Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak554 FtBenzin árak576 FtEUR368.73 FtUSD344.71 FtCHF378.79 FtGBP428.63 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A Magyarországon született hízott bika támogatásra jogosult egyedek esetében gondoskodni kell a kérelmezett állat anyjához tartozó termékenyítések, vagy pároztatási események Termékenyítési Rendszerben (TER) történő rögzítéséről, illetve meggyőződni az állat fogantatási időszakában (születés előtt 275-300 nappal korábban) az érintett tenyészet szaporítási eseményeinek megfelelő dokumentálásáról.
Azt gondolom, a hiba egyik oka lehet a termékenyítési esemény bejelentésének a hiánya.. vagy lehet hogy jelentettek be az anyára termékenyítést, de a borjának születési időpontja és a szaporítási esemény időpontja közötti napok száma nem esik bele a 275-300 napba.
Sziasztok.Találkozott valaki azzal a problémával,hogy termeléshez kötött hízóbikához járó támogatás igénylésekor az alábbi hibaüzenet érkezik:nem szakszerű apaállat használat.A falugazdász se tud segíteni,hogy merre tovább.Ugyanarról a telepről vettem a bikáimat éveken át.(tavaly megszűnt a telep)
Válasz barazdabetyar. #12464. hozzászólására
Öregemnél valamikor 8x6-osban elvolt 10 darab. Mikor nagyok voltak akkor kellett kis karám mellé, ganézáshoz. Villanypásztort vegyél, és lógasd le szálanként felűlről, hogy nyugton maradjanak.
Válasz barazdabetyar. #12462. hozzászólására
Kösz ha úgy adódik jövök eggyel, sokat segítettél. Nem a csavarra gondoltam az az azért van mindenfelé, ha nem az akácdeszka a ritka. Lent fenyő meg bükk van, vajdaságba meg minden erdő kiirtva. még két dolog érdekelne. 1 hátul a deszkákat és a lemezt egy valamire csavaroztad, annak mi a neve ??? Meg a nyitott résznél balról ahol a tartóoszlopon van egy 15-20 centi lemez, ott csak vissza lett az oldalsó görbítve ???
Válasz barazdabetyar. #12453. hozzászólására
Oldala teteje szendvicspanel, milyen vastag ??? Meg tetszik az a fa karám, csak nem tudom ki nézni mi az amihez csavaroztad ??? Tiszta szimentálik, hol adod el a tejet ??? Itt is sokan átmennek szimentálira kevesebb állatorvos kell nekik, meg többet ér a bikaborjuk így is úgy is. Én a beton kockákat fel fogom 70-80 centi magasra önteni, mert 10 év alatt képes szétrothadni a cső lent a ganajtól.
Válasz mtz1221 #12450. hozzászólására
Középső rész csak etetésre szolgál.Egy férőhely 65 cm.Hízómarhának jó.Ha fejős van ,minden másodikban állnak.Hátul legyen hely fejni.
Válasz Róbert86 #12451. hozzászólására
3 hektár van a ház meget, abból kb 1-et bevetettem legelőnek. 5 van meg nem sokára jön még ennyi. Csak azért kellenek egyellőre hátha bírok pájázni valamire, mert itt csak jószággallehet néha. Meg olyan szép farming szimulátoros lesz lassan.
Válasz barazdabetyar. #12449. hozzászólására
Én is ezzel bajlódnák csak nem akar fejben összeállni. Jó lenne ha 3 része zárt lenne, de legyen kijárata a legelőre is, meg traktorral bírjak ganézni, meg valamikor a mixer is odaférjen. 70 tehenes komám most vett egyet 20 év után, szidja magát hogy így kivan a jászol nyalva ha közé csempész árpa szalmát is. Hány cm van egy tehénnek számolva a nyakszorítókkal, szóval 10 darab hány méteren fér el ??? Meg kérnék 3 méretet zárt állapotában, meg a záró mechanizmusról egyet. Jöhet privátban is. A két középső box csak etetésre szolgál majd ???
Válasz barazdabetyar. #12440. hozzászólására
Ok kösz de nem találom, a piactéren. Igazad is van, én is érzem már hogy jobb lenne mozogni minden nap pár órát mint 12-tőt a traktorban rothadni. Építettük a karámot fészert villanypásztort, szabályosan jobban éreztem magam, mintha traktoroznék. Pedig ha valaki ezt mondja 5 éve, lebactam volna érte.
Válasz csontii #12435. hozzászólásáraMeglehet ,hogy be intenek, nem fizetnek egy kanyit se! Bár a ződitésnek 30%-át utalták még a többi része nálluk van,de az is lehet,h nálluk is marad.
12483 hozzászólás
Sziasztok! Észak dunántúlon tudna valaki felvásárlót 3 db hfxmt kb 650 kg-os bikára aki nem csak ígérget hanem el is vinné?
Válasz barazdabetyar. #12481. hozzászólására

Nincs állat, nincs xar….ez szinte 99%-os siker…..
Leghatásosabb légyírtó?
Válasz AgroCarp #12479. hozzászólására
Köszi.Már látom előre hogy ezt bukom és semmi közöm az egész hibához….
Válasz Tata36 #12476. hozzászólására
A Magyarországon született hízott bika támogatásra jogosult egyedek esetében gondoskodni kell a kérelmezett állat anyjához tartozó termékenyítések, vagy pároztatási események Termékenyítési Rendszerben (TER) történő rögzítéséről, illetve meggyőződni az állat fogantatási időszakában (születés előtt 275-300 nappal korábban) az érintett tenyészet szaporítási eseményeinek megfelelő dokumentálásáról.
Azt gondolom, a hiba egyik oka lehet a termékenyítési esemény bejelentésének a hiánya.. vagy lehet hogy jelentettek be az anyára termékenyítést, de a borjának születési időpontja és a szaporítási esemény időpontja közötti napok száma nem esik bele a 275-300 napba.
Válasz Bán Zsolt #12477. hozzászólására
Köszi szépen!
Válasz Tata36 #12476. hozzászólására
Háremnaplót vagy termékenyítési jegyet be kell nyújtani.
Ha elutasító határozat, akkor meg kell fellebbezni fentiek valamelyikének bemutatásával.
Válasz Bán Zsolt #12475. hozzászólására
Köszi.Arról esetleg tudsz valamit hogyan lehet orvosolni vagy bukta?
Válasz Tata36 #12470. hozzászólására
Adminisztrációs hiba. Pont tegnap hallottam. Más is járt így saját tenyészetében.
Válasz sanyi1965 #12473. hozzászólására
Nem.Egyébként nagy telep volt és mindig korrektek mindenben.De a lényeg igazából az hogy vajon orvosolható e a probléma?
Ceglédi a cég?
Válasz csontii #12471. hozzászólására
Fogalmam sincs…A megoldást lenne jó tudni.
Lehet zugbikát használtak utolsó éven.
Sziasztok.Találkozott valaki azzal a problémával,hogy termeléshez kötött hízóbikához járó támogatás igénylésekor az alábbi hibaüzenet érkezik:nem szakszerű apaállat használat.A falugazdász se tud segíteni,hogy merre tovább.Ugyanarról a telepről vettem a bikáimat éveken át.(tavaly megszűnt a telep)
Válasz mtz1221 #12466. hozzászólására
Nyakfogó szabva van,mert 6 méteres hosszban volt.És ott a vágásnál a laposvas van ráhajlítva az oszlopra,és hegesztve.
Válasz mtz1221 #12466. hozzászólására
https://www.google.com/search?q=Z+szelemen&rlz=1C1GCEA_enHU1046HU1046&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiOrMeK74H_AhXUQeUKHYnuC0QQ_AUoAXoECAoQAw&biw=1920&bih=969&dpr=1 Melyik lemezre gondolsz?
Öregemnél valamikor 8x6-osban elvolt 10 darab. Mikor nagyok voltak akkor kellett kis karám mellé, ganézáshoz. Villanypásztort vegyél, és lógasd le szálanként felűlről, hogy nyugton maradjanak.
Válasz barazdabetyar. #12462. hozzászólására
még két dolog érdekelne. 1 hátul a deszkákat és a lemezt egy valamire csavaroztad, annak mi a neve ??? Meg a nyitott résznél balról ahol a tartóoszlopon van egy 15-20 centi lemez, ott csak vissza lett az oldalsó görbítve ???
Kösz ha úgy adódik jövök eggyel, sokat segítettél. Nem a csavarra gondoltam az az azért van mindenfelé, ha nem az akácdeszka a ritka. Lent fenyő meg bükk van, vajdaságba meg minden erdő kiirtva.
20szal szokás számolni.
Egy hízómarhának,mennyi a minimum négyzetméter,kötetlen tartásban?
nem tudtok elérhető legeltetési terv mintát?
mit kell tartalmazzon?

110 cm. magas,65 cm. széles,csukva,22 cm.
Válasz mtz1221 #12459. hozzászólására
Ilyennel.
Válasz barazdabetyar. #12458. hozzászólására
Értem miért kellett előfurni.
A facomat hogy felénk még olyant sem lehet venni.
Válasz mtz1221 #12457. hozzászólására
Colos akác.
Válasz barazdabetyar. #12455. hozzászólására
Fenyőfa, vagy valami más lekezelted ?
Válasz mtz1221 #12454. hozzászólására
Háztól amit visznek tejet.Maradék sajt,túró.
Válasz mtz1221 #12454. hozzászólására
Nem szendvics panel.0.65-ös lemez.Z szelemenhez önmetszős csavarral van.Deszka előfúrva.
Válasz barazdabetyar. #12453. hozzászólására
csak nem tudom ki nézni mi az amihez csavaroztad ??? Tiszta szimentálik, hol adod el a tejet ??? Itt is sokan átmennek szimentálira kevesebb állatorvos kell nekik, meg többet ér a bikaborjuk így is úgy is. Én a beton kockákat fel fogom 70-80 centi magasra önteni, mert 10 év alatt képes szétrothadni a cső lent a ganajtól. 
Oldala teteje szendvicspanel, milyen vastag ??? Meg tetszik az a fa karám,
Középső rész csak etetésre szolgál.Egy férőhely 65 cm.Hízómarhának jó.Ha fejős van ,minden másodikban állnak.Hátul legyen hely fejni.
Válasz Róbert86 #12451. hozzászólására

3 hektár van a ház meget, abból kb 1-et bevetettem legelőnek. 5 van meg nem sokára jön még ennyi. Csak azért kellenek egyellőre hátha bírok pájázni valamire, mert itt csak jószággallehet néha. Meg olyan szép farming szimulátoros lesz lassan.
Mekkora legelőd van? Hány tehénnek?
Válasz barazdabetyar. #12449. hozzászólására
Jó lenne ha 3 része zárt lenne, de legyen kijárata a legelőre is, meg traktorral bírjak ganézni, meg valamikor a mixer is odaférjen. 70 tehenes komám most vett egyet 20 év után, szidja magát hogy így kivan a jászol nyalva ha közé csempész árpa szalmát is. Hány cm van egy tehénnek számolva a nyakszorítókkal, szóval 10 darab hány méteren fér el ??? Meg kérnék 3 méretet zárt állapotában, meg a záró mechanizmusról egyet. Jöhet privátban is. A két középső box csak etetésre szolgál majd ???

Én is ezzel bajlódnák csak nem akar fejben összeállni.
Válasz mtz1221 #12448. hozzászólására
Nyitott az eleje.
vagy a hamszter betolat.
Válasz barazdabetyar. #12446. hozzászólására
Nagyon facán megoldottad, de ha nincs ajtó a végén hogy megy be a mix kocsi ???
Válasz barazdabetyar. #12445. hozzászólására

Válasz mtz1221 #12442. hozzászólására
Másik oldalt a hízómarhák,növendékek lesznek.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/allattartas-gepei/szarvasmarha-nyakszorito/h_7289279?ref=2772a40d
Válasz Apáé #12443. hozzászólására
Ezek még csak jó fél éve vannak, még nem untam meg őket. Egyellőre maradnak a kicsik is.
Szia! Nincsenek borjuid eladók vagy te is veszed öket?
Válasz barazdabetyar. #12440. hozzászólására
Ok kösz de nem találom, a piactéren. Igazad is van, én is érzem már hogy jobb lenne mozogni minden nap pár órát mint 12-tőt a traktorban rothadni. Építettük a karámot fészert villanypásztort, szabályosan jobban éreztem magam, mintha traktoroznék. Pedig ha valaki ezt mondja 5 éve, lebactam volna érte.
Válasz csontii #12435. hozzászólásáraMeglehet ,hogy be intenek, nem fizetnek egy kanyit se! Bár a ződitésnek 30%-át utalták még a többi része nálluk van,de az is lehet,h nálluk is marad.
Válasz mtz1221 #12439. hozzászólására
Én fejem.4 fejős van.Itt a piactéren fent a nyakfogó hirdetése.
Válasz barazdabetyar. #12412. hozzászólására
Hol van szeged mellett bontott ??? Felétek lehet még fejőembert találni a tehenek mellé, vagy ki feji őket ???
Kösz.
Válasz kulakman #12437. hozzászólására
Gondolom ellenőrzéskor.Vagy minden esetben?
Válasz barazdabetyar. #12436. hozzászólására
Nem , az igazolásokat a hivatal szerzi be!
Válasz csontii #12424. hozzászólására
Eredmény mennyi idő alatt van meg?Csatolni kell,az eredményt a kérelem beadáshoz?
Válasz szikszaipeter72 #12434. hozzászólására
Tavalyról mit vársz még?
Válasz csontii #12424. hozzászólásáraMiről beszélsz?! Még a tavajit sem fizették! Egyépként amit írtál szerintem hülyeség!