Válasz medikus #14121. hozzászólásáraSikerült összerakni, csendben terszi a dolgát.
Meglégtelenítettem, a hátuljához várom a lemezeket, hét elején meglessz az is.
A szecskázó nemhiszem, hogy felkerül aratásig.
A búzaszalma kell annak akitől a trágyát hordom, a repce meg nemlessz valami jó.
Majd letárcsázom vagy lezúzom.
Válasz medikus #14118. hozzászólásáraLejött az a lènyeg!
A dugatyúk szàrazak, szerinted kicseréljem a tömítését? Nehogy jobb legyen mint javítva!
Van hozzá javítókészletem.
Válasz rtamas1976 #14116. hozzászólásáraTanuld meg ha kombájn van akkor 31+ 36+ 41+ és 46+ belsejű csődarabokat vágj el , hegesz m24es anyát a végükre. Rádugod a tengelyre, 2 helyen oda hefteled a csapágy közepére, és marad a csapágyház, akkárhogy is rá van sülve a csapágy a tengelyre.
Válasz rtamas1976 #14109. hozzászólásáraKicsúszik! Úgy csináld ahogy ahogy írtam! Láttam már olyat,mikor a lehúzó leszakította a csapágyház fűlét!A csapágyház belül is olyan elrendezés,mint kívül!!!!!!!!!!
Válasz Gumóka #14115. hozzászólásáraVan ennek valami neve?
Közben kitaláltam egy segédeszözt a lehúzatáshoz.
Több ilyen csapágyház is van rajta, jólessz azokhoz is!
Válasz medikus #14106. hozzászólásáraEz a csapàgy befelé kicsúszik a házból?
A rajzon kívül- belül zéger van!
De ha szétszedem a csapágyat akkor a belsőgyűrű átfér a porvédőlemezen?
Válasz medikus #14106. hozzászólásáraHa nem akar balról megindulni,ha ütöd fával a tengelyvéget,akkor vedd ki a baloldali külső porvédőt,és egy csővel a csapágy belső gyűrűt ütve,meg lesz a megoldás!
Válasz rtamas1976 #14104. hozzászólásáraMiért ne férne! Az öntvény csapágyházak benne vannak a lemezbe! Az öntvénybe meg a csapágy!
Egyszerű ha követsz! De csinálhatod másként is!
Válasz rtamas1976 #14104. hozzászólásáraKezdjük előlről! Leveszed a 2-es szíjtárcsát,balról! Utána a baloldali csapágy belső zégert kiveszed! Utána a jobb oldalon a három csavarral leoldod a csapágyházat!Hidraulika csövet,mindent!Így a tengely jobb oldali csapágyházastól kimegy jobbra,ha balról fával ütöd a tengelyt! A bal csapágy kicsúszik a házból! Arra kell még ott figyelni,hogy a belső porvédőt is be kell tolni a tengelyre,hogy a zégerhoronyba nehogy belemenjen,mert akkor nem csúszik ki a csapágy! Ha a csapágy átment a bal csapágyházon,akkor már a jobb oldali is kint van a lemezből! Kiveszed a tengelyt variátor csapágyházzal együtt! Kiszeded a variátor dugattyúkat,mert azok ütés közben úgy is kipotyognak! Utána a jobb oldali csapágyház belső zégert veszed ki! Ha az meg van.fával,lekopogtatod a csapágyházat! két csapágy van!!!!!!!!!!! egyik marad a tengelyen, a másik kimegy a csapágyházzal együtt! A két csapágy között zéger van,azért nem megy egyben!!!!!!!!!! Utána ami maradt,leveszed a tengelyről,csapágy,távtartó gyűrű! A bal oldalon leveszed a csapágyházat,és kiütöd a csapágyat! Röviden ennyi! Fémmel ne üsd a dugattyús csapágyházat,mert elreped!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Röviden ennyi!
Válasz rtamas1976 #14102. hozzászólásáraBaloldalon ha leveszed a szijtárcsát, csapágy kosarát ha szétszeded, golyókat összegyűjtöd alulra akkor letudod ütni a csapágyházat a csapágy külső részével. Csapágy belső része a tengelyen marad de átfér a lyukom a kombajn oldalán és szépen kihúzod a tengelyt jobbra. Kint a tengely akkor az öntvény csapágyház mögötti zégert ha leveszed lejön könyen a ház. Csapágyakat meg leütöd. Visssza fele ugyanogy összerakod a jobb oldalát, berakod a tengely a baloldalt meg már adott hogy meddig kell felütni az egy csapágyas házat.
Válasz medikus #14097. hozzászólásáraEzek nem igazán akarnak megmozdulni!
Baloldalon kivettem a zégert és a lemezporvédőt.
Próbáltam biztatni, se balra se jobbra.
