MIÉRt nem akar indulni a kombájn ,néha néha meg pöcre indul mi lehet a baja,meg ami a motollát hajtja lánckerék le van kopva azt hol lehet kapni?mennyi lehet az ára ,a lánc se vmi híres ,félek aratáskor le fogja dobni ,tavaly kukiaratáskor egyszer már ledobta.ha ez kélsz indulhat az aratás ,max nem állítom le.
Válasz #708. hozzászólásra
igen megkaptam,köszi szépen!ezek is jó infók csak még mindíg nem tom hogy a kosár távolsága hány mm-er legyen elől és hátul,nekem az egyik fickó azt mondta hogy elől 18mm hátul meg 7mm búzánál nem tom jó-e ez az érték????
Alkatrész beszerzési forrásokra lenne szükségünk E 512-eshez, elsősorban Debrecen, Nyíregyháza környékéről, de ha nincs akkor máshonnan is. Új, használt, bontott minden érdekel, variátorok, szíjak, csapágyak, motoralkatrészek... Most kezdtünk "élesztgetni" egy több évig szabad ég alatt állott 512-est, úgyhogy sokmindenre szükség lehet. A testvére tavaly olyan jól dolgozott, hogy megpróbáljuk ezt is életre kelteni. :-)
Köszönöm előre is a segítséget.
Válasz #703. hozzászólásra
ha megsült tavaszi árpával kezdesz akkor érdemes a bemeneti hézagot valamivel nagyobbra venni.Mivel ha behuzod a kosarat (hogy leverje a szálkát) gyakori hogy a dob nem veszi be az anyagot,és a ferdefelhordó visszaviszi a csigához.
512-esnél a dobot hány mm-re állítjátok elől-hátul búzába,tritikáléba,zabba??????azért érdekelne mert 4 fickót kérdeztem de mind mást mond kiváncsi vagyok a tiétekre előre (most tanulom a beállításokat) előre is köszi a segitségeteket!!!!!!
Válasz #700. hozzászólásra
még nem néztem meg nem volt rá időm délelőtt bográcsoztam utána jött egy nagy vihar és kidöntötte a drága diófámat amiért a szivem szakad meg(több mint 30 éves)nagyon jó termést hozott volna és ezt daraboltam 16- 21-óráig nekem is 512-esem van tavaj vettem napraforgó szezon előtt a bugát már ezzel vágtam én jó gumikkal,felújitott motorral (kb 30 ha vágtak vele),felújitott hűtővel,aránylag jó állapotban vettem akksi nélkül akksival 800000volt csak ez a gondom van amit írtam,nekem 25ha-om van ezen gazdálkodom meg esetleg ha lesz rá maszekom
Megnézted hogy tudsz -e rajta állítani? Hál Istennek nekem ilyen gondom még nem volt vele,neked is 12-esed van?mennyit vágsz vele évenet?én nem messze tőletek hotam a gépet tavaly,zemplénagárdról ,egy részeges bácsi volt a gazdája,lábon hoztam 86 km-ert.mostmár rendben van a gép tavaly sokat állt ,adagoló baja volt ,mondjuk nem csodálom ,mert még diófalevél is volt a tankba ,amikor mostam ki ,szóval trehány gazdálja volt ,mondta a felesége sok szíjat eladott róla piáért,nem ragozom tovább ,kb 1 millába van ,új gumikat is kapott ,mostmár jól is néz ki meg üzembiztos ,egy baja van még hogy a hátulján szakadt a ponyva de azt kerítek rá ,és patenet lessz a gépezett.
Ezeket úgy kell felszerelni,hogy a hajlítása hátrafelé nézzen,ha függőlegesen állnak.Eggyenként kell a tengelyhez csvarozni őket,és ennek a tengelynek a végén, a gép menetirányszerinti bal óldalán lévő kis karral lehet be,és kikapcsolni.
Válasz #692. hozzászólásra
Na ezt nem tudtam hogy arra való . Na majd jövőre akkor beállítom azokat is . A hajlítása merre legyen lefelé vagy felfelé ?
Én mindenütt próbáltam már,de áll nem létezik ebben a méretben.Úgyhogy marad nekem is s normál rajta.Mondjuk most keresik rendesen a szalmát nem is fogok szecskázni.
Válasz #678. hozzászólásra
nem akarom ennél jobban mert így is csak 9 mm a kimeő hézagom amit búzában 13 mm-re nyitok , és tritikáléban meg 5 mm-re csukok majd .
Válasz #669. hozzászólásra
A szecskázó jó csak letépte a kiszíjat és nem kaptam csak hasonlót ami picit kisebb és összetöte a csapágyat a közvetítő szíjtárcsában
Válasz #667. hozzászólásra
Heló . Ti hogy álltok az árpával ? Búzákat mikor kezditek ?
Neked a 12-es meg a 25-ös mennyire szedi össze az árpa toklászt a rázóládába ?
