Válasz envagyok2 #7526. hozzászólásáraNekem anno az Agro-Alfa Kft. adott jó árat Bellota hullámos tárcsalapokra, kapákra. Csak néhány tételnél elég komoly minimál rendelési mennyiség van. De gondolom 4 méteres feletti gépre kéne, az meg már bőven elég.
Válasz szanberg #7524. hozzászólásáraezt nézd meg
https://www.bellotaagrisolutions.com/sites/default/files/catalogo_tmp2/pdf/en/Cultivator-tines-points.pdf
1593-as kapa a 131. oldalon
milyen fasza lenne tavaszi sekély munkára. kurva laposnak tűnik, sekélyen járatható, szűk a kapa teste, nem emel sokat, és széles.
Válasz eperkacs #7518. hozzászólásáraBellota Herkules kapa!. nem olcsó, cserébe erős és kapható! 50 ezer biztosan lesz darabja, úgy számolj. Bár lehet keveset is mondtam
Válasz eperkacs #7515. hozzászólásáraSzezon végén eladom!
Csak jöjjön már be forint, mert eddig még csak kiadás volt, nem is kevés.
Szimplán egy szélesebbet vennék helyette ugyanebből.
"Igen ki lehet de nem mindig! Sok mindentől függ! Max 2m-est vegyél nagyobbat elbírja csak lassan! A grubernak meg sebesség kell! Kb országuti 7-el kell húzni!"
Van ma itt hirdetve 2 gruberkapa melynek szárnyai szinte vízszintesek valamint alul futnak teljesen és az órcsúcs egy vîzszintes négyszög vas amit ha kopik elöre lehet ütn S mehet îgy ezer hektárig!!
Milyen gépen volt ez S ilyen ki emlékszik!?
Ezzel tudnék 5-6centin talajt zárni és gyomtalanítani is!
Multivát meg úgysem adja el Borsod királya na meg használtban sem masxzszon sem Olx stb nincs egy darab sem
Válasz $HMP$ #7509. hozzászólásáraEgy VAgro aprítóhengerezes utan vetni lehet
Ha nagyon keri akkor 5cm rovidtarcsa es Lajtaval lehet vetni.
De az apritohenger es gruber kombinacio is jo, ha mely muvelest preferalod. Foleg ha az aprito henger legyezos/eltolt kessel rendelkezik. Egybe keses apritohengernek kell olyan sebesseg, ami a grubernek majdnem sok (12km/h).
Pl a VAgro mar gyart ilyet, de az Agro-Masz is gyart dupla sorost, stb.
Válasz $HMP$ #7509. hozzászólásáraEgy menetben, napraforgó tarlón egy sor tárcsa, és függesztett, egyszerű vetőgéppel vetés. Persze ez akkor megy, ha szeptember végén van a napra aratása. Az utóbbi években ez augusztus végére (sajnos) esik, így kettő sor tárcsa…
Életképes megoldás napraforgo után vagy más után is..... elölre egy 3m apritohenger hátul 3m grubber?
Vagy lejárni külön noranossal...aztán talajmunka...
Vagy inkább egy vontatott valami topdown utánzat...
Egy menetben bírtok bármivel napraforgót búzatalajjá csinálni?
Válasz MTZ1221.3 #7504. hozzászólásáraHali!
140R csak széles gumizással van!
Amúgy kissé emelheti az elejét, de szépen viszi C1-2 be, olyan 20-22 cm mélyen a tárcsázott tarlót.
Válasz t.romsics #7500. hozzászólásáraEgyenes földön gazdálkodsz?
Itt van olyan terület is ahol 50méterenként van egy olyan domb mintha patakmedren járnák keresztül. Úszóban az emelési % 5-7%ot is mozdul. Mikor felfelé méssz + 5-7%
Mikor átbuksz rajta akkor - 5-7%.
Az egyikhelyen kiemeli, máshol belehúzza.
Mindenki csinálja úgy ahogy gondolja és jónaktatja.