A variátor oldalon nincs zéger sem.
A tengelyen nem akar megcsúszni a csapágy.
Válasz medikus #14093. hozzászólásáraA délután félig szétbontottam.
A 2csapágy maradt még.
Azt hogy szoktad?
Látom a lefogatójában van 16os menet.
Csinálni kell lehúzatót, gondolom nem a lemezhez kell nyomatni csavarral?.
Válasz rtamas1976 #14090. hozzászólásáraJó lesz az pár csipés az ék tetejére. Nekem a dob variátir 10+ évig úgy ment, nem vettél azon semmit sem észre. Pedig lehet 1mm löttye is volt.
Válasz medikus #14089. hozzászólásáraUtólag belehet ütni, de talán tizedek vannak.
Ha 1-2mm lenne csináltatnák éket bele.
Értettem mire gondolsz, de itt a magasságal sincs nagy probléma.
De még az sem kizárt, hogy csináltatok bele erősebb éket vagy csípek az ék tettejére pár pontott az befeszíti.
Válasz rtamas1976 #14088. hozzászólásáraHa a tengelyre ráteszed az agyat , az éket beletolod,de marad felette rés!!! Tehát az ék tud billegni,mert nincs leszorítva! Érthető? 1-2mm hézag van! Nem jó az ékpályák mélységének a mérete!
Válasz medikus #14086. hozzászólásáraA tengelyben tökéletes a horony.
Viszont az agyban könnyen megy.
Ha ráragasztamám?
Maga a tengelyen az agy pászos.
És a végében gyárilag ilyen gyűrű van?
Válasz rtamas1976 #14083. hozzászólásáraHa lötyög a tárcsa megeszi a menetet a tengelyen és az anyán is! Az apró ide-oda mozgás elkoptatja a tengelyen a menetet,de sok idő után,a szíjtárcsán is átjön a tengelyvég!
Válasz A.I. #14079. hozzászólásáraMint mondtam,ha valahol hegeszted,el megy a tengely központja! Akkor minden esztergált felületet újra kell szabályozni!Ahhoz ott is hegeszteni kell,mert ugye az eredeti méret azt már nem adja ki!Annyi,mintha csinálnál új tengelyt! Havernak csináltak!!!! Annyit nem bírt ki,hogy az udvarból kiálljon! Elgörbült! Az meg érdekes dolgokat tud csinálni a gép oldalával!
Válasz rtamas1976 #14076. hozzászólásáraAkkor, ahogy medikus írta meg kell venni, ezt nem olcsóbb javítani, mert annyiba bele szalad az is.
Vagy venni egyet, ezt meg nem eldobni, hanem felújítani.
Ha már úgy is eszi, ahogy írták.
14124 hozzászólás
Válasz medikus #14121. hozzászólásáraSikerült összerakni, csendben terszi a dolgát.
Meglégtelenítettem, a hátuljához várom a lemezeket, hét elején meglessz az is.
A szecskázó nemhiszem, hogy felkerül aratásig.
A búzaszalma kell annak akitől a trágyát hordom, a repce meg nemlessz valami jó.
Majd letárcsázom vagy lezúzom.
Válasz rtamas1976 #14116. hozzászólásárahttps://szerszamcity.hu/product/csapagykihuzo-keszlet/?amp;utm_campaign=Merchant%20Center%20magyar%202&utm_medium=cpc&utm_term=149412&gad_source=1&gad_campaignid=21813778071&gbraid=0AAAAAC40H-5o9hET3oNOgigF_27TeuzFS&gclid=Cj0KCQjw_7PRBhDcARIsAMjV7jk3YbAk85rDMXQs2HYmxBoQMxTUcrKmzKsgMoWXcldEybKto8_jWhQaAjCJEALw_wcB
Válasz medikus #14121. hozzászólásáraÍgy gondoltam én is!
Válasz rtamas1976 #14120. hozzászólásáraHa száraz,ne nyúlj hozzá! Lehet a másik gumigyűrű nem állja ennyire sem az olajat! Ami jó,nem kell bántani!
Válasz medikus #14118. hozzászólásáraLejött az a lènyeg!
A dugatyúk szàrazak, szerinted kicseréljem a tömítését? Nehogy jobb legyen mint javítva!
Van hozzá javítókészletem.
Válasz rtamas1976 #14116. hozzászólásáraTanuld meg ha kombájn van akkor 31+ 36+ 41+ és 46+ belsejű csődarabokat vágj el , hegesz m24es anyát a végükre. Rádugod a tengelyre, 2 helyen oda hefteled a csapágy közepére, és marad a csapágyház, akkárhogy is rá van sülve a csapágy a tengelyre.
Válasz rtamas1976 #14109. hozzászólásáraKicsúszik! Úgy csináld ahogy ahogy írtam! Láttam már olyat,mikor a lehúzó leszakította a csapágyház fűlét!
A csapágyház belül is olyan elrendezés,mint kívül!!!!!!!!!!
Ez így tökéletes
Válasz Gumóka #14115. hozzászólásáraVan ennek valami neve?