Válasz #664. hozzászólásra
Én azért azzal kezdeném,a hibakeresést,hogy a feszítőkerék karja nem szorul e a tengelyen,és a rugó aminek el kell húzni a szíjtól a feszítő kereket ép-e?Ha ezek rendben vannak,akkor kell állítani a leírtak szerint.
4916 hozzászólás
Válasz #715. hozzászólásra
Mer 1x hideg van 1x meleg.
Kukiaratáskor motolla lánc???
MIÉRt nem akar indulni a kombájn ,néha néha meg pöcre indul mi lehet a baja,meg ami a motollát hajtja lánckerék le van kopva azt hol lehet kapni?mennyi lehet az ára ,a lánc se vmi híres ,félek aratáskor le fogja dobni ,tavaly kukiaratáskor egyszer már ledobta.ha ez kélsz indulhat az aratás ,max nem állítom le.
Válasz #709. hozzászólásra
Válasz #709. hozzászólásra
Köszönöm.
Ha valaki tud még valamit kérem írja meg.
Válasz #712. hozzászólásra
oké köszi!!!!!
Válasz #711. hozzászólásra
ott van rajta 15mm elöl,7mm hátul
Válasz #708. hozzászólásra
igen megkaptam,köszi szépen!ezek is jó infók csak még mindíg nem tom hogy a kosár távolsága hány mm-er legyen elől és hátul,nekem az egyik fickó azt mondta hogy elől 18mm hátul meg 7mm búzánál nem tom jó-e ez az érték????
Válasz #707. hozzászólásra
probáld meg nyiregyen az agrokernél én 512-höz szíjakat,kaszapengét,és más alkatrészeket tőlük szoktam beszerezni
Válasz #707. hozzászólásra
Ezt a számot hívd:06-30-3830286 , Bócsán vannak náluk mindent megkapsz.
Válasz #706. hozzászólásra
elküldtem,megkaptad?
Hello Mindenkinek!
Alkatrész beszerzési forrásokra lenne szükségünk E 512-eshez, elsősorban Debrecen, Nyíregyháza környékéről, de ha nincs akkor máshonnan is. Új, használt, bontott minden érdekel, variátorok, szíjak, csapágyak, motoralkatrészek... Most kezdtünk "élesztgetni" egy több évig szabad ég alatt állott 512-est, úgyhogy sokmindenre szükség lehet. A testvére tavaly olyan jól dolgozott, hogy megpróbáljuk ezt is életre kelteni. :-)
Köszönöm előre is a segítséget.
Válasz #704. hozzászólásra
tibike78@freemail.hu köszi a segitséget
ha megsült tavaszi árpával kezdesz akkor érdemes a bemeneti hézagot valamivel nagyobbra venni.Mivel ha behuzod a kosarat (hogy leverje a szálkát) gyakori hogy a dob nem veszi be az anyagot,és a ferdefelhordó visszaviszi a csigához.
Adj egy email címet és elküldöm a beállítást
512-esnél a dobot hány mm-re állítjátok elől-hátul búzába,tritikáléba,zabba??????azért érdekelne mert 4 fickót kérdeztem de mind mást mond kiváncsi vagyok a tiétekre előre (most tanulom a beállításokat) előre is köszi a segitségeteket!!!!!!
Válasz #700. hozzászólásra
még nem néztem meg nem volt rá időm délelőtt bográcsoztam utána jött egy nagy vihar és kidöntötte a drága diófámat amiért a szivem szakad meg(több mint 30 éves)nagyon jó termést hozott volna és ezt daraboltam 16- 21-óráig nekem is 512-esem van tavaj vettem napraforgó szezon előtt a bugát már ezzel vágtam én jó gumikkal,felújitott motorral (kb 30 ha vágtak vele),felújitott hűtővel,aránylag jó állapotban vettem akksi nélkül akksival 800000volt csak ez a gondom van amit írtam,nekem 25ha-om van ezen gazdálkodom meg esetleg ha lesz rá maszekom
Válasz #698. hozzászólásra
Igen van.
Válasz #699. hozzászólásra
Megnézted hogy tudsz -e rajta állítani? Hál Istennek nekem ilyen gondom még nem volt vele,neked is 12-esed van?mennyit vágsz vele évenet?én nem messze tőletek hotam a gépet tavaly,zemplénagárdról ,egy részeges bácsi volt a gazdája,lábon hoztam 86 km-ert.mostmár rendben van a gép tavaly sokat állt ,adagoló baja volt ,mondjuk nem csodálom ,mert még diófalevél is volt a tankba ,amikor mostam ki ,szóval trehány gazdálja volt ,mondta a felesége sok szíjat eladott róla piáért,nem ragozom tovább ,kb 1 millába van ,új gumikat is kapott ,mostmár jól is néz ki meg üzembiztos ,egy baja van még hogy a hátulján szakadt a ponyva de azt kerítek rá ,és patenet lessz a gépezett.
köszi a segitséget mindenkinek holnap meg is nézem mit tok vele kezdeni
Válasz #690. hozzászólásra
512-esen is van toklászoló??