Csak halkan megjegyzem, van olyan is akinek minden úgy jó ahogy van.
Akinek nem inge nemveszi magára.
Válasz szanberg #7495. hozzászólásáraTudom, de azt is tudod nálunk milyen talajok vannak. A másik az, hogy nem többszáz hektart kell művelnünk így általában megtudjuk az optimális időt választani a munkára.
A non-stop az elerhető opció de nálunk nemigazán van szerintem rá szükség.
Válasz szanberg #7495. hozzászólásáraTudnak, de szerintük sokat tud csalni a mélységen, főleg amelyik kapa kiold nehezen megy vissza a beállított mélységre. A rugó miatt van oldal irányú mozgása is ami ha növeli, növelheti a vonóerőt.
Válasz rtamas1976 #7478. hozzászólásáraKötöttebb földön ha azt akarod, hogy lefeszüljön valami, és a henger is dolgozzon, pedig muszáj úszóba tenni és az orsóval támasztatni. Máskülönben vergődik mint malac a jégen. Mármint az eszköz. Nyilván tapadást veszítessz, de az eszköz úgy fog jól dolgozni.
Bár ha tartatod a szintezővel és orron kell járatnod, hogy jól fusson a fődben, akkor sem könyebb húzni.
Mankó kereket jól működni a Kerner Komet-en láttam, szerintem jó dolog az!
Nem mellékesen ha olyan saras ősz lenne mint 23-ban volt, akkor a hengert le lehet venni és a mankókon tud mélységet tartani.
Non-stop kapa biztosítást nem tudnak rá rakni Attiláék?
Válasz hashtag #7490. hozzászólásáraViszont megvan a lehetőseged arra, hogy eldönzsd, hosszanti vagy fix furat!
Ezt a többi gépnél nemláttam.
És eredetileg őksem raktak rá, de mivel prototipus így megcsinálták, és szerinetm a mi körülményeinkhez kell is!
Válasz MTZ1221.3 #7491. hozzászólásáraGondoltam, hogy nem a framest találta ki.
Emiatt egy kicsit átrendezték a kapafelfogókat, nem a klasszikus "halszálkás" elrendezés van. De működik és nemtorlódik a szármaradvány a gép alatt.
Válasz rtamas1976 #7489. hozzászólásáraKereket már a Lemken Karat grúbereken is alkalmaztak 2020-ban egészen biztos, de szerintem már sokkal hamarabb is opció volt. 2020-ban a DeltaCut kapák megjelenésével lehetett látni egyre több reklám anyagban, a pontosabb mélységtartás miatt, amivel az 5cm mélység tartható (függesztett 3m-es gépekre gondolok).
Biztosan nem a Framest találta fel ezen megoldást.
Válasz rtamas1976 #7489. hozzászólásáraOké, csak abból indulsz ki, hogy a traktor tartja a karokkal a munkagép súlyát, ami abból a szempontból jó, hogy plussz tapadást kapsz, annyiból viszont rossz, hogy ez a súly nem kerül rá a hengerre. Persze kinek hogy a szimpatikus, meg hogy tudja elhúzni. De az igaz, hogy nagyon bólogatós helyen mást nem tudsz csinàlni, hosszantiba kell menni.
Válasz hashtag #7488. hozzászólásáraMi nem csak sík területen dogozunk.
Ígymikor a dombteőn átbuksz(mélyebb) is más a mélysége az elejének és mikor az ajból méssz felfelé (sekélyebb)akkor is más
A gép megmutatta az emelési %nál.
A kereket a framest találta ki mikor csak demóban volt akkor is teljesen felhúzva hasznâltuk lesem ért sehol, így elsem hoztuk.
Viszont csináltattunk rá hosszanti furatot a támasztónak mint az ekén is van.
Így a mélység egyenletes, nincs olyan hogy jobban belemegy vagy sekélyebben menne.
A kerék olyan gépekhez lehet jó mint a rába.