Közben kitaláltam egy segédeszözt a lehúzatáshoz.
Több ilyen csapágyház is van rajta, jólessz azokhoz is!
Válasz rtamas1976 #14113. hozzászólásáraOtt a bal felső sorban vannak az adapterek, ha kiütöd a kosarat, be bírod forgatni a golyók közé, hasznos kis cucc
Válasz Gumóka #14112. hozzászólásáraNekem ilyen van.
[kep1]
Válasz Gumóka #14112. hozzászólásáraNekem ilyen van.

Válasz rtamas1976 #14110. hozzászólásáraIlyet szerezzél be, nekem kínából jött, meglepően jól bírja.

Válasz medikus #14106. hozzászólásáraEz nem mozdul a tengelyen!
Ha szétszedem a csapágyat?
Válasz rtamas1976 #14109. hozzászólásáraA kép lemaradt

Válasz medikus #14106. hozzászólásáraEz a csapàgy befelé kicsúszik a házból?
A rajzon kívül- belül zéger van!
De ha szétszedem a csapágyat akkor a belsőgyűrű átfér a porvédőlemezen?
Válasz medikus #14106. hozzászólásáraHa nem akar balról megindulni,ha ütöd fával a tengelyvéget,akkor vedd ki a baloldali külső porvédőt,és egy csővel a csapágy belső gyűrűt ütve,meg lesz a megoldás!

Válasz rtamas1976 #14104. hozzászólásáraMiért ne férne! Az öntvény csapágyházak benne vannak a lemezbe! Az öntvénybe meg a csapágy!
Egyszerű ha követsz! De csinálhatod másként is!
Válasz rtamas1976 #14104. hozzászólásáraKezdjük előlről! Leveszed a 2-es szíjtárcsát,balról! Utána a baloldali csapágy belső zégert kiveszed! Utána a jobb oldalon a három csavarral leoldod a csapágyházat!Hidraulika csövet,mindent!Így a tengely jobb oldali csapágyházastól kimegy jobbra,ha balról fával ütöd a tengelyt! A bal csapágy kicsúszik a házból! Arra kell még ott figyelni,hogy a belső porvédőt is be kell tolni a tengelyre,hogy a zégerhoronyba nehogy belemenjen,mert akkor nem csúszik ki a csapágy! Ha a csapágy átment a bal csapágyházon,akkor már a jobb oldali is kint van a lemezből! Kiveszed a tengelyt variátor csapágyházzal együtt! Kiszeded a variátor dugattyúkat,mert azok ütés közben úgy is kipotyognak! Utána a jobb oldali csapágyház belső zégert veszed ki! Ha az meg van.fával,lekopogtatod a csapágyházat! két csapágy van!!!!!!!!!!! egyik marad a tengelyen, a másik kimegy a csapágyházzal együtt! A két csapágy között zéger van,azért nem megy egyben!!!!!!!!!! Utána ami maradt,leveszed a tengelyről,csapágy,távtartó gyűrű! A bal oldalon leveszed a csapágyházat,és kiütöd a csapágyat! Röviden ennyi! Fémmel ne üsd a dugattyús csapágyházat,mert elreped!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Röviden ennyi!
Válasz rtamas1976 #14104. hozzászólásáraRemélem jól emlékszem, de úgy rémlik hogy még a csapágy is majdnem atfér a lyukon ha sikerül róla levenni a házat.
Válasz Gyurkesz1 #14103. hozzászólásáraTöbb mint 20éve csináltam ilyet.
Úgy emlékeztem a lemezen nemfér át a csapágy belső gyűrűje!
Válasz rtamas1976 #14102. hozzászólásáraBaloldalon ha leveszed a szijtárcsát, csapágy kosarát ha szétszeded, golyókat összegyűjtöd alulra akkor letudod ütni a csapágyházat a csapágy külső részével. Csapágy belső része a tengelyen marad de átfér a lyukom a kombajn oldalán és szépen kihúzod a tengelyt jobbra. Kint a tengely akkor az öntvény csapágyház mögötti zégert ha leveszed lejön könyen a ház. Csapágyakat meg leütöd. Visssza fele ugyanogy összerakod a jobb oldalát, berakod a tengely a baloldalt meg már adott hogy meddig kell felütni az egy csapágyas házat.
Válasz Gyurkesz1 #14100. hozzászólásáraA csapàgy nemigazán akar lejönni!
Csinálni kell hozzá lehúzatót.
Válasz szelindi1965 #14099. hozzászólásáraTengelyt, variátor agyat, csapágyat.
Válasz rtamas1976 #14098. hozzászólásáraHa minden csapágyat cserélsz a variátor tengelyen szerintem vedd ki a tengelyt, úgy könyebb.
Válasz rtamas1976 #14098. hozzászólásáraCseréled a csapágyakat?
Válasz medikus #14097. hozzászólásáraEzek nem igazán akarnak megmozdulni!
Baloldalon kivettem a zégert és a lemezporvédőt.
Próbáltam biztatni, se balra se jobbra.
A variátor oldalon nincs zéger sem.
A tengelyen nem akar megcsúszni a csapágy.
Válasz rtamas1976 #14096. hozzászólásáraA házból két oldara kijönnek a csapágyak!
Válasz medikus #14093. hozzászólásáraA délután félig szétbontottam.
A 2csapágy maradt még.
Azt hogy szoktad?
Látom a lefogatójában van 16os menet.
Csinálni kell lehúzatót, gondolom nem a lemezhez kell nyomatni csavarral?.
Válasz rtamas1976 #14090. hozzászólásáraJó lesz az pár csipés az ék tetejére. Nekem a dob variátir 10+ évig úgy ment, nem vettél azon semmit sem észre. Pedig lehet 1mm löttye is volt.
Válasz medikus #14093. hozzászólásáraEgy pár évet ígyis kibír nekem.
Csapágyat fag c3-at vetten műanyag porvédőst.
Válasz rtamas1976 #14092. hozzászólásáraHa kimegy a variátor gumigyűrű,akkor hogy vennéd le? Véletlen se!

Válasz medikus #14091. hozzászólásáraÉs ha ráragasztanám a tengelyre?
Válasz rtamas1976 #14090. hozzászólásáraAz egésznek olyan szorosan kellene állni,hogy csak a gyári lehúzóval tudd levenni!
Válasz medikus #14089. hozzászólásáraUtólag belehet ütni, de talán tizedek vannak.
Ha 1-2mm lenne csináltatnák éket bele.
Értettem mire gondolsz, de itt a magasságal sincs nagy probléma.
De még az sem kizárt, hogy csináltatok bele erősebb éket vagy csípek az ék tettejére pár pontott az befeszíti.
Válasz rtamas1976 #14088. hozzászólásáraHa a tengelyre ráteszed az agyat , az éket beletolod,de marad felette rés!!! Tehát az ék tud billegni,mert nincs leszorítva! Érthető? 1-2mm hézag van! Nem jó az ékpályák mélységének a mérete!
Válasz medikus #14086. hozzászólásáraA tengelyben tökéletes a horony.

Viszont az agyban könnyen megy.
Ha ráragasztamám?
Maga a tengelyen az agy pászos.
És a végében gyárilag ilyen gyűrű van?
Válasz medikus #14086. hozzászólásáraItt meg a szíjtárcsa közepét ette meg!

Válasz medikus #14085. hozzászólásáraEzt már megette! Utána lerúgja az anyát,mikor felfelé variálsz!

Válasz rtamas1976 #14083. hozzászólásáraHa lötyög a tárcsa megeszi a menetet a tengelyen és az anyán is! Az apró ide-oda mozgás elkoptatja a tengelyen a menetet,de sok idő után,a szíjtárcsán is átjön a tengelyvég!
Válasz rtamas1976 #14081. hozzászólásáraPróbáld bele az éket,a végéről! Meglátod mi a baj az ékpályával!
Válasz medikus #14082. hozzászólásáraMi a baj velük?
Válasz rtamas1976 #14081. hozzászólásáraVan ilyenem 3-4 db!
Válasz medikus #14080. hozzászólására

Válasz A.I. #14079. hozzászólásáraMint mondtam,ha valahol hegeszted,el megy a tengely központja! Akkor minden esztergált felületet újra kell szabályozni!Ahhoz ott is hegeszteni kell,mert ugye az eredeti méret azt már nem adja ki!Annyi,mintha csinálnál új tengelyt! Havernak csináltak!!!! Annyit nem bírt ki,hogy az udvarból kiálljon! Elgörbült! Az meg érdekes dolgokat tud csinálni a gép oldalával!
Válasz medikus #14078. hozzászólásáraMindig van olyan! Nem láttál még pakisztáni papucsos műhelyt kisvideóban?
Válasz A.I. #14077. hozzászólásáranincs olyan hogy felújítani!
Válasz rtamas1976 #14076. hozzászólásáraAkkor, ahogy medikus írta meg kell venni, ezt nem olcsóbb javítani, mert annyiba bele szalad az is.
Vagy venni egyet, ezt meg nem eldobni, hanem felújítani.
Ha már úgy is eszi, ahogy írták.
Válasz A.I. #14072. hozzászólásáraBr 70 és 40 az agy
Válasz medikus #14056. hozzászólásáraNa azért Takácsok a legjobbak doktornak is.