Válasz Bárány #5292. hozzászólásáraAmikor élőben néztem, akkor nem tűnt rossznak, de nem egy unia a masszívsága. Pl a rt-jük elég könnyű. Az árakat kb másfél-két éve emelték elég drasztikusan, annyit meg már nem ér.
Válasz Pilátus" #5290. hozzászólásáraMiféle grúber volt az Mester Úr?
Kverneland CLC pro cut? Az nagyon tetszik, kérdés mit tud kukorica tarlón.
Milyen osztású volt? Úgy értem milyen kapa távolság volt rajta?
Ki volt az a bátor aki ma megvette előlem az elsőtárcsasorral szerelt piros nehéz grubert!??
Épp akasztom az utánfútót amikor csörgött a telefon!! Ajjaj mindjárt gyanús voooót!
Már akkor is amikor az asszonyka hangját hallottam az első telefonbeszéd közben...
Mindenesetre gratulálok neki mert ilyen nem nagyon van itthon peddig mint kiderült itthon gyártják!
Azért megkösszönném ha jelentkezne az új tulaj mert legalább latnánk a munkáját és jó lenne ha "közreadná" a tapsztalatokat ezzel...
Válasz Pumás195 #5282. hozzászólásáraHolnap megmérem!
Egyébként a TD-n két csavarral, a Cultuson meg eggyel kell felrakni ugyanazt a csúcsot, szóval ha az egyik furat pászolna, akkor meg is van oldva a történet.
Válasz *** HM *** #5284. hozzászólásáraÉn 50mm-est használok, ilyen széles a low disturbance kapa is rá(amit te is kérdeztél!?!?), most szerintem nagyon jó lenne a fekete réti földeken ami alul olyan lágykemény és nem szabad mélyebbre engedni mert sokat felhoz belőle, amire a henger rátapos és lesznek szép fényes meggyúrt, téglának száradó galuskák.
Megmondom őszintén mindig akartam venni egy garnitúra LD kapa sort, csak tudom azt, hogy nincs itt idő szerelgetni próbálgatni nézegetni, pedig azt az egy-egy órát megérné rászánni kicserélni oda ahová azok jók.
Kukorica után viszont vissza kéne szerelni, mert abból alig kever be valamit és úgy tavasszal bajos lenne a magágykészítés, de igazából ki kéne próbálni...
Válasz Pumás195 #5272. hozzászólásáraHa a Cultus/Td csúcs kiadná rá esetleg abból amit az axiál forgalmaz Frankos 50mm marathon csúcsot, azt nagyon tudom ajánlani!
Jó a vídia rajta mert nem csak lapka hanem alul élére "vissza hajló" jó vastag cucc, ami így nem percen le a kövön sem úgy, illetve nem tud alákopni a vas.
Ja, meg ha oldalról belenézel vagy 4+ cm vastag a bontócsúcs anyagában, és alul vastagított, ahol jobban kopik. Tavaly ősz óta használom ezeket, 14.000Ft körül van darabja, nettó, de én síma acél xarokat nem raknék fel, ha felhegesztett ha nem, mert az minden nap szemmel láthatóan kopik, ez meg sokat húzva is szezont kibír végig és mi mindent Cultussal csinálunk majdnem.
Válasz Sk Laci #5279. hozzászólásáraAhogy írtam lentebb,nincs hozzá keskenyebb.Ezen túl vagyok.Meg nem mindegy a gyártmány.Küldtek utángyártott krampost,nem is volt olcsóbb a gyárinál.És ráadásul,pár centivel rövidebb is volt.Szóval marad a gyári.
Válasz Pumás195 #5272. hozzászólásáraEz nem keskenyebb, klaszikus 80 mm-es, csak a bontócsúcs van öszébhúzva. Volt nekem ehez hasonló /nem volt a két oldalán felrekva hegesztővel/, ára jóval magasabb volt a klaszikushoz mérve, agyagban elég sokat kibír, de ha követ fog egyből kicserbul a keményitett fémből.
Visszatértem a gyári klaszikus kapához.
Válasz gergő07 #5276. hozzászólásárahát igen .én is úgy képzeltem,hogy egy 5-5,5cm széles hosszú kapát felrakok szárnyak nélkül aztán gó amilyen mélyre megy.ez pedig csak az alsó kapahegy ami szűkebb,felső része már ugyanaz a 8cm
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraPöttinger holmikat a Hanki-Kertől szoktam venni, vagy még az Axiálnál is van hozzájuk ez-az. (és az Axinál olcsóbb szokott lenni.)
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraegyébként ugy láttam, mintha a horsch kapái is felszerlhetők lennének, mert a kapaszár alja nagyon hasonló furatolásban
Válasz Blahoncio #5259. hozzászólásáraLenne még egy kérdésem!