Válasz #696. hozzászólásra
Ezt holnap megnézem ha nincs rajta akkor szerzek olyat .
Köszi a segítséget
Válasz #695. hozzászólásra
A dobkosár első baloldali csapján eggy kis laposvas karnak kellene lennie ezt eggy 8-as csavar rögzíti. Ezt lehet 2 állásban rögzíteni.
Válasz #694. hozzászólásra
Nekem azon atengelyen amelyikkel a dobkosarat húzatom fel és azon nem tudom állítani
Válasz #693. hozzászólásra
Ezeket úgy kell felszerelni,hogy a hajlítása hátrafelé nézzen,ha függőlegesen állnak.Eggyenként kell a tengelyhez csvarozni őket,és ennek a tengelynek a végén, a gép menetirányszerinti bal óldalán lévő kis karral lehet be,és kikapcsolni.
Válasz #692. hozzászólásra
Na ezt nem tudtam hogy arra való . Na majd jövőre akkor beállítom azokat is . A hajlítása merre legyen lefelé vagy felfelé ?
Válasz #691. hozzászólásra
Igen azok.
Válasz #690. hozzászólásra
az a 6 darab kis lapát ami ott lóg a dobkosár első tengelyén ?
Válasz #688. hozzászólásra
A dobkosár elején lévő toklászoló lemezek.Ezek felhajtva elzárják a dobkosár eggy részét,és jobban ősszetöri a dob a toklászt.
Válasz #686. hozzászólásra
Akkor jövőre megpróbálom úgy
Válasz #687. hozzászólásra
Milyen toklkászoló ?
Válasz #683. hozzászólásra
Be van kapcsolva a toklászolód?
Válasz #682. hozzászólásra
7 ig nyugodtan ősszehúzhatod,akkor már megtöri a toklászt!
Válasz #681. hozzászólásra
Én mindenütt próbáltam már,de áll nem létezik ebben a méretben.Úgyhogy marad nekem is s normál rajta.Mondjuk most keresik rendesen a szalmát nem is fogok szecskázni.
Válasz #680. hozzászólásra
nagyon ?
Válasz #679. hozzászólásra
az a baj hogy nekem belül szedi jobban főleg a végei a ládának bár idén csak felül vannak meg az az egy láda alul felül
Válasz #678. hozzászólásra
nem akarom ennél jobban mert így is csak 9 mm a kimeő hézagom amit búzában 13 mm-re nyitok , és tritikáléban meg 5 mm-re csukok majd .
Válasz #677. hozzászólásra
Nem sajnos csak síma 22-est és azt is csak Barumot rendelésre
Toklászt a domi is összeszedi.
Nekem is van benne gumi csík,de nem is a belseje rakodik meg toklásszal,hanem a teteje.
Válasz #676. hozzászólásra
Próbáld meg összébb húzatni a kosarat!
Válasz #675. hozzászólásra
és sikerült szerezned ebből a méretből növelt vastagságút?
Válasz #674. hozzászólásra
nekem is vannak benne fél méteres ékszíj darabok még is beáll a REX hosszú toklásszától
Válasz #673. hozzászólásra
22*6800 a hosszú , olyan amit te mondtál
Válasz #672. hozzászólásra
Nekem a 14-esbe hosszú ekszijak voltak a ládákba soha nem kelet pucolnom.
Válasz #671. hozzászólásra
Mekkora nálad a hosszú szecskázó ékszíj mérete?
Még nem jöttem rá mekkora kell.
Válasz #670. hozzászólásra
Egy ládám teljesen beállt 3/4-ed hosszan a többin meg csak láda tetején vannak kisebb nagyobb gombócok csak nem esnek ki
A szecskázó jó csak letépte a kiszíjat és nem kaptam csak hasonlót ami picit kisebb és összetöte a csapágyat a közvetítő szíjtárcsában
Válasz #668. hozzászólásra
Még van 40-50-ha aratni való.Toklászból mindennap van 1-2 gombóc,főleg a lépcsők végénél,de nem veszélyesen sok.
Válasz #668. hozzászólásra
Nekem van a ládába gumicsík,állítólag így nem rakódik be.Biztosan nem tudom mert még nem vágtam sok árpát vele.A szecskázód működik?
Válasz #667. hozzászólásra
Heló . Ti hogy álltok az árpával ? Búzákat mikor kezditek ?
Neked a 12-es meg a 25-ös mennyire szedi össze az árpa toklászt a rázóládába ?
Válasz #664. hozzászólásra
Én azért azzal kezdeném,a hibakeresést,hogy a feszítőkerék karja nem szorul e a tengelyen,és a rugó aminek el kell húzni a szíjtól a feszítő kereket ép-e?Ha ezek rendben vannak,akkor kell állítani a leírtak szerint.