Ott nincs szintentartás.
Válasz rtamas1976 #7478. hozzászólásáraMiért kéne kerék bármire is? A mélységet hátul a hengernél beállítod, a támasztóval vízszintbe hozod, leteszed úszóba aztán mész. Igaz, akkor bele kell kapaszkodni, nincs antiszlip meg emelgetés
Válasz $HMP$ #7483. hozzászólásáraÉn norant közelről még nemláttam.
Ez akkora datab vas, hogy brutál.
A kis t7re még nemvettük fel de szerintem nembiztos, hogy lehetne normàlisan közlekedni! A nagy t7 is igencsak emeli az orrát!
Válasz $HMP$ #7481. hozzászólásáraHello Van egy voogel noot 300 as kultim eladó ha érdekel ékgyűrűs hengerrel a hirdetéseim között ha érdekes keres meg
Válasz $HMP$ #7483. hozzászólásáraA Noranon is a dupla ekgyurus megoldas 8-9cm-es osztasban van, az egysoros pedig 10-11cm kozott. Az mar eleg jo szerintem.
En meg a Helti, Vagro gepeket is megneznem, ha magyar es jo gepet akarsz. Igaz azok festese nem olyan profi, mint a Norane. De szerintem hasznalhatosagban ugyanott vannak, es szerintem tartossagban is.
Válasz $HMP$ #7481. hozzászólásáraA Noran Performance 3.0 alaparon 14.741 EUR +ÁFA az itteni hirdetese alapjan, de az nem tandem hengeres, az felaras. Igy nehezebb osszehasonlitani.
Válasz szanberg #7477. hozzászólásáraÁllítottunk rajta, és a többin nincs hosszanti furat erre rakattunk. Így nemfeszül be a talaj egyenetlenségétől.
Így âllandó mélységtartás.
Amúgy erre mikor demós volt raktak mélységhatárolo kereket de ehez a géphez nemkell. Rábához és hasonló vasakhoz viszont jó.
7777 hozzászólás
Válasz envagyok2 #7526. hozzászólásáraNekem anno az Agro-Alfa Kft. adott jó árat Bellota hullámos tárcsalapokra, kapákra. Csak néhány tételnél elég komoly minimál rendelési mennyiség van. De gondolom 4 méteres feletti gépre kéne, az meg már bőven elég.
Válasz envagyok2 #7525. hozzászólására15051, 15052
ezt ki forgalmazza ithhon, vagy lehet rendelni usákoktól?
Válasz szanberg #7524. hozzászólásáraezt nézd meg
https://www.bellotaagrisolutions.com/sites/default/files/catalogo_tmp2/pdf/en/Cultivator-tines-points.pdf
1593-as kapa a 131. oldalon
milyen fasza lenne tavaszi sekély munkára. kurva laposnak tűnik, sekélyen járatható, szűk a kapa teste, nem emel sokat, és széles.
Válasz eperkacs #7518. hozzászólásáraBellota Herkules kapa!. nem olcsó, cserébe erős és kapható! 50 ezer biztosan lesz darabja, úgy számolj. Bár lehet keveset is mondtam
Válasz eperkacs #7515. hozzászólásáraSzezon végén eladom!
Csak jöjjön már be forint, mert eddig még csak kiadás volt, nem is kevés.
Szimplán egy szélesebbet vennék helyette ugyanebből.
Válasz eperkacs #7518. hozzászólásáraFroyó Imre (pl. ITLS kkt) szokott Amerikai gépekkel foglalkozni, behordani.
Válasz Agroporta #7520. hozzászólásáraAgrikon? Milyen gép volt ez?? Elfelejtettünk SOKK aaaa-t...
Válasz eperkacs #7517. hozzászólásáraNagykőrösön gyártották.ha jól emlékszem
Válasz mtz-552 #34. hozzászólásáraEzt eddig nem olvastam sehol.