Egyszer már kérdeztem de akiket ajánlottatok nem reagáltak.Rögtörő hengert szeretnék a grúber után egy másikat.
Tudnátok ebben segíteni?
Válasz kis Zombi #5236. hozzászólásáraÜdv!
Az enyémbe 10.9-es 12-es csavar van.
Fabory kft-nél vettem. Meg vannak hajolva de bírják még a szárazabb földben is.
Válasz ND #5256. hozzászólásáraRendeltem már tőlük...
A forint szárnyalása sajnos ilyen...
35 vastag a kapaszáram, nem tudom a 40 mennyi ideig takarná majd...
Honlapjukon az árak nem mindíg aktuálisak.
Ha készleten van, sztem odaadja annyiért, ha rendelnie kell, változhat az ár.
Legalábbis nálam így volt. Tegnap jött meg a csomag
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraPár éve levettem a kapaszárakat és bezsíroztam a két oldalát, hogy a rozsda nem tartsa össze, mert ilyet okoz mint nálad. Azóta évente 1-2x nyomok egy kis olajat felülre a szárak és a tartó közé is. A csavarok is csak éppen meg vannak húzva, nincsenek megtépve.
Válasz Nyomasek Bobo #5237. hozzászólásáraNem, összehúzom, nem csak belelököm. Ma belehúztam a földúton egy kotyorba, hogy kicsit behúzzam, csak azt nem tudtam, hogy régebben raktam bele betont, téglát. Négy csavart eltépett, néhány perc alatt kicseréltem, és mentem tovább. Grúberre fel van szerelve egy doboz amiben mindig van 10-20 csavar. Szántóföldön alig szakad, inkább fasor alatt gyökértől.
Amikor még volt ekém, a 40 cm fogásszélességű váltvaforgatósba is 5,6- os csavart raktam. Igaz 4-5 centis gyökértől már elnyíródott.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraTraktorra fel. Drótkötéllel a traki alatt egy fa tövéhez kiköt a kapa.. Nagy fa tövéhez. Azt visszahuzza. Igy kibassza az emelőt azt bajod lesz. Ha visszahuzattad beleflexelni aholakad aztán finoman emelővel a helyére nyomni aztán odahegeszteni. De Máshogy is csinálhatod.
Válasz kis Zombi #5236. hozzászólására8.8as volt talán, de nekem oldalra húzta ki egy gyökér szerencsétlenül.
A másik pedig egy csatorna akna betonjában akadt el, túl alacsonyan vittem... de ott a nyírócsavar is tört.
A másik dolog, hogy az első 3 kapa tartója állandóan hajlott hátrafelé, akár hogy is hegesztettük meg, és akkor még csak a 80as MTZ húzta.
7444 hozzászólás
Válasz Bárány #5292. hozzászólásáraAmikor élőben néztem, akkor nem tűnt rossznak, de nem egy unia a masszívsága. Pl a rt-jük elég könnyű. Az árakat kb másfél-két éve emelték elég drasztikusan, annyit meg már nem ér.
Válasz Bárány #5292. hozzászólásáraDrágát...
A Tolmet a többi lengyel közt (meg úgy általában) milyen színvonalat képvisel?
Válasz Pilátus" #5290. hozzászólásáraMiféle grúber volt az Mester Úr?
Kverneland CLC pro cut? Az nagyon tetszik, kérdés mit tud kukorica tarlón.
Milyen osztású volt? Úgy értem milyen kapa távolság volt rajta?
Ki volt az a bátor aki ma megvette előlem az elsőtárcsasorral szerelt piros nehéz grubert!??

Épp akasztom az utánfútót amikor csörgött a telefon!! Ajjaj mindjárt gyanús voooót!
Már akkor is amikor az asszonyka hangját hallottam az első telefonbeszéd közben...
Mindenesetre gratulálok neki mert ilyen nem nagyon van itthon peddig mint kiderült itthon gyártják!
Azért megkösszönném ha jelentkezne az új tulaj mert legalább latnánk a munkáját és jó lenne ha "közreadná" a tapsztalatokat ezzel...
Válasz szanberg #5287. hozzászólására
Mostan használt ld kapákról tehetnétek fotót... Meg a szárról, hogy milyen a szöge.
Válasz Pumás195 #5282. hozzászólásáraHolnap megmérem!
Egyébként a TD-n két csavarral, a Cultuson meg eggyel kell felrakni ugyanazt a csúcsot, szóval ha az egyik furat pászolna, akkor meg is van oldva a történet.
