...
De még meg lehet próbálni főtt fokhagymalével fellocsolni a területet, kutyából állítólag hajtja a férget.
De ha ennyire tanácstalan vagy, akkor a megyei növényegészségügyisek hátha tudnak valamit, de nálam kint kaparnak a tyúkok egész nap és hektárokat járnak be a pulykákkal.
Válasz #81. hozzászólásra

Ipamot nekik???Vagy atomot???
Válasz #82. hozzászólásra
Közben én is utána néztem..Fonálférgeket ritkítja csak sajna..
Válasz #80. hozzászólásra
http://www.plantprotection.hu/modulok/magyar/potato/rootknot_pot.htm
Válasz #80. hozzászólásra
http://www.agroterm.hu/index.php?//list.products=12/1
Válasz #79. hozzászólásra
És a facélia elzavarja onnan a dögöket esetleg megöli???
Válasz #78. hozzászólásra
add ki méhlegelőnek. másodvetésben zöldtrágyának szokták vetni
Válasz #77. hozzászólásra
Facéliát ismerem..Egy méhész ismerősnek már vetettem.Csak az a baj hogy abban nekem hasznom sajna nem lesz semmi..Azt mondjuk egy árpa után még vethetném ugye???
Válasz #76. hozzászólásra
facélia(mézontófű)
a rozs inkább az évelő gyomok ellen jó
Drótfégeket mi írtja ki a talajból???Mit érdemes olyan földbe vetni???Egy gondolat már elhangzott..Rozst tanácsoltak..
Válasz #73. hozzászólásra

Sajna nem jól gyanítod...
Válasz #68. hozzászólásra

Csep. csővel ki lehet juttatni, de akkor nincs hatása
Gázosodik, be kell dolgozni a talajba
Válasz #71. hozzászólásra

Gyanítom ,hogy az a szegény cseresznyefa 40 boldog év után nem a talajfertőtlenítő hatása miatt szenderült jobblétre..
Válasz #71. hozzászólásra
Thimet ugyan ennyire volt hatásos.De az lekapta a futo őzet.
Válasz #70. hozzászólásra
Az Ipam mindent kipusztít. Saját szememmel láttam a cseresznyefát. Én azért nem használnék ilyesmit, inkább nem termelek ennyire drasztikus dvegyszereket igénylőt árunövényként. Magunknak meg amit hagy a pajor azt esszük.
Válasz #69. hozzászólásra
Annyira erős a szer hogy a fát is kiviszi?
Válasz #68. hozzászólásra
Nézd meg, hogy Kohinort lehet-e szamócában használni. Krumpliban sokkal jobb. Amúgy ismerősömék szamócában Ipammal gyilkolnak. (mindent, még a mellette lévő 40 éves cseresznyefát is)
Szeretnék érdeklődni hogy a FORCE 1,5 G-t vízbe lehet e oldani és csepegtető rendszeren keresztül kijuttatni a szamócához?
Üdv!
A force 10cs folyékonyváltozata is a piacon van.
Az ára olyan bruttó 25.000ft/liter, teljes felületkezelésre 1liter/hektár, sorkezelésre 0,3liter/hektár töménység szükséges.Forgalmazási kategóriája 2.
Válasz #65. hozzászólásra
Confidor és hasonlóknak mennyi az ára?Csírát bántja-e?
FORCE 1,5 G 1100 FT/KG +ÁFA A KÉSZLET EREJÉIG!
Válasz #63. hozzászólásra
27500 ft
Válasz #60. hozzászólásra
Adengo ár nincs még?