"Igen ki lehet de nem mindig! Sok mindentől függ! Max 2m-est vegyél nagyobbat elbírja csak lassan! A grubernak meg sebesség kell! Kb országuti 7-el kell húzni!"
Szerinted miért is?
Válasz mtz-552 #34. hozzászólásáraEz melyik volt a habis amit 17ben MTZ szerint 6000forint volt no az ma mennyi!?:))

Nekem ilyen kellene 25db
Vagy jd de jó lenne használtban is de ne hiinném van e itthon
Tud valaki ilyeneket hol S miként beszerezhető?
Régen sláger volt ez deee tényleg elfelejtettem mára min volt!:)))
EzEzhttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/gruber-kapak-eladok/h_7522493
Van ma itt hirdetve 2 gruberkapa melynek szárnyai szinte vízszintesek valamint alul futnak teljesen és az órcsúcs egy vîzszintes négyszög vas amit ha kopik elöre lehet ütn S mehet îgy ezer hektárig!!
Milyen gépen volt ez S ilyen ki emlékszik!?
Ezzel tudnék 5-6centin talajt zárni és gyomtalanítani is!
Multivát meg úgysem adja el Borsod királya na meg használtban sem masxzszon sem Olx stb nincs egy darab sem
Válasz $HMP$ #7509. hozzászólásáraV tárcsa komoly rögtörővel. Nem kell búzának túl komlikálni. Csak műtrágyát rossz szórni 1 méteres kóróban.
Válasz $HMP$ #7509. hozzászólásáraEgy VAgro aprítóhengerezes utan vetni lehet

Ha nagyon keri akkor 5cm rovidtarcsa es Lajtaval lehet vetni.
De az apritohenger es gruber kombinacio is jo, ha mely muvelest preferalod. Foleg ha az aprito henger legyezos/eltolt kessel rendelkezik. Egybe keses apritohengernek kell olyan sebesseg, ami a grubernek majdnem sok (12km/h).
Pl a VAgro mar gyart ilyet, de az Agro-Masz is gyart dupla sorost, stb.
Válasz $HMP$ #7509. hozzászólásáraVetőgép kérdése. Front 3m vágóhenger,függesztett 3m rövidtárcsa-sekélyen,épp ,hogy karistoljon.Mindez,csak a szemünk kedvéért,mivel az IrTem FDD3000 vetőgéppel megoldja.
Válasz $HMP$ #7509. hozzászólásáraEgy menetben, napraforgó tarlón egy sor tárcsa, és függesztett, egyszerű vetőgéppel vetés. Persze ez akkor megy, ha szeptember végén van a napra aratása. Az utóbbi években ez augusztus végére (sajnos) esik, így kettő sor tárcsa…
Válasz $HMP$ #7509. hozzászólásáraNàlunk rövidtárcsa, vetéselőtt grúber.
Az árvakelés miatt jobb 1sekély művelet először.
Életképes megoldás napraforgo után vagy más után is..... elölre egy 3m apritohenger hátul 3m grubber?
Vagy lejárni külön noranossal...aztán talajmunka...
Vagy inkább egy vontatott valami topdown utánzat...
Egy menetben bírtok bármivel napraforgót búzatalajjá csinálni?
Válasz Kanegér88 #7506. hozzászólásáraHa agyon van tárcsázva akkor igen.
600-as gerendamagasság elég gyenge, főleg kukorica után.
Válasz Kanegér88 #7506. hozzászólásáravagyis gruber szár
egy 60x30x700 kapa elég 20-25 cm re?
Válasz MTZ1221.3 #7504. hozzászólásáraHali!
140R csak széles gumizással van!
Amúgy kissé emelheti az elejét, de szépen viszi C1-2 be, olyan 20-22 cm mélyen a tárcsázott tarlót.
Válasz dzozi #7503. hozzászólásáraHelló
Nagyon komoly, hogy orrsúly nélkül viszi a 2,8-as Helti grúbert a JD. Milyen JD ez pontosan 6150R? Irtó jó súlyelosztása lehet.