Válasz *** HM *** #5284. hozzászólásáraÉn 50mm-est használok, ilyen széles a low disturbance kapa is rá(amit te is kérdeztél!?!?), most szerintem nagyon jó lenne a fekete réti földeken ami alul olyan lágykemény és nem szabad mélyebbre engedni mert sokat felhoz belőle, amire a henger rátapos és lesznek szép fényes meggyúrt, téglának száradó galuskák.
Megmondom őszintén mindig akartam venni egy garnitúra LD kapa sort, csak tudom azt, hogy nincs itt idő szerelgetni próbálgatni nézegetni, pedig azt az egy-egy órát megérné rászánni kicserélni oda ahová azok jók.
Kukorica után viszont vissza kéne szerelni, mert abból alig kever be valamit és úgy tavasszal bajos lenne a magágykészítés, de igazából ki kéne próbálni...
Egyszer ha lesz időm...
Aki tud az tud.

Használtok bárki, csak a nem bolygató kést cultuson td.on?
Válasz Pumás195 #5282. hozzászólásáraAkkor nem szóltam,ott kevesebb nem e 30 mm.
Válasz mtz1221 #5277. hozzászólásáraEnnek 45mm a ket furatkoze Cultuset nem tudom..
Válasz Pumás195 #5272. hozzászólásáraHa a Cultus/Td csúcs kiadná rá esetleg abból amit az axiál forgalmaz Frankos 50mm marathon csúcsot, azt nagyon tudom ajánlani!
Jó a vídia rajta mert nem csak lapka hanem alul élére "vissza hajló" jó vastag cucc, ami így nem percen le a kövön sem úgy, illetve nem tud alákopni a vas.
Ja, meg ha oldalról belenézel vagy 4+ cm vastag a bontócsúcs anyagában, és alul vastagított, ahol jobban kopik. Tavaly ősz óta használom ezeket, 14.000Ft körül van darabja, nettó, de én síma acél xarokat nem raknék fel, ha felhegesztett ha nem, mert az minden nap szemmel láthatóan kopik, ez meg sokat húzva is szezont kibír végig és mi mindent Cultussal csinálunk majdnem.
Válasz Sk Laci #5279. hozzászólásáraAhogy írtam lentebb,nincs hozzá keskenyebb.Ezen túl vagyok.Meg nem mindegy a gyártmány.Küldtek utángyártott krampost,nem is volt olcsóbb a gyárinál.És ráadásul,pár centivel rövidebb is volt.Szóval marad a gyári.
Válasz Pumás195 #5272. hozzászólásáraEz nem keskenyebb, klaszikus 80 mm-es, csak a bontócsúcs van öszébhúzva. Volt nekem ehez hasonló /nem volt a két oldalán felrekva hegesztővel/, ára jóval magasabb volt a klaszikushoz mérve, agyagban elég sokat kibír, de ha követ fog egyből kicserbul a keményitett fémből.
Visszatértem a gyári klaszikus kapához.
Válasz gergő07 #5276. hozzászólásárahát igen .én is úgy képzeltem,hogy egy 5-5,5cm széles hosszú kapát felrakok szárnyak nélkül aztán gó amilyen mélyre megy.ez pedig csak az alsó kapahegy ami szűkebb,felső része már ugyanaz a 8cm
Válasz Pumás195 #5272. hozzászólásáraCultusé nem ugyanez a méret ?
Válasz Wilde #5275. hozzászólásáraAgro-Contakt 2000 Kft. Törökszentmiklós
Ennek is csak az orra keskenyebb, viszont vastagabb az éle, por felrakott ha jól gondolom. Nekem ilyen van fen 2 éve.
köszi szépen mindenkinek.pumás amit belinkelt szimpatikus.
Válasz JOSEY #5273. hozzászólásáraAz-az már kértem árajánlatot a Hanki-kertől.
Válasz Pumás195 #5272. hozzászólására 00+9762.50.027.1
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraSzia!
Én ezt találtam, én is szeretnék keskenyebbet felrakni.kapa
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraPöttinger holmikat a Hanki-Kertől szoktam venni, vagy még az Axiálnál is van hozzájuk ez-az. (és az Axinál olcsóbb szokott lenni.
)
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraegyébként ugy láttam, mintha a horsch kapái is felszerlhetők lennének, mert a kapaszár alja nagyon hasonló furatolásban
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraszia! ezeket találtam:
00+976250015.1
00+976250036.0
00+976250037.0
Válasz mtz1221 #5264. hozzászólásáraPosta hozta, nem én vettem át...
Válasz Mf-es? #5266. hozzászólásárade van.gyorscserélős is.lehet kimegyek ausztriába pöttinger gyárba,előbb meglesz mint itt.
Válasz Wilde #5265. hozzászólásáraSzerintem nincs is hozzá.Kis,vagy nagy flex.
sziasztok.pöttinger synkro 3030-hoz tud e valaki vékony kapa cikkszámot ?mélyműveléshez.hol lehet beszerezni ?agrotec nincs a helyzet magaslatán.