Sziasztok!

Egy kis pillanat kép az Alföldről!
Válasz rtamas1976 #7501. hozzászólásáraEz az Alföld… maximum az eke borozda okoz kihívást.
Válasz t.romsics #7500. hozzászólásáraEgyenes földön gazdálkodsz?
Itt van olyan terület is ahol 50méterenként van egy olyan domb mintha patakmedren járnák keresztül. Úszóban az emelési % 5-7%ot is mozdul. Mikor felfelé méssz + 5-7%
Mikor átbuksz rajta akkor - 5-7%.
Az egyikhelyen kiemeli, máshol belehúzza.
Mindenki csinálja úgy ahogy gondolja és jónaktatja.
Csak halkan megjegyzem, van olyan is akinek minden úgy jó ahogy van.
Akinek nem inge nemveszi magára.
Válasz rtamas1976 #7499. hozzászólásáraLemken Karaton sincs… de 99,9%-ban nincs is rá szükségem.
Válasz hashtag #7498. hozzászólásáraAkkor jó.
A terrárón viszont nincs.
Nekünk azvolt az összehasonlítási alap.
Válasz rtamas1976 #7493. hozzászólásáraNoranon és heltin is van hosszanti!
Válasz szanberg #7495. hozzászólásáraTudom, de azt is tudod nálunk milyen talajok vannak. A másik az, hogy nem többszáz hektart kell művelnünk így általában megtudjuk az optimális időt választani a munkára.
A non-stop az elerhető opció de nálunk nemigazán van szerintem rá szükség.
Válasz szanberg #7495. hozzászólásáraTudnak, de szerintük sokat tud csalni a mélységen, főleg amelyik kapa kiold nehezen megy vissza a beállított mélységre. A rugó miatt van oldal irányú mozgása is ami ha növeli, növelheti a vonóerőt.
Válasz rtamas1976 #7478. hozzászólásáraKötöttebb földön ha azt akarod, hogy lefeszüljön valami, és a henger is dolgozzon, pedig muszáj úszóba tenni és az orsóval támasztatni. Máskülönben vergődik mint malac a jégen. Mármint az eszköz. Nyilván tapadást veszítessz, de az eszköz úgy fog jól dolgozni.
Bár ha tartatod a szintezővel és orron kell járatnod, hogy jól fusson a fődben, akkor sem könyebb húzni.
Mankó kereket jól működni a Kerner Komet-en láttam, szerintem jó dolog az!
Nem mellékesen ha olyan saras ősz lenne mint 23-ban volt, akkor a hengert le lehet venni és a mankókon tud mélységet tartani.
Non-stop kapa biztosítást nem tudnak rá rakni Attiláék?
Válasz rtamas1976 #7492. hozzászólásáraA kerek sokszor jo dolog. Foleg sekely munkanal, igy fuggesztett verzioban is.
Válasz hashtag #7490. hozzászólásáraViszont megvan a lehetőseged arra, hogy eldönzsd, hosszanti vagy fix furat!
Ezt a többi gépnél nemláttam.
És eredetileg őksem raktak rá, de mivel prototipus így megcsinálták, és szerinetm a mi körülményeinkhez kell is!
Válasz MTZ1221.3 #7491. hozzászólásáraGondoltam, hogy nem a framest találta ki.
Emiatt egy kicsit átrendezték a kapafelfogókat, nem a klasszikus "halszálkás" elrendezés van. De működik és nemtorlódik a szármaradvány a gép alatt.
Válasz rtamas1976 #7489. hozzászólásáraKereket már a Lemken Karat grúbereken is alkalmaztak 2020-ban egészen biztos, de szerintem már sokkal hamarabb is opció volt. 2020-ban a DeltaCut kapák megjelenésével lehetett látni egyre több reklám anyagban, a pontosabb mélységtartás miatt, amivel az 5cm mélység tartható (függesztett 3m-es gépekre gondolok).