Válasz Nyomasek Bobo #5262. hozzászólásáraElég baj az ha megkérdezik otthon a vas árát.
Válasz Nyomasek Bobo #5262. hozzászólásáraNem mondtam, hogy lehetett volna 55 is
Válasz Dave #5258. hozzászólásáraHehe... Kérdezték otthon, hogy ezen a 7 kicsi vasdarabon minkerült majd 30 ezerbe

Válasz Blahoncio #5260. hozzászólásáraMilyen hengert? Kit ajánlottak?
Válasz Blahoncio #5259. hozzászólásáraLenne még egy kérdésem!
Egyszer már kérdeztem de akiket ajánlottatok nem reagáltak.Rögtörő hengert szeretnék a grúber után egy másikat.
Tudnátok ebben segíteni?
Válasz kis Zombi #5236. hozzászólásáraÜdv!
Az enyémbe 10.9-es 12-es csavar van.
Fabory kft-nél vettem. Meg vannak hajolva de bírják még a szárazabb földben is.
Válasz Nyomasek Bobo #5257. hozzászólásáraNekem is hasonló volt amit elkoptattam, de a szélessége megmaradt.
Válasz ND #5256. hozzászólásáraRendeltem már tőlük...

A forint szárnyalása sajnos ilyen...
35 vastag a kapaszáram, nem tudom a 40 mennyi ideig takarná majd...
Válasz Nyomasek Bobo #5255. hozzászólásárasztem a Nyírker is a Kramp-tól árul. Keress rá a Kramp katalógusban cikkszám szerint, kidobja.
Honlapjukon az árak nem mindíg aktuálisak.
Ha készleten van, sztem odaadja annyiért, ha rendelnie kell, változhat az ár.
Legalábbis nálam így volt. Tegnap jött meg a csomag
Válasz mtz1221 #5253. hozzászólásáraÉn ezzel szemezek.
http://www.nyirker.hu/termek/1678
Válasz mtz1221 #5253. hozzászólásáraKöszi!
Válasz rezsó #5251. hozzászólásárahttps://www.kramp.com/shop-hu/hu/p/kultiv%C3%A1tor-kapa-400x55x15--CP783GP
Válasz rezsó #5251. hozzászólásáraItthon 55öst találtam, kint van 40es is(35a kapaszaram szélessége...)
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy mélyebb műveléshez a dupla szívkapa (45-75ös) helyett fel lehet tenni más kést? Hosszabb, vékonyabb van?
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraPár éve levettem a kapaszárakat és bezsíroztam a két oldalát, hogy a rozsda nem tartsa össze, mert ilyet okoz mint nálad. Azóta évente 1-2x nyomok egy kis olajat felülre a szárak és a tartó közé is. A csavarok is csak éppen meg vannak húzva, nincsenek megtépve.
Válasz Nyomasek Bobo #5237. hozzászólásáraNem, összehúzom, nem csak belelököm. Ma belehúztam a földúton egy kotyorba, hogy kicsit behúzzam, csak azt nem tudtam, hogy régebben raktam bele betont, téglát. Négy csavart eltépett, néhány perc alatt kicseréltem, és mentem tovább. Grúberre fel van szerelve egy doboz amiben mindig van 10-20 csavar. Szántóföldön alig szakad, inkább fasor alatt gyökértől.
Amikor még volt ekém, a 40 cm fogásszélességű váltvaforgatósba is 5,6- os csavart raktam. Igaz 4-5 centis gyökértől már elnyíródott.
Válasz mtz1221 #5230. hozzászólásáraTraktorra fel. Drótkötéllel a traki alatt egy fa tövéhez kiköt a kapa.. Nagy fa tövéhez. Azt visszahuzza. Igy kibassza az emelőt azt bajod lesz. Ha visszahuzattad beleflexelni aholakad aztán finoman emelővel a helyére nyomni aztán odahegeszteni. De Máshogy is csinálhatod.
Válasz Dave #5246. hozzászólására
Válasz Dave #5245. hozzászólásáraEzek a kapák és tartók nem csináltak még kárt. Most kap új vasakat azt ne nézzétek.
Válasz kis Zombi #5236. hozzászólására8.8as volt talán, de nekem oldalra húzta ki egy gyökér szerencsétlenül.
A másik pedig egy csatorna akna betonjában akadt el, túl alacsonyan vittem... de ott a nyírócsavar is tört.
A másik dolog, hogy az első 3 kapa tartója állandóan hajlott hátrafelé, akár hogy is hegesztettük meg, és akkor még csak a 80as MTZ húzta.