Biztosan nem a Framest találta fel ezen megoldást.
Válasz rtamas1976 #7489. hozzászólásáraOké, csak abból indulsz ki, hogy a traktor tartja a karokkal a munkagép súlyát, ami abból a szempontból jó, hogy plussz tapadást kapsz, annyiból viszont rossz, hogy ez a súly nem kerül rá a hengerre. Persze kinek hogy a szimpatikus, meg hogy tudja elhúzni. De az igaz, hogy nagyon bólogatós helyen mást nem tudsz csinàlni, hosszantiba kell menni.
Válasz hashtag #7488. hozzászólásáraMi nem csak sík területen dogozunk.
Ígymikor a dombteőn átbuksz(mélyebb) is más a mélysége az elejének és mikor az ajból méssz felfelé (sekélyebb)akkor is más
A gép megmutatta az emelési %nál.
A kereket a framest találta ki mikor csak demóban volt akkor is teljesen felhúzva hasznâltuk lesem ért sehol, így elsem hoztuk.
Viszont csináltattunk rá hosszanti furatot a támasztónak mint az ekén is van.
Így a mélység egyenletes, nincs olyan hogy jobban belemegy vagy sekélyebben menne.
A kerék olyan gépekhez lehet jó mint a rába.
Ott nincs szintentartás.
Válasz rtamas1976 #7478. hozzászólásáraMiért kéne kerék bármire is? A mélységet hátul a hengernél beállítod, a támasztóval vízszintbe hozod, leteszed úszóba aztán mész. Igaz, akkor bele kell kapaszkodni, nincs antiszlip meg emelgetés
Válasz $HMP$ #7483. hozzászólásáraÉn norant közelről még nemláttam.
Ez akkora datab vas, hogy brutál.
A kis t7re még nemvettük fel de szerintem nembiztos, hogy lehetne normàlisan közlekedni! A nagy t7 is igencsak emeli az orrát!
Válasz MTZ1221.3 #7484. hozzászólásáranálunk is rendelhető a Helti
Válasz $HMP$ #7481. hozzászólásáraHello Van egy voogel noot 300 as kultim eladó ha érdekel ékgyűrűs hengerrel a hirdetéseim között ha érdekes keres meg
Válasz $HMP$ #7483. hozzászólásáraA Noranon is a dupla ekgyurus megoldas 8-9cm-es osztasban van, az egysoros pedig 10-11cm kozott. Az mar eleg jo szerintem.
En meg a Helti, Vagro gepeket is megneznem, ha magyar es jo gepet akarsz. Igaz azok festese nem olyan profi, mint a Norane. De szerintem hasznalhatosagban ugyanott vannak, es szerintem tartossagban is.
Válasz $HMP$ #7481. hozzászólására14700 a noran ....
3.5 noran nincs senkinek?
Ez mitől 500 kgval nehezebb mint a 3mes?
Dupla ékgyűrűvel rendelte valaki?
Azok hany centire vannak egymastol?
Válasz $HMP$ #7481. hozzászólásáraA Noran Performance 3.0 alaparon 14.741 EUR +ÁFA az itteni hirdetese alapjan, de az nem tandem hengeres, az felaras. Igy nehezebb osszehasonlitani.
Válasz rtamas1976 #7480. hozzászólásáraMennyibe kerul noran ugyanilyen mennyi?
Válasz Sk Laci #7479. hozzászólásáraFramest
Válasz rtamas1976 #7476. hozzászólásáraVetted ezt az ikergyürüs hengert, vagy otthon csináltátok?
Válasz szanberg #7477. hozzászólásáraÁllítottunk rajta, és a többin nincs hosszanti furat erre rakattunk. Így nemfeszül be a talaj egyenetlenségétől.
Így âllandó mélységtartás.
Amúgy erre mikor demós volt raktak mélységhatárolo kereket de ehez a géphez nemkell. Rábához és hasonló vasakhoz viszont